Azon leszek, de kell némi idõ míg ideér :)
Printable View
Hu ez nagyon komolyan nez ki!
Lehet hogy én is befektetek egybe. Ben, várjuk a beszamolod.
Szia Kubikus, addig is Doom kollégát meg kérve, sokat tudna mondani, nekem ez még hetek a szállítást elnézve.
Vásárlások elõtt érdemes konzultálni, ez sokat tud segíteni, a felesleges kiadások elkerülésére, az is tény, hogy az ízléseink eltérnek, de gondolom a minõséget mindannyian szeretjük jó áron :)
...amit figyelembe vettem ennek a hátizsáknak a választásakor....legyen alul hálózsák heveder,bõvíthetõ legyen zsebekkel(apróbb dolgok rendszerezve könnyen hozzáférhetõ legyen),könnyû legyen,minden zsebhez hozzá lehessen férni úgy ,hogy semmit ne kelljen elõtte átrendezni,levenni....a derék,váll heveder úgy legyen kialakítva,hogy meghúzva szinte ráépüljön a hátamra a zsák...a hátszellõzés nem érdekel....nagy belsõ tere legyen a nagyobb dolgoknak(edény,konzervek,ruha)...képeket ezen az oldalon feltettem ill a mit prepperkedtél topicba...nagyjából teljesíti az igényeket...nem billeg,nem mocorog,lehet biciklizni,lehajolni,stb..a vállheveder megerõsített dupla anyaggal van bevarrva(ezt még sehol nem láttam.az alja mûbõrbõl van vízhatlanítva,a derék heveder kivehetõ végig molle rögzítési pontokkal(tehát tele lehet rakni zsebekkel és külön hordani és ami nagyon jó még,hogyha külön van az öv felvéve a hátizsákot két tépõzáras pánttal rögzíteni lehet az övhöz és az öv levétele nélkül oldható és vissza tehetõ......a kulacszseb jó mély benyel egy literes kulacsot,de a kulacs a beltérbõl veszi el a helyet,az eleje lehajtható(a társ meg tudja nézni a térképet a zsák levétele nélkül......minden heveder,pánt extra hosszú tépõzárral a felesleg rögzíthetõ.ivózsáknak van helye egykivezetéssel középen.....ebbe a 10000,- es kategóriába kiváló,minõségbe,kivitelbe,átgondolt tervezésbe veri ezt az árkategóriás társait.....jó választás 2-3 napos nagy mozgásigényû feladatokhoz.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem ezek a 30liter körüli táskák egyszerûen kicsik. Már most a napi élethez 45 liter körüli hátizsákom van, és tény hogy a napi élethez való dolgokon kívül van benne jópár bõvített edc-s cucc (már raktam fel képeket), de kezdem kinõni. Szóval Ti hogy fértek el ilyen kicsikben? És ha plusz zsebekkel bõvítitek, akkor nem lenne egyszerûbb már eleve olyat/akkorát venni, amibe minden elfér? És most nem lenézni akarom a kisebb táskákat, csak a véleményekre meg a gyakorlati tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
Amúgy már jó ideje nézem a hátizsákokat, de nem találok olyat, amilyet elképzeltem... Vagy hosszú csõ alakú van, de nincs oldalzsebe (esetleg minimális, amibe alig fér valami), vagy böszme nagy (120liter és társai) De olyan, ami kb 70-75 literes, és lenne rajta két olyan külsõ zseb, amibe elfér 1-1 ásványvíz, hát nem nagyon láttam. Igazából eddig a legjobban egy tescós tetszik, csak hát onnan 14.000-ért kérdéses anyagminõségben... Inkább nem.
.....ahogy megfigyeltem,sok felesleges dolgot viszünk magunkkal,...hátha kell,....jó ha nálam van,.....kellhet ez is, stb.....a kis zsákkal rákényszerítem magam,hogy jól átgondoltan pakoljak,egyszerûen muszáj.....a másik a súly és a terjedelem....ami már az induláskor nehéz,az késõbb csak rosszabb lesz,pokol lesz és sírni fog a túrázó-túlélõ..és eldobálja a cuccokat...a terjedelem pedig...hát át kell férni az ajtón,ez a minimum.....szóval inkább hasznos többcélú,minõségi dolgok legyenek a zsákba,mint sok felesleges...próbálgatni kell és használni és higgyétek el,borzasztó ha a zsák cipelésére kell koncentrálni...addig kell minimalizálni amíg használható,de észre sem veszed,hogy van valami a háton...
Ezt értem, de egyszer minden készlet elfogy, csak ha többet viszek, késõbb.
Meg az se baj, ha cserélni is lehet. Pl szikravetõt, ami nagy hasznos, de alig van súlya, mérete. Vagy öngyújtó. Bedobok egy marékkal, azt lesz belõle kaja vagy víz. De akkor ez már ökölnyi méretû. Ilyenekre gondoltam. Meg hát vízszûrõ is elromolhat, megsérülhet, stb., nem baj, ha van tartalék. És ha szeretné magát bebiztosítani az ember, akkor muszáj. A sarkokra tartó embereknek is csak az van, amit magukkal visznek, és nekik aztán van zsákjuk rendesen. (Na jó, akkora azért nem kéne, de valahol a kettõ között félúton.)
Vagy az úton is lehet találni hasznos dolgokat, amiket nem jó sokáig kézben cipelni, mert fárasztó. Pl. az útban is bevásárlókocsival mentek, annyi cuccuk volt. És amit egyszer végre nagy nehezen megszereztek, arról ugye nem szívesen mondanak le az emberek.
Mondjuk én már most is napi 8-10kilót cipelek a hátamon, mintegy edzésképpen. Csak már nagyon érik a BOB meglétének szükségessége, és hát nem akarnám a végtelenségig húzni-halasztani.
...igaz amit mondasz...fõ a biztonság... béke idõben egy kellemes,10-15 km-es túra így is van...a végén büfé ,étterem.zuhany,tv és puha ágy.....na de SHTF esemény az más...ott a nap 24 órájában figyelni,gondolkodni,rejtõzni,akár futni is kell...egy nehéz zsák leszívja az erõt..pár óra után már a gondolkodás is fáj.....
nemrég elmentem gyalog,hátizsákkal nagy bevásárlásra..hús,tej,tészta,mosópor,ami kell..jól megraktam a 60 literes hátizsákot..nem tudom hány kiló volt,de felvenni is csak a padon tudtam...kb nyolc kilométer a bolt...mit mondjak,már majdnem sírtam mikor megláttam a házat...elgondolkodtató volt...én nem vagyok hegymászó vagy SEAL-katona..átlagember...mint gondolom sokan mások....tudni kell mire vagyunk képesek..
szerintem olyan helyzetben helyt fogunk állni :thumbup
Hát igen, lefogadom az itteni fórumozók többsége nem az... Csak nálam az ilyen dolgok ösztönzõleg hatnak, hogy még jobb legyek. Valaha 10 fekvõtámasz gondot okozott, aztán feltornáztam magam odáig, hogy képes lettem egyhuzamban lenyomni 66-ot. Akarni kell, minden fejben dõl el. Szóval mindig egy kicsit többel és pár hónap múlva sokkal többel :D
Mondjuk az tény, hogy inkább a tanulásra és a képességek fejlesztésére kellene helyezni a hangsúlyt, de ahhoz kéne egy mester is, a gyûjtögetéshez meg a cipeléshez meg nem.
...még egy észrevétel a pakolásra...annyi készletet,felszerelést,élelmiszert úgysem lehet bepakolni ami "elég lesz" :nemnem:...a vésztartalékon kívül inkább a javak megszerzésére való felszerelést kell becsomagolni.....pl nem 10 húskonzerv,hanem egy jó csúzli(persze használni tudni kell),nem vitamin+gyümölcs konzerv...hanem csípõfogó a kerítéshez,feszítõvas a pincéhez,...és még sorolhatnám...egy egyik topicban volt egy észrevétel..."hogy a káoszt valaki inkább ki akarja használni,mint túlélni" :nanem:...igen mint prepper a békés elzárkózást támogatom,de ha mennem kell..hát olyan cucc legyen nálam amivel boldogulok a kinti világban.....valahogy úgy mint a róka,,a fény és a sötétség határán :cool:...1-2 napra megoldás lehet az erdei élet,de hosszabb távon szükségünk van a civilizáció megmaradt értékeire(nem vagyunk állatok,sem az immunrendszerünk,sem az emésztésünk nem alkalmas a hirtelen átállásra :hanyas:...meghalnánk a vadonba a civilizáció nélkül)...tehát elõször jól átgondoltan ki kell rakni az asztalra a felszerelést...aztán minden darabon el kell rágódni :confused: "kell ez nekem,mire akarom használni,nem tudok ilyet találni(pl petpalack,fólia,stb)...aztán mikor már egy kézzel fel lehet emelni el kell gondolkodni...na lássuk mibe akarom belerakni (hátizsák).....
ui. addig vagyunk prepperek amíg otthon vagyunk vagy a menedékhelyen......ha már nem akkor zombik(bocsánat túlélõk),de ha már azok vagyunk a legjobbak legyünk.....:cool:
Mondasz valamit, ebben van igazság.
www.asmc.de rendelésként
Import harci hátizsák
Csatolmány 1802
Régebben már felhívtam rá a figyelmet
A hátizsák kellemes meglepetés lett. A 20 €-s ára alapján egy gagyi, gyenge terméket várhatnánk.
A hátizsák erõs anyagú és szép varrásokkal elkészített darab. Kerestem égetni való kilógó szálakat, foszlányokat, de meglepetésre nem nagyon vannak.
A zsákon belül egy erõs alumínium csõ található a két vállpánt felsõ beállításai futnak rá kívülrõl, ezzel a terhet elosztva a vállpántról és biztosítva a nehezebb dolgok hordását, egyidejûleg csökkentve az elszakadás valószínûségét.
Gondolkoztam, hogy miért Harci hátizsák?
Rendezési elve egyszerû, semmi csicsa-micsa, semmi molle. A belsõ zsákot egy orkán zseb választja el az erõs háttámla vászontól, melybe iratokat, vagy kipárnázni való polifoamot csúsztathatunk be.
Tele van csattal, melynek kicsatolása, megfeszítése, oldása megoldható sérült kezekkel is, konkrétan pl. csak kézéllel. Elõnyös ha elfagyott, sérült, égett esetleg roncsolt ujjakkal próbálna valaki a zsebekbe lévõ elsõsegély csomagokhoz eljutni.
Található alsó, hátsó-középsõ (gyalásó, balta, sátor..), valamint felsõ rögzítõ-leszorító pántok, szintén állítható csatikkal. Összesen 19 db csatot és állítható hevederfeszítõt számoltam meg. A zsák tetején lévõ pánt párok elég hosszúak, hogy akár egy 40-50cm (!) átmérõjû sátrat, hálózsákot stb. is rögzíthessünk biztonságosan.
1 db madzag összehúzó és tartó van benne, mégpedig a zsák belsõ magasításának száját tudjuk ezzel összehúzni.
2 db cipzárt találtam nagy nehezen. 1 az alsó hálózsák tartón, 1 pedig felül, a zsák tetején a nyak felõli oldalon lévõ zsebet fedi. A cipzárak erõsek, robusztusak és erõs takarással oldották meg védelmüket.
Oldalzsebek nem alkalmasak kisebb, apró tárgyak tárolására, ilyeneket a felsõ cipzáros zsebben tudunk elhelyezni.
A zsák tetején meglepetésre egy (a bõröndökön rendszeresített) bõr névtartó kis zsebet varrtak. Pontosan beleillik elképzelésembe.
Szerintem egy jó és erõs málhazsákot kapunk ezzel. Egyáltalán nem valószínûsítem, hogy valahol is cserbenhagyna!
Megerõsített abban, hogy maximálisan alkalmas egy nem feltûnõ, könnyen pakolható, könnyen használható, nagy teherbírású menekülõ, vagy egy kitelepülõ családi zsáknak.
A magam részérõl minden családtagnak lesz egy ilyen, bekészítve mindenkinek hálózsák, derékalj, sátor, elsõsegély csomag, víz, elálló ételek, lámpák...stb..stb.
A névvel, vagy egyéb személyes jelzéssel ellátott zsákokat meg mindenki úgy bõvítheti "M" zároltan ahogy kedve tartja, szem elõtt tartva, hogy akár 1 percen bélül el kell hagyni vele a lakást és utána azt veszi fel amit elõzõleg bele készített. Gázömlés, vegyi katasztrófa, földrengés, stb..eseményekre hasznos, de mivel egy alap felszerelést képvisel, tárol, így egy hosszabb bepakolásnál (10-30 perc) könnyebb kiegészíteni.
Ha valaki egyedül van otthon, könnyen össze tudja markolni ezeket a zsákokat és kihúzni az utcára, hogy a késõbb érkezõ családtagok se szenvedjenek hiányt.
Súlya mindössze 1,8 Kg. Mérete kb. 65 x 45 x 20 cm
Összegezve: egy jó zsák olcsó áron.
A 20 Euro valóban jó ár! Ez egy Bundeswehr harci zsák, vagy annak a másolata. Elég elavult, de még mindig jól használható és tartós. Annak idején a 60-as években egy csúcsminõségû katonai zsák volt. Persze a 2000-es évekre már a MH is rendszeresítette!:(
Köszönjük a részletes beszámolót!
Mennyire lehet vízhatlan?
És mennyiért hozták el, ha meg szabad kérdezni?
Azért a BW zsákból is inkább eredetit, ha lehet. Láttam utángyártottal és eredetivel egyaránt. Az utángyártott is minõséginek tûnt, de aztán bele- és rákerült 4 liter víz, váltás ruha, váltás alsó+zokni, sátorlap, hálózsák, esõvédõ alsó-felsõ, csajka, kulacs, konzerv stb . Kb 10 kiló, szóval nem egy vészes tömeg, de így sem bírt ki három hónapot, elkezdtek a csatok törni a hidegben, felszakadni a varrások. Maga az anyag bírta. Intenzív felhasználás mellett kb. egy év alatt lel lehet nullázni.
Persze utángyártott és utángyártott között is van különbség, láttam olyat is ami nem eredeti, és a tulajdonosa megelégedve használja pár éve.
El kell dönteni mire használja az ember a zsákját. Arra hogy a sarokban álljon és csak fel kelljen kapni, arra talán jó egy picit gyengébb minõségû (és emiatt olcsóbb) utángyártott is. Napi használatra inkább az eredetit használnám, a szigorúbban ellenõrzött minõsége miatt.
Egyébként árban sem akkora az eltérés, kb 4-5 E körül már megkapható a gagyibb, 8-9E körül a minõségibb másolat, kb 10E körül már egész jó állapotú eredetit kaphatunk.
A MH által használtak nem eredetiek, egy magyar cég gyártja õket, a minõségibb másolatok között sorolhatók.
Az eredetit az esetek 90%-ában onnan lehet megismerni hogy a benne lévõ címkén a Spekon vagy a Deuter szó (beszállító cégek nevei) szerepelnek.
Ez a MH verzió:
http://military-shop.hu/shop/index.p...roduct_id=2246
Csatolmány 1829Csatolmány 1831
Ez meg az eredeti BW:
http://military-shop.hu/shop/index.p...product_id=284
Csatolmány 1827Csatolmány 1830
Nekem is van egy ilyen zsákom, Mil-tech gyártmány. Én 6.500-rt vettem, masszívnak néz ki de vannak gyenge pontja, pl a nagyrészt az alsó rekesztõl elválasztó anyag vékony és hamar szét feslett a varrásnál, javítható de ha ez kint történik kellemetlen.
Óriási bocsi, de tényleg nem találtam meg hogy hol kérdezel a szállításról.. vakegér vagyok! :)
Tehát nekem ingyen hozták, mert akivel rendeltem együtt, azzal bõven elértük a 99 €-t így ingyenes volt Németeken belül a szállítás. Ammeg elhozta nekem helybe.
Ha meg van ismerõs és vannak ilyen ingyenes szállítási hétvégék, azokat meg érdemes kihasználni.
