És továbbra is az oltásokat élteti!
Oltassunk, mert neki sem használt... Logikus.
Oltások nélkül rosszabb állapotban lenne?
Mert? Akkor nem kétoldali, hanem nyolcoldali tüdõgyulladása lenne?
Printable View
És továbbra is az oltásokat élteti!
Oltassunk, mert neki sem használt... Logikus.
Oltások nélkül rosszabb állapotban lenne?
Mert? Akkor nem kétoldali, hanem nyolcoldali tüdõgyulladása lenne?
Most rákerestem és tényleg van ilyen.
Idézet:
Nem találtak antitestet a koronavíruson átesett magyar úszók vérében
...
A portál kérdésére Lacza Zsombor azt mondta, a Covid-19 olyan vírus, amely számos kérdésben felülírhatja az eddigi paradigmákat. Például miközben a világon nyilvántartott fertõzöttek között magas, öt százalék körüli a halálozási arány, számos emberen úgy megy keresztül a vírus, hogy a páciens szervezete el sem jut az ellenanyag termeléséig.
Közvetve akkor is az életérõl/egészségérõl lehet szó, ha minimálbérbõl vagy kevesebbõl kell megélnie. Például én mit csináljak...? Erõmön felül küzdve kiverekedtem magam a szarból, hogy legyen valami, hogy elõre tudjak jutni. Ha erre a mostani melóhelyen maradok azzal, hogy itt nem követelnek oltást és "kivárok", akkor ba**hatom. Még a 133 ezret is csak negyedév múlva utalják elõször. Már akkor se sokat fog érni, és egész 2022-ben az lesz a minimálbér. Jövõre az tud vele kezdeni valamit, aki nyugdíj mellett kapja vagy másodállása van. (Nekem meg nem olyan jellegû a munkám, hogy másodállást tudnék mellette vállalni.) A másik, hogy a mostani melóhelyem is akármikor bevezetheti az oltást, szóval a kivárás az lutri lenne.
Épp a napokban várható válasz egy helyrõl, ahol voltam interjún. Ha felvesznek akkor böketnem kell, mert a 3 hónap próbaidõ alatt keddrõl szerdára kitehetnek, ha nekiállok vitatkozni. Semmit nem kell mondaniuk, nem tudnék hova fordulni. És minden új munkahelyen ugyanígy van. Azt mondanom se kell, hogy itt a városban fõleg a közszféra hivatalai keresnek jogászokat, szóval sanszos, hogy olyan helyet talál az ember, ahol "központi" oltási kötelezettség van. Lehet menni Alkotmánybírósághoz, csakhogy az nem fog december 15-ig dönteni, addig meg be kell adatni az oltást. Kivéve akiknek január 31. a határidõ, õk még bízhatnak az AB-ben. Bár még az eü. dolgozók kötelezõ oltásáról sem döntött, miközben szerintem már az összes eü-s beadatta mind a kettõt.
A "kivárás" is mit jelent...? Eszembe nem jutott volna, hogy Orbán a választások elõtt pár hónappal kényszeroltást és kényszermaszkot rendel el a fél országban. Semmi elõzménye nem volt, a napokban még vígan birkameneteltek. Nincs mire "várni", mert nem tudod megtippelni sem, hogy mi lesz a következõ húzás. Már újra vezényelik ki a katonákat a kórházakba. Az 1 év fizetetlennel pedig megüzenték, hogy minimum a teljes 2022-es évet behúzták járványcirkusznak. De lehet, hogy 2023-at is, mert úgy szól mindkét rendelet, hogy az 1 év fizetetlen letelte után fel lehet mondani, tehát még akkorra is "járvánnyal" számolnak.
Persze én továbbra is megpróbálom elkerülni az oltást. De a minimálbér nem alternatíva, az új munkahelyeken pedig negyedév próbaidõ. Szóval ezek a határok, ezek között tudok mozogni a mostani helyzetben.
2020.11.05. 84 beteg halt meg, 3928 új fertõzött. 0 oltás
2021.11.05. 83 beteg halt meg 6804 új fertõzött. 6.000.0000 oltás
Az oltások mûködnek!
Most nézem hogy vannak meghallgatások, van egy új fogalom is, a "vaccine-injured", ami azoknak az embereknek a gyûjtõneve akik a Covid-elleni oltásokba súlyosan, akár maradandóan belebetegedtek.
