még egy arány: egy 1500 fõs falunak 70-75 bevándorló "dukálna".
Printable View
még egy arány: egy 1500 fõs falunak 70-75 bevándorló "dukálna".
...voltaképpen EZ a prepperkedés nem?! :confused:Idézet:
Otthon marad, magára zárja az ajtót és nézi a tévét.
EZT tárgyaljuk hónapok óta!Készülj élelemmel,vízzel,meg önvédelmi eszközökkel..húzd meg magad és ne konfrontálódj!
Tûnj el,simulj be,foglalkozz magaddal!
Igen ...így is lesz!Idézet:
Magyarországot is így képzelem el
....este nem megyünk sehová,kis adagokban hordjuk haza az ételt...szörnyülködünk a tévé elõtt és nagyon sajnáljuk magunkat és aki nem volt olyan szerencsés,hogy belássa azt,hogy nem golyó álló és nem mindenható!
Azért ebben van pár nettó baromság. Egyrészt csináltunk 1 jó kutatás errõl + itt élek a szegedi vasútállomás mellett. Szóval a téma EPICENTRUMÁBAN élek. Én hidd el LÁTTAM a határnál, meg itt szegeden is a gondokat, sõt. Konkrétan dumáltam menekültekkel is, meg menekültek ellen tüntetõkkel és a menekültek ellen tüntetõk ellen tüntetõkkel is és a határon szolgálókkal is.
DE Ez amit irtál csak propaganda, terelés.
0- Ezek totál hasraütéses számok, ne olvass kurucinfót meg blikket :D ;)
1- nem ide jönnek, hanem a németekhez és franciákhoz.
Ezen a KVÓTA se fog változtatni, mert hétfõ áthozzák ide, kedden már újra berlinben lesz. PONT. Ezen lehet habozni, de ez az igazság és kész. Konkrétan keletnémet részekrõl visszaszöknek nyugatra.
2- Ez a nem dolgozni szöveg baromság szintén, a migránsok között 20 nemzet különbözõ társadalmi osztályai vannak. Etióp tanár épp úgy akad mint Szír kõmûves meg Afgán kecskepásztor. Ha dolgoznia kellene DOLGOZNA. De basszus, ha kapsz minimálbért vagy választhatod a minimálbérrel azonos ellátást, akkor hülye lenne elmenni dolgozni. Képzeld el pl az örmény menekültek foglalkoztatottsága teljes, az afgánoké meg a legkissebb, a kettõ között minden átmenettel.
3- Magyrországra a KÓVÓTA ÖSSZESEN 8000 fõ. Itt izgulsz 8 ezer emberke miatt, miközben van 1 millió cigány, 2 millió munkanélküli, meg kb 1 milló alkoholista? ... Na ne. Te ez még borravalónak is kevés :D
4- Ez a migrációkérdés kurvára fel van fújva, ma az elsõ 10 fõ problémában nincs benne. Arra jó, hogy a nép addig sem azzal foglalkozik, ami a valódi gond. Pl: hogy annyi pénzt lenyúltak, hogy a 4es utat nem lehetett befejezni itthon, nem a korrupcióval foglalkoznak. A németek nem azzal foglalkoznak hogy Merkelék úgy szétlopták a légierõt, hogy a gépek nem tudnak felszállni, meg az olaszok se a kormány közpénz-eltüntetéses offshore dolgaival foglalkozik. PARASZTVAKÍTÁS.
Én nem akarok meggyõzni senkit, de a mutyi, a korrupció, az elöregedés, az EÜ krízis, oktatási krízis, fiatalkorú munkanélküliség, a TTIP és az energetikai krízis külön-kölön is többe fáj nekünk, mint ha európában 33 millió menekültet kéne zabáltatni. Pont. Menekült kérdében az emberek nem ésszel hanem indulattal gondolkoznak és ezt a politika szépen kihasználja.
És ezt úgy mondom, hogy hozzánk már törtek be menekültek, tehát "áldozat" vagyok. De átlátom a valós méreteket.
Fõleg az ilyen logikai agyhalálok, hogy a "migrácsok nem akarnak dógozni!" "de a migrácsok elveszik a munkát!" ... oszt fel se tûnik, hogy a kettõ üti egymást.
Az senkit nem érdekel, hogy hány % dolgozik (pont ugyan akkora % mint a többségben) és hogy itt 2008 óta folyamatosan nagy a munkanélküliség.
Az a baj, hogy az emberek NEM LÁTJÁK ÁT A NAGYSÁGRENDEKET. Hallod abból a pénzbõl amit a tanyafejlesztsi pályázati rendszerbõl kilapátoltak abból komplett falvakat építhetnénk a menekülteknek. Tudod mi kapta a tanyafejlesztésre a legtöbb pénzt? BUDAPEST 5. KERÜLET. NA ott aztán rohadt sok a tanya meg a szántóföld.
