Bibis az ujjad öcsém? Csatolmány 4690
Printable View
Bibis az ujjad öcsém? Csatolmány 4690
Tudom; hiszen egy cipõben járunk. :)Idézet:
Az életem nagy része azzal telik, hogy védem a hátam, ezért sokszor másként jár az agyam...
Felvetek a "ki húzza tovább"-hoz egy félig-off, alternatív szálat. Az összeesküvés-elméletet. :)
Nem gondoljátok, hogy a konfliktuskezelésekkel, személyes vonatkozásokkal, melyekben kitárulkoztok - kiszolgáltatjátok magatokat?
A fórum nagy része nyilvános, köztük sok lényeges beszélgetés is van; de a regisztráltak többsége is szemlélõ marad. Nem csak azoknak árultok el stratégiai terveket, adtok leírásokat, akik ezt viszonozzák; bárki nyugodtan elemezhet, profilozhat minket a háttérbõl. Fõleg a viták hevében könnyû kiismerni, gyenge pontokat találni. Nem az jár a legjobban, aki szellemként tájékozódik, s amúgy mindent megtart magának?
Egy kis pszichológiával már lehet csapdát állítani és megtéveszteni. Vagy nagyjából tudni, merre érdemes tapogatózni.
Ilyen információknál már jobb lenne átlépni a való világba, ahol húsvér emberek bizonyítanak és eszelik ki a túlélõsdi komolyabb fortélyait. Ha ez abszolút nem járható (tudom, hogy így van), akkor is egy zárt csoportot alkotni a neccesebb dolgokhoz olyanokból, akik már "le vannak tesztelve".
Nem a kirekesztés a lényeg, csak a szûrés; egy biztonságos keretadás...
Na urak én most elindulok egy év búcsúztató buliba , a program zenés szórakozóhelyek látogatása erõs italfogyasztás mellett , éjjel kettõ után túlélés valamelyik élõzenés szórakozóhelyen :D majd menetgyakorlat hazafelé , navigációs problémák elhárítása majd hûtõben található reggeli fejadag elfogyasztása után a gyakorlat véget ér ....:)
Menjetek ti is igyatok valamit jövõre találkozunk . BUÉK .
Vietnamiveteran
neked is BÚÉK ! jó szórakozást! :)
...aki akar privátban megtalál....nem kívánok tovább a bokszzsákotok lenni...BUÉK!
Nálunk ma kétszer volt ERÕS földrengés!
Jól kezdõdik az év!
A civakodóknaköés megsértõdõknek pedig egy újévi jókívánság:
Gondoljatok mindig úgy erre a napra, mintha ez lenne az utolsó békés nap.
És minden elkövetkezõ nap tegyétek ugyanezt.
A reggeli 3,8-as, a délelõtti 3,9-es volt. Mindkettõ besorolása: csekély mértékû.
Azért, még nem készülnék a világ végére.:)
http://www.foldrenges.hu/index.php?o...esek&Itemid=12
Gondolom, az epicentrumban többnek tûnhetett...
Ne aggódjatok, én már leprofiloztam itt minden törzsfórumozót, meg átírtam a tudjukkik rendszerében, hogy ártalmatlan hülyék vagyunk :D
A pszichológiáról meg a csapdázásról annyit, hogy a pszichológia olyan, mint képzeletben szexelni, és az egyéni valóságainkban nagyjából annyit is ér :D
"Ne aggódjatok, én már leprofiloztam itt minden törzsfórumozót, meg átírtam a tudjukkik rendszerében, hogy ártalmatlan hülyék vagyunk "
Nem kötözködésképp, de kíváncsi lennék mire jutottál.
Ne írd le, nem azért mondtam, csak úgy mégis.
Rám az asszony tett egy megjegyzést, így 11 év után és elgondolkodtam.
Azt mondta: 11 éve vagyunk együtt és néha elgondolkodom, hogy nem is ismerlek. Van ilyen.
Nem vagyok kétszínû, nem erre gondolt.
Mondjuk megnézném, ha találkoznál az általad leprofilozott manusokkal és összevetnéd az "írásod" a
valósággal mekkora lenne a difi?
Érdekességképp esetleg csoportosítottál is?Ezt leírhatod ha gondolod.
Megvan a mondat végén a röhögõ szmájli? Az azt jelenti, hogy vicc...
Nem vagyok én olyan ferde észjárású idõmilliomos, hogy ilyesminek nekikezdjek :D Ráadásul nem is érdekel (ezt ne vedd személyeskedésnek, nem csak te nem érdekelsz, hanem ilyen téren senki sem :D ).
Amúgy csoportosításként arra gondoltam, hogy vannak az okosak, a szépek, meg a szerények. Ez a három együtt egyelõre csak bennem van meg, de látom a potenciált szinte mindenkiben :D
Jól van nnna.....