Egy Wisconsin-i republikánus szenátor is tartott meghallgatást. Felszólalhattak azok akik az oltás miatt egészségkárosodást szenvedtek.
Persze a sajtó nem veri nagydobra a dolgot. Pontosabban egyetlen egy sem számolt be róla.
https://childrenshealthdefense.org/d...covid-vaccine/
Volt egy másik hír is. A kötelezõen beoltott pilótákból 3 rosszul lett repülés közben és muszáj volt leszállniuk a képeikkel.
Minden nyilatkozatban ott van. Úgy látszik most ezt adták ki, hogy ezt kell mondaniuk.
Apám mesélte tegnap, hogy még korábban az egyik ismerõse meghalt az oltás után. Amikor a haverja hívta, akkor mondta neki, hogy õ nem tudja mit kell érezni az oltás után, de nincs valami jól. Amikor másodszor beszéltek, akkor már komolyan rosszul volt. És harmadszorra nem vette fel a telefont, meghalt.
Idõsebb ember volt, 70-80 körül, és nem volt nagyon a toppon. De azért akkor is adhatna rá magyarázatot valaki, hogy egy védõoltásba miért halnak bele tömegek. Egy betegségnél az ember valamennyire érti. De egy oltás... Annál nem éppen normális és szokványos dolog, hogy belehalnak emberek. Akár fiatalok, ismert betegség nélkül.
Közben én is találtam adatot:
Csatolmány 9083 Csatolmány 9084
Naponta kiírják az adatokat, pl még a kurucon is.
Csak egymás mellé kell tenni a kettõt.
Ezen a grafikonos oldalon a grafikonok alatt a letöltési link az excel-hez, nem is kellett volna archive-ban keresgélnem :)
65 éves ausztrál õslakos vezetõ tévéközvetítésben kapta meg a Pfizert. 6 nappal késõbb pedig meghalt.
https://thecovidblog.com/2021/09/29/...ix-days-later/
A lényeg hogy csilingel a kassza...
Top-Selling Drug in the World — Pfizer COVID Vaccine 2021 Sales on Track to Hit $36 Billion
Idézet:
In a call with analysts Tuesday, the same day the Centers for Disease Control Prevention signed off on Emergency Use Authorization of Pfizer’s COVID vaccine for 5- to 11-year-olds, Pfizer boosted its 2021 sales forecast from $33.5 billion to $36 billion.
Hiába a magas átoltottság, Izraelben tombol a delta-variáns
Legalább telik a kassza továbbra is:
Idézet:
A szakértõk szerint ebben annak is szerepe lehet, hogy a Pfizer-vakcinával való oltás esetén – a legújabb tudományos kutatások szerint – hat hónap után már erõsen visszaesik a védettség.
De mégis:Idézet:
a súlyos fertõzöttek fele a beoltottak közül kerül ki.
Lassan az lesz hogy az 'oltatlanok' miatt jött létre a vírus... :DIdézet:
Az oltatlan kisebbség miatt szenved a beoltott többség
Az Index öles betûkkel hirdeti a címlapon, hogy "márciusban ilyen esetszámnál már zárt a kormány". Alig várják, hogy újra lockdown legyen.
Persze azt elfelejtik, hogy egy ilyen címmel saját magukat buktatják le. Mert ha márciusban ugyanilyen esetszámok voltak, amik miatt lezárások kellettek, akkor ezek szerint novemberre a 6 millió oltás semennyit sem használt a járvány visszaszorításában. Akkor olyan, mintha március óta nem oltottak volna be egyáltalán senkit. Sõt, rosszabb is a helyzet, mert március óta jócskán csökkent a népesség, tehát ugyanazok az esetszámok novemberben már súlyosabbak, mert a lakosság nagyobb aránya fertõzött.
Attól függetlenül már nincs min csodálkoznunk. Ha valaki nem "konteós", az is látja, hogy az oltakozás nem vált be, nem fogta meg a járványt. A jövõ év még simán ezzel a cirkusszal megy ki, de sanszos, hogy 2023-ra is átvezetik. Mondjuk már tavaly is elmondták a mainstreamben is, hogy évekrõl beszélnek, szóval már a járvány elején sem nagyon csináltak belõle titkot. Az más kérdés, hogy már nyilván annyian átestek a fertõzésen, hogy nagy hullámok már nem lehetnek, szóval amit innentõl mondanak, az nagyjából kamu. Csak visszatért az aktuális szezonális covid, ahogy eddig is. De a jogtiprást folytatni fogják.
