Tudom, bocs. Remélem majd azért lesz valami normális melóm.
Printable View
Csatolmány 9228
Csatolmány 9229
Csatolmány 9230
A képek sajna nem a legjobbak, a mai hőség miatt "elsötétítés" volt nálunk, és utólag láttam, hogy ezt tudta lőni a teló.
A lényeg azonban így is látszik, és én :D !
Volt egy kemping ásónk a Decathlonból, de adta már fel a leckét a nyitása-összehajtogatása...
A lényeg hogy erős legyen. :) Az én kínai ásóm műanyag része eltört, azóta használhatatlan.
500 dolláros gamer szék (#secretlab Titan 2020)
Egy nem politikai, nem fegyvertémájú, videó...
https://www.youtube.com/watch?v=JmB6tyW_u_g
Rendeltem egy CRKT Pilar III kést, mert én hülye azt hittem elhagytam a Böker késemet (mai napon persze megtaláltam a munkahelyi öltözőszekrény sarkába esve). Akciós volt a bladeshopban, és szinte egyetlen negativ véleményt sem találtam róla a neten. (Bár az akciós részét nem igazán értem, mert a mostani ára van legközelebb a 40 dodóhoz amit külföldi oldalakon látok rá, de eleve az akciós késeket listáztam/néztem.)
Rendeltem még gyújtókockákat az Esbit tűzhelyemhez. Így most napi három gyújtókockával számolva több mint három hétig tudnék vele főzni. Amúgy már a tűzhelyet sem árulják ott ahol vettem, és a hozzá való gyújtókockát sem találtam sehol. Egy szlovákiai webshopból tudtam még rendelni ezt a 24 darabot, de ott is ez volt az utolsó két csomag.
Nekem van esbit tablettás főző, de nem használom. Nem hatékony, egy tabletta nem minden esetben melegít forrásig fel liter vizet. Ára a másik. Nem olcsó.
Nem tudod szabályozni, vagy eloltani. Így mindenképp el kell égetni.
Vettem egy kisebb gázfőző fejét, ami 230 grammos palackkal használva egy hetes tábort kiszolgált, napi 2×2 kávé, és egy főtt ebéd(instant leves, vagy tészta) elkészítése után még van benne gáz.
Gázos főzőm van, egx trangia szettet vettem plusz gázégőt hozzá. Az esbit amolyan könnyű túrázós, egy este kint alvós cucc lenne. Az alkoholos főzőt is nézegettem, az üzemeltetés annyira nem prioritás mennyibe kerül, egyszeri befektetés, a tabletta meg örökre eláll ha már otthon van. Szóval ez amilyan “B” terv lenne számomra.
Még érdemes lehet megnézned Ihász Laci tippjeit, és a tapasztalatait az Esbittel.
Én még nem próbáltam ki, főleg így hogy nem nagyon kapni hozzá gyújtókockát, nem akarom pazarolni. De lehet most majd letesztelem egy konzervvel.
Csak eszembe jutott az ESBIT-ről, nem tudom van-e erre külön téma, de nemrég kipróbáltam egy egyszerű olajlámpás készitését. Egyszerű cipőkrémes aluminium doboz tetejét megfúrtam és rongydarabot húztam át a lyukon, majd feltöltöttem magát a dobozt napraforgó étolajjal. Nem tudom alkalmas lehet-e főzni vele, de órákig ég és világitani sem utolsó (igy szerintem működhet). Kormol és van valamennyi szaga, ez igaz. Ami miatt mégis leirom, hogy magam is meglepődtem mennyire 0 forintos anyagokból készithető egy teljesen működőképes lámpás/tűzhely. Állitólag bármilyen olaj jó lehet, nekem épp ez volt itthon. Amit elsőre elrontottam, hogy azt hittem megszivja magát egy kenderzsineg is eléggé ehhez, de kizárólag rongy/ruhadarab/pamut vagy hasonló anyag alkalmas erre.
Tulajdonképpen ilyesmi: DIY Tin Oil Lamp
Ma megjött a hálózsák amit vasárnap rendeltem. Még egyszer köszi a tippet, WestBam! Gondoltam belinkelem ide, erre már nem is találom az oldalon.
Na pont ezért rendeltem meg rögtön ahogy megláttam. Gondoltam hogy később már bizonytalan lesz az elérhetősége, mert 37 ezerről volt akcióban 24 ezerért, és ez volt az oldalon az aktuálisan legtöbbet vásárolt téli hálózsák. Plusz első vásárlóként kaptam egy kupont is, így összesen kb. 40 % kedvezménnyel tudtam megvenni, ráadásul ingyen kiszállították.