Ha összeverbuválódnak esetleg kisebb, nagyobb csoportok akkor a 17 EUR (Magyarba) már elosztható teher lehet, ha egy helyre rendelitek.
Frankreich, Österreich und Schweiz
Der Versandkostenanteil innerhalb dieser Länder beträgt 7,99 €.
Ab 199 € Warenwert liefern wir Versandkostenfrei.
Tehát ha pl Osztrák címre rendeli valaki, akkor csak 8EUR a szállítás, de 200EUR feletti rendelésnél ingyenes.
Nagyon jó vízhatlanságot saccolok neki, mert az anyagon nagyon nehezen és nagyon keveset tudtam átfújni, szívásra, meg semmit. (ez egy egyszerû de elég megbízható gyorsteszt)
Tehát erõs, jó vízállóanyag, jó varrásokkal. Nekem teljesen bizalomgerjesztõ és amire akarom használni, arra 1000 százalékosan alkalmas.
Köszi Mizu!
Csatolmány 1848
nelem ez a zsák is tetszik:thumbup
Mit lehet tudni róla? Eléggé világháborús kinézete van. :)
köszönöm GAZDA az információt. természetesen nem használnám tetszett nekem a megoldás egyszerû és praktikus:thumbup
Nekem egy Maxpedition falcon2 hátizsák van és nem bántam meg,hogy 47 ezeret adtam érte,elötte volt m tramp meg mfh ilyesmi hátizsákom ( 8 ezer forintosak kb ) és mindegyik szét szakadt 1 év alatt...
Csatolmány 1871
nekem semmilyen katonai zsákom nincs, viszont látom, hogy szinte mindenki ilyenekben gondolkozik. Értem, hogy tartós meg military strapabírás (ezügyben vannak kételyeim amúgy) de az outdoor felszerelésgyártók pl. évtizedeket fejlesztenek egy-egy zsákon, túrázók, hegymászók tapasztalatai alapján fejlõdõ, javuló vállpántok, zsebek, anyagok... szerintem kényelemben semmi nem veri a jó civil hátizsákokat, bár tény, hogy nincs belõlük ilyenolyan terepszín. (VauDe, Karrimor, Osprey, Deuter, STS, Arcteryx, stb.) Ezek a zsákok általában elképszetõen kényelmesek, jól pakolhatóak és könnyû bennük mozogni, szellõznek, stb.
A másik ami elõ-elõjön, a vízállóság. Amennyire én látom vízálló hátizsák nem létezik (kivéve a háton is viselhetõ drybageket, de hát azok általában nem kényelmesek, sõt) és a zsákokhoz adott esõvédõ jobbára egy kalap szamócát se bír, ha meg igen, akkor a hátadon folyik végig a víz és áztatja be a zsákot. Csak a pack liner mûködik, legalábbis vízállóság ügyben, ha komolykodunk, minden más csak móka. Nem nagyon értem, hogy hogy gondolhatja bárki komolyan, hogy a hálózsákját kívülre függeszti - csak egy példa, de elég fontos, ott nem tudod szárazon tartani, amin pedig az életed is múlhat.
Valaki már pedzegette, hogy pl. a MOLLE szíjak tök feleslegesek Átlag Gézának, amivel jobbára egyet is értek, de marha jól néznek ki. (nekem is tetszenek) de kb annyi értelmük van, mint a terepszínnek, vagy a túraboltokban kapható cuccok 75%-ának: semmi.
Remélem nem bántottam meg senkit, nem állt szándékomban. Csak mindig furán nézek azokra akik ilyen bevetésre tervezett motyókkal közlekednek, pláne városban. Persze sokat fejlõdött az amit a katonák viselnek/használnak akárcsak a magyar surci óta is, és sok esetben a katonáknak készülõ cuccok nagyon hasznosak és jó árban vannak, csak mi nem vagyunk katonák. Szívesen olvasnám a vékeményeteket errõl.
Szia egy dologban nem értek egyet a többiben igen.
A MOLLE szíjak az adott zsákok ésszerû bõvítésénél nagyon hasznosak, aki szereti és persze használja is õket, már a Karrimornak is vannak ilyen zsákjai pl.
