Na Jimmy szebben leírta, úgy kell.
Jobbkormányost én se vezettem, biztos vicces lenne elõször... :D
Printable View
Na Jimmy szebben leírta, úgy kell.
Jobbkormányost én se vezettem, biztos vicces lenne elõször... :D
Motoroztam eleget, csak nem váltóssal.
Kocsit egyszer vezettem, kb. 15 métert. Könyörögtem anyámnak hogy tanítson már, õ meg mondta hogy jól van. De nem ám terepen, földúton vagy valami, hanem rögtön álljak be az udvarba, a kiskapun keresztül, miközben rozsdás vackoknak ne menjek neki. Sikerült beállni, miközben magyarázott mellettem hogy hogy indítsam be a kocsit meg hová lépjek, adjak gázt, meg ilyenek. Elsõre megcsináltatta velem ezt. Közben meg õ mérges volt fateromra, mert apám mondta neki egyszer hogy álljon be a garázsba, anyám meg letörte a kocsiról a tükröt. (Pedig neki jogsija is volt már akkor!)
Sajnos én hiába könyörögtem a családnak, nem akartak rászánni 1-2 órát arra hogy oktassanak egy kicsit. Most is magamra vagyok utalva.
Ez lesz a tanulós rész.Idézet:
De nagyjából: minden váltós mocin lesz kuplung, váltó,
Ez megvan, ez nem gond. Automata váltóson ezt bõven kigyakoroltam. :)Idézet:
elsõ + hátsó fék, gázkar.
Újhoz adnak kézikönyvet, remélem abban ez az infó benne lesz. De majd kérdezõsködök Youtube-on, meg motoros fórumokra is benézek a specifikus infókért.Idézet:
Nekem bal kéznél volt a kuplung, jobb kéznél az elsõ fék meg a gázkar (gyakorlatilag magad felé tekered a markolatot), bal lábnál a hátsó fék, jobb lábnál a váltó. Meg kell kérdezni hogy jönnek a sebességek, mert van ahol az elsõ fel, a többi le van, erre figyelni kell.
Óvatos leszek vele mint a szûzlánnyal. :thumbupIdézet:
Beindítod a járgányt (van amelyik nyitott stenderrel nem indul), ha van rajta benzincsap, akkor figyeled hol áll, ha van rajta szivató, figyeled hol áll. Aztán bal kéz kuplung behúz, jobb láb vált egyesbe. Szépen lassan kuplung kienged (ha kaparni akarsz, akkor gyorsabban+gáz, de elõször ne ezzel próbálkozz), és finom gáz. Aztán majd hallani fogod, és ezt tényleg érezni/hallani kell tudni, mikor kell váltani a következõ fokozatba. Ha meg fékezel, elõször csak fék, aztán ha sokat kell, kuplunggal együtt fék+visszaváltás.
Legalább fél éven át majd olvasással és Youtube-al képzelm magam, aztán jöhet a gyakorlat.
Az erdõben nem jár kocsi, úgyhogy az nem gond. A földúton meg gyakorolok majd, ott se igazán lesz majd semmilyen kocsi. (kicsit arrébb kövesút van, úgyhogy nem hiszem hogy túl sokan járnának majd a földúton. Meg a képeken is elég elhanyagoltan néz ki, úgyhogy nem fog túl sok mindenki zavarni. A legközelebbi szomszéd 500 méterre van. A másik oldalon meg 1 kilométerre.) Bármit csinálhatok, nem zavarok vele majd senkit. :)Idézet:
Cserébe nem véd se idõjárástól, se sok hülyétõl. (Mármint a kocsikaszni sokat felfog egy ütközésnél...)
Ok, elolvastam, ez így nagyon hasznos. :thumbup
Tehát van az üres. attól 1-el mehet lefelé, az az 1-es, aztán onnen 1-el fel az üres megint, még egyet fel, az a 2-es, mégegyel fel, az a 3-as. Már ha jól képzelem a dolgot.
Váltásnál kell behúzni a kuplungot, majd lassan visszaengedni, ha megtörtént a váltás.
Jól gondolom?
hamar automatikussá válik ám, kocsit alig vezetek egy hónapban 1-2 alkalommal (ennél eddig csak ritkábban) és tök automatikusan megy általában... igaz megvan a jogsim vagy 5 éve :D
remélem a motor is így fog menni, el kéne kezdjem a jogsit hamarosan
Ez tetszik. :)
http://i.imgur.com/TB4q2bz.jpg
Ahogy az utcánk kinéz csatornázás után. . . . . . ezzel a garázsig nem jutnék el! :haha:
Kb 1 éve nálunk is ez volt a helyzet. 4 méteres földkupacok két oldalt és 4,5-5 méter mély árok ásva a csõvezetéknek...
Most meg megy a szívás ahol megsüllyedt a betemetett árokra húzott aszfalt réteg 2-3 helyen.
Lassan már tengelytörõ mélyedések lesznek azok.
Vállaltak rá garanciát, így ki kell javítaniuk a kókány munkát.