Én már biztosra veszem, hogy ez az ebola mindenütt meg fog jelenni. Európában nem lesz tömeges halálozás, de ezzel a kockázattal mindig együtt fogunk élni. Legalábbis hosszú ideig.
Printable View
Majd használatba veszik az Államokban a FEMA táborokat (ha úgy adódna), úgy is részben ezért építették fel õket.
Ha Magyarországon lenne milliós számú hadsereg/honvédség, akkor az emberek többsége félne, de az Államokban akár még egy kisgyerek is foghat fegyvert, így ott gondolom nem félnek annyira.
Ott kezdõdhet a baj amikor egy-egy ebola gyanús egyén nem hajlandó bevonulni egy táborba. Mondjuk be akarják vinni és próbálja ezt elkerülni. Ekkor kerülhet sor egy fegyveres tûzpárbajra.
Szerintem a legtöbben bevonulnának egy kis rábeszélés után, itt Magyarországon is(Mo-n pl. a stadionokba--> ugyebár a nagy beruházások...).
Ez egy origós komment, de nagyon érdekes.
Idézet:
gyalogos2014-10-10 01:17:19
Valahol itt: http://www.theguardian.com/world/liv...-in-a-day-live van egy Nicolas Downie nevû hozzászóló, aki eléggé szenvedélyesen nyomozgat ebben a témában. Megbízható, sok linkkel. Érdekes és erõsen ellentmondó dolgokra lelt. Sajna majom kísérletekben már sikerült levegõn át fertõzni. Elõször csak egy „baleset” történt. Egymástól három méterre levõ (külön ketrecben) majmok fertõzték meg egymást. Aztán ezt sikeresen megismételték. A magyarázat homály. A többi tanulmány szerint ez lehetetlen, ugyanis az ebolának nincsen „kulcsa”, ahhoz, hogy a légzõszerveken át bejusson a vérkeringésbe. Szerintem sok embernél lehetnek mikro vérzések a légzõ és szájszervekben (fog, íny, erõsen dohányos tüdõ stb.), melyek miatt elméletileg lehetséges a levegõn keresztüli fertõzés. További titok, hogy az ebola hogyan viselkedik a tél elején és a tél végén (illetve fagymentes télben), ugyanis az influenza a trópusokon csak közvetlen kontaktussal terjed, amíg mérsékelt övön képes a levegõn keresztül is fertõzni. Az ebola 4 fokon 50 napig tud élni egy üveg felületen.
Én nagyon remélem, hogy nem lesz gáz. Nigéria is megfékezte. A legfertõzöttebb országokban a hulla kultusznak köszönhetõ a baj. Egy haverom arra járt és rémtörténetekbe illõ dolgokat mesélt. Így fejezte be a sztorit: Oh my God, they are so f*cking primitive…
A feketékbe évszázadok alatt beleégett a tapasztalat: ne bízz semmibe amit a fehérek hoznak. Az orvostudományban sem, inkább a helyi varázslóban.
Nálunk szerencsére nincs tapizós-simogatós hullakultusz. Majd lesz helyette szociális temetés, ahol a tapasztalatlan rokonság próbálja a boncolás után összefércelt hullára rávarrni a hátul szétvágott halottas ruhát, meg belegyömöszölni a koporsóba. Már csak pont ez hiányzik :huuu:
Nevetséges, komolyan azt hiszik hogy 700emberbõl nem lesz minimum 1olyan elmeroggyant aki nemfog elmenni az orvoshoz ha észleli a tüneteket? a másik hogy mielõtt jelentkeznének a tünetek már lehet hogy fertõzõképes nem?Idézet:
Ebola: több mint 700 ember megfigyelés alatt egyik szomszédunknál
A macedóniai ebolagyanús haláleset miatt törhetett ki a pánik Szerbiában. A több száz megfigyelés alá vont embert nem különítették el: otthon lehetnek, ugyanakkor arra kötelezték õket, hogy azonnal jelentsék, ha az ebolatünetek bármelyikét észlelik magukon.
Valahogy. Hát ez az.:(
Jelenleg a folyadékpótláson és kísérleti gyógyszereken kívül marad a mielõbbi elkülönítés (és a higiéniai szabályok szigorú betartása).
