A Horthy-s ezüst 5 pengõ jó választásnak tûnik. Közismert, ára meg a cserékhez ideálisnak hat. Most olyan 3000 ft körül van.
Printable View
A Horthy-s ezüst 5 pengõ jó választásnak tûnik. Közismert, ára meg a cserékhez ideálisnak hat. Most olyan 3000 ft körül van.
Diverzifikálás a szó, amit keresnek uraim. Nemesfém a vagyon továbbmentésére és élethalál esetekre kell, azon kívül minden más a megélhetéshez (kaja, pia, eszközök, gyógyszerek, stb.).
Javarészt törtarany a kis tranzakciókhoz, asszony jeggyûrûje címszó alatt és egy két nagyobb érme a stabilizálódás idejére.
Akkor ez is olyan, mint bármi más... Egy feszítõvas pluszteher, amíg zárt ajtót nem találsz, egy aranygyûrû felesleges pénzkidobás, amíg nem cseréled el vízre/kajára/gyógyszerre. Ha lehet, legyen ebbõl is - abból is, ha meg nem, hát szerintem a kaja fontosabb.
Szerintem 10, legfeljebb 12 évünk van hátra. Hogy aztán mi lesz, azt csak az Isten tudja.
*törölve*
hm.. remélem azért 2-3 évünk van még...:eek:
Ahogy én látom az SHTF-nek politikai és gazdasági okai lesznek.A helyzet itthon,Európában és a világban, pattanásig feszült..az emberek a indulataikat alig tudják visszafogni,a társadalmi különbségek elképesztõek...senki nincs biztonságban,a pénz folyamatos mozgásban van,senki nem akar befektetni,tõzsdézik,stb....a politika minden országban kétségbeesett látszat intézkedésekkel próbálja fenntartani az irányítás látszatát...senkinek sincs hosszú távú jövõképe se gazdagnak ,se szegénynek...bármikor,bármikor robbanhat és az végig fut a világon 24 óra alatt,mert pénzügyileg,gazdaságilag már egy a világ.A nemzetállam már illúzió,ha egy nagyobb állam bukik vele megy az egész.Több góc pont is van és a nagyhatalmak csak egyensúlyoznak.Soha ilyen instabilitás nem volt,értékteremtés alig van...csak értéktelen pénzek vannak már...azt se felejtsük ,hogy már a Föld lakossága az életéhez másfél bolygót igényel,....megoldás pedig a fenti problémákra nincs..... úgyhogy én idõpontot nem mondok,de bármelyik reggel "Arra" ébredhetünk.
Doom: õszinte leszek , nem nyugtattál meg (nekem is van családom)...
:thumbup