Még kettõ:
http://www.netextra.hu/eld-tul-a-vilagveget/
http://www.debrecen-portal.hu/cikkek...%91-%C3%BCzlet
Printable View
Egy mai prepperes cikk az indexen:
http://index.hu/tudomany/til/2015/11...alipszis_utan/
Van benne néhány jó meglátás, de attól függetlenül ezt is olyan ember írta, aki nem pepper csak olvasott róla!
Persze kommentelni nem lehet.
Erre a FB-on ezt írtam:
"A cikk szerint úgy lehet túlélni, ha nem készül rá senki és felhalmozás helyett bulizik, majd meghal. Oké. Az ilyen cikkek mindig azt mondják hogy "úgyse sikerül, bele se kezdj". Gondolom hogy a sajtó munkatársai csak magukat kábítják a szövegeikkel, mikor a pesti, másfél szobás emeleti lakásukban izzadják ki magukból ezeket a cikkeket. Kényelmesebb arra gondolni hogy soha nem történhet semmi. Könnyebb -és olcsóbb is- azt mondani hogy sose tör ki tûz a lakásban, mint beszerezni egy poroltó készüléket."
Nem is igazán tudnám kibõvíteni a véleményem. :)
Nagyon eeegyszerû. Hívjuk segítségül a matematikát, abból is a valószínûségszámítást.
Én nem vagyok matekos,de ....
kiszámítható szerintem valahogy úgy, hogy emberélet, idõ, katasztrófák, háborúk, zavargások,járványok, osztva a térrel, ahoz is szorzó, merre laksz, meg az életkorodat kivonod, vagy mittumén és meg is van a szám, hogy az életünkben mikorra várható a dolog. Már csak egy zsenyikell, hogy felállítsa a képletet. behelyettesíteni a számokat már én is tudom, meg kiszámolni. talán :D
Ügye nem jön senki azzal, hogy túl sok az ismeretlen tényezõ, meg valami hasonló...Matematikus hozzászólást várunk.
Szia,
Sajnos nem vagyok zseni, es matematikus is csak fosztokepzovel, de azert par dolog eszembe jutott valaszul:
1998 ota a rendorseg fo feladata a statisztikahamisitas. Tippem szerint jelenleg a 1998-hoz kepest masfelszer-ketszer annyi buncselekmeny lehet.
Par adat 1998-bol: 600621 buncselekmeny, 5926 buncselekmeny/100 000 lakos.
Tehat akkor atlagosan 16 evente kovettek el mindenkivel szemben egy regisztralt buncselekmenyt.
Ha ezt megduplazzuk, akkor az jon ki, hogy atlag 8 evente varhato, hogy buncselekmeny aldazatai leszunk.
76% esellyel ez vagyon elleni, ezen belul 12 evente egy lopas, amibol minden masodik betoreses lopas.
Persze ez orszagos atlag, Budapestieknek rosszabb. A nem tul megbizhato 2009-es statisztika szerint Budapesten es Hajdubiharban 50%-kal nagyobb az esely, mint orszagosan.
De ezek nem többek lehetõségeknél!
Az emberek gondolkodásától függ hogy elszenvedik-e vagy sem (esetleg még karmától).
Tudjátok, vonzás törvénye!
Egy iskolatársam sose zárta a szekrényét a koliban, nem is volt lopás áldozata, míg nem elkezdett terjengeni egy pletyka hogy valaki lopkod.
Attól a naptól zárni kezdte a szekrényét, és a második napon fel is törték a szekrényét!
A félelem is vonzás, akármennyire nem akarjuk hogy megtörténjen!
Egyformán vonzódik minden amit gondolunk, vagy kimondunk, mindegy hogy akarjuk-e vagy sem!
A tolvaj elindul zsákmánykeresõ útjára, és a vonzás elé húzza a legjobban rettegõket, vagy azt akit maga is megkárosított valakit (sõt kettõ az egyben is akad).
itt egy jo kis sorozat, eddig csak 1 reszt lattam belole de eleg jonak tunik erdemes megnezni https://www.youtube.com/watch?v=arKKHen9Yc4
sajnos csak angolul van fent a youtube-on.
a lenyeg roviden. egy ex kommandos ficko teszteli magat meg az uldozoit. ebben a reszben a del koreai rendorseg kulonlegesei probaljak elkapni ot egy varosi ,,kapj el ha tudsz'' szimulacioban.
minden epizodban mashol vannak, nem rosz musor.
Ezzel a kitétellel azért vitatkoznék a többivel nem. :D
Egyébként a dologgal a biztosítási matematika foglalkozik a legpontosabban. Az viszont kb. legnagyobb titok, mert ez alapján számolják a díjaikat a biztosítók.
A gond az bármi, bármikor bekövetkezhet. Engem pl. világos nappal, egy nem üres villamoson próbáltak kirabolni.
De tudok olyan személy elleni támadásról amit, ha nekem kellett volna szakmailag kockázati osztályba sorolnom a legalacsonyabb osztályba teszem, mégis meghalt valaki.
Alapvetõen a milliószor lerágott csontról van szó, hogy Mon nem engednek valóban felkészülni ezekre támadásokra.