Nekem is kellene egy viszonylag használható példány, 230V-os kivitelben...
Hogy nézne ki az az adapter, ami kell?
Printable View
Azért hajlok efelé mert nem kell villany hozzá, egyszerûbb a gépet odahúznom mint a zöldet átcipelni a másik telekrõl.
Leginkább sövényvágások, fa és szõlõmetszés után lenne munkája.
+ez könnyen javítható.
Érdemes minél elõbb megvenni amit szeretne az ember, mert nagyon mennek fel az árak... :(
Betáraztam vitaminból: vettem 3 hónapra elegendõ Multi Pro Plust.
Örülök, hogy egy ideje gyûjtögettem a pénzt a biciklire, mert így most meg tudtam venni egyszerre elég sok dolgot, amit szerettem volna. Ez azzal jár, hogy a bringára önrész mellett fel kell majd vennem némi hitelt (beépített Cetelem áruhitel van hozzá), de ez van. Forint alapú, fix törlesztõvel, és csak 250 körül veszek fel. Azt elvileg akár a mostani minimálbérbõl is kényelmesen tudom még elõtörleszteni is az általános kiadásaim mellett. (Nem vettem még fel, várom a bringáról a jelzést, addig meg még tudok újra gyûjtögetni.)
Így viszont vettem egy rakás dolgot, amiket - ahogy írtad - valószínûleg még most volt érdemes megvenni. Fõleg a cicát láttam el mindennel. :)
Múltkor pont találtam még egy Abus Bordo Lite Combo zárat. Örülök, hogy megvettem, mert megvan a maga funkciója: könnyebb (650 g), kisebb (85 cm), viszont alacsonyabb a biztonsági fokozata, 15-bõl 6-os az Abus skáláján. Teljesen jó egy "pár percre beugrok valahova" lezáráshoz, és minõségi zár.
De most vettem két Abus Bordo Big zárat. Szettben egy kicsit olcsóbb is volt amúgy. Ezek persze nehezebbek (egy zár kb. 1400 g), viszont a szokásos 90 centi helyett 120 centivel nagyon jók! És magasabb a biztonsági szint: 15-bõl 10 az Abus skálán. Inkább veszek ebbõl kettõt (plusz a Lite Combo), mert ami még ennél is drágább, az fölösleges lenne, hiszen hosszabb idõre úgysem hagyom ott sehol a Fatet. Még múltkor leadtam egy rendelést a Bordo Centiumra, de most nagyon örülök, hogy azt nem tudták beszerezni, mert ez a Big szett volt a legjobb választás.
Abus minden mennyiségben. :cool: (A képen még az Abus Cobra hurokkábel látható.)
Csatolmány 9004
Vettem lámpákat is, két aksis Velotech, tök jók:
Csatolmány 9005
És az egyik ingyen volt. :D
Nem akarom elkiabálni, de tegnap nézegettem, és van a biciklis oldalon egy 0 % THM variáció is. Ugyanaz a beépített Cetelem áruhitel, csak nem szerepel a webshopban, hanem külön kell telefonálni érte a bicósoknak. Ha jól értem, akkor 10 hónap futamidõvel 0 % a THM. (500 ezer forint felett minimum a vételár 20 %-át kell önrészként vállalni, de annál amúgy is többet vállaltam volna.) Ahogy számolgattam, még a jelenlegi minimálbér mellett is tudnám fizetni, és 10 hónap alatt kész is lenne. Az jól hangzik, mert 10 hónap még viszonylag belátható idõ, és igazából most megvettem szinte mindent, amit szerettem volna.
Amúgy nem vennék fel hitelt, de úgy döntöttem, hogy a bringára mindenképpen megéri. Ahogy olvasgatok a témában, horror van bicikli téren. Szóval ha tavaly nem rendeltem volna elõ, akkor megtippelni sem lehet, hogy mikorra és mennyiért juthatnék hozzá a jövõben.
Lassan vége a nyárnak. Ha csak õszre, vagy télire kapod meg a biciklit, akkor az úgy nem túl jó. Velem is azt csinálták a zöld robogómmal, összekeverték a rendelést, visszavették, utána küldték azt amit kellett, de közben elment az egész nyár, és abban az évben nem tudtam kihasználni az új robogót.
Annyit mondott nekik a kapcsolattartó, hogy nyáron kiszállít mindent a Kona. Ha mégis õsz vagy tél lenne, az nekem annyiból lenne jobb, hogy addig újra tudnék pénzt félretenni, és akkor kevesebb hitelt kellene fölvennem. Használni mindenképp használnám akkor is, mert egész évben biciklivel járok dolgozni, meg mindenhova, ahova éppen megyek.
