-
A szavazások elõtt egy nappal (November 2) fog elhúzni a Föld mellett egy meteor. Több mint 2 méteres, 0,41% esély van arra hogy becsapódik.
https://www.youtube.com/watch?v=yC_gi4GgMgk
-
A napokban egy 2x5,5 métereset nem vettek észre.
-
Azt olvastam hogy egy 35 méteres egy kisebb várost is romba tud dönteni. Meg azt hogy a következõ 80.000 évben be fog csapódni egy 350 méteres.
-
"A tunguszkai esemény 1908. június 30–án reggel, helyi idõ (UTC+7h) szerint 7 óra 13-kor Szibéria középsõ részén az Alsó-Tunguszka és a Léna folyó között a légkörbe lépett égitest tûzgömbbé válása, majd a légkörben felrobbanása volt. Délkelet felõl északnyugat felé haladt, viszonylag lapos (5–22 fokos) szögben süllyedve 4–500 kilométert tett meg, majd mintegy 6–8 kilométer magasságban felrobbant (a szemtanúk vallomásai alapján a robbanás becsült helye az é. sz. 60° 16′, k. h. 103° 06′ földrajzi koordináták fölött volt, ami kevéssel déli irányban van a tényleges helyszíntõl).
A robbanás helyszínén legelõ állatokat hamuvá égette, 30 kilométeres körzetben minden fát gyökerestül kitépett, és a hangrobbanás a 65 kilométerre lévõ Vanavara település házainak ajtajait, ablakait betörte. Vanavara település közelében 80 km sugarú körben letarolta a tajgát, a helyszíntõl 500 kilométerrel távolabb közlekedõ transzszibériai vasútvonal utazóközönsége is szokatlanul világos fénycsóvára lett figyelmes, ugyanakkor erõs rengést is érzékelt. A robbanás energiáját 10–20 megatonna TNT robbanási energiájával egyenértékûre becsülik."
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tunguszkai_esem%C3%A9ny
:hogymi:
-
(Index cikk címe)
"Tízmillió csillagot már átvizsgáltak, de még nem találtak földönkívülieket"
Hát, csillagon nem is fognak. Azok forró gázgömbök (pl. a Nap). :haha:
Talán csillagrendszerre gondoltak, mint ahogy nálunk van a Naprendszer.
https://index.hu/techtud/2020/09/10/...donkivuliekre/
"Naprendszeren kívüli lehetséges élet bizonyítékait keresve a tudósok úgynevezett „technikai jelek”, például olyan kommunikációs jelzések után kutattak, amelyek intelligens földönkívüli lényektõl származhatnak."
Csak azért mert nincsenek rádiójelek és hasonlók, az nem jelenti azt hogy ne létezne értelmes élet. Egy macska is értelmes élõlény, mégsem sûrûn ad le csillagrendszerek közötti rádiójeleket. :haha: Pontosan emiatt a rádiójeles bohóckodásnak sincs értelme. Nem csak térben kellene megtalálni a másik életet, hanem idõben is. Lehet hogy egy bolygón volt élet korábban, vagy lesz élet késõbb. Ez egy újabb faktor ami befolyásolja a dolgot.
A rádióhullámok végtelen messze eljutnak az ûrben. Nincs határ. Na már most ha fogna egyet a földi központ, az mit jelentene? Tudnák hogy honnan érkezett? Mi van ha a jel százmillió éves? Akkor az a civilizáció már nincs is meg. Persze esélytelen hogy bármit elkapjanak szerintem. Inkább Musk Mars-felderítõ jármûve lesz érdekes. :)
-
És a Holdvízzel nem lett semmi? Azt már jó pár éve találták. Ahol van víz, abban biztos találnak életet is, vagy korábbi élet nyomait. Ennyi idõ alatt nem sikerült?
Hiába várom, hogy Holdhalakat tarthassak? :)
Egyebekben, ahogy a földönkívülis topikban leírtam, a saját gyerekkori esetemet és a buszsofõr ismerõsünkkel történteket én nem nagyon tudom megmagyarázni. Lényegében biztos vagyok az intelligens földönkívüli élet létezésében.
-
Nekem az a velemenyem, hogy az univerzum merete, es a benne talalhato egitestek sokasaga miatt, a nagy szamok torvenye alapjan, kell lennie eltnek mashol is. Lehet nem ertelmes, nem annyira fejlett mint mi, de lehet elet. Vagy fejletebb mint mi, csak nem eleg fejlett, hogy nagy tavolsagokat utazzon. A masik, meg, hogy mi hozzank hasonlo letformat keresunk, szen alapu, aminek vizre es oxigenre van szuksege, de ettol teljesen eltero eltformak is letezhetnek.
-
Állítólag a 1936-os olimpiáról sugárzott adás volt az elsõ, ami már elég erõs volt ahhoz, hogy elhagyja a Földet (ez a Kapcsolat c. filmben volt). Az emberek alig több mint egy évszázada küldözgetnek rádiójeleket. A világegyetem meg kb. 16 milliárd éve létezik. Ha hozzávesszük, hogy egy fejlett faj jó eséllyel kinyírja magát, mielõtt eljutna másik bolygóra, akkor nem csoda még nem találtunk semmit.
Ha egy idegen faj ránk találna és meg is mutatnák magukat, akkor az emberek jobban összetartanának, tudván, hogy van egy másik értelem faj, egy külsõ fenyegetés. Akkor kevesebb lenne a gyûlölködés, háborúskodás, ha van egy vélt, vagy valós közös ellenség. Ha csak 200 év múlva találnak bennünket, lehet, hogy már csak radioaktív romokat fognak találni :(
-
Mi van ha multiverzum van, és mivel az anyag illúzió, lehet hogy a világ egyszerre univerzum és multiverzum is egyben?
Vagyis, van egy univerzum, és az abban található objektumok (galaxisok, csillagrendszerek, bolygók) akár egymásba ágyazva is többdimenziósak?
Vagyis lehet hogy a mi dimenziónkban kopárnak látjuk a többi bolygót, mert a mi dimenziónk izolálva van és biztos megvan az oka ennek.
És ha eljut oda az emberiség hogy megérdemeljen egy dimenzióugrást, akkor hirtelen élettel teli lesz az univerzum.
Akkor is csak azokat a dimenziókat láthatjuk amiket "láthatunk", amiknek a civilizációja nem tesznek bennünk kárt vagy mi bennük, vagy meg tudjuk magunkat védeni.
-
Nekem az jutott eszembe hogy még ha talál is az emberiség egy élettel teli bolygót, és oda is jut, ahol még a levegõ, a hõmérséklet, a gravitáció és egyebek is megfelelõek, a földön lévõ immunrendszer semmit nem érne a másik bolygó vírusai, baktériumai és gombái ellen.