Most a legnagyobb kedvezmény 21 % a téli hálózsákoknál, és a legolcsóbb téli hálózsák 43 ezer...
2018 végén vettem egy rakás WC papírt. A készlet kicsit megkopott, igaz még kitartana vagy 3 évig. Most vettem még hozzá, meg tervezek még venni. Most nincs hiány, szépen lassan feltöltöm a készleteket és nem lesz gondunk rá vagy 15 évig.
Ez a Palomo:
Csatolmány 9286
(Az eredeti kép állítva van, itt a beszúrásnál valamiért elfektette a rendszer, de így is el lehet olvasni rajta a paramétereket.)
Tudod mi tuti esbit kocka helyett?
Tankinak ( Heim Tankréd)volt videója fent valahol, valamikor, tojástartót szétkapod, a pohárkába teszel fokla darabokat és fa reszeléket, a tetéjebe beleszúrsz egy gyufát,
mintha gyertya lenne, csak kicsit lógjon ki és lecsepegteted gyertyaviasszal az egészet.
Olyan lesz mint egy kis muffiin. Fasza naygon, kipróbáltam konzevt melegítésre és tea főzésre is. Simán elég.
Csak füstöl, ennyi a baja. Nem találom a videót, de van ilyen és működik.
Talán a Bushcraft.co.hu-n meglehet. Talán. Nem kerestem rá. Én is onnan lestem...
Van kb 6db nekem is készre csinálva, bár évek óta nem használtam, gyanítom nincs lejárati ideje.
Próbáljátok ki!
Köszi a tippet, ezt szerintem én élőben is láttam, hiszen két alapozón is voltam anno, Tankit is személyesen ismerem. Sajnálatos módon az a "társaság" teljesen eltűnt, mindenki a saját útját járja ma már, pedig volt ott minden témakörben olyan valaki aki tapasztalati úton tudott a többieknek sok pluszt adni. Aztán persze voltak "arcoskodó" emberek is sajna, de azok ugye mindenhol vannak, vagy lesznek előbb-utóbb. Az ESBIt kockában számomra a minimális tömeg a vonzó és a korlátlan eltarthatóság. Minden esetre első körben az alkoholos főzőszettet fogom szerintem beszerezni.
Lehet csak én vagyok alulművelt, de mik azok a "fokla" darabok?
A néprajzi fokla és a "bushcraft"-ban használt fokla, vagy annak nevezett valami alapvetően nem ugyan arra utal. Foklának szokták nevezni a "fatwood" darabokat is, ami egy gyantás fadarab, kiszáradt fenyőből lehet kibányászni.
Salomon téli bakancs:
Csatolmány 9309
Csatolmány 9310
Csatolmány 9311
Én miket vettem... Itt a Fekete Péntek, ami már Fekete November, mert elsejétől itt vannak a leárazások. Úgyhogy elektromos tűzhelyt és egy kis fagyasztóládát vettünk. Meg vettem egy olcsóbb laptopot. Meg 15.000 papírlapot az üzletemhez. Meglátom még hogy mire lesz még szükség.
Novemberre én a bakanccsal letudtam a prepperkedést, mert a havi fizetésem egyharmadába került. :) Illetve még egy esőnadrágon gondolkodom a bringázáshoz.
Ja, meg a budipapír készletet is jól kipótoltam, most már 13 évre elegendő van. Kb. 6 és fél évre elég papírkendőt is vettem a konyhába.
Meg macskatápból is vettem 165 kilót. Nem tudom pontosan meddig elég nekik. Olyan 2 év körül. Az a gond hogy a 4-ből 2 mindig zabál mint az őrült...
A bakancs komfortja -2 fok.
Vettem Endura biciklis esőnadrágot is:
Csatolmány 9315
Csatolmány 9316
Csatolmány 9317
Csatolmány 9318
en most vettem egy altberg bakkancsot, hasznalt katonai, grade 1 minoseg, alig hasznalt, 3 hete van nalam, egyenlore szuper, mar be van torve, voltam egy kb 2 oras setan vele a helyi kiserdobe, jo volt, nem tul nehez, jol fogta a bokam (nekem ez fontos mert mindket bokam konnyen ficamodik) es eleg barati ara volt 30 font.
2db scott M98 gázmaszk, hozzátartozó camelbak cbrn reservoir 4.0 type s csonkkal.