Szomszédban sokan engednek a zsarolásnak :(
Csatolmány 9087
Schiffer újabb érdekes írása: Többszörösen Alaptörvény-ellenes az oltatlanokat diszkrimináló rendelet (ma közölte a nemlabanc-info). Nem tudom, linkelhetem-e.
Reggel a boltban szólt a rádió, és ameddig sorban álltam, olyan szinten felmérgelt, hogy még a talpam is ökölbe szorult!
Valami aljadék olyan kenetteljesen mondogatta, hogy a gyerekekre is engedélyeztetni fogják a kísérleti vakcinájukat...
Mert hogy a felnõttekbõl nem bírnak eleget oltani, ezért a gyerekekbõl kell pótolni a létszámot, mert különben nem lehet megfékezni a szent kovidot.
Normális?!
Mindjárt eszembe jutott, hogy milyen jó, hogy eligazítottam a gyereket ez ügyben.
Ha valaki oltogatni akarja, közölje, hogy NEM, APÁM NEM ENGEDI!
Ha továbbra sem nyughatnak, másszon ki az ablakon, és jöjjön haza, hívjon és megyek én is.
(Megjegyzem, ha hazáig követik akkor élve egy sem megy ki a portámról.)
Az Index is ráhasalt a témára, tegnapelõtti "hírük":
Egyre több gyereket fertõz a koronavírus idehaza
De már a miniszterelnöki rendeletek napján, október 28-án Zachert tették címlapra azzal, hogy:
Aggasztó a helyzet, egyre több a gyerek a sürgõsségin
Ma délelõtti egyik vezetõ címük:
Jakab Ferenc: Újabb, erõsebb és jobban fertõzõ variánsok jelenhetnek meg. A virológus szerint még nem látszik a fény az alagút végén.
A gyerekekre pontosan 0 a veszélyessége, tehát bármilyen beavatkozás haszon/kockázat aránya csak kedvezõtlen lehet.
Sajnos ez már rég nem az érvek vagy a kommunikáció szintjén zajlik. Mennek elõre, ameddig tudnak. Tavaly tavasszal onnan indultunk, hogy a hivatalos kormányzati és WHO tájékoztatás az volt, hogy egyáltalán nem indokolt maszkot viselni, csak a tünetekkel rendelkezõknek. És az volt a hivatalos kormányzati kommunikáció, hogy "65 év alatt nyugodtan összevissza fertõzhetnénk egymást" (szöveghû sajtótájos idézet Gulyás Gergelytõl).
Láthatóan minimum 2023-ig eltökéltek a jogkorlátozások fenntartásában/fokozásában. Minden jel erre mutat: az 1 év fizetetlen, utána 2023-ban a munkáltatói felmondás lehetõsége. Vagy éppen a mai fideszindex cikk arról, hogy "a virológus szerint nem látni a fényt az alagút végén". Mondják ezt 2 év szindémia után, az állítólagos negyedik hullám alatt, amikorra a tudománynak már úgy kell ismernie a covidot, mint a saját tenyerét. Pláne, hogy 1 év alatt már emberen alkalmazott oltást fejlesztett ki ellene, méghozzá új technológiákat is alkalmazva. Ahhoz 1 év kellett a tudósoknak (2019. decembertõl), most pedig már 2 év telt el a covid megjelenése óta.
Szóval az egész egy duma, és a jogtiprás folytatásában eltökéltek, errõl most már senkinek ne legyenek kétségei. Aztán úgy tûnik, hogy 2024 körül még durvább csinnadratta jöhet, háború vagy ki tudja. Úgyhogy most különösen fontos a prepperkedés.
Ha valakinek még kétségei lennének, hogy berántották a fospropellert, a két vezetõ cím az Indexen:
"Ismét elnapolhatják a halasztható mûtéteket. Akkora a teher az egészségügyön."
"Koronavírus: kezdhetünk félni a szarvasoktól. Van, ahol 80 százalékuk már koronavírus-fertõzött."
