Jó ha részben le tudunk válni a (vezetéken búsás haszonnal) szolgáltatott vízrõl.
Alsó tartály elhelyezése nem oldható meg nálam, wc mennyezete alatti 60L fektetett tartály jöhet szóba, be építve az öblítõ szelep és hálózati víz töltõ szelep.
Printable View
Jó ha részben le tudunk válni a (vezetéken búsás haszonnal) szolgáltatott vízrõl.
Alsó tartály elhelyezése nem oldható meg nálam, wc mennyezete alatti 60L fektetett tartály jöhet szóba, be építve az öblítõ szelep és hálózati víz töltõ szelep.
Tõlem lehet autómata..sõt biztos az a jobb. nekem gondot jelentene az áramellátása, a tartályom is porcelán, tehát nem tudok belefurkálni még egy lyukat a csõnek...tényleg sokat jelentene Nekem ha meg tudnám spórolni a wc vizet..pénzben 30-40%-al kevesbb lenne és úgy idegesít, hogy tiszta ivóvízet kell erre pazarolni!
Én is cseréltem tartályt :) Persze nekem nem (gondolom drága) porcelán volt.
De amiért most hanyagolom a témát, hogy nekem nem tûnt hatalmas spórolásnak, havi 1m3 körül húztunk le csak a vécén.
(Mivel pont 1m3-es volt a tároló, így külön mérni sem kellett.)
Amúgy sokan használják a manuális megoldást is a fürdõszobában, hogy a kádban hagyják a fürdõvizet és kancsóval azzal öblítik le a vécét.
Hijnye..mondtál valamit:thumbup
Nem tudom ki mivel mos, de a használt mosóvizet nem érdemes hosszabb ideig tárolgatni. Hajlamos bebüdösödni, ha nem is annyira, mint az állott felmosóvíz. A tartály falára pedig feltapad, lerakodik a mosó-öblítõszer. Persze a Calgon erre is megoldás lehet :D
Így igaz. Az erõsen szennyezett mosóvíz kezeletlenül szerintem is megbüdösödhet néhány meleg nyári nap alatt.
Nálunk vízkõ ellen kezelt a mosógép betápja (szükséges volt mert kemény a víz) nincs lerakódás sehol sem, csillog-villog a fûtõbetét, a család nem akart hinni a szemének amikor 4 év használat után ki kellett vennem a fûtõbetétet, a dob lyukán kicsúszott 1 melltartó merevítõ acél, és megakadt a fûtõbetétben és kerregõ hangot adott a mosógép (jól be voltak ijedve, hogy tönkrement).
Ezért is gondoltam csupán az öblítõvíz feltöltését 60L tartályba ami kb 2 nap alatt el is fogy (ezt még tesztelni kell kádban).
Saját tapasztalat:
Felmosóvíz egy nap után büdös, csapvíz négy öt után kezd zöldülni. A mosógépbõl jövõ szappanos (mert az asszony házi szappanból készített mosószert használ, mosószódával meg szódabikarbónával) meg egy hét után kezd megbuggyanni a napon.
A kísérlet nem nagy cucc, három vödör (diszperzites...) egymás mellé a napra az udvar végén. A helyi körülmények így egyszerre befolyásolják mindet.