Fatbike sárvédõ szett. :cool:
Csatolmány 9019
Csatolmány 9020
És most már megvan minden kötelezõ tartozék is:
Csatolmány 9021
Vettem egy ilyet mint a cikkben, szinte makulátlan! Viktorinox!!, a fûrészrõl hiányzik a reszelõ, tehát régebbi darab. Military-shop.hu -ról.
Amit a cikk alatt a kommentekbe írnak, hogy Marcaliba van/volt, hát ott eccer néztem régen, ecsém olyan lelakott darabok voltak akkor ott, nem volt szívem megvenni!
Amit küldtek az télleg szinte bolti! Csak tisztítani kellett és élezni, olajozni. Jó, a markolat panel egy picit repedt de azt két nap tapi után vettem csak észre. Ezt a példányt alig használták.
Rendelés leadás után felhív a bolt pontosítás céljából, mert ömlesztve kapják a kis vasakat. Nekem szerencsém volt.
Akit érdekel hajrá, mert nem gyártják már és a külsõ készlet is véges.
Ezennel teljes a készlet! Rég vágytam már egy ilyenre. Kis Farmer Allox mellé-amit nagyon jó késnek tartok- lett egy ilyen is.
Penge kellõen hosszú, könnyû kis kés nagyon! A Mora 860MG-vel jól mutatnak együtt, remek ultrakönnyû túra szett a kettõ!
És végül a késrõl egy remek cikk:
https://kesportal.hu/2010/11/09/gak-...egetett-rokon/
Decemberi nagybevásárlás a cicának. :)
13 kiló alom (negyedévre elég)
6 kiló alus eledel (3 féle hús), közel 2 hónapra elegendő
5 kiló száraz eledel (az alus mellett több mint 8 hónapig elég)
fél kiló cicafüves falat (a legnagyobb kiszerelést vettem)
1 macskagyökér spray
2 macskamenta spray
egy új játék (ajándék pontokból)
Mi bajban vagyunk, mert rendelnék a Walmart-ból zsákos macskatápot, de nincs házhoz szállítás. Van egy nagy zsákkal, meg egy kicsivel, de 4 macska sokat eszik, nem tudom hogy elég lesz-e nekik Májusig. Remélhetőleg. De utána majd motorral kell szállítanom a 25 kilós zsákokat. Nem lesz egyszerű... :hogymi:
Én most erre ruháztam be:
http://www.youtube.com/watch?v=ITYyhqyhmmE
"A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni."
(Túlélni az argentin államcsődöt - I. rész)
Amióta ezt olvastam, azóta meg akartam már venni a kis tűzhelyet amit kinéztem. Most meg tudtam végre rendelni.
https://www.nomadsport.eu/termek-584...btuzhely-nagy/
Csatolmány 9138
Csatolmány 9139
Rendeltem hozzá 3 csomag gyújtókockát is. Egy csomag 12 kocka.
Szia,
Jok ezek az esbitek, kulonosen turazashoz, amikor minden dkg szamit.
De otthonra azert realisan nezve a teljesitmenyukhoz kepest eleg dragak, ahogy Vareg is irta, fatuzeles sokkal olcsobb tud lenni kozep tavon (remeljuk, hosszu tavon nem lesz szukseg egyikre se, de persze hosszu tavon is a fatuzeles olcso).
Mindenesetre gratula hozza, nekem is van.
Bel
Köszi. Ezt végszükség esetére gondoltam, ha mondjuk egy-egy nap vagy pár napig nem lenne se villany, se gáz. A hobo kályhának nálam szerintem nem lenne hely, meg ahhoz gondolom kellenének átalakítások, amikre nincs most lóvém.
Ha meg abból indulunk ki amit az argentin srác írt, hogy ha egy városban több mint 2 hétre elmegy az áram és a gáz, akkor ott vége a dalnak és addig kell elmenekülni onnan amíg lehet, akkor úgyis mindegy. Két hetet el lehet melegítgetni otthon egy ilyen Esbit tűzhelyen is, és akkor legalább nem kell kimenni fát keresni/gyűjteni (ami egy városban nem is mindig könnyű feladat). Az Esbitet meg magaddal tudod vinni ha menekülni kell.
Az esbitnek általam tapasztalt hátrányai:
-drága
-egy kocka, egy darab konzerv, vagy egy kávé/tea vízmennyiségének felforralására elegendő.
Ehelyett inkább vegyél egy olccsó gázégő fejet, menetes csatival, és egy 210 grammos gázpalackot.
Vagy denszeszes főzőt, kis állvánnyal.