További címlapos anyagaik:
"A halálos áldozatok és a kórházban ápoltak száma is nõtt. Több mint 450 betegnek olyan súlyos az állapota, hogy lélegeztetõgépen vannak."
"A Covid mellé kitört a madárinfluenza-járvány is"
Esti vezetõ cikk az Index címlapján:
Zacher Gábor szerint további korlátozásokra van szükség. Olyan nehéz lóval kártyázni, mint azokat meggyõzni az oltásról, akiket a szakmai érvek se érdekelnek – mondja a fõorvos.
És Zacher most fején találta a szöget: 1 éve oltják az embereket, de nem hallunk szakmai érveket az oltás szükségessége mellett. Se Zachertõl, se a politikusoktól. Se a netes fórumokon az oltást támogatóktól. Tudom megint az lesz, hogy régi hozzászólásokat hozok fel, de példaként mondom, hogy itt is pont azoktól nem olvastam szakmai érveket, akik leírták magukról, hogy egészségügyi végzettségük/ismereteik vannak. Ezt különösebb rosszallás nélkül mondom (max. bosszankodom miatta kicsit), egyszerû megállapításként. A "zárjuk börtönbe az oltatlanokat gondatlan emberölésért", az nem eü-szakmai érv. (Jogilag pedig - szerintem - nem stimmel.) A "patológus haverom mondta, hogy nem kell vitatkozni, mert az oltatlanok úgyis a boncasztalán kötnek ki", az nem szakmai érv, hanem szakmai gõg és arrogancia. "A vírus topic komolytalan ezért nem írok oda", a "most mondta a tévé, hogy Indiában katasztrófa van és az lesz itt is", ezek sem szakmai érvek.
Mostanában látjuk, hogy az oltást támogató vezetõ kormányoldali politikusok sorra kapják el 2-3 böketés után a covidot, akár kórházba is kerülnek. Az nagyon nem szakmai érv, hogy "hááát, oltás nélkül biztos rosszabbul lettem volna". Az egy szubjektív magánvélemény, amit nem alapoz semmire, csak úgy ezt gondolja és kész. Plusz logikailag téves, hiszen eleve azért kapta el a covidot, mert az oltás nem védte vagy alig védte. Az sem szakmai érv, hogy "kizárólag az oltás véd". Ez egy fullra lebutított politikai szlogen. És butaság, mert 2 éve itt van a covid, a tudomány tökéletesen feltérképezte, és mára átfogó tanulmányok igazolják, hogy véd a D-vitamin, véd a testedzés, a C-vitamin, a cink, vannak nagyon ígéretes gyógyszerek, stb. Még csak azt sem mondhatja senki, hogy az oltás véd a legjobban, hiszen sorra kapják el a covidot többszörösen beoltott emberek.
Én nyitott szoktam lenni a hozzáértõk szakmai érveire, de az elmúlt 1 év oltakozása alatt nem nagyon hallottam ilyeneket. Az EU illetékes szerve, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az Unióban jelenleg engedélyezett vakcinák mindegyikére csak feltételes forgalomba hozatali engedélyt bocsátott ki. A biztonságosságra és hatékonyságra vonatkozó kötelezõ vizsgálatok mindegyik oltóanyag esetében folyamatban vannak:
BioNTech: 2023. decemberig. (a linken a 40-41. o.)
Janssen: 2023. december 31-ig. (19. o.)
Moderna: 2022. decemberig. (17. o.)
AstraZeneca: 2022. május 31-ig, ill. 2024. március 31-ig. (18. o.)
Ilyenekkel lehetne kezdeni a szakmai beszélgetést.
Ha már szakmai érvek, kötelezõ összefoglaló az elmúlt 2 évrõl, plusz egy "mellékes" hír a Pfizerrõl:
Az oltások után: és mi mégis maszkot hordunk!? Leleplezték a Pfizer klinikai tesztjét
Amúgy hallottatok errõl bármelyik magyar(országi) médiumban?
Meg az is jó, amit épp a minap írtam a Qrucon is: Afrikában továbbra sincs se covid, se oltás. Soha nem is volt.
Jól átgondolt írás, nem tudnám cáfolni egyetlen állítását sem.
Afrika? Érdekes kérdés. Régóta mondom, hogy ott aztán sem oltás, sem távolságtartás, sem a legelemibb higiénia. Semmi!
