http://www.instructables.com/files/d...L5MX.LARGE.jpg
Itt a link
Printable View
Könyvet ajánlanék :)
Edmond Bordeaux-Székely: Ökológiai egészségkert - A túlélés könyve
Ez egy elég jó kis ismertetõ az úgynevezett esszénus-kertészkedésrõl. A lényeg a növények forgatásán és a folyamatos komposzt-utánpótláson van, kicsi területrõl igen nagy mennyiségû termény szedhetõ le. A neten több felé megvan, és aki keres, az talál :)
Ugy nez ki, hogy lesz telek kerteszkedni a varosban, 300m2+...tobb info kesobb. Ja, nyomok egy kepet a legkisebb gerillakerteszrol: Csatolmány 578
Mi tavaly túl késõn ültettük el a paradicsomot, aztán mire beért, már október volt és le is fagyott az egész. :haha:
Nálunk elültettünk 5 tõ paradicsomot, amibõl kb 20 lett és most olyan szinten megnõtt és elszaporodott hogy egyszerûen nem tudunk mit csinálni belõle, már azt se tudom hány üveg paradicsomszósz, -lé, pizzaszósz, lecsó van a pincében, Csináltam napon szárítottat is. Elajándékoztunk egy csomót rokonoknak, de még mindig hajt és nõ, csak az esõ sajna elég sokat tönkre tett, szét repedtek.
Mi is jártunk már úgy. Elültettünk néhány tõt, jó volt az idõ egész nyáron, kedvezett a termésnek, aztán folyamatosan kezdtek beérni a paradicsomok, de 2 öklömnyi nagyságúak! Hetente egy szatyornyit termett a néhány tõ, minden nap paradicsom volt a reggeli, az ebéd és a vacsora is. Nagyon szeretem a paradicsomot, de az már nekem is túl sok volt. :gonoszrohog:
Fel kell karikázni, megaszalni, aztán el lehet rakni üvegben azt is. Kajához hihetetlen jól jön, én kb. 20 kilót tettem el múlt télen, azt hittem, hogy sosem fogy el, aztán februárra már semmi nem maradt belõle :)
Tovabbi infok: ugy nez ki mint egy irtas az oserdoben... Sok melo. Szerzodes szerint irasbeli engedelly tarthatnek 6 tyukot ( kakast nem), meg 2 nyulat. Kerdem en, ha esetleg lenne kisnyul, akkor vizbe kell fojtanom oket vagy kitenni az utcara 1 naposan vagy mi a f...? Gyogyo angliusok! :duhos:
Itt meg egyáltalán nem engedélyeznek se csirkét, se tyúkot, se kakast, se semmit. Csak kutyát vagy macskát.