Egy érdekesség, magyar kaja-árus Tampa, Floridában. A két riporter megkóstol ezt-azt. :)
https://www.fox13news.com/video/1742967
Printable View
Egy érdekesség, magyar kaja-árus Tampa, Floridában. A két riporter megkóstol ezt-azt. :)
https://www.fox13news.com/video/1742967
Anyámat hívogatják a bankból hogy vegyen fel hitelt, mert az "milyen jó" meg ilyenek. Már többször is felhívták, nem csak egyszer. Már anyugdíjasokat is adósságba akarják rántani, nem csak a fiatalokat? :(
Ti hogy vagytok mostanában a hírekkel? Én kb. karácsony óta nagyon nehezen veszem rá magam hogy híreket olvassak. Régen minden nap ránéztem a kurucra, (mert ugye csak ott lehet rendesen kommentelni és csak az felhasználóbarát), de karácsony óta valahogy nincs kedvem felmenni oda se. Annyi baromság történik a világon, hogy tartok tőle hogy odamegyek hogy mi a hír és rögtön szembejön velem hogy valami ország megint háborúzik, az USA bombáz, újabb vámok, stb. Megint nem olvastam híreket vagy 1 hete...
Bár lehet a lebetegedésem is kihozza belőlem hogy kevésbé nézzem a híreket, mert belül érzem hogy anélkül is van elég gondom hogy a híreken járjon az agyam folyton.
Ti naponta olvastok híreket? Vagy nem szoktatok? Vagy a híradót nézitek meg naponta és annyi? Esetleg a FB-on ami szembejön véletlenül annyi elég a hírekből? Vagy ha ide ír valaki hírt azt elolvassátok és annyi?
A mentális egészséged megköszöni ha nem fogyasztod túl a híreket!
Igen, naponta tájékozódom néhány forrásból. Egyszer reggel és egyszer este. A reggeli rövidebb, csak átnézem nagyjából, hogy mi történt míg aludtam. Az esti kicsit hosszabb idő. Ha találok valamilyen nagyobb horderejű hírt akkor igyekszem jobban körbejárni több oldalról informálódni. Egyaránt olvasok liberális és kommunista portálokat tehát lefedem mindkét halmazt. Híradót soha nem néztem és nem is tervezek ha ezalatt a klasszikus 18:00 órásit érted. Nem hiszek az irányított médiában. Legalábbis ebben a fajtában ami jelenleg Magyarországon van. FB-on semmi nem jön velem szembe mert nem használom, nincs fiókom se. Itt a fórumon lévő híreket sem szoktam annyira átnézni mert javarészt már tudok róla mire idejutok vagy számomra nem releváns.
Arra szoktam figyelni, hogy ne csesszek el vele túl sok időt, még akkor se ha érdekelne a dolog mert nem ér annyit. Ha kimarad az átolvasásuk valami miatt reggel vagy este akkor nem dőlök a kardomba. Majd ránézek máskor ha van úgy időm például hétvégén délután.
Nagyon megválogatom őket. Sok téma nem is érdekel. Például egy autóbalesetet meg sem nyitok vagy egy bulvárt. Inkább gazdasági, politikai, pénzügyi, sport (egykét sportág), természeti, technológiai vonalakon mozgok.
Külföldi portálokon is szeretek szétnézni mert sok dolgot le sem hoz a magyar média vagy több információhoz jutok esetleg új perspektívát kapok na meg nyelvgyakorlásnak sem rossz.
Ha mondhatom így, a napi rutin része de csak módjával.
Hetente egyszer olvasok szakmai és érdeklődési körbe vágó híreket, oldalakat. A FB-t ilyen célra nem használom. Ami fontos, az eddig mindig megtalált és fontosabb a mentális egészségem, minthogy "képben" legyek a világgal :)
Te jó ég... ez mi?! Ez egy műsor? :eek: :huuu:
https://www.youtube.com/watch?v=fWdI_DH_m2M
Elemlápa blogba meg a házibarkácsba is mehetne:
Egy youtuber csinált egy mesterséges Napot, aminek a hűtése lett az igazán nagy bravúr
https://www.youtube.com/watch?v=rqCt61ZbU10
Megint... kérdezek cégtől, vennék napelemet. Egyszerűen nem válaszolnak. Azért, mert csak. Nem kell a pénz? De akkor miért van saját üzleted? Zárd be és annyi, ha nem érdekel a vevő és a pénze. Teljesen nem értem én ezt. És nem két fillérről van szó ugye, hanem drága napelemekről. Szóval a cég is csinálna vagy 500 dollárt, gondolom. Érthetetlen ez számomra.