Ha a halálos mindmeghalunk járvány igaz lenne, ha a "járványügyi" intézkedéseknek bármi értelme lenne, akkor olyan hegyekben állnának Afrika szerte a hullák, hogy helikopter kellene átrepülni rajtuk. És még sincsenek. Hogy honnan tudom, hogy nincsenek? Ha lennének, a legszegényebb hírcsatorna is saját drónt röptetne a hullahegyek körül, ráadásul állami támogatással, és mutogatná. De semmi.
Tehát, vírus van. megbetegedések is vannak, sõt halálesetek is. De a járvány csak a rettegéspropagandisták fejében és az emberekre zúdított álhírekben létezik.
Próbálkoztak más ezzel, csak akkor nem jött be...
Igen, pont eszembe jutott, hogy régebben írtad is ide Afrikát. Én meg anno az Indexrõl linkeltem be egy jó cikket arról, hogy ott röhögnek a covidon. Teljesen igazad van: ahogy Indiával eljátszották, hogy lefényképezték az év 365 napjában a covidtól teljesen függetlenül is ott lévõ betegeket/halottakat az utcán, úgy ha Afrikában akár egyetlen holttestet lencsevégre tudtak volna kapni az elmúlt 2 évben, minden sajtóhiéna ott tolongana. (Az is jó, ahogy a kilonem100 poszt leírja, hogy esténként a pánikkeltõ médiamunkások - gondolom Index, Telex stb. - ott buliznak maszk nélkül a pesti romkocsmákban.)
Közben az Alkotmánybíróság még mindig nem döntött az egészségügyben dolgozók kötelezõ oltásáról. Mindjárt eltelik negyedév a nyári ítélkezési szünet vége óta. Az eü-ben rég bökette magát mindenki, vagy kirúgták/felmonodott. Meddig akar még koslatni az AB a beadványon?
Pont addig, még idejétmúlttá válik az egész.
Tudják, hogy szorít a cipõ, de nem mernek állást foglalni. Mert ugye a törvény az törvény, de a rezsimmel sem mernek szembe menni...
Ezt megnéztem. Dúró mond néhány tényt, erre nekimegy a házelnök, nekimegy a fideszes, nekimegy a DK-s, épp csak egyik sem cáfol meg semmit abból amit Dúró mondott.
A házelnök magyaráz hogy ez minõsíthetetlen, meg felháborító, de hogy micsoda azt nem mondja. A fideszes hápog és hõzöng, hogy ez borzasztó hogy Dúró miket mond, de õs sem tudott rá semmi értelmeset mondani. Aztán beszállt a DK-s, leszélsõjobbosozta a Fideszt és a Mi Hazánkat is, majd elõadott egy oltásfasiszta szöveget, mert ugye az átlagember az hülye, meg ne is legyen joga döntést hozni, hanem majd az államhatalom mondja meg azt hogy mi a jó neki és ezt ne kérdõjelezze meg se az átlagember, se Dúró Dóra, se más.
Videó:
https://www.facebook.com/10625274846...1260382826150/
:huuu: :mad: :duhos:
Ezen mondjuk fel is húztam magam, pedig általában ezeket már fel se veszem, de a Fidesz-DK szövetség pofátlansága az itt már túllépett egy határt.
Pont mint a boszorkányégetés.
Érdemi bizonyíték nincs, de másutt is csinálják, úgyhogy biztos igaz lehet.
Hinni kell, mert különben...
A poszt után van még egy szöveg. Lehet én nem vettem észre, vagy késõbbi frissítés:
DISCLAIMER: Az oltás nem mûködik, Magyarország mûködik. Szól a módosított kormányzati szlogen.
Ez kivételesen nem a kormányzati járványkezelés kritikája most. Volna mit. De a poszt nem arról szól véletlenül sem, hogy kisírjon még több korlátozást. Nem õrültünk meg. Minden szempontból az a legelõnyösebb, ha a nem sérülékeny népesség minél hamarabb szerez természetes védettséget. Néha még a magyar szakértõk is kikotyognak ilyesmiket. Ideje volna hozzászokni a gondolathoz.
