Azon gondolkodom hogy vagy 6 hónap múlva lehet hogy vennék egy motort. Dirt bike. VISZONT. Valami hülye oknál fogva egyszerûen nem lehet olyanból automata váltósat venni. (Magyarázatnak azt adják, hogy dirtbike-nál kell az erõ, azt meg érzésbõl kell, meg különben is tuti jó érzés váltani, meg ilyesmi. Ami hurrádejó, de ez engem nem vigasztal.) Amiben van automata, az az óvodás verzió. Nem tudom miért nem csinálnak mopedeket, felnõtt dirt bike verzióban. És ez nem is olyan dolog ami kizárólag nekem kéne, mert ezrével olvasom ezt másoktól, Youtube-on, Fórumokon, mindenfelé. Tehát lenne rá piac is. Azt is tudom hogy még egy akármilyen béna régi típusú motorban is van annyi erõ hogy elpöfögjön automata váltóval, mert olyannal még én is mentem.
A kérdés az, hogy ha veszek egy óccókínai -de új-dirt bike-ot, akkor mennyire bonyolult azzal váltani? Egészen pontosan hogy mûködik maga az indulás és a váltás. Lehetõleg pontról-pontra írjátok meg, ahogy az oktatáson tanítják.
Youtubeon látok videókat, de abból nem sokat tudtam megérteni, meg nem is mutatják pontosan, mert vagy a kéz látszik, vagy a láb, de a kettõ egyszerre nem.
Van valami oktató videó amit tudnátok ajánlani? Esetleg kézikönyv amiben azt a részt elolvashatnám?
Az alapokat tudom hogy mész, kanyarodj, stb. abban van gyakorlatom automata váltós motorral, meg az végül is biciklinél is úgy van.
Maga a váltás borzaszt el a dologtól, mert az nem tûnik túl egyszerûnek. Az új helyen lesz hely és idõ rá, szóval az nem szempont. Ha kizárólag néhány órás gyakorlás kell hozzá, nem lesz gond.
Pénzem még nincs rá, legalább fél évre vagyok a vásárlástól, de magyarázatok, információk, javaslatok, ötletek, minden jöhet ami eszetekbe jut a témával kapcsolatban. :)