A német szakértõk mondtak 2 évet. Az egyik német egészségügyi kormányszervezet adott ki egy közleményt, abban a cikkben írták a 2 évet.
Printable View
A helyzet egyre feszültebb. Európában mindenhol katonák vannak. Maga a vírus már a kisebbik gond. A forint sosem látott mértékben zuhan, az embereknek nincsenek tartalékaik. Én azért kezdtem prepperkedéssel foglalkozni, mert rábukkantam a neten arra a bizonyos cikkre a délszláv háború túlélõjérõl. Az õ tanácsa jár mindig a fejemben, miszerint ne higgyünk el a kormánynak semmit! Ellentmondások sora van a híradásokban, konkrétan össze-vissza beszélnek. A gazdasági összeomlás viszont a küszöbön áll, ha ez így folytatódik, a katonai jelenlét ezesetben indokolt is! Jelen helyzetben viszont nincs elég katonánk arra, hogy egy nélkülözõ embertömeget féken tartson, ha arra kerül a sor. Biztosan tudják, hogy elérkezett a baj, megelõzni/késleltetni próbálják csak. Sok idõnk itt nincs hátra, mivel Magyarország gazdasága a német autóipar összeszerelõ-ûzeme, ha az leáll, magával ránt itthon mindent. Game over.
Egész korrekt összefoglaló. 1 órás, de meghallgattam.
Koronavírus Prepper Szemmel - tényektõl a téveszmékig
https://www.youtube.com/watch?v=Il_-aLiL7Wg
Maszkról: ami nincs fent az nem véd!!
fent van tehát véd. személyes vélemény!!
Pánik rossz helyzet: de szar helyzet van! mindenki hazudik hogy honnan jött vissza
és mászkálnak bandáznak, vagy a hazajött ember otthon, a családja mászkál.
ugyan ott vagyunk, idõsek õrzik az unokákat......influenza miatt is micsoda õrület szokott lenni..amúgy..
Ja és miért nem mondják meg mely régiók a legfertõzöttebbek? Mert pánik lesz és tömeges "vándorlás" ,megelõzés és szabályok betartása helyett!!
Amíg nincs komoly szankció nem tart be sok ember semmit!!
Jó videó.
A sajtót pedig mi tüzeljük, hiszen jogunk van mindenrõl tudni, mert ... (ide tessenek egy megfelelõ okot beilleszteni). Az a baj, hogy sajtó nem azt közli le, amit megtud, hanem ami növeli az eladásokat. Minél zavarosabb, rosszabb a helyzet, annál jobban tudnak a "független" sajtó jeles képviselõi a zavarosban halászni. Nem véletlenül kuncsorog némi extra adományért a magyar internet "legjava". Több pénz, több moslék, amit durcásan röfögve habzsolhat a nép. Mi kértük, mi fizettünk érte, hát megkaptuk.
Õrizzük meg a józan eszünket magunkért, szeretteinkért, felebarátainkért. Holnap reggel is felkel a nap :)
El tudom képzelni hogy nagy részük nem ért ahhoz amibe majd bele fog pofázni...Idézet:
Azt mondta: az irányítócsoportok - melyben rendõrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek - nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát.
Feltételezem, hogy ennek az lenne a lényege, hogy ne a magántõkét motiváló profit irányítson, hanem az ország érdekeit nézzék. Például nem engedik exportálni az élelmiszert, vagy más fontos dolgokat csak azért mert a gazdagabb országok meg tudják fizetni az magasabb árat. Vagy másik példa, hogy a gyógyszergyárban kézfertõtlenítõt gyártsanak olcsón és ne gomba elleni krémet. Nem azt fogják megmondani, hogy hogyan csinálják (mert nem értenek hozzá), hanem azt, hogy mi legyen az eredmény.
Voltam a városban, kisebb volt a forgalom. a postán volt két felhívás, hogy mindenki tartson 2 méter távolságot a sorban. 1 nõn volt maszk aki valami levelet adott fel. Idegesség senkin sem látszott. Igaz, nálunk a megyében még nem jelentettek megbetegedést.