Engem ha megkeresnek egy 100 dollárossal, akkor biztosan rögtön lépek és adok nekik néhány ajánlatot, általában extra cuccot, mert úgy ők is jól járnak meg én is. De van hogy más ajánlatot adok, random ajándékot akár, valamiket amiet tudom hogy értékelnek. De volt már olyan hogy adtam 10%-os árengedményt amikor valami 250 dollárért rendeltek tőlem kitűzőket.
Itt meg sokkal több pénzről van szó, de nem hajlandóak válaszolni...
Pedig egy régi cég ami elvileg megbizható is, miközben nem óriás nagyvállalat, hanem pont akkora amivel elvileg ilyen rendelésekről beszélni lehetne. De nem. :hogymi:
Nagy a csend az utóbbi néhány napban. Mindenki elfoglalt? :)
Én inkább csak olvasni járok ide.
Jó a kérdés! Nekem rengeteg munka volt az elmúlt néhány napban plusz elintéznivalók. Jövő héttől szellősebb a program. Felkészülés szempontjából viszont nem történt semmi különös. Néhány élelmiszer és cucc rotálásán kívül nem végeztem mást. Kutattam új jármű után a maradék szabadidőben, erre szeretnék most fókuszálni jobban. Kavarog a fejemben néhány opció.
Én meg házat és autot vettem, és koltozkodok, meg intézkedtek, plusz dolgozok. Sűrű pár hónap volt
Szia. Sajnos nem tudtam földet venni, csak egy 1400 nem telket házzal, nagy garázzsal. 150 km-re a munkahelyéről. És ezért vettem egy új Subaru Forestert, azt holnap megyek elhozni. Kellett egy megbízható, keveset fogyaszto autó, ami 10 évig jó lesz. A házról majd rakok fel képeket, csak meg koltozkodok
Valami kétkerekűt amire nem kell se biztosítás se rendszám se extra adó se semmi és bónusz ha üzemanyag sem.
Egy komolyabb hagyományos hegyi kerékpárt biztosan beszerzek ezt már eldöntöttem. Plusz év végén majd lehet, hogy meglepem magam egy elektromos motorral (Surron, Freego, Talaria) de a zavaros jogi környezete miatt éshogy árammal megy annyira nem jön be. Barátkoznom kell a dologgal. :)
Legalább jó értelemben kaotikus? Már ha lehet ilyet kérdezni! :D
Sajnálattal hallom, hogy az a terv nem jött össze. :( Mindenesetre sok örömöt kívánok az új házhoz és a verdához! A nagy garázs az mindig szexi és 1400nm-en némi leleményességgel azért lehet jócskán kaját is termelni. :thumbup Nem lesz gáz a 150km-es távolság? Miért pont Subaru Forester, ennyire elterjedt arrafelé a Subi? Itthon elég ritka, bár épp tegnap láttunk egy Legacy Outbacket. Miből gondolod, hogy 10 évig jó lesz, hiszen még csak nem régen jött ki a legújabb modell?
Na nem a több milliós példányokra gondoltam azért! :D Régen rengeteget bicóztam csak aztán valahogy alábbhagyott. Kell a mozgás illetve ezzel el tudok jutni olyan helyekre amelyekre autóval nem tudnék. Megjött hozzá az étvágyam! Viszont mindenes bringa lesz nem kimondott csak terepre. Azért monti mert ha kell akkor mégis tudjak vele bárhol ficánkolni. Már úton is van ha minden igaz, úgy izgulok mint annó gyerekkoromban... :)
Gondolkoztam az építésen azonban ahol tart már ez az iparág is, nekem túl sok. Meg időm sem lenne rá igazán így egy ár-értékben nekem megfelelőt kinéztem és a nekem jó vázmérettel elcsíptem az utolsót az országban ha minden igaz! :cool:
Én sem a többmilliós drótszamarakra gondoltam! :) Az építésnek olyan szempontból láttam volna előnyét, hogy az igényeihez igazíthatja az ember a bicót. Én valószínűleg arra mentem volna rá, hogy minél egyszerűbb és megbízhatóbb legyen, tehát mondjuk vezetéknélküli elektromos fék kizárva. :D Nade mivel már úton van a kiválasztott, ezért sok boldog kilométert kívánok hozzá! :thumbup
Viszont ha bringázni szeretnél és kell a mozgás, akkor NE vegyél motor hajtotta kétkerekűt. A kényelem nagy úr és belénk van kódolva, könnyű elcsábulni. Nem véletlenül csak az emberek 2%-a használja a lépcsőt a lift helyett. :D
Semmi vezeték nélküli váltó meg fék vagy bármi más nincs rajta. Ha elmegyek vele tekerni fontos szempont volt, hogy teljesen mechanikus és analóg legyen. Nem akarok akkukat töltögetni meg kijelzőket bámulni mindenféle applikációval. Ugyanúgy akarom élvezni mint gyerekkoromban! :)
Köszönöm! Szerintem meglesz!