Volt szerencsém a megtapasztalni az USA reptéri ellenõrzését (nézzen a kamerába, minden ujjról ujjlenyomat stb. épphogy a seggembe nem néztek fel). Ott tényleg elképzelhetõnek tartom, hogy egy plussz check-el szûrjék az országba belépõ betegeket -kivéve ugye ha valaki tünetmentes és nem teljesen õszinte. Arról nem is beszélve, hogy az az egészségügy egy másik dimenzió - de még ez sem biztosíték semmire. Ha bejut akkor -ahogy eddig láttuk- marad a karantén, aztán egy nagyobb karantén és végül ööö:rolleyes: egy karantén mind felett?
Az EU-val kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak (és nem a németek vagy a franciák miatt aggódok).
Viszont tartok tõle hamarosan kiderül, hogy egyéb "fejlett európai országok" mint pl.: Szerbia, Spanyolország, Magyarország, Románia mennyire tudják kezelni a helyzetet.
A reptéri (megalázó) TSA motozások? Hallottam már sokat róluk, videó felvételek is tanúsítják hogy már tényleg majdnem oda* is benéznek, de tényleg....
Magyarországon a jelenlegi tényállások szerint lerohannák a boltokat, gyógyszertárakat a médiában mindenféle "túlélést növelõnek" titulált dolgokért.
Utána jöhet a pánik és az értelmetlen rettegés egyeseknél. Én pedig ehetem közben a meggybefõttet. :D
Gondolom túlzás, de mindennek szokott lenni alapja.
Erõszakkal beoltanak mindenkit ebola ellen
Magyarországon mindig elõjön az "operatív törzs" dolog. Még az árvíz miatt is. Most itt az ebola, de nincs operatív törzs? Nincs vészterv? Nincs még egy laza tanácskozás sem? :confused: Talán 2 focistadion felépítése között lehetne tartani 15 perc szünetet, amiben megbeszélhetnék a teendõket az ebola járvány kitörése esetére. Vagy Orbánéknak nincs rá 15 percük? :rolleyes:
Ebolás lett a dallasi kórház egyik dolgozója Minek a gázálarc, ha biztosan nem terjed a levegõben?
http://www.origo.hu/itthon/20081218-...szelyeire.htmlIdézet:
"Ennek legfeljebb a szele érint meg bennünket" - Gyurcsány Ferenc szerint szeptember végén ez volt az uralkodó álláspont azon a beszélgetésen, amelyet a jegybank irányítójával, a tõzsde elsõ emberével és más gazdasági vezetõkkel folytatott arról, hogy az Egyesült Államokban elmélyült pénzügyi válság mennyire fogja érinteni Magyarországot. A miniszterelnök errõl az MTV Az este címû mûsorában beszélt kedd este arra a felvetésre reagálva, hogy sokak szerint a kormány rosszul mérte fel a krízis következményeit.
...minket soha semmi nem érint súlyosan.....ebola?...ugyan már.......:cool:
Ázsiába Indiába valo továbbterjedésrö viszonylag kevés szo esik. Viszot sokkal jobban terjedne ott a virus mint a fejlettebb europában vagy északamerikában.
Szerintetek?
Igaz. Érdekes nem mondanak róla semmit, pedig rengeteg emberrõl van szó és keleten sok helyen a higiénia nem erõssége a lakosoknak.
A zsúfoltságról nem is beszélve.
A helyi újság azt írja, hogy a hatóságok és az egészségügyi hivatal tanácskozást tartott, a rendõrség fegyvereket mutatott be az egészségügyieknek, a tûzoltók pedig a fertõzõbetegek részére kialakított emberfertõtlenítõ tömegsátrakat nézték meg.
Ijesztõ, de talán jobb mint az otthoni helyzet ahol látszólag a kormány le se sz.rja a fertõzésekrõl szóló híreket. Az biztos hogy itt megyei és városi szinten is készülnek rá, nem csak országos szinten. Érdekes hogy egymásnak mutogatják a hatóságok és hivatalok a saját felszereléseiket. De látom értelmét, így alapszinten mindegyikük tudja hogy nagyjából miket és hogy használnak a többi helyen. Persze jó nagy SHTF lenne, ha a tûzoltónak kellene a fertõtlenítõsátrat üzemeltetnie, vagy az egészségügyi dolgozónak kellene M16-osokkal rohangálnia. Filmekben megszokott dolog, de a valóságban azért nagyon durva gebasznak kellene lennie hogy ilyen történjen. :hogymi:
A Magyar kormány szokásosan lapít a bokorban, aztán amikor majd vészhelyzet közeli állapot lesz akkor mozgósítanak.
