Erre tudok válaszolni. Trumpék már januárban összeültek hogy beszéljenek a járványról, de még semmi sem volt biztos. Ugyanakkor hátráltatta az a tény hogy egész januárban, sõt február 6.-ig folyamatosan "impeachmentelték". A járvány már dúlt Kínában és kezdett megjelenni máshol is, amikor a Demokrata párt és a sajtójuk/médiájuk megállás nélkül oroszozott és le akarta váltani Trumpot, meghallgatásokat szerveztek, szavaztatták a képviselõket és a szenátorokat, stb. Ha valami nagyon hátráltatta az amerikai kormányt a vírus-ügyben, akkor az ez volt.
Hogy New York-ban mikor vezetnek be kijárási tilalmat, karantént, stb, az nem Trump felelõssége, hanem a New York-i kormányzóé, illetve New York polgármesteréé. Mindkettõ Demokrata.
Ahogy elnéztem, a magyar sajtóban hol ezért, hol azért szidják Trumpot. Néhány napja a 24-en olvastam hogy Trump ilyen meg olyan "hülye", mert valamit nem csinált vagy csinált a vírussal kapcsolatban. Trump pont azt csinálta amit a baloldal kért tõle. Az elején nyugtatta a lakosságot, majd komoly lépéseket tett, mert a Demokraták mondták neki hogy intézkedjen nagyon keményen. De amikor meg azt tette, akkor meg azért szidták mert hogy "nem zárhatja le az országot más országok és bevándorlók elõtt, mert az diktatúra". Szóval mindegy mit csinál és mikor, az úgyse lesz jó.
Látom már az én államom is túl van az 1000 betegen. :-/