Én használom és nagyon hasznosnak tartom, jól lehet ezekkel a felszereléseket csoportosítani.
Vannak azért olyan Zsákok amik egész jó vízállóak, ezt is meg lehet említeni, pl.: http://www.maxpedition.com/
hát, szerintem egy zsák, ami nem ilyen:
http://gd.image-gmkt.com/li/269/033/411033269.jpg
Az gyakorlatilag nem vízálló. Én óceáni éghajlaton élek, turistaházban már volt szerencsém a jelenethez, amikor az este beesõ tramper elkezdett kipakolni éjszakára, persze mindene csurom víz, aztán valaki a kezébe nyomott egy pack linert, hogy "ha megszáradtál fiam, akkor ezt tedd elõbb a zsákodba mielõtt továbbmész". Semmi csicsa, egy vastag nejlonzsák ami belülrõl kibéleli a zsákod.
A zsákok a boltban vízállóak, a kicsit õszintébbek "vízlepergetõk". Egyébként még a nagyon tudományos-fantasztikus zsákokon is atomra meg vannak tépve a kompressziós hevederek, az anyagok feszülnek, nyúlnak, nem úgy viselkednek, mint amikor a boltban selyempapírral vannak kitömve. Ami rendben is van, ezzel együtt kell élni.
Van egy zsákom amit direkt vadászni vettem daypacknak (üresen jön velem a nagy zsákra kötve besétáláskor), az egyetlen terepszínû holmim (realtree camo) egyébként marha jó kis zsák, szeretem, csendes anyagból van (én bezzeg nem vagyok csendes anyagból :) csiribiri zabszalma, de az eladó azért azzal kezdte, hogy "béleld azért ki valamivel"... és ez eléggé jó márka (http://hunterselement.co.nz/products...3&SID=22324332) persze vadászokra árazva. Persze itt nincs fenn a lesen ücsörgés, cserkészés van.
http://www.craftys.co.nz/wp-content/...Website-81.jpg
Molle ügyben elfogadom amit mondasz, nekem nincs, direkt nem vettem, én itt még ilyesmit az erdõben nem láttam, csak egynapos túrázókon, az is mind elég újnak tûnt :) De 4-8 napra becuccolósnál egynél se láttam katonai(nak tûnõ) felszerelést.
....érdekes meglátás..na de...írtad nem vagyunk katonák...nem is...de ez prepper fórum,nem turista...extrém dolgokra készülünk..ehhez extrém teherbírású felszerelés kell..igen hülyén érezném magam,ha a bobom futás közben szétszakadna..a másik,hogy itt nem gazdag emberek vannak,jó a deuter,de sajna nem mindenki engedheti meg magának...én sem,,jó alternatíva egy olcsó katonai zsák...fõleg,hogy ezek már le vannak tesztelve kegyetlen körülmények között..a molléról..nekem nagy gondom,hogy a túra zsákokra nem nagyon lehet kívülre pakolni,vagy +zsebet rakni.Nyugodt körülmények között túra zsák,világ vége esetén csináljuk keményen.....a pakolásról...hát szánalmasan célszerûtlenek a túra zsákok..hiányoznak a zsebek,ha van is véletlenül,hát semmi nem fér bele....ne túrában gondolkodj...nem azt kell pakolni mint amikor kirándulni mész....és fel kell dobni a teherautóra,hasra kell vágódni benne..szóval képzelj el egy rémálmot,mikor mindenki menekül,bujkálsz és véded az életed,családod...Túlélsz.....
persze, de ez nem a BOB topik, igaz-e?
