Lehetlesz tesztelni a felszerelések csapadékállóságát. :)
http://index.hu/belfold/2014/09/10/e...g_ozonviz_jon/
Printable View
Lehetlesz tesztelni a felszerelések csapadékállóságát. :)
http://index.hu/belfold/2014/09/10/e...g_ozonviz_jon/
Nem vérszívás, de pont most kellene kimenned, ha nem is ottalvásra. De megnézhetnéd mennyire megközelíthetõ esõben és mennyire alkalmas ott tartózkodásra. Ráadásul élõ, egyenesben látnád mik a gyenge pontjai, hol folyik be és át a víz, nem a nyomokból kellene kikövetkeztetned utólag. Biztos sokat haladnál a vízmentesítéssel.
Itt nyugaton kaptunk rendesen :(.
Méteres víz a szentgotthárdi utcán
Árvíz Zalában
Falvakat zárt el a víz
raktaros: hát itt tényleg elkell a gumicsizma ::eek:
A mi településünk szerencsésebb mert igaz hogy az Alföldön van, de dombra van építve. Kb 7-10m szintkülönbséggel a legelõhöz képest, ami ráadásul egy régi tó medre, így természetes vízgyûjtõ terület is. A szántók fele nem belvízveszélyes területen van. Az árkokat az önkormányzat nemrég takaríttatta ki, így elfolyik a víz. Mit mondjak, errefelé a egész jók a területi adottságok.
Ha valaki teheti hasonló helyre költözik vagy ha mégsem akkor védekezik az elemekkel szemben.
Együtt érzek az árvíz miatt szerencsétlenül járt emberekkel.
Megnézem a linket.
Itt nálunk nem esett annyira sok hó, ráadásul a hõmérséklet is 4 fokkal magasabb mit tegnap volt. Gondolom amiatt hogy a szél most alig fúj.
Bárcsak ezen a télen több hétig lenne az éjszakai hõmérséklet legalább mínusz nyolc fok alatt, hogy ne kelljen tömény rézzel lecsapatni a fákat tavasszal...és egyéb élõsködõkben is rendet vághatna a jégkristály !
Megjott a tel, delelott meg napsutesben horgasztam, most meg 10cm-es ho van erre, auto leallitva, teli cucc elo, gyaloglas. Meg szerencse hogy fel vagyok keszulve... Csatolmány 4627Csatolmány 4628Csatolmány 4629 a gyogyo forummotor, 1 kep rendesen, ketto fejen allva. Utalom.
Hozzánk nem jött meg. Odakint pulóveres idõ van megint. :) 5 fokot írtak a weboldalon, de inkább érzõdött 15-nek. Holnapra még melegebbet ír az idõjárás jelentés oldal. :cool: :thumbup
Kíváncsi vagyok, ideér-e hozzánk is:
http://www.origo.hu/nagyvilag/201412...a-hovihar.html
Alapvetõen nem lenne baj, ha megvárná a 2.-át, aztán jöhet :D
Jelentem felkészülten várom a zord idõt , ma fél napom azzal ment el ,hogy felláncoltam a Nívát , mind a négy kerék kapott brutáldúrva Orosz hóláncokat , így most a falon is felmegyek vele, akármekkora hó van . Vontatókötél , bikakábel , keksz-csoki ,pokróc ,gyufa-gyertya,fejsze , elemlámpa ,málhazsákba hálózsák be a csomiba ... ez egyfajta felkészülés volt ma a részemrõl .
Munkatarsam, mint aki a Hoth bolygorol jott: Csatolmány 4683
Felétek is ilyen zord idõ van ? Nálam most -12 õt mutat a kinti hõmérõ .
Jóval mínuszban vagyunk mi is. Jövõ héten -20 -at jósolnak éjjelre. :cry:
Szolnok környéke.Ma reggel 6 órakor ahogy indultam melozni... -10-et mutatott a hõmérõ.Kellemetlen volt :D
Ma reggelre Debrecenben mínusz 11 Celsius fokot mutatott a hõmérõ, de azért elkerékpároztam a hétvégi kertembe, hát ott meg mínusz 13 fok volt reggel 7 órakor.
Nálunk is olyasmi az idõ. :(
Lejöttünk egy hétre a telekre, -2 fok volt a házban és alig tudtam begyujtani a fagydugó miatt :s
Túlélõ gyakorlatnak se rossz, öt órája tüzelek de még csak 13 fok van .