2db izraeli MAMTAK menekülőkámzsa kit-ben (1-1 palack, 1-1 légzőcső 1-1 onyx 45 befúvó)
2 db magyar M93 vegyvédelmi öltözék
4db csehszlovák vegyvédelmi öltözék
2 db baofeng uv5r walkie talkie, 2db gégemikrofon
1 db napelemes 20.000 MaH-s powerbank
Vettem egy ilyet. :)
https://www.kockaaruhaz.hu/lego/lego...mag-75320.html
Mikor 12 körül voltam, akkor apámmal mindig legót vetettem magamnak, születésnap, névnap, karácsony. Mindig katonást és kalózosat, mert a kettő jól passzolt egymáshoz. A végén egy hatalmas dobozzal lett ami öcsém gyerekeihez került. Nem tudom mennyit érhet most, gondolom használtan is lenne egy fél minimálbér, de lehet hogy több is. :)
https://ae01.alicdn.com/kf/S1145dd88..._Q90.jpg_.webp Ez jött legutóbb Kínából.
2db camelbak Hydrolink
2db camelbak in line microfilter.
Nehéz lesz letesztelni. :D
Bááár a f tudja, lehet csipogna sok helyen. Gödöllőnél van egy nukleális temető, meg lehet beszélsz a KFKI-nál valami vezetővel, és kipróbáljátok, sosem lehet tudni.
Vagy kórházban a radiológián. :)
Jobbágyiban az Andezit Művekben is megérne egy misét...onnan már jött haza valaki sugárbetegen. Csak le ne lőjenek!
Megérkezett a MIRA-tól a 1db Kappler Chemtape meg 1db CWD-1 felderítő indikátor...60 ezres művelet volt. Ez volt az első és az utolsó vételem az USA-ból. Azt hiszem. Ezzel pedig befejeztem a CBRN témát.
Szia,
Mindenhol van termeszetes hattersugarzas, azt is tudni kell merni vele.
De pl. ahol szentuzeles van, ott varhatoan nagyobb lesz a sugarzas, mint egy nuklearis temeto vagy atomreaktor mellett.
Ha eleg erzekeny, akkor akar egy hasznalt hamutartonak is ki tudja mutatni a magasabb sugarzasat.
Van sajnos egy rossz szokásom, évekig dohányoztam így a nikotint igen csak szeretem, azonban mikor már a tüdőmön/közérzetemen éreztem ennek a rossz hatását leálltam a hagyományos cigarettával. Sajnos azóta minden szart kitaláltak ezek a csodadohánycégek, így amikor leárazgatták ezeket a GLO készülékeket (mint az IQOS dolog, hevitve állit elő gőzt) 2000 forintra egy közeli boltban akkor vettem egyet, majd amikor kiváncsiságból szétkaptam, vettem még egyet. Teljesen jó akkumulátor van benne amit tudok is használni az Armytek Elf C2 lámpámban. Amit most vettem viszont az egy napelemes powerbank. Kicsit sajnáltam rá a pénzt, de egyrészt már semmi sem lesz olcsóbb másrészt eddig is spameltek ezek az alzások ilyen kuponnal mert össze-vissza büntették őket aztán dobálták az ezer forintos kódokat az emailemre, szóval most napelemmel tudom tölteni ezeket az akkumulátorokat (meg persze amit anno adtak magához a lámpához is).
Lassan ugyan (250 mAh panel, kb. 2 nap) de tölti a nap a 20k-s powerbankot, arról meg a butatelefonomat meg egyebeket is tudok utána tölteni.
Sajnálatos, hogy nem egy külön panel mellett döntöttél. Csak egy tanácsom lenne a használatával kapcsolatban: Figyelj rá, hogy ha kezd az akku benne púposodni, akkor vedd el a napról. A LiPO akkunak ami benne van van egy rossz tulajdonsága: nem szereti a meleget. A fekete napelem panel amit a tűző napra kiteszel viszont épp ezt a meleget generálja közvetlenül az akkumulátorra. Egyszer kaptam egy ilyen powerbankot egy kínai gyártótól tesztre. A szerencsén múlt, hogy nem gyújtottam fel vele a kocsim, mert a műszerfalra tettem, hogy ott töltődjön, szépen elkezdett felpúposodni az akku benne, szét is nyomta a borítását. Szerintem csak felügyelet mellett töltsd a napon. Powerbanknak viszont simán tudod használni, az meg jó dolog :)