Ezek elzárhatóak és nem sokkal nehezebbek, mint egy esbit szett.
Csatolmány 9146
En erre a 2 gaztuzhelyre szavazok.
Van mindketto, a nagyobbik csaladi kempingezeshez a kicsi meg csak ha egyedul megyek.
Ezek mindketto az olcsobbik butan gazzal megy, az also kepen lathato 8 palack kerul 13 fontba. Ez az olcsobbik gaz, a masik fajta ami a markasabb tura gaz fozokhoz kell azok kb 5font per palack.
1 palack gaz kb 8-12 fozesre eleg, attol fuggoen miket sutsz.
Az esbittel nekem 2 nagy bajom van.
Iszonyat budos es rettentoen kormol, ami edenyt esbit fole teszel az csupa korom lesz, azt nehez elpakolni mert mindent osszefog, ha turazaskor haszndlod.
Végül az újabb verziója lett (Armor 12), mert a 9-es nem volt már sehol.
Kövér és nehéz, de nem érzem rajta a strapabírást. A keret elég vastag de a hátlap nagyon vékonynak tűnik.
Az új android miatt nekem nagyon hiányzik az automata hívásrögzítés, sokszor jól jött, nagyon szétszórt, feledékeny vagyok.
Hangja nekem tetszik, a túloldalon nem tudom milyen, de még nem panaszkodtak.
A hőkamerát meg élvezem :)
Csatolmány 9147Csatolmány 9148Csatolmány 9150
Elkezdtem frissíteni a készletek listáját. Rendeltem a kutyusnak új nyakörvet. A mostani még április elejéig biztosan jó, de inkább legyen itthon, ráadásul találtam egy nagyon jó akciót úgyhogy jó áron tudtam megvenni. Rendeltem egy kiló C-vitamint, szinbiotikumot, fél kiló kamillavirágzatot. Átnéztem a gyógyszereket és leadtam egy viszonylag nagyobb rendelést. Szerencsére egy általam ismert patika szállít házhoz (az új jogszabály a legtöbb gyógyszertárnál ezt megszüntette), és egy értékhatár felett nincs szállítási díj. Egyeztettem a fegyverbolttal, elvileg hamarosan mennek Pestre, akkor meg tudom csináltatni az Onesta és az Omerta új tanúsítványát. Feltankoltam D-vitaminból is.
Így átolvasva jobb ötlet volt most több dologra költeni, mint megvenni a víztisztítót. Ja és boldog tulajdonosa lettem a Zombi túlélő kézikönyv utolsó elérhető nyomtatott példányának. :cool:
Egy digitális infra hőmérőt vettem, az még belefért a februári keretbe.
Mióta vágytam már erre! :) Ha minden jól megy, a héten érkezik. 30 %-os akciót csíptem el.
Csatolmány 9208
Párhuzamos korlátot már régebben vettem:
Csatolmány 9209
És ezzel megvan az összes létező eszköz, ami nekem a saját testsúlyos edzéshez kell. :cool:
Közben nézegetem Al Kavadlo könyvét: Old Man Strength. Tegnap megvettem (hülyének lehet nézni a 47 dollárért, de életemben először vettem angol nyelvű könyvet, ennyi belefér :) ), és úgy nézem nem fogom megbánni, profi munka. És ellentétben máshol már tapasztalt ígérgetésekkel, itt tényleg olyan gyakorlatok szerepelnek, amikhez te kellesz meg pár lépésnyi hely. Kivétel a rúd, de az az egy mindenhova kell, anélkül nincs saját testsúlyos edzés. Plusz van az L-ülés két formája, amikhez jól tud jönni a fekvőtámasz fogantyú vagy a párhuzamos korlát, de elvileg azok nélkül is megoldhatók.
Mivel Magyarország előre megy nem hátra, lassan 1 éve nem vesznek fel érettségis irodai munkára sem summa cum laude doktorival. Ezen felbuzdulva a húzódzkodóállvány után a következő havi minimálbérből minden mindegy alapon vettem futócipőt és futóórát. Továbbmegyek: 3 egész pár futózokni még a húzódzkodóállvány mellett belefért a keretbe! Így most már semmi sem állja útját annak, hogy élő fegyverré kovácsoljam a testyem.
"A Walking Weapon That Never Misses!"
Csatolmány 9215
Elhiszem hogy vicces, nekem nem lesz az amikor hamarosan mélyszegénységben fogok vegetálni.
Sajnos nem vas megyei vagy, itt keresnek hozzánk a karbantartásra pótalkatrész logisztikára egy embert (adminisztráció, rendelgetés).