A villanyos kétkerekű az csak valódi gyors helyváltoztatást elégítene ki megizzadás nélkül! :D
Én is köszönöm a rövid eszmecserét! Hajrá! :beer:
Szia. Bocs nagyon sok dolgom van, költözés, munka. A 150 km-t csak heti egyszer teszem meg, mert a kamionban leszek 5 napot aztán 3 nap pihi. A Subarura azért esett a választás mert ez lesz a 3. Subarum és nagyon meg vagyok elégedve vele. Még ez volt talán ebben a méretben az egyetlen típus ami nem ez a down sizing motoros. Tudod kis motor 1000-1500 cm3 turbóval. Amit veszek az 2.5 szívó benzines, és mivel autószerelő is vagyok tovább életben tudom tartani gazdaságosan mint egy átlag ember. Egyébként népszerű itt a Subaru, nagyon sokan téli autónak veszik az összkerékhajtás miatt.
Nem teljesen, csak akinek jobban megy és van egy 100 ezer dollár feletti autója, az tél előtt leállítja, és előveszi a Subarut. Bár ez inkább a keleti partra jellemző, mert ott több ho van mint itt. Én tényleg azért vettem, mert ez a harmadik Subarum és nagyon elégedett vagyok vele. Még ma hogy jöttem haza, egy erős 100-as tempóval, 6.6 volt a fogyasztása. 7.2 a gyár szerint.
Itt egy eset, nem rendőrségi jogsértés, sem bűncselekmény, viszont elég legalja... Az elején azt hittem hogy végre egy korrek rendőri intézkedés lesz, de nem igazán jött össze itt sem.
Srácok bicajozgat 13 éves, örül a jó időnek. Boldogság, barátok, szabadság. Erre megjelenik valami 55-60 éves zakkant férfi, elkezd vele üvöltözni mint egy őrült, rá támad, halálra rémiti a gyerekeket. Ők elkezdi a gyerek telefonnal felvenni a férfit ahogy támadja. Az egy flakon vizzel megdobja, hogy a telefonja is kirepül a gyerek kezéből. Aztán megjelenik még néhány felnőtt, többnyire idősebbek. Agya egyiknek sincs. Ahelyett hogy megvédenék a gyereket az őrjöngő ismerősüktől, helyette ők is a gyerekre támadnak. Az egyik felnőtt a gyereket össze-vissza rángatja, sőt erőszakkal elveszi a telefonját. A srác pánikol, kiabál, hogy "adja vissza a telefonom! adja vissza az az én telefonom!". De nem kapja vissza. Aztán a gyerek a támadó felnőttek elől elmenekül.
Azok kihivják a rendőrséget és előadnak egy mesét arról hogy a gyerekek őrültek, hogy közveszélyesek, hogy valószinűleg az egyik autista és teljesen bolond, hogy szegény idős ismerősükre támadt, stb. Az öreg is előadja hogy ő nem csinált semmit csak rá fütyült és mondta neki hogy álljon meg, meg hogy tilos egykerekezni, de ő egy ujjal sem nyiúlt a gyerekhez. Aki megrángatta a kissrácot az is beszél a rendőrökkel, hogy hát szörnyű hogy ezek a mai gyerekek milyen tiszteletlenek, mert a tisztelet hiányzik belőlük, hát miféle világot élünk, stb... Egy nő is előadta magát, hogy a gyerek az bolond és rátámadt az ismerősére, ő mindent is látott és az úgy volt.
A rendőrnek már elég gyanús volt hogy a felnőtt csapat össze-vissza kamuzik és hogy egy szavuk sem igaz. Mondta is nekik hogy nem állithatnak meg senkit az utcán, max. rászólhatnak másokra. A biztonsági őr sem tehet mást. Sőt, még ő sem rendőrként, mert az magánút egy gazdag negyedben, nem közút, tehát a közlekedési része még rá sem tartozik, maximum a támadás miatt nyomozhat.
A kék pólós mondta neki hogy ő mennyire törvénytisztelő állapolgár, meg hogy a testvére 30 évig rendőr volt, stb. De a rendőrt nem hatotta meg túlzottan ez a szöveg.