De már nem tudni ki miben.....
Amúgy sejtettem, csak feldobtam mi lesz.
Bár az ötletadó azóta kicsit visszavonult, de folytatnám az eredeti témát mert nagyon jó.
A napokban átgondoltam mik a hiányosságaink, mit kell befejeznem, hát van munka elég. Úgy érzem nincs idõ, de ebbõl rögtön meg is ragadtam egy szálat: IDÕ!
Az eredeti témánál maradva, a városi szinte azonnal érzékeli a bajt. Legkésõbb 3-4 nap múlva lezdõdik a boltok lerohanása, ami tömeghisztériát kelt. Aztán ahogy megyünk elõre az idõben felvázolhatjuk a hetek folyását, az elsõ hónapot.
Ezzel szemben mi történik vidéken? Kisvároson, falun hasonló, ott is lesz roham, gond az energiával, de nem romlik úgy a közbiztonság például. Kevesebb az idegen és a rögzültségek miatt, a szomszédok nem fognak egymásnak esni. Ekkor még...
Tanyán pedig mi változik? Semmi!
Mikor várható a menekültek elsõ hulláma?
Mikorra állnak össze az elsõ rablócsapatok és mikor érnek oda?
Szerintem itt az elsõ hetek viszonylag nyugisan telnek. Megkockáztatom akár az elsõ hónap is. Addig van idõ véderõt erõsíteni, járõrt szervezni, kommunikációt kiépíteni, stb.
Az elsõ menekültek valószínûleg a rokonok, barátok, ismerõdök lesznek, akiknek van hely. Utánna egyre szûkül, de még valószínûleg van befogadás.
Csökkennek az egy emberre kiosztott feladatok száma, még ha csökken a komfort is.
Mire ténylegesen veszélyes lesz a helyzet, a tanya nemhogy gyengülne, akár meg is erõsödhet. Persze adottság, szervezettség, stb. De az idõ jelentõs tényezõ!!
Az IDÕ fontos tényezõ.
Mert a felkészülõ(lakjon tanyán, faluban vagy városban) próbál felkészülni fizikailag, lelkileg, tudásilag és készlet ügyileg is a krach IDÕ pontja elõtt.
Tehát elõnyben van, mert tudja hogy mik a legvalószínûbb lehetséges következmények a krach után és fel is készült valamelyest rá még elõtte.
Miután megtörténik a baj, akkor nagy lesz a sürgés-forgás az emberek körében (nem egy atomkatasztrófára készülök), a tudatlan ösztön vezérelt tömeg egy kritikus pont után lerohanja a boltokat és hipermarketeket.
Eközben a felkészülõ inkább elmegy a gyógyszertárba és bevásárol különféle antibiotikumokból (gondolom van vény nélkül kapható), ha addig nem tette meg azt. Mindig a tömeg elõtt kell gondolkodni és beszerezni azt ami szükség van és megvan rá a keret pénzügyileg is (vagy esetleg barter).
Akkor amikor ez meg van, el lehet kezdeni az elbarikádozást, vagy ami még jobb: megfigyelõ állásokat/lest/lõállás létesíteni és elrejteni ha még nincs ilyen.
Fedezékeket kell építeni, ha nincsen és megerõsíteni a nyílászárókat, készülvén az ostromra. Egy 4mm-es kazánlemez feltartóztat akármilyen nyílvesszõt szerintem.
A lõfegyverekkel szemben a beton, az égetett (teli/tömör) tégla és a vastagab acél (az eke kormánylemeze tökéletes :)) nyújt kellõ védelmet.
Ezek után (vagy inkább elõtt) hadrendbe kell állítani a védelmet ellátó személyzetet, felfegyverezve természetesen.
Ragozhatnám, sorolhatnám tovább, de éppen az IDÕ sürget. Mennem kell.
A továbbiak az ezt következõ eseményeken, de leginkább rajtunk múlik.
Az Idõ.....bizonyára megtapasztalta mindenki,hogy a barátja és bizony komoly ellensége is lehet...mindig ugyanúgy telik,de különbözõ szituációkban másként tûnik,de ez csak egy érzés nem valóságos...
Mondok példát,,,menni kellene mert ....menni..mindegy miért,de gyorsan...."MIT RAKJAK A TÁSKÁBA?"...a pánikban,leblokkolnak az emberek és rettentõen el kezd telni az idõ...és sehol sem tart senki a csomagolással,csak futkos,nem talál semmit,nem csomagol semmi érdekeset,hasznosat..és mikor letelik...és indulni kell nincs nála semmi...ami bármire használható lenne...Õ úgy érezte,hogy tíz másodpercet adtak csak neki,de valójában tíz perc telt el....
MÉLY LEVEGÕ!....lassíts