Köszönöm a segítségedet, múltkor elõjegyeztem, most beszerezték, ma meg is tudtam rendelni.
Printable View
Nem értem, mit kell annyit b@szakodni a fûzfakéreggel. Ott az aszpirin. A fûzfakéregbõl is hasonló anyag jön ki, csak sokkal körülményesebben és sokkal többet kell térfogatra magaddal vinned:) Nem beszélve arról, hogy a dózist is nehezebb szabályoznod.
A citromfû felesleges. Zölden van benne hatóanyag, utána semmi, csak az illúzió.
Egyet elfelejtesz hogy sokaknak ezen a fórumon a céljuk leszakadni a hálózatról nem függni az aktuális gazdaságtól, fõleg SHTF esetén amikor maximum fekete piac van éjszaka. És mellesleg is olcsóbban kijössz ha gyógynövényeket használsz és nem támogatod a "gyógyszermaffiát".
Nem felejtettem el. Én úgy gondolom, bizonyos fajta civilizációs dolgoktól nem érdemes feltétlenül elszakadnunk. Pl. túlélõ kés, hátizsák, szikravetõ, stb. Ezek mellett simán elfér az aszpirin. Ezt tudod, hogyan kell adagolni. Te tudod azt, hogy mennyi fûzfakéregbõl mennyi teát fõzz? A növényi hatóanyagok a száraz növényi anyagban általában 2-4 százalékban vannak jelen. Ez az arány változik az évszakok, az éghajlati tényezõk, a növény élõhelye függvényében is. Nem beszélve arról, hogy végszükségre is felesleges vinni belõle, mert a fûzfa Európa szerte közönséges növény, néhány órán belül Magyarországon bármelyik vidéken találsz belõle. Nézd meg az észak amerikai indiánok "végszükség" készletét és az orosz tundralakól "végszükség" készletét. Egymástól függetlenül alakult ki mindkét populációnál, de a végeredmény azonos. Mindegyiknél van egy kis bõr zacskó, amiben szárított Chaga gomba van. Mást rendszerint nem hordanak, legalábbis ez a legfontosabb. Nem véletlenül került ez a fûzfán élõskodõ gomba az orvosi kutatások célkeresztjébe. Ezt egyébként bármelyik évszakban nehéz találni, mert ritkaság, nyilván azért viszik magukkal.
Helyesbítek: fûzfa helyett nyírfán élõsködõ. Véletlenül elírtam.
Értelek téged csak most elbeszélünk egymás mellett. Mert én azt mondtam hogy a túlélõ mentalitás azt diktálja hogy ha úgy hozza a helyzet és nincs aszpirin úgy is túl tudj élni a tudásoddal. Azt nem mondtam, hogy az aszpirin szar mert nem nekem is van a vészhelyzeti pakkomban. De az más téma, most nem errõl van szó nem a vészhelyzeti pakkról hanem arról hogy ha esetleg kofogy a vészhelyzeti pakkod és nincs a közelpen patika akkor mit csinálj, és iylen esetben nagyon is jó ha tisztában vagy a gyógynövény ismeretekkel neadj isten a gyakorlati részével is.
Itt kellene pár szót ejtenünk a kábító hatású fájdalomcsillapító szerekrõl is, de azt hiszem a modi meg a mindent látók nem örülnének neki. Pedig egy dísznövény kertben sok minden nõ, ami másra is jó és nincsen semmiféle tiltó listán.
Egészen jól hangzik az összeállítás!!
Nem, dehogy. Olíva vagy napraforgó olajat is használhatsz hozzá.
Ez esetben 2 evõkanálnyi szárított rozmaringot (ha õrölt, akkor 1 evõkanálnyit) forrázzál le 1 liter vízzel és lefedve hagyd állni negyed órát. Szûrd le és így öntsd a fürdõvízbe.
@Zacskóbicska:
Köszi, én ezt ha jól emlékszem, Gyuri bácsinál olvastam...