Egyébként én úgy vettem ki, hogy a saját védelmükrõl már gondoskodtak, nem véletlen volt nemrég hadi gyakorlat az ország területén.
A mi védelmünk pedig az amennyire meg tudjuk védeni magunkat. Erre kell számítani itt Mo-n.
Ráadásul éppen nemrég adták át a kórház új nagy épületét Baján, egy merõ vasbeton bunker lett az egész, láttam is hogy építették.
Mondjuk szükség esetén nem sokat fog ez se segíteni.
Gondolom errefelé (Dél-Alföld) nincs sok felkészülõ, aki tudatosan készül az esetleges SHTF-re. Bizonyos fokú anarchia (káosz) már szinte borítékolható.
A hatóságok 70-80%-a a létfontosságú szerveket (energiaellátás, hivatalok, stratégiailag fontos épületek) fogja védeni az elit mellett persze.
Marad mondjuk 30% az kb. 1500-2000 fõ (katasztrófavédelem, tûzoltóság, tartalékosok), mindenkivel együtt. Ennyi embernek kellene megvédnie a lakosokat.
Ehhez még hozzá lehet tenni a lakosokat akik akarnak majd segíteni a rend fenntartásában. Magyarországon ez jelenti a kritikus tömeget, avagy megtudjuk-e õrizni a viszonylagos rendet, vagy anarchia lesz úrrá az utcákon. Mondjuk van is pár meglepetésem a fosztogatók számára (de ki nincs így ezen a fórumon).
UI: Gondolom észrevettétek, hogy szeretek konkrét számokkal, százalékokkal dobálózni. Ezt azért teszem, mert így szemléletesebb szerintem a szöveg, több benne a konkrétum-jellegû információ.
mmilan21
Mibõl gondolod hogy a Dél-Alföldön nincs sok prepper? :D
Azt leszámítva hogy alapból MO-n nem lehet túl sok :D
A 10 évvel ezelõtti helyzethez képest hatványozódott a felkészülõ egyének/csoportok száma, ez tény (lásd az itteni fórum).
Mondjuk van kb. 100-200 (esetleg 500) prepper az 1.000.000-hoz képest (100Km-es körzetemben), ez nem nevezhetõ soknak, legalább az Államokhoz hasonló 1% (teljes lakossághoz mérten a prepperek száma), kellene az már elég lenne kezdésnek. Jelenleg mi ezen a téren 0,05% környékén lehetünk. Nem vagyok igazán a számok megszállottja, de a mindennapokban kevés ez az arány.
Minél többen vagyunk annál nagyobb esélye lenne annak, hogy létrejöjjenek helybeli felkészülõ csoportok, mert a csoport le tudna telepedni egy kertes házban stb. és így jobban megszervezhetõ a fegyveres védelem is (szükség esetén) + egymást is segíthetnék az esetleges szaktudásukkal.
Ez egy kicsit OFF lett, de ezek a számok/tények is kapcsolódnak az esetleges ebola(...) járványhoz.
jelenlegi adatok szerint 4000 azaz négyezer a halottak száma. Európában is több országban is vannak halottak akikrõl nem tudni kikkel érintkeztek haláluk illetve a lappangási idõszak alatt.
lassan kéne valami terv hogy mit és hogyan kéne csinálni majd.
Igazából a jelenlegi életvitelünkkel tehetetlenek vagyunk...elég sokáig életben marad a vírus a gazdaszervezeten kívül...például valaki a bolti wc-ben tampont cserél és nem alaposan mos kezet,megfog bármit,mi hozzáérünk és a szánkhoz nyúlunk....vagy rátüsszent a kenyérre...vagy kifújja az orrát és megfogja a kilincset...már bennünk is van...de egy kis kéz sérülés is elég,amit a többség be sem köt...de akár az élelmiszert elõállító üzemben is rákerülhet a dolgozóktól......a lappangás akár két hét is lehet...addig hány helyen teszi le a névjegyét?...amit tehetünk...a kilincseket,kosarakat kesztyûbe fogjuk meg(jön a hideg idõ,nem is feltûnõ) és csak a járvány kitörése elõtti(tavalyi) biztonságosan csomagolt élelmiszert vásárolunk....és nem megyünk közösségbe és a család sem (elzárkózás)...ez a munkahely elvesztésével és a társadalmon kívüli élettel jár.....ezt senki nem vállalja fel...a vírusnak igen könnyû dolga van,gyorsan utazik egy számára terített asztalt jelentõ világban.....Isten kezében vagyunk!
