Tesztakeszites elsore: Csatolmány 2038Csatolmány 2039
Printable View
Tesztakeszites elsore: Csatolmány 2038Csatolmány 2039
2 cup liszt, 1 cup víz, teáskanál instant élesztõ (abból a kockából nem tudom mennyi kell)
Élesztõt megfuttatod, ha szépen feljött összekevered a liszttel, és összegyúrod az egészet a vízzel. Ne zuttyantsd bele az egész vizet látod mennyi kell, hogy szép homogén tésztát kapj ami már nem ragad a kezedhez. Kilisztezett edényben, letakarva hagyod kelni langyos helyen, kb, fél órát, kinyújtod, ráteszed a sütõlapra, rá szószt meg amit akarsz és mesgütöd. Ha jó az élesztõd, akkor a tészta alja ropogós lesz, a közepe puha. Egyszerû, mint az egyszeregy.
Sok sikert.
a szója meg a rizs eteti egész ázsiát meg az amerikai kontinenst és nem tûnik úgy, hogy elnéptelenednének ezek a világrészek. Arra felé elsõdleges étkezési olaj-forrás a szója és jó magas fehérjetartalma is van, tofu, szójatej, stb. Viszont nem is úgy esznek, mint mi, általában egyszerre kevesebbet és sokkal több zöldséget, kevesebb húst. Ha mindent szójával kiváltasz (vannak ilyen húspótlók, a vegák teszik gabonakolbászba meg a fene tudja hova) az nem tesz jót, mert csak egyféle fehérjét viszel be, plusz a szóját túl lehet tolni és akkor a szervezetbe kerülnek olyan anyagok amik elvileg nem tesznek jót neki.
Miután nincs igazán saját íze, a szójababból mindenfélét csinálnak, pasztát, pelyhet, granulátumot, stb, ezt a fejlett országokban feletetik veled hús árban (vörösáruk töltõanyaga) és mivel a fejlett országok feldolgozóipara mérhetetlen mennyiséget igényel, általában a GM szójababból készült alkatrészekbõl dolgozik (olcsóbb) azt meg mindenki döntse el maga, hogy azt akarja-e enni.
Egyébként a legnagyobb termelõ az USA, ott takarmányoznak is vele, meg megy a mindenféle processzált bigyóba (virsli, ipari panírok, pékáruk, stb. sürítõ és töltõanyagok)
Alapvetõen nincs a szójával semmi baj, ha nem eszel belõle napi kilós tételeket, természetesen az ezo-bio-öko-fényevõ-paleo rettegtetés a szójával kapcsolatban is jön, de hát azzal nem kell foglalkozni. Vannak hiteles vizsgálatok, tanulmányok, amelyek az árnyoldalait is leírják. Ha választani lehet én inkább szóját kérek a kajámba, mint szentjánoskenyérmaglisztet.
Mondjuk szerény véleményem szerint a szójatej gusztustalan, a tofu viszont undorító. :) Persze a laktózérzékenyeknek a szójatej jó alternatíva, de nem literszám naponta. (és ott van a rizstej, mandulatej, stb.)
Szóval fehérjepótlásra jó, de nem kizárólag, szerintem.
Végre, nem csoki, nem chips, nem kóla, nem cukros szemét, hanem normális étel. Rakottkrumpli. Beledöglök ebbe a sok cukros kólás amerikai étkezésbe. Edd meg, neked vettem. Van maradék tegnapról, edd meg. Nem akarom megenni, nem akarok minden nap cukrot enni két pofára. Emberi fogyasztásra alkalmas ételeket akarok. :mad: (Mint ez a krumpli amit most összedobtam.)
De a tejföl az egészségtelen - mondja a párom.
Persze, de nem annyira mint egy tál cukor. Vagy mint egy liter kóla. Meg ebben van krumpli -ami még mindig egészségesebb mint a fehér kenyér, vagy a tészta-, van benne tojás -amire ugyan mondhatják hogy koleszterin vagy nem tudom mi, de van hogy azt mondják hogy egészséges, én meg érzem magamon hogy a tojástól egészségesebb vagyok. Igaz, van benne virsli -ha nem kolbásszal készítem el. De jobb ha így eszek meg 3-4 virslit, mintha megeszem 4 szelet fehér kenyérrel. 1 szelet kis fehér kenyér 150 kalória. (Bolti, elõrecsomagolt, gyanús alapanyagokból. Persze az otthon sült friss kenyér, vagy a bolt polcáról levett még meleg kenyér bizonyára egészségesebb. Az itteni elõre szeletelt fehér kenyérnek ilyen nedves érintése van, nem is szárad el, hanem megpenészedik. A múltkor ráadásul savanyú szaga volt. Elviselhetetlen ecetszagú romlott kenyér.)
:hogymi: