na kerem szepen, megoldottam a nyugati vilag prepperjeinek a legnagyobb problemait a bug out bag-jaikkel kapcsolatban
https://www.youtube.com/watch?v=C2CiKXwY2xs
koszonetet es a nobel dijat megtarthatjak:)
Printable View
na kerem szepen, megoldottam a nyugati vilag prepperjeinek a legnagyobb problemait a bug out bag-jaikkel kapcsolatban
https://www.youtube.com/watch?v=C2CiKXwY2xs
koszonetet es a nobel dijat megtarthatjak:)
a lenyeget sikerult is kivenned!
pont a pihenesrol halandzsaztam. arrol, hogy a legtobb bob videot amit eddig lattam, szerintem mind olyanok keszitettek akik eletukbe nem kempingeztek meg. (ami nem kotelezo, csak jo ha azert azt is kiprobalja az ember milyen az erdoben aludni ha mar arra is felkeszul) es nem pakolnak megfelelo eszkozoket egy jo alvashoz (halozsak, matrac, ponyva). poncso alatt egy szal veszeseti foliaval (amirol sokan azt hiszik, hogy eleg lesz majd) hidegben szakado esoben nem sokat fognak aludni. masnap meg majd kinlodnak mert nem birnak csinalni semmit.
nagyjabol ennyi.
...ja ,jó megfigyelés :thumbup..én is azon mosolygok,hogy némelyik el tudna foglalni egy országot annyi cucca,lõszere van...nem tud inni egy kávét...:haha:
Kávém nekem sincs, de teával elláthatnánk fél Angliát. :haha:
A BOB témával az a bajom, hogy az tulajdonképpen felkészülés az otthon hátrahagyására. :hogymi:
Igen,voltaképpen ezen a ponton kezd "érdekessé"válni a dolog..igazából isten igazából erre kell készülni.
Az otthoni felkészülés nem túl nehéz..ki kell tapasztalni mire van szükség,megteremteni a biztonságot..aztán türelem és az ima!
De amikor menni kell,adott esetben csak a köntös,papucs,kis zsák a vállra,gyerek a kézbe....
köntösben biztos nem indulnék el. Papucsban se.
Nincs más, így kell futnod, mert rádõlt, rárobbant a szomszéd háza a szekrényre, amiben a BOB volt. Esetleg lángol, vagy úszik minden.
Világháborús aknát találtak a pincétekben, vagy gázömlés van a szomszéd utcában.
És ha azt mondod, ez veled nem történhet meg, akkor azt mondom, az elmúlt néhány évben mindegyik megtörtént kis hazánkban.
mondjuk azert az eleg ritka dolog, hogy minden nelkul kelljen elhagynod a hazadat.
nekem eddig egyszer kellet, amikor kicsi voltam valamikor a 80-as evek elejen a veszpremi foldrengeskor. utana meg 2-szer erdotuz meg gaz szivargas miatt de mindket esetkor volt eleg ido osszepakolni.
a foldrengest leszamitva nem igazan tudok olyan esemenyt elkepzelni ami miatt azonnal el kellene hagyni a hazamat, talan a lakastuz egy tombhazban amikor nem azonnal eszleled a tuzet, de az is ritka, foleg miota mindenhol fust meg tuzerzekelok vannak.
szerintem ha arra kerul a sor, hogy veglegesen menni menni kell az nem egy hirtelen esemeny miatt lesz hanem inkabb elore lathato okok miatt. ha hirtelen kellene elhagyni a hazat az szerintem csak egy ideigleges dolog miatt lenne.