Ha elkapod az nem jelenti automatikusan azt, hogy meghalsz. 60 %-ot emlegetnek halálozási adatoknál. Persze inkább jobb el sem kapni. A legfontosabb szerintem az lenne, hogy ne adassa be senki sem a védõoltást magának (ez idõ alatt semelyik másikat sem), mert automatikusan immungyengeséget okoz és így ha találkozol a vírussal és megfertõz akkor nagyobb eséllyel gyõz le a vírus. Egy legyengült szervezettel szemben van a legkönnyebb dolga a vírusnak.
Egészségesebb életmód, fizikai munka, tiszta víz ezek mind elõsegítik az immunrendszer megerõsödését és szinten tartását.
No de hagyjuk is az elképzeléseimet...
Jó ötletnek tartom egy gyûjtemény létrehozását a megelõzés módszerei és segédeszközei kapcsán.
Aki akarja leírja a javaslatait, belinkel esetleg hivatalos forrást, praktikákat/praktikáit felsorolja. Így legalább hatékonyabban tudnánk védekezni mint ezen információk nélkül.
Pl: megelõzés; mit tegyünk, ha beteg a társunk; mikor ne induljunk már el otthonról; melyek a hatékony fertõtlenítõ alkalmatosságok, módszerek; melyik maszk/gázálarc ideális a vírussal szemben és még sorolhatnám...
Nekem egyszerü a taktikám. Amint 100km belül az elsö fertözött megjelnik elzárkozok. Ha a faluba megjelenik akkor fogom a készletem veszek még ezt azt és elmegyek az emberektöl minnél messzeb.
Doomnak igaza van. Mondjuk remélem legalább decemberig lessz idönk mire ideér. Am lassan eléri a fertözöttek száma a 10 ezret.... És havonta duplázodik. Ha ez igy marad akk lehet számolgatni.
...én abban reménykedek,hogy talán a téli hideg lelassítja a kontinensen...jó lenne tavaszig kihúzni az evakuálással...ha már legalább nem fagynak a tavak,...akkor lesz.rom...meg tudok élni az emberektõl függetlenül is.....mindazonáltal...a lakás megvár,melót talál az ember akárhol is ha vége van...ha ki is rabolják a hátrahagyott cuccot,pár év alatt összeszedem magam újra...már csináltam...nem nagy ügy.....de csak ha élek!
Én csak végsõ esetben hagynám el az otthonom, mert még nincsen meg minden szükséges alap outdoor felszerelésem, egyenlõre.
Sok megbetegedés estén én inkább bezárkóznék, ha ki kellene menni valamiért akkor csak is gázálarc segítségével.
Lehet a vezetékes víz használatát is szüneteltetném mert kockázatot jelenthet.
A városokba nem merészkednék annyi biztos.
...hát igen a sok ember ,nagyobb kockázat....és még akkor hab a tortán,hogy sokan választanák azt amit mi,hogy nem érdekel,nem megyek be dolgozni.....megbénul minden...szemét az utcákon,víz,villany hiány,ellátási problémák....gondolataim szerint,ma és itt ha százból egy megbetegedés van,az már akkora pánikot kelt,hogy nem a vírus lesz a legfõbb probléma.....én ekkor lépek le...
Ez ellen nem lehet elmenekülni. Túlságosan hosszú ideig kellene remete életet élni. Én inkább azt prognosztizálom, hogy velünk fog élni ez a betegség. Idõnként valaki elkapja, mások nem. Eleinte talán lesz kis pánik, aztán megtanulunk vele együtt élni. Ez olyan lélektani hatású lesz, mint a rák. Nem tudni, mikor ki következik sorra.
A beépülése után erõsíti a immunrendszert, addig amíg ez megtörténik(4-6 hét) éppen ellenkezõleg tesz, gyengíti/terheli azt.
