Ugye az meg van hogy hány nagyságrenddel több pénz és kutató kapacitás van a COVID oltásban.
Hogy érthetõ legyen az Ebola a fekete Afrika betegsége, a Covid meg a nyugati világé. Ez a valódi különbség.
Printable View
Mindenkit leakarnak oltani.
De gondolom az is baj.
Jogban nagyon jó dolgokat nyomsz, de ebben a vírus témában láthatóan hagyott nyomott rajtad az oltásellenesseg.
Ami jelenleg van, olyan meg soha nem volt.
Soha nem volt még olyan hogy egy gyógyszerfejlesztes ekkora nyilvánosság kapott.
A nyilvánosság, pedig nem mindig hasznos.
Nem véletlenül linkeltem a Sabin cseppekrol a cikket.
A világ legborzalmasabb betegségsegenel is megvoltak a szkeptikusok.
Ugy tûnik minél demokratikusabb egy ország annál nehezebben megy járványkezeles.
Köszönöm a kérdésemhez érkezett hozzászólásokat, sajnos okosabb nem nagyon lettem, anyum még mindig nem tudott dönteni. Nem tudjuk melyik kockázat a nagyobb.
Sajnos nincs õszinte, hozzáérõ leírás a témában, nagyon belefolyt a politika.
Háziorvosa szerint a kínai nem javasolt daganatos megbetegedésben érintett embereknek. (Neki bõrrákja volt, de a családban amúgy is gyakori a rákos megbetegedés)
Nem értem ezt a nagy vitát, veszekedést az oltást kérõ és nem kérõ emberek között. Miért nem lehet tiszteletben tartani ki mit akar?? De leginkább az oltásra vágyókat nem értem, miért támadják aki másképp gondolja. Ha beoltatta magát akkor miért fél? Miért akarja a másikra is ráerõltetni? Talán ez is a politika miatt, hogy hangoztatják x beoltott után nyithat a vendéglátás, fodrász, mûkörmös...?
Szia,
Pl. akik szervatultetesen estek at a kozelmultban, azok semmilyen vakcinat sem kaphatnak.
Azok, akik kaphatnak vakcinat, de nem kerik, majd megfertozik ezeket az embereket, azok megolik oket. :-(
Ertelem szeruen ez nem most aktualis problema, hanem majd akkor, amikor lesz eleg vakcina.
Szerintem amikor lesz eleg vakcina, es ezert keves covid eset lesz, akkor indokolt lesz kontakt-kutatast vegezni, es ilyen esetben gondatlansagbol okozott emberoles buntette miatt par ev foghazat kiosztani.
Sokkal indokoltabb, mint 2 masodperc oda nem figyelesert adni ugyanezt a soforoknek; marpedig aki autoval ol, azok altalaban kapnak par evet.
Bel
Azért mert aki nem oltatja magát de a nyájimmunitasban remenykedik az egy aljas gyáva féreg.
Minden oltásnak van kockázata az oltásellenes ezt nem hajlandó vállalni õ ugy gondolja vállalja más és ezzel védje õt is.
Ráadasul meg hülye is mint ahogy a román kanyarójarvanyok mutatják.
Az oltasok az emberi történelem legnagyobb találmányai közé tartoznak, de csak akkor mûködnek ha minél szélesebb körben adják.
Hiába van nyájimmunitas ha egy adott körben teljesen véletlenül sok oltatlan gyûlik össze.
A kanyarónal pont ez történt. Az eredmény pedig járvány lett.
Es egy ilyenben halhatnak meg olyanok is akik beadattak az oltóanyagot de pl. pont rossz szériát fogtak ki, vagy meg van zuhanva az immunredszeruk.
Mindezt pár idióta miatt aki megtanult olvasni, mert ha nem, akkor kevesebb faszság jutna a fejébe.
Prepper szempontot pedig elmondtam.
Darwin díjas dolog meghalni merevgorcsben két raklap babkonzerv között, mert megszúrta az ujját egy rozsdás szöggel es elutasította a tetanusz oltást.
:) Nekem?? Könyörgöm, miért lenne baj?
Nem vagyok "oltásellenes", de nemrég ezt már elmagyaráztam, úgyhogy nem fejtem ki még egyszer. Magát az "oltásellenességet" nem is értettem soha, és nem is néztem utána, hogy mirõl szól, vagy egyáltalán mi a gondjuk az "oltáselleneseknek". Nem éri el az ingerküszöbömet.