És itt jegyzem meg: sok város a menekültekre épít nyugaton. Az ilyen Ózd szerû romhalmazokat pont tudja segíteni a menekültek betelepítése, mert a puszta lélekszámnövekedés (üres lakás van dögivel) megpörgeti a helyi gazdaságot még akkor is ha az összes menekült munkanélküli elsõ körben. Errõl konkrét gyakorlati példákat mutattak be itt egy elõadáson. PL USA - Detroit.
NEm véletlen tolja a politika ezt úgy az emberek pofájába ideológiai bunkósbotként az összes oldal szépen felosztva a szerepeket, mint hízós májkacsába a korpát. A sok ember meg nem látja a fától az õserdõt.
http://www.davidduke.com/images/kosh...d-media-r1.jpg
Én nem mondom hogy be kell fogadni boldog-boldogtalant, szerintem is maradjanak otthon.
DE az legalább akkora EPIC FAIL ha most mindent rákenünk és alárendelünk ennek a kérdésnek.
AZÉRT MOST ÕSZINTÉN: hány-százszor nagyobb az esélye annak, hogy Pesten egy 8 kerületi díszpolgár fog megkéselni, mint annak hogy beléd köt egy szír? 600-700x?
KIEG: Azt már el is felejtettem, amúgy hogy európa szétbombázott 10 országot, aztán most meglepõdik hogy onnan el akarnak jönni az emberek. Fucking Logic. :D
Másik: a migráció múgy sem idõleges dolog. 2005-2010 között a közelkeleten olyan aszály volt, hogy a termény 80-90%-a tûnt el. Konkrétan Szíriában a vidéki lakosság majd fele, 3 millió ember lett földönfutó. Õk bementek a városokba = Arab Tavasz (jó könnyebb a cion-cia-moszad-gyíkember-soros témára fogni :) ). Na most ilyen aszály sújtja most egész Száhel övezetet. Vígsztaljon minket a tudat, hogy legalább a Közép-Ázsiaiak nem felénk, hanem kína és oroszország felé mennek :D
Am ez igaz h az EU elcseszett mindent amit emberileg el lehetett rontani. De Igazság szerint, szerintem ezzel a kérdéssel nehéz mit tenni, ha a Ruszik és a Törökök átengednek mindenkit felénk. (Oroszok is leszavazták az BT-ben az ebercsempészet elleni katonai akció ötletét)
Nálunk valami 30*-as muki tört be, ki se derült honnan jött. Amúgy megzabált 1 tál cseresznyét oszt elterült aludni az épület mellett egy padon. Konkrétan inkább röhögtem, mint hogy ideges legyek.
Egyébként szegeden ahol tényleg pörtög a téma az emberek máshogy látják, mint a Királyi 1 által szépen beidomított nép. Most nem akarok senkit megbántani. NEm az a célom hogy megmondjam a frankót, csak tényleg azt érzem, hogy ez a téma mesterségesen túl van tolva, hogy a másik tucatnyi és ennél több kárt okozó folyamatot nem vegye észre a tömeg.
Érdemes elolvasni: http://hvg.hu/itthon/20160616_szeged_menekultek
GaborV Érdekes. És a terrorizmus esélye nem nõ? Az azért durva dolog ha csak évi pár száz ember hal is meg a fenyegetettség érzése ott van.
Nézd, a terroristák eddig is be tudtak jönni. Most egy képzett Nusra Frontos az max megy kerülõvel Ukrajnán át a zöld határon Szlotákia felé.
Hozzáteszem MÉG MINDIG kb 2 EREZSZER NAGYOBB AZ ESÉLYED, HOGY 1000 FORINTÉRT HALÁLRA KÉSELNEK EGY 'Dikkmán!' kíséretében, min hogy terror akció áldozata legyél
Meg a terror azért is érdekes dolog. A franciáknak sír a szája, de az nem zavarta õket mikor Maliban és Líbiában komplett városokat -iskolákkal és kórházakkal egyetemben - visszabombáztak a középkorba. Ráadásul Pakisztánban vagy Etiópiában, vagy Szudánban külön-külön kb naponta hal meg merényletekben annyi ember, mint az EU-ban az elmúlt 2001 óta összesen.
ÉS a sikerpropaganda ellenére Putyin sem tud mit kezdeni a kérdéssel, pedig õk a hadsereget elég komolyan bevetették a déli végeiket. Nálunk ez nem hír, de az Arab Tavasz dagesztánban is kitört és évi 50000 menekült érkezik russiába.
Azért nem lehet kezelni, mert a MENEKÜLTKÉRDÉS TÜNET ÉS NEM GOND/OK. Az OK a rossz közelekelet-politika (az orosz és a kinai pont úgy életképtelen mint a NATO-é!) és az immár 10 éve tartó aszály (de "nincsklimaváltozás" szinten tart még fél európa). ÉS az okokat kell megszüntetni a kérdés megoldásához.