Hosszútávon esetleg hatékony lehet (4-6 hét után). Az oltással mint idegen anyaggal (többek között higany, mint konzerváló anyag) a szervezetnek meg kell birkóznia és addig le van foglalva az immunrendszer és ez sokkal szabadabb utat enged a vírusoknak (ebola) (4-6 hétig). Ezért járvány közepette nem a legjobb ötlet alkalmazni az oltást.
Az oltás hatékonysága (70%, talán?) is kétséges, a mérgezõ hatásai pedig léteznek: Higany és az autizmus összefüggései.
A higanymentesnek nevezett verzióban is ugyanúgy megtalálható a Hg.
Ha valamilyen szolgáltatásért nem fizetsz akkor te vagy a termék, jelenesetben jó eséllyel lehetsz a gyógyszergyártó multikultinak a fejõstehene(fizetõ ügyfél), mert az oltásnak vannak mellékhatásai (Micsoda meglepetés, melyik gyógyszernek nincsen manapság?). Ezért van, hogy én egy év alatt kevesebb mint egy tucat szem/adag gyógyszert szedek.
Akinek erõsebb az immunrendszere, az jobban ellenáll a vírusoknak, ez tény.
Én nem fogok élni a védõoltásnak nevezett termékkel.
Influenza oltást nem kaptam soha, de influenzás sem voltam (bátyám, apám szintúgy). Anyám beadatta magának másodszor is és nem elkapta és tucatnyi hasonló esetrõl hallottam a kis falucskánkban.
Annyi biztos, hogy az ebola nem egyenlõ az influenzával, csak az oltások nagyon hasonlóak.
Azonban mindenki annak a hatásnak teszi ki saját szervezetét amelyiknek szeretné, ez nem az én döntésem azt már meghoztam.
Technikai információ, a hatalmas hírfolyamból:
"Az El Paísnak sikerült beszélnie Teresa Romeróval, az elsõ emberrel, akit Európában fertõzött meg az ebola. A nõ “nagyon fáradt hangon” arról mesélt a legnagyobb spanyol napilapnak, hogy azt feltételezi, akkor hibázhatott, amikor levette a védõruhát, amelyben a még Afrikában megfertõzõdött és késõbb elhunyt spanyol misszionáriust kezelte.
Romero mindössze kétszer járt Manuel García Viejo szobájában, ráadásul egyszer már csak annak halála után, rendett tenni, A 44 éves, 15 éve ápolóként dolgozó nõ azt feltételezi, vetkõzés közben figyelmetlen lehetett, és hozzáért saját arcához. Állítása szerint viszont már valamivel jobban van, az interjú napján láza sem volt, és bízik benne, hogy sikerül túlélnie a betegséget."
Szóval OK, hogy gázálarc meg ruha meg minden...de gyerekek...odafigyelni, mikor leveszed meg felveszed, meg leteszed (hova?). Összeprüszkölt cucc..áh....Ez felveti a kérdését egy fertõtlenítõ zuhany/szoba építésének a menedéknél...na ez kemény. Lassan VAULT-ot kéne építeni a Somlóba nem? :)
Ebola: rémhírterjesztésért feljelentést tesz az ÁNTSZ
Repülõn utazott a második ebolás ápolónõ
Nealden: Azért elgondolkodtató, hogyha a spanyol egészségügyis így járt (az amerikai ápoló(k) megfertõzõdésének pontos körülményeirõl nem olvastam) könnyebben fertõz, mint ahogy beállítják. Azért valószínûleg õ sem "dörgölte a beteg vérét/nyálát direkt pl. a szemébe/szájába" (ahogy szeretik elbagatellizálni az ismertetésnél).
Az ebola 4 fok alatt és megfelelõ felületen (pl üveg) akár 50 napig is fertõzõképes (gyapjún szobahõmérsékleten kevesebb, de a fertõzött ruhái ugyanúgy veszélyesek gondolom a testnedvei miatt). Az ondóban a gyógyulás után akár 7 hétig is megtalálható. -
forrás: rókus kórház honlapja
Lehet túlpörgöm (levegõben hivatalosan ugye nem terjed), de már elõre kiráz a hideg a szokásos influenzaszezontól a városban/bkvn prüszkölõ emberektõl (akiknek egy része még a pofája elé sem teszi a kezét)...
(fertõtlenítõ kamrát azért még nem tervezek :)
Én a problémát ott érzem, ha majd egy ebolás elkapja az influenzát is egyszerre.
Mert a testben a vírusok is találkozhatnak. És a vírusok között létezik a spontán géncsere!
Amikor a vírusok "meg ajándékozzák" egymást új génekkel, és ezáltal új tulajdonságokkal!
Ennek a hatását azt hiszem nem kell részleteznem. És minél több európai kapja el majd az ebolát annál nagyobb lesz
az esélye hogy, tavasszal az influenzát is megkapja. Na akkor fog összefolyni a kaki a pisivel!
Idézet:
Alacsony kockázat
Az ÁNTSZ hangsúlyozza, hogy továbbra is kevés az esélye annak, hogy az ebola vírusa Magyarországra kerüljön, annak pedig szinte semmi esélye, hogy járvány törjön ki. Ebben szerepet játszanak a megfelelõ higiénés viszonyok és a betegkövetést biztosító egészségügyi ellátó rendszer fejlettsége, amellyel összevethetõ nincs a járványtól szenvedõ Nyugat-Afrikában.
....távol álljon tõlem,hogy a komoly szakemberek munkáját bíráljam vagy a véleményüket megkérdõjelezzem...a rémhír terjesztést pedig különösen elítélem....de a reális veszélyek lakossági tájékoztatását és az ellenük való védelmet ill megelõzés oktatását viszont hiányolom...és nem csak a járvány területén.....valahogy az az érzés van bennem,hogy .."senki ne csináljon semmit,ne is tegyen semmit...majd ha jön a víz hozunk homokzsákot"...és kész...szerintem az,hogy egy ártéren legyen felkészülve rá valaki,hogy el lesz öntve,nem rémhír terjesztés...az sem,hogy aki zsákfaluba lakik,télen tároljon egy hétre élelmet és gyógyszert,mert el lesz vágva.....nem kell mindent a védelemnek csinálnia...ha a lakosság felkészített,sokkal hatékonyabb a védelem és kisebb erõforrást igényel....
...az elmúlt pár napban tonnaszám voltak szórólapok bedobva...ha csak egyen nem szép képek,ígéretek lennének...ha nem---
-higiéniás elõírások
-betegség tünetei
-eljárás gyanú eseté
-elérhetõségek
-védekezés,megelõzés eszközei
-polgári védelmi eljárások
-evakuációs és segély pontok
-ésatöbbi,ésatöbbi
...az iskolákba munkahelyeken oktatásokat kellene csinálni..kézmosás,orrfújás,toalett használata...szerintem nem pánikkeltés a reális veszélyek megismertetése és a megelõzés tanítása.....(pl.tudja egyáltalán valaki,hogy hol van a kijelölt óvóhelye a lakhelye alapján?),(vagy hol van a kitelepítési pontja és azt mikor rendelik el?)...néha megszólal a sziréna és azt mondják próba volt.....és ha egyszer élesbe szól akkor mi van?......tehát...persze egy járvány kitörésének a valószínûsége kicsi...na de ha az a kicsi pont elég lesz a vírusnak?...akkor itt lesz egy tájékozatlan,felkészületlen embertömeg.....és szerintem sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat az emberek és sokkal kisebb a pánik,ha mindenki tudja ,hogy adott esetben mit kell tennie.
...ma utána jártam egy dolognak ami tegnap eszembe jutott....elmentem a bevásárlóközpontba,vásárlás elõtt egy kis teszt (nem röhög!).....a férfi toalettre voltam kíváncsi...pici papírral ceruzával bementem....néhány adat....9 db fülke,3 foglalt,1 nincs lehúzva használat után,3 nincs kikefélve használat után,1 lepisilve az ülõrész elég alaposan,a többi látszólag rendben,,,,
kimentem a kézmosóba és úgy csináltam mintha szárítanám a kezem,meg ilyesmi...kb 10 percet figyelgettem...43 ember jött ki,9 rendesen folyékony szappannal kezet mosott és megszárította,11 ember csak gyorsan leöblítette és lerázta vagy a nadrágba törölte,a maradék emberkék csak úgy kimentek...
..a konzekvenciák levonását rátok bízom...
Obama kiadta a parancsot, katonák mennek Afrikába. Ügyes húzás - már ha az a terve hogy mindenki megdögöljön akkor ez volt az okos lépés. :rolleyes:
Nem tûnt fel neki hogy az ebolát nem lehet szétbombázni? Beküld oda egy rakás kiskatonát. Utána mi lesz? Majd nem engedi õket haza? Vagy hazaengedi õket és aztán 340 millió ember lesz fertõzésveszélyben. Fantasztikus. Miért nem arra adott parancsot hogy gyorsítják fel az ellenszer kutatását? Attól hogy odaküldi kiskatonák ezreit, attól mi fog változni?
haza tudja vinni a fertõzést legálisan hivatalosan és azt mondják mi nem tehetünk róla de készül az ellenszer vagyonokért. rengeteg pénzt lehet majd elkülönitésre, kutatásra karanténokra költeni. lehet gyakorlatozni a nemzeti gárdának városokat karantén alá vonni hivatalosan.
Én is ettõl tartok. :(
De ha nagyon naivan állok hozzá és azt mondom hogy szándékosan úgyse csinálnának ilyet, akkor meg az a helyzet hogy a Közel-keleti balf.szkodásaik után simán elképzelhetõ hogy véletlenül is kinyitják Pandora szelencéjét és a bajból teljes katasztrófát csinálnak a katonásdis utaztatásaikkal.
Megközölte a debreceni egyetem, vagyis megkérte az afrikai diákjait, hogy ha lehet ne utazzanak haza a szünetekben.
Mi az hogy megkéri?! Öcsém itt a papír írd alá hogy elhúzol és nem jössz vissza, tart amíg tart az ebola!
Na nehogy már megfertõzzék az országot! Így is ki tudja honnan mi jön be úgyhogy észre se vesszük.
Legalább ennyit tegyenek meg.
Maláriát azért hozott az egyik. Azon a pár diákon nem múlik semmi.
Ezt gondolom!
Én már azt is fenntartással fogadtam, hogy egyes országok hazahurcolták a betegeiket. Persze értem a gesztust, hisz nem hagyunk senkit az út szélén, szolidárisak vagyunk, segíteni akarunk stb. de néha azért felelõsségteljesebben is mérlegelhetnének a döntéshozók.
Tûzoltás folyik, igaz kicsit megkésve. A katonaságnak a karantén létrehozásában, rend fenntartásában lett volna értelme (mint korábban írtam: akár drasztikusan, fegyveres erõvel) az egészségügyis dolgozók munkáját segítve - még az elején. Bár ha így járnak el, valószínûleg megszállásnak tekintették volna a "fekete tesók"...
Az a 'pár' - "összesen 740, az ebolajárvánnyal érintett afrikai országokból származó diák" - forrás (Tudom, hogy értetted, amit írtál.) (Egyelõre) nincs akkora a baj, hogy az egyetem vezetése bevállaljon egy ilyen presztízsveszteséggel járó döntést (amit a jelenlegi "békeidõben" felesleges hisztériakeltésnek, diszkriminációnak stb-nek állítanának be sokan).
még egy-két hír:
Ebola: A járvány nem érkezett meg, de a félelem már köztünk van
"Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója a spanyol eset után azt mondta, az ebola terjedése elkerülhetetlen Európában, ugyanakkor nálunk a felkészültség miatt még mindig alacsony a kockázat."
A karantén sem fékezheti meg az ebolajárványt
"Az elsõ ebola-krízis megfékezésében segédkezõ szakember szerint a járvány teljesen kontrollálhatatlanná vált, így a hagyományos módszerekkel már nem lehet megállítani, csupán a védõoltás hozhat kedvezõ fejleményeket."
Ebola: Pánik Texasban, Obama intézkedik
"A dallasi városvezetés rendkívüli állapot kihirdetésén, a washingtoni kongresszus utazási korlátozásokon gondolkodik az Ebola terjedése miatt az Egyesült Államokban... ...A legnagyobb félelem az információ hiány miatt alakult ki bennem – mondja egy szülõ. Azt szeretném, ha minden család megkapna minden szükséges információt, hogy megalapozott döntést hozhasson..."
<OFF>A végére egy igazi troll, aki társát keresõ preppernek adta ki magát:
"Az emberiség újrateremtéséhez keresi termékeny partnerét egy apokalipszisre készülõ férfi. Özönlenek a jelentkezõk, de sajnos hiába."<ON>