Az, hogy a túrazsákok "szánalmasan célszerûtlenek" lennének, azért elég erõs állítás, tekintve, hogy sokszázmillió ember megy velük a legextrémebb körülmények közé és nem sírnak zsebekért. Egyébként miért nem azt kell pakolni egy prepper zsákjába, mint amikor kirándulni megyek? Kimegyek az erdõbe keddtõl vasárnapig (még két hét!) és ott nincs semmi. Nincs falu, nincs út nincs semmi csak erdõ meg nehéz terep és a zsákból kell élni n napot. Egész pontosan be kell menni a pontig amit elõre kinéztünk térképen, eldönteni, hogy a helyszín tényleg alkalmas-e táborozásra, tüzet-vizet szerezni, kaját csinálni, fly campet csinálni (nem viszünk sátrat) és túlélni. Mi a különbség? Ugyanúgy meg kell aludni, fát szedni a tûzhöz, vizet szerezni, stb. Igen, nem lesznek fosztogató zombihordák, de ott akkor se lennének, ha kitörne a forradalom.
A zsákra kivülrõl nem akasztunk semmit, max a sivatagban, de az erdõben minden beleakad mindenbe, minél keskenyebb a zsák annál jobb (és még a fegyvernek is el kell férnie a vállon). Igazi erdõrõl beszélünk, nem a népligetrõl. Csak példaképpen:
Csatolmány 2057
hát nem örültem volna, ha a zsákomra minden szirszar van lógatva, még a víztartály csövét is el-elkapták az ágak meg a bozót, pedig az a pánton megy végig.
Egyébként az én személyes tapasztalatom az, hogy a zsákok árában a kényelmet fizeted meg elsõsorban, volt szerencsém 9 órát gyalogolni az erdõben egy öreg, szar Halti zsákkal, amit legszívesebben felgyújtottam volna, már félúton, csak nem lehetett, mert kölcsönbe kaptam. A mostani zsákommal ilyen gondom nincs, olyan faszán be lehet szabályozni a pántokkal, hogy együtt mozog veled, ugrani, hasalni, mindent lehet vele, nem hiszem, hogy tudsz mutatni ilyen párnázotttságú és kényelmû katonai zsákot. (az összes komoly zsákgyártó ugyanitt tart, nem az enyémet fényezem) A kényelem meg nem azért fontos, mert hozzászoktunk, hanem azért, mert meghosszabbítja a távot amit meg tudsz tenni ugyanazzal a teherrel.
már bocs, de ez ránézésre a kanyarban sincs egy VauDe, Tatonka vagy Osprey zsákhoz képest. Kapjál fel egyet egy boltban ha arra jársz. Komolyan.
(persze egy osprey aether a mountexben 62k, ami azért pofátlan rablás kategória, nálunk is nyomják a ceruzát ész nélkül, de kb. 40k HUF magasságában megáll)
....ebbe a stílusba inkább ne,kösz de nem folytatom veled a vitát...Idézet:
nem sírnak zsebekért.
Csatolmány 2059Csatolmány 2060Csatolmány 2061Csatolmány 2062Csatolmány 2063Csatolmány 2064Csatolmány 2065
láthatóan szinte semmi különbség nincs a kereskedelmi forgalomba kapható katonaiként árult és polgári ,túra zsákok között---teljesen felesleges hangulat keltés volt vágni a katonai zsákokat és a mollét------mondjuk az Alice pack az más az legenda...
semmi hangulatkeltés nem volt, csak olvastál egy, a tiedtõl eltérõ véleményt. Tudtommal erre is való a fórum, javíts ki, ha tévedek.
Szerintem a molle felesleges, ez a véleményem és kész. Amit rákötsz az vizes lesz, növeli a zsákot, beleakadhat dolgokba, stb. egy okosan választott mollétlan zsák jobb döntésnek tûnik, bár kétségtelen, hogy az nem lesz feltétlenül cool military.
Az ALICE pack egy borzasztó okosan kifejlesztett céleszköz(rendszer) olyan környezetbe, ahol minden felhasználónak pont ugyanaz a motyója, pont ugyanúgy összehajtva, elhelyezve, ilyen körülmények között valószínûleg verhetetlen mindenes könnyûzsák. De azért, mert a katonáknak megfelel, még nem biztos, hgoy neked/nekem is.
Egyébként pl. az általad említett Karrimor, ami vitathatatlanul kiváló minõséget gyárt civil piacra is, a katonai zsákjait kétszerannyiért árulja, voltam bátor megtekinteni az SF Sabre-t, 209 font, egy ugyanakkora civil zsákja meg száz.