GaborV-nek
1. Attól, hogy vannak más gondok, ez még gond.
2. a 8000 egy KEZDÕSZÁM, senki nem garantálja, hogy késõbb nem emelik - tetszõlegesen.
3. Te Szegeden élsz, én meg Gyõrben. Én is látok itt dolgokat, a Vámosszabadiban lévõ táborból naponta járnak be ide.
4. Én személy szerint egyetlenegy menekültet sem hívtam, ne jöjjenek.
5. Ez csak a jéghegy csúcsa. Mint írtam, nagyságrendekkel nagyobb tömeg érkezése várható. Persze, lehet a homokba dugni a fejedet.
6. Átszöknek Németországba? Most még igen, de nyilván UJJLENYOMAT-VÉTEL lesz a 8000-nek, meg igazolvány. Hát ugyebár úgy már nehezebb flangálni országról országra.
7. Te fizeted a 8000 ember ellátását? Lécci, az énrám esõt is fizesd ki!
8. Képzetlenek, nem tanulnak. Német felmérések szerint még németül is csak kb. 1% akar tanulni, a többi nem! Fõ a "segíly"! Nem gond, te majd fizeted.
9. Mihez is értenek?
GaborV , várom a válaszaidat, lehetõleg pontonként.
1, Ez egy 2. rangú gond amivel sikeresen elfedik a FÕ PROBLÉMÁKAT. Sajnos ezt mindenki bekajolja, most épp mi is a politika érdekeit szogáljuk azzal, hogy errõl dumálunk és nem mondjuk a regnáló gazdasági válságról ait részben az "adóterror" okoz.
2. A kezdõ szám 4000. A 8000 az a 2 éves terv amibe a jövõ évi "etap" is bele van kalkulálva.
3. Nézz utánna, szegeden 1 nagyságrenddel (nem kétszerese, hanem 10x) a menekültek száma átlagos napon :D Csak 1x ülj le beszélgetni nyelvet tudó menekülttel.
4, Miért jönnek? Nézd, Szíriában 2005 óta nem esett esõ, mindenki éhezik, + a fele lakosságra vadászik (alavitákra és sitákra) az ISIS és az FSA. Bug Out Location nekik németország, ha már prepper blogon vagyunk :D Amúgy elég korrekt BOB-jaik vannak, LEHETNE BELÕLE TANULNI :)
+ 56ban se hívta a magyrokat senki (nem, a magyarok munkavállaási rátája nem volt jobb 1 év után, mint most a múlt évi menekülteknek a tévhitekkel ellentétben)
5, A tömeg átjön, érted, akkor majd 3 millió alkesz, munkanélküli és cigány mellett, nem 8000 hanem 16000 mnekült lesz. Érted, 0,533% kiadásnövekedés. Ma most megsúgom, hogy a felcsúti vasút és stadion éves vesztesége többe fáj nekünk mint annyi migráncs kerülne. Számold ki ha nem hiszed el :) Szerintem az a fej homokba dugása hogy a valódi nagy gondok helyett csak ezen pörögsz.
6, Schengenen bellül csak 1 debil nem tud átszökni, ezeknek meg ebben már rutinja van. Veterán határátlépõk :D
7, Az EU fizeti. Bezony. A királyi 1 baromságaival ellentétben a magyar állam NULLA Ft + áfa pénzt költ a menekültekre. A táborokat és a tranzitzónákat is ojróban perkálják.
8, Ne vegyél be baromságokat. Az az 1% az kérlek hogy 2015-ben érkezettek 14%-a már befejezett valamilyen iskolát (még jó h van eurostat hozzáférésem :) ) 20% rendelkezik "hozott" magasabb fokú végzettséggel, további 30% betanított munkási képzettséggel (pölö meglepõdnél milyen sok a volt olajipari munkás - értsd: "csõszerelõ" :D )
Hozzáteszem az EU-n bellül nekünk a magyaroknak a legszarabbak a végzettségbeli mutatóink, szóval mi sem büszkélkedhetünk. Amúgy ne értsd félre:
Szerintem se tesz jót európánek a migránskérdés, de azért ne hidd már el a nettó propaganda-kamukat.
Ja és 31% kapott munkát az összes felnõtt menekült közül. (ez 01-06-2016 -os totál friss adat), csak viszonyításként mondom, hogy nálunk a foglalkoztatottság kb 50 és 55% között ingadozik (nyáron több, télen kevesebb).
9, mint már mondtam MINDEN társadalmi réteg megvan, a kecskepásztor, a pincér, a postás, a csõszerelõ, villanyszerelõ, még kevés diplomás is (pl agrármérnök).
Szóval ha aggódni akarsz a jövõdért akkor a migráncsok helyett a TTIP-re koncentrálj :) Na az télleg szét fogja bacni európát.