A kissrác anyja is odament, mondta hogy a férfi támadt a gyerekre. Azt is mondta hogy a gyerekének semmilyen mentális baja nincs. Csak meg lett támadva és ennyi a helyzet. Mondta a rendőrnek hogy jöjjön el hozzájuk, beszélhet a fiúval.
Ő is elmondja hogy csak tekert az apjához, amikor egy férfi megállitótta. Ő megállt, de a fickó kiabált, úgyhogy megpróbált elhajtani, a férfi rátámadt, a fickó ei is eseett a támadás közben a biciklijével. Aztán megpróbálta őt is lelökni a biciklről, megdobta, elvette a telefonját, rátámadtak, stb.
Ott a felvétel, bizonyiték hogy a srácot megtámadták és kirabolták.
Mi a rendőr legnagyobb problémája? Hogy a gyerek biciklije túl erős. És elkezdi fenyegetni a gyerek anyját hogy milyen súlyos büntetést fog ő adni a gyereknek. Értitek... ahelyett hogy azonnal menne és letartóztatná a gyerek megtámadóit és kirablóit. Gondolom az anyuka egyedül neveli a gyerekét, úgyhogy könnyebb volt a rendőrnek őt megalázni mint rögtön visszamenni a bűnelkövetőkhöz. Jól megfenyegette hogy majd visszajön és kicsinálja őket egy rakás papirral és büntetéssel és elviszi a gyerek bicaját, stb.
(Szóval az elején azt hittem hogy végre egy korrekt rendőri eljárás lesz itt, de nem. Elég hülyeség feltételezni hogy bármikor is korrekten járnak el.)
Aztán visszamegy végül a felnőttekhez, akik még mindig ott gettóznak az út mellett a kollégájával, szidják a gyerekeket meg ilyesmi. Boomer baromságok, hogy "bezzeg az én időmben"...
Majd a rendőr szembesitette a férfit azzal hogy össze-vissza hazudozott és hogy a felvételen teljesen más dolgok láthatóak, nem az ő korábbi meséje.
Igen ám. Épp csak vele még mindig kedvesebben beszélt mint a gyerek anyjával. Csak mondta a fickónak hogy támadásért fogja beidézni a biróságra, de nem fogja letartóztatni, csak majd be kell menni a biróságra hogy elmondja hogy mi történt.
Mondja is neki hogy "Ön rendes volt velem, úgyhogy nem tartóztatom le meg ilyesmi"
Miért, a kissrác és az anyja nem volt rendes? Őket miért kellett olyan durván kiosztania és megfenyegetnie?
A kék pólós férfi közben sajnáltatja magát, hogy ő a jó szamaritánus, csak emberek életét menti meg folyton, de most bajba került egy gyerek miatt és hogy ő mekkora áldozat...
Aztán megjelenik egy fekete pólós fickó, kérdezi a rendőr hogy "ki a tököm ez a kék pólós pasas, hogy elrabolja egy kissrác telefonját? Kinek képzeli ez magát? A gyerekek van hogy egykerekeznek, kit érdekel? ilyen a gyerekkor".
A fickó ügyvédre megjelenik. Jópofizik velük a rendőr. Mondja nekik hogy általában letartóztatja azokat akik megtámadnak másokat, de ez most kivétel, most ő komoly kivételt tesz és ez nagy dolog.
(Vajon miért tesz kivételt? Miért pont a nagyon gazdag negyedben tesz egy ott lakóval kivételt?)
Aztán minden szuper, nagyon lepacsizik az összeesel, főleg a kék pólóssal, de a többivel is. (Az tuti hogy a kissrácal nem fogott kezet amikor őt és az édesanyját megfenyegette.)
Később az ügyész rablásra módositotta a vádat. Tekintve hogy erőszakkal vette el a fickó a gyerktől a telefont.
https://www.youtube.com/watch?v=chEca7yLJIc
A videó végén persze mondják hogy a rossz a gyerek, mert hetekkel később körbe-körbe ebicajozott és rászőltak, meg majdnem lerántották a bicikliről? mire ő beintett mindenkinek és elhajtott/eltekert?
Úgy tesznek mintha "bezzegrégen" minden gyerek öltönyben-nyakkentdőben járt volna kapálni, és semelyik gyerek nem tekert volna gyorsan biciklit.
Ezen vitáztam néhány napja valakivel, mondtam hogy amikor én gyerek voltam én is hajtottam mint a veszett, kövesúton lefelé, 80 km/h-val. (Onnan tudom mert volt sebességmérő a Mountain bike-omon.) Meg kacskaringós lejtős úton. Bele is mentem egy tövises bokorba. Meg lépcsőn hajtottam le, szanaszét törtem magam.