Ami a járványkezelést illeti: vannak kötelezõ oltások, és vannak nem kötelezõek. A covid elleni vakcina például a nem kötelezõek közé tartozik. ("De gondolom az is baj." :D) Ha az illetékesek annyira súlyosnak ítélik meg a helyzetet, akkor kötelezõvé teszik, feltételezem. Ugyanúgy, mint más kötelezõ oltásokat. Ha ez nem történik meg, nyitott kapukat döngetünk ezzel a beszélgetéssel.
Persze. A kormányzati kommunikáció már régóta arra irányul, hogy aki nem regisztrál, az akadályozza az újraindítást ("Újraindítjuk a leállást!"). Ezért gondoltam, hogy a regisztráció már önmagában védettséget ad, de mint kiderült, csak az oltás véd. :D
Az a webbeteges cikk, ami összehasonlítja az oltásokat, nem adott valamilyen támpontot?
"Te hülye szar, te hülye senki, te hülye lófasz jóska!" :haha: Mennyi indulatot hoz ki az emberekbõl ez a dolog. Az sem tesz jót pedig, ha idegeskedünk.
A nyájimmunitás elvileg már jó ideje megvan, szóval az érveléseddel nyitott kapukat döngetsz. Össze kell adni a gyógyultakat, minimum a 0-19 éves korosztályt (de gyakorlati szempontból hozzávehetjük a 20-29 éveseket is), és minimum azokat, akik a második oltást is megkapták. Utóbbiak száma sokat nem nyom a latban, tehát a nyájimmunitás igazából oltás nélkül is meglett volna mostanra, ahogyan azt Merkely is nyilatkozta novemberben. Ha jól tudom, ennek megfelelõen már egy hete napról napra csökken is a napi új fertõzöttek száma, szóval bejöhet Merkely novemberi gondolatmenete.
Akkor tegyék kötelezõvé, ahogyan más kötelezõ oltásokat.
Akkor tegyék kötelezõvé, ahogyan más kötelezõ oltásokat. :) A beoltottak közül egyébként így is sokan elkapják a covidot, gondolom, hogy tudsz errõl. Szlávik azt is nyilatkozta, hogy az illetékeseknek fogalmuk sincs ennek az okáról. Szóval elõször ezzel a problémával kellene kezdeni valamit, aztán majd rátérhetünk a távoli jövõ ködébe veszõ, kanyarós és egyéb elméleti példáidra.
A "pár idióta" 6 millió 200 ezer körül van. Legalábbis gondolom, hogy - mivel több mint negyedéve tart az oltás -, aki eddig nem regisztrált, az már nem is nagyon fog.
Én meg elmondtam, hogy a prepper szempontod nem stimmel. :) Ha SHTF van, és az új technológiával, eszeveszett kapkodásban elõállított covid elleni vakcina hosszú távon problémát okozott, akkor nem tudsz mit tenni. És mivel SHTF van, segíteni sem tudnak. Miközben a covidot legnagyobb valószínûség szerint a Te korosztályodban könnyedén átvészelted volna még SHTF esetén is.
Ez persze nem feltétlenül igaz a többi oltásra, de Te összetéveszted (vagy valamiért szándékosan összemosod) az általában vett "oltásellenességet", és a covid elleni vakcinával, valamint annak lekommunikálásával kapcsolatos, megalapozott kérdéseket és aggályokat. Amikre persze nem nagyon válaszolsz Te sem (ahogy más sem) - pedig ilyen iskolád van ugyebár - csak azt mondod, hogy az ilyenek minek tanultak meg olvasni. :D
Szerintem sokkal egyszerûbb lenne most kivégezni azokat, akik nem regisztráltak, és akkor késõbb nem kellene veszõdni ezzel.
Amúgy ezek a távoli jövõ ködébe veszõ, mesterkélt elméleti példákra alapozó "érvelések" az aljas hülye gyáva férgezésrõl és a nem oltottak börtönbe zárásáról még itt is, egy értelmes és kulturált fórumon, engem már jobban megijesztettek, mint a covid. Lehet én is gázpisztollyal fogok járni most már bevásárolni is. Random emberek kérdés nélkül mesélik nekem, hogy beoltották õket. A cél nyilván az, hogy cserébe én is osszam meg velük, hogy engem oltottak-e, regisztráltam-e. Ezt nem szoktam megtenni - majd ha a kormány akarja, bevezet egy megkülönböztetõ jelzést/tetoválást/billogot/csonkítást azoknak, akik nem kérik az oltást. De lehet, hogy ha elmondanám, hogy nem regisztráltam, akkor meglincselnének. Még jó, hogy feltankoltam gáztölténybõl. :)