Csak szétkaptam megint, kicseréltem a csapszeget és a csúszkákat is. Filléres tétel, volt itthon belõle.
Tettem még egy masszív alátétet a lezáró anya alá.
Most érzem tökéletesnek, indulhat a motorozás. :)
Printable View
Csak szétkaptam megint, kicseréltem a csapszeget és a csúszkákat is. Filléres tétel, volt itthon belõle.
Tettem még egy masszív alátétet a lezáró anya alá.
Most érzem tökéletesnek, indulhat a motorozás. :)
Megvolt a 10 km-es teszt út, húz rendesen. :)
Ennek örömére az esti kapálás után megint lekapom a deklit és ellenõrzök mindent.
Ezeknél a gépeknél fontos a folyamatos kontroll.
Eltelt egy hét, még mindig nincs feladva a karburátor és a gyertya. :(
Pénteken bementem a városba, visszafelé jövet megállt a motor. A benzinmérõ E-n, tehát kifogyott. Toltam egy kicsit, mert nem indult el újra. De aztán addig lötyköltem mire megindult és hazahozott. Ma raktam bele 1 decit a 3 éves benzinbõl és azzal húztam be hogy tankoljak. Tökéletesen ment az öreg benzinnel, hibátlanul mûködött, beértem és telenyomtam a tankot Prémiummal. (Az a legdrágább, de így is csak kb. 2 dollár 20 centet fizettem összesen.) Szóval ahogy nézem, nagyjából 120 km minimum megvan. Ha teljesen csurig tölteném, akkor egy tankkal talán tényleg meglenne a 150-160 km is. Nem rossz. :)
Tegnap megvártam, hogy elálljon a szél és elindultam a kútra egy kannával. Messzire nem jutottam a mocival.
Csattanás és leállt a kerék meghajtása. Motor pōrōg, mint a vadállat. Kulccsal lekapcsolom, pörög tovább. Lehúzom a gyertya pipát, semmi változás. Kínomban a vákuumcsapról letéptem a benzincsövet es befogtam a csapot, hogy ne nyomja ki a benzint, bár azért kaptam belõle. Így is jó néhány perc, amíg kezdett a karbiból fogyni a nafta, akkor adtam neki egy nagy gázt, hogy levegõt szívjon es végre megfulladt.
Gondoltam, szíj szakadás. Hazáig toltam, dombnak felfelé, beöltözve, a fõút szélén. Hála Istennek, az utcánk már lejt, ott ráültem és hazagurultam.
Dühömben megittam egy jó pohár bort, aztán szétkaptam.
Nem a szíj szakadt el, a variátor záró anyáját tekerte le es széthullott az egész.
A hiba oka, hogy kopott a fõtengely vége, ezért a berugó szerkezet racsnija, ami leszorítaná a variátor külsõ tárcsáját, el tud mozogni, igy tovább darálja a fõtengely végét és elkezdi kicsavarni az anyát. Ezután már a csillag sem fogja a tárcsát es rásegítve lecsavarja az anyát.
Úgyhogy hézagoló gyûrû ki, hogy helyet nyerjek a végén, aztán az egészet összeraktam és le ellenanyáztam a tengelyt.
Még mindig olcsóbb, mint széthúzni a blokkot és fõtengelyt cserélni.
Remélem, hogy most már bírni fogja.
Ez is megvolt. Az elsõ gyertyacsere.
Végül is nem volt bonyolult, csak ki kellett szedni az ülést és az alatta lévõ mûanyag tokot vagy mit. A GY6 motor jobb sarkában ott a gyertya, lehúzni a kupakot, kitekerni, másikat betekerni, vissza rá a kupakot, vissza a tokot az üléssel és kész. 30+ rúgás helyett most már 2-vel indul. :)
Elvileg évente kell cserélni gyertyát, vagy x kilóméterenként, meg nem mondom mennyi az x
nálam mindig van egy tartalék
nem kellemes, nekem is volt most egy variátor külsõtárcsa problémám, szíjszakadással, fõtengelysérüléssel, kíváncsi vagyok mennyire lesz oké a végeredmény az új külsõ tárcsával, egy fõtengõ csere drága mulatság
Ugyanitt jó állapotú gyári minarelli variátor eladó, feleslegesen vettem egy új Malossit, de ha már kibontottam benne marad.
Sergeant nálad volt valami más is, ha elveszed a gyújtást és "üresben van", akkor le kellene álljon a járgány....
Elérte a benzin öngyulladásának a hõmérsékletét a henger. Onnantól kezdve addig megy, amíg kapja a benzint.
Az ellenanyázás csak félig jött be, nagyon kellene a hézagoló gyûrû bele, nem tud a szíj teljesen lemenni a tárcsa aljáig.
Még játszani fogok vele. :)
Mostanában ritkábban ülök mocira, inkább kocsikázom, így ráér a dolog.
há' de hogy éri el? Szegény a keverék? Régi a dugó és bedagadt a hengerbe? nem értem
Felizzik a henger és begyújtja a benzint. Ha sokáig járatsz egy helyben egy kétütemû léghûtésest, akkor túlhevül és gyertya, gyújtás nélkül is jár tovább.
Nem elõször járok így robogóval.