Csatolmány 4693
-15 fok körül van a hõmérséklet, ablakok belülrõl befagyva, vastag jég borítja az üveget. Nekem meg mennem kéne gyalog valahová, munkaügyben, de nem sok kedvem van szétfagyni. :mad:
Lehet, hogy errõl már beszélgettetek, de hogyan lehet belülrõl lefagyva az ablak? Nincs szigetelés, vagy nem jó a fûtés?
Nálunk -15 esetén a párakicsapódás ráfagyott az ablakra(viszont csak alul egy 10 cm-es sávban), de csak azért mert a spaletták be vannak csukva.
Ilyenkor nincs befagyva, kicsapódás sincs igazán az ablakon, így 0 fok körül. (dupla üveges ablakaink vannak a kérdéses helyen)
Nekünk a spaletta becsukása kb. 15-20% fûtésmegtakarítást jelent, mert az kb. 20 négyzetméternyi felület, mert nem egy ablak van.
Gondolom, hogy az elõtér vagy hasonló kevésbé fûtött helyiség ablaka volt amelyik befagyott Tulelo-nél. Ha mégsem, akkor meg 1 rétegû üvegrõl van szó, az más téma és érthetõ a befagyás a kisebb szigetelõ képesség miatt.
Fûtés? :confused:
Nem tudom hogy 1 gyenge hõsugárzót lehet-e annak nevezni. :hogymi: 2 éve elromlott a kazán. 5000 dollárba kerülne, a ház tulajdonosa nem cseréli ki. Marad a hõsugárzó és a túlélõ üzemmód, amíg nincs saját ház, vagy amíg valami csoda folytán ki nem cseréli a tulaj a kazánt.
A szigetelésre se mondanám hogy létezik. Nem véletlenül akarok annyira más helyre költözni és nem véletlenül déli államba.
Egy teljesen hülye kérdés jön:
Miért nem vesztek egy hordozható kandallót/kályhát? Forintban 50k huf már használható minõség/teljesítmény, és mikor költöztök, viszitek magatokkal.
Majd gondolkozom rajta, de szerintem az lenne az optimális ha lenne véve egy új kazán. Van néhány mellékes körülmény is.
"Gördülõ áramszünetet" kellett elrendelni Brazíliában
Idézet:
Brazília több pontján korlátozni kényszerültek, néhány helyen pedig teljesen le is állították a szolgáltatók az áramellátást, amely rendkívüli mértékben megnövekedett a nyári hõség miatt.
USA-idõjárás
Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az Egyesült Államok északkeleti partvidékén - FRISSÍTETT (új: figyelmeztetések, elõkészületek)
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Washington, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Hatvanmillió amerikait fenyeget az a téli vihar, amely a meteorológiai elõrejelzések szerint hétfõn söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.
A Maine és Indiana államoktól Marylandig terjedõ övezetben a lakosságot heves hóviharra és kemény téli idõjárásra figyelmeztették, valamint arra, hogy a legsúlyosabb helyzet a várakozások szerint hétfõ délutántól Boston és New York környékén alakul majd ki. A hóréteg vastagsága helyenként a 61 centimétert is elérheti.
Bill de Blasio New York-i polgármester vasárnap felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a város fennállásának egyik legsúlyosabb vihara közeleg, ezért a normál esetben elvárhatónál is komolyabb elõvigyázatossági intézkedéseket tegyenek. Nem zárta ki, hogy akár három lábnyi (91 centiméter) hó szakadhat a metropoliszra.
Mint mondta, a város hatóságai felkészültek a havazásra, amely várhatóan a hétfõ esti csúcsforgalom idején éri majd el a várost. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a hókotróknak több mint 9600 kilométernyi utat kell majd megtisztítaniuk, ami a kétszerese a New York-Los Angeles távolságnak. Az iskolákban hétfõn még lesz tanítás, ám az azt követõ foglalkozások elmaradnak.
Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is arról beszélt, hogy "jelentõs zavar" keletkezhet a közlekedésben és a közmûvek mûködésében. Utasította az érintett hivatalokat, hogy készüljenek fel a helyzet kezelésére. Az államban legkevesebb 1806 hókotrót tudnak bevetni, a raktárakban pedig 126 ezer tonna szórósót halmoztak fel. A Nemzeti Gárda több mint 70 katonája és 20 jármûve várja majd hétfõ reggeltõl készültségben az ítéletidõ megérkezését.
A havazás várhatóan az egész érintett régióban jelentõs fennakadást fog okozni a közúti és a légi közlekedésben. Az American Airlines törölte több járatát, köztük a New York és London közöttieket. Más légitársaságok feltehetõen hétfõn és kedden jelentenek majd be hasonló intézkedéseket.
A hóesés okozta káoszt erõs, óránként 90-104 kilométeres sebességû széllökések súlyosbítják majd, ezért a kidõlõ fák és villanyoszlopok miatt sok helyen megszakadhat az áramellátás is, az óceánpart közelében pedig áradásra lehet számítani. A téli vihar az elõrejelzés szerint csak szerda reggel csitul majd el.
kpd \ bsa
MTI 2015. január 25., vasárnap 23:15
USA-idõjárás
Hatvanmillió embert fenyeget a téli vihar az Egyesült Államok északkeleti partvidékén
Washington, 2015. január 25., vasárnap (MTI) - Hatvanmillió amerikait fenyeget az a téli vihar, amely a meteorológiai elõrejelzések szerint hétfõn söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.
A Maine és Indiana államoktól Marylandig terjedõ övezetben a lakosságot heves hóviharra és kemény téli idõjárásra figyelmeztették, valamint arra, hogy a legsúlyosabb helyzet a várakozások szerint hétfõ délutántól Boston és New York környékén alakul majd ki. A hóréteg vastagsága helyenként a 61 centimétert is elérheti.
A havazás várhatóan jelentõs fennakadást fog okozni a közúti és a légi közlekedésben. Az American Airlines törölte több járatát, köztük a New York és London közöttieket. Más légitársaságok feltehetõen hétfõn és kedden jelentenek majd be hasonló intézkedéseket.
kpd \ krn \ gtr
MTI 2015. január 25., vasárnap 21:46
Forrás: MTI
Köszi, meg is néztem az elõrejelzést. Remélem hogy engem elkerül. 3 teljes napot mondanak. Nálunk jövõ héten -24 fokos éjszakai idõjárás. Már alig várom. :huuu:
Készítettem egy idõjárás elõrejelzést a népi megfigyelések alapján.
Az elõrejelzés az életterünk és környékére vonatkozik.
Bár már megvan az egész évi egyenlõre az elsõ félévet töltöttem fel. Még néhány megfigyelést bele kell illeszteni, úgy pontosítani finomítani lehet.
Az elõrejelzés a tanyasi életmód igényei és szükségleteihez igazodik.
http://nabukodonozor.webnode.hu/news...s-elorejelzes/
Szükségállapot több amerikai államban
http://index.hu/kulfold/2015/01/27/szuksegallapot_tobb_amerikai_allamban/
Elmaradt a nagy hó. Csak néhány centi esett. :haha: Az idõjósok nagyon mellélõttek.
Nem, nálunk semennyi se esett. 5 centi se, 1 centi se. Nálunk napsütés van. :) Azt írják hogy New York, -2 fok. Nálunk is annyi van kb.
Itt van, elismerték az idõjósok, hogy nagyot hibáztak. http://www.bbc.com/news/world-us-canada-30996010
:)
Szerintem már ott is az van mint itt Mo.-on.
Inkább kiadnak mindenféle riasztást meg jósolnak armageddont mint mondjanak valami enyhe havazást aztán ragadjon az úton 1-2-több millió ember. Így csak annyi, hogy sorry, a másik esetben azért kicsit nehezebb kimagyarázni, hogy miért nem szóltak idõben és egyébként is miért van a haarp az adófizetõk pénzébõl pl. Bár ha lenne nagy hó akkor azt is a haarp csinálta volna. Vagy az oroszok. Lehet kicsit sokat olvasok konteós oldalakat :)
Pont azt írtam én is 1 órája egy Youtube videóhoz. Hogy inkább mondanak nagyobbat hogy ne legyen belõle semmi, minthogy elbagatellizálják aztán meg leszakadjon az ég és emberek élete kerüljön veszélybe, mert hogy õk nem szóltak elõre.
Emlékeztek arra a Steve Martin idõjós filmre? Amiben az egyik nap nem készítette el a bejátszást, mert hogy "úgyis sütni fog a nap, mert Kaliforniában mindig süt" és elsüllyedt a fõnöke hajója, mert napsütés helyett vihar lett aznap. :haha:
Hét közepére -30 fok az elõrejelzés. De jó. :(