Ez látszik a svéd adatokon. Svédország emellett a puszta számok mellett abban is az élen járt, hogy az idõs, sérülékeny népességet oltotta be elsõsorban és nagyobb arányban. Nálunk leginkább sajnos ez a korcsoport, pont, aki leginkább rászorul vonakodik beoltatni magát. Én nem szállok velük vitába. Azokkal sem, akik azt hiszik az oltások tényleg megoldást hoztak, mert hát mindenki látja, hogy semmi sem változott. Tehát mirõl beszélünk a vakhiten túl? Miben más ez a vakhit, mint a csipektõl való rettegés?
Az oltások nem igazán mûködnek sajnos. Ez ténykérdés. Messze nem olyan hatásossággal, mint az a reklámban vagy az annak megfelelõ híradásokban szerepel. Ez nem jó. De a tényekért ne engem tessék szidni.
Az viszont kifejezetten jó, hogy az ország mûködik. Még ha a tömegközlekedésen már újra kötelezõ is a maszkviselés. Kibírjuk. Noha még a maszkpárti fõpolgármester is azt mondta nem a BKV a fertõzések gócpontja. Õszintén én nem tudom, de valóban a hosszú idõn át egy helyen tartózkodás sokkal inkább a munkahelyre igaz. Ellenben a BKV-n kötelezõ a maszk, noha lehet inkább kesztyûre lenne szükség. Vagy arra is. Nem boncolgatom, mert mint mondtam: a kórokozóktól nem lehet elzárkózni, sõt veszélyes elzárkózni.
Az immunrendszerünk akkor mûködik jól, ha folyamatosan triggerelve van. Ha nincs, elsorvad és könnyen betegedünk le jobban. Ezzel magyarázták legalábbis évekkel korábban, hogy miért a BKV-zõk pont az egészségesebbek. Persze szerintem azért is õk, mert õk a fiatalabb, aktív korosztály. De tényleg ne menjünk bele. Ahogy nyilván az oltást felvevõk között is több a képzett, egészségére amúgy is többet fordító ember. (Egyébként oltatlannak minõsül az is, aki az immunitás "hivatalos" megszerzése elõtt vagy után betegszik le, noha oltott. Szóval bonyolult még ez is, mint minden statisztika.)
Ezért nagyjából az a kérdés, hogy milyen az oltatlanok aránya a betegek vagy elhunytak között már irreleváns, mert egy 95%-os hatásosságtól azért azt vártuk, hogy látványosan csökkenti a súlyos megbetegedések arányát és a halálozást. De fentebb láttuk, hogy nincs így sajnis. Sem nálunk sem a világban és errõl nem a kormány tehet kivételesen. Hiszen nem a kormány a vakcinagyártó és az elérhetõ összes vakcina szinte hozzáférhetõ az országban, ami kivételesen tényleg egy nagyon jó pont.
Lassan azért kezdik bevallani hogy nem állítja meg a járványt az oltás: Koronavírus: rosszabb a helyzet az infektológus szerint, mint amit korábban feltételezett
"Már akkor is mikor az oltás kezdeti fázisában voltunk mindig elmondtam azt hogy a járvány terjedésének lehetõsége az oltatlanok számán múlik én nem a beoltottakén hiszen közöttük tud terjedni a járvány. Hát most sajnos az idõ nem ezt igazolta hanem azt hogy az oltottak között is tud terjedni a járvány. Tehát rosszabb a helyzet mint én feltételeztem. Az oltás megakadályozza a súlyossá válást, az esetek elsöprõ többségében, de ugyanakkor nem akadályozza meg azt hogy aki oltott az megfertõzõdjön és tovább is adja a fertõzést. Éppen ezért sajnos önmagában az oltás - de ezt már nagyon régóta mondja mindenki - nem fogja a járványt leállítani és ez szakemberek szerint az egész világon igaz."
Jahh, igen, ezek szerint nem csak az oltás nélküliek "tömeggyilkosok"...
Párom melóhelyén is, egy oltott koronás lett. Egy oltott és egy oltás nélküli dolgozik mellette, az elõbbi maradhatott, az utóbbit hazaküldték karanténba.
Valahogy nem találom a logikát benne (mint sok mindenben) :)
Most az a szakasz van, hogy teljesen véletlenszerûen kapják el a covidot beoltott és be nem oltott emberek. Egyelõre az a narratíva, hogy gépiesen hajtogatni kell, hogy "oltás nélkül biztos rosszabbul lett volna". Nem tudsz velük mit kezdeni, ez az aktuális jelszó. Az emberek egymástól meg a médiából ezt a mondatot hallják, és ismételgetik mint egy robot.
Közben egyre többen szállnak ki a színjátékból. A kilonem100 blog liberális szerzõje hosszabb kihagyás után a tegnapi poszttal visszatért a témához, és talán még sosem fogalmazott ilyen határozottan és "radikálisan":
"Tehát hazudnak, átvernek és azon kívül, hogy elveszik a pénzünket, ellehetetlenítik az életünket, tönkreteszik a gyerekeink jövõjét, még azt is elvárják, hogy ettõl boldogok legyünk, tapsoljunk nekik, kitüntessük õket, vakon kövessük bármit mondanak éppen. Miközben a legvalószínûbb, hogy még a vírust is ugyanaz a Big Pharma szabadította ránk egyik laborjából. Ez tényleg igazi XXI. századi krimi, thriller, kémregény, disztópia. Mi meg mind kabaréba illõ balekok vagyunk.
Soha semmi nem igaz, amit írnak. Sem a járvány súlyossága. Sem a propaganda által éppen kínált megoldás."
Bogár László az MHM-nél tart elõadást, mert hirtelen kínos lett a Fidesznek, hogy nem áll be a covid vallás dogmái mögé, és kicenzúrázták a hírtévérõl. Vagy itt van ez a nyilatkozat is, amit belinkeltél Pusztai Erzsébet infektológustól.
Most van az, hogy akikben még pislákol némi becsület és jó érzés, azok kezdenek óvatosan megszólalni. A többi vagy lapít mint szar a fûben (mert tudja, hogy zsarolható, pénzeket tett el a korábbi nyilatkozataiért, pozícióba juttatták stb.).Vagy minden mindegy alapon még rádob egy lapáttal, mint pl. az a büdös véglény Zacher, aki már a rendõrség bevonásával fenyegetõzik, és a nyilvánosság elõtt alázza/sértegeti, tekinti valamiféle alacsonyabb rendû lénynek azokat, akik nem kérték az önkéntes oltást. Érzi, hogy a hazugságspirálnak most már vereség lesz a vége, ebbõl õ már nem fog kijönni jól - ezért kétségbeesett gyûlölettel folytatja, és még fokozza is.
"Két oltás után, kórházból bíztatott mindenkit a vakcinák felvételére Kósa Lajos" (Magyar Jelen)
:rolleyes:
Felvetõdik a kérdés, hogy szándékosan provokálják-e az embereket. Minden országgyûlési dolgozónak kötelezõvé tették az oltást, épp csak a képviselõknek nem. Bár jogos, mert õk úgysem dolgoznak...
A képviselõkre nem vonatkozik az Országgyûlésben elrendelt kötelezõ oltás
Közben Müller Cecília Brüsszelbõl üzent:
"...aki több mint négy hónappal ezelõtt vette fel a koronavírus elleni vakcinát, az most oltassa be magát a harmadikkal is jelentette ki Müller Cecília országos tisztifõorvos Brüsszelben szerdán. (...) Közölte azt is, hogy a koronavírus jellemzõje a gyors mutáció, ezért mára az emberiség egy szinte egy teljes új természetû vírussal áll szemben. Ennél a vírusnál nem zárható ki annak az esélye sem, hogy bizonyos ideig akár fél évente ismétlõ oltásra lehet szükség – emelte ki."
Valaki hozzá tud még tenni valamit ehhez a kabaréhoz...?
Ma: (6.000.000 kísérleti oltás után) Meghalt 132, többségében idõs, krónikus beteg, és újabb 8394 koronavírus-fertõzöttet találtak Magyarországon
Egy éve: (0 kísérleti oltás után): Meghalt 55, többségében idõs, krónikus beteg, és újabb 5162 koronavírus-fertõzöttet találtak Magyarországon
Az oltások mûködnek...
"Gulyás Gergely szerint lehet, hogy kell majd negyedik oltás, de ezt még nem lehet kijelenteni."
"Ötödik hullám esetén már az lesz érdemben védett, aki a harmadik oltást is megkapta."
"Gulyás Gergely a járványügyi intézkedések további szigorításáról elmondta, természetesen születhetnek még."