Egy múltkori videóban akkukra volt kötve a napelemes rendszere valakinek.
Printable View
Egy múltkori videóban akkukra volt kötve a napelemes rendszere valakinek.
Na ja, hiszen a megtermelt áramot tárolni kell! Pont ide akartam kilyukadni. Ez azt jelenti, hogy ha beüt a krach, akkor vagy neki kell állnod "szigetüzemûvé" átalakítani a rendszeredet, vagy már eleve ezzel a megoldással (is) kell számolnod, ami jókora pluszköltséggel jár. Az aksikat el kell helyezni valahova, ha lehet, saját helyiségbe, egy vagyonba kerülnek és külön macera a szakszerû kezelésük.
A múltkor volt bedobva egy EON-os papír a postaládánkba, hogy az utcában ettõl-eddig nem lesz áram a hálózat karbantartása miatt. Ez idõ alatt mindenféle visszatáplálás tilos.
Ebbõl gondolom, hogy le lehet kapcsolni a visszatáplálást, és akkor valóban "real-time" megy, ahogy Te is írod. Ez is több a semminél egyébként. Világításban mondjuk valóban nem fog segíteni, de például a mélyhûtõidet életben tartja, ha esetleg a gáz megy akkor van fûtés is, de simán tölteni tudod a kütyüjeidet is.
A visszatáplálás lehetõsége egy plusz szolgáltatás, amivel a felesleget(tehát az általad el nem használt energiát) tudod a hálózatra pumpálni. Ha ez nincs, és mondjuk Te reggel 8-tól este 6-ig nem vagy otthon, és közben semmilyen elektromos berendezést nem üzemeltetsz, akkor maximum üresjáratban van a rendszer, és elveszik a fel nem használt áram. Ettõl még mûködik.
És ha üresben járatom, akkor nem károsodik a rendszerem? Csak ott ácsorog a töltés a két input kapcson?
Ha nem dugsz semmit a konnektorba károsodik Paks? Ha beindítod, és nem kötsz semmit az aggregátorra, tönkremegy?
A szolárpanel is csak egy áramforrás, ugyanazok a szabályok érvényesek rá, mint bármelyik másikra. Nem történik semmi, ha nem használsz áramot.
Én annak idején elektrotechnika gyakorlaton még a bánhidai centrálét is képes voltam rövidre zárni :))))
Kösz a válaszokat.
Egy jó napelemes rendszer esetében a visszatáplálás extra funkció - én továbbra is a sziget üzemût pártolom. Az akkumulátorok viszont alapvetõ részei. Hiszen azok tárolják a napelemek által elõállított energiát késõbbi felhasználásra.
Attól, hogy nem vagy otthon, attól még van veszteséged. Hiszen ott van a hálózati ellenállás, a csatlakoztatott, de használaton kívüli eszközök természetes cirkulációja illetve a hûtõgép, fagyasztóláda. No, meg azok a jószágok, amik stand by-ban vannak, de ugyanúgy felveszik a juicet órajelhez vagy a memória fenntartására, stb.
Károsodni minden rendszer károsodik. Csak, ha ez rendeltetésszerû használatból következik, azt elhasználódásnak nevezzük (akksi élettartama, stb.)
Ezek a lámpák játékszerek, de a vaddisznót elriasztják az biztos. A pottyantós WC-be jól beszerelhetõ. A párom szétszedte a napelem kint van a többi része bent, vagyis beépítette a deszka közé. Éjjel világít annyit, hogy elrendezheti az ember magát odabent. Továbbá alapjáraton van benne egy kapcsoló is, ezt sokan nem is tudják, tehát nem kell égnie állandóan.
Gondolkodtam egy kicsit és oda jutottam, hogy az egyetlen eszköz amit nem tudnék áram híján nélkülözni az a fütésrendszerem keringetö szivattyúja. Ha nem megy egyszerüen nem nyomja elöre a melegvizet a csövekbe. Elég lenne egy pár napos áramkiesés és nem tudnék füteni. Mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás ennek müködtetésére? Áramfogyasztása egyébként nem nagy, 32W/óra a legnagyobb fokozat, ennél kisebbre is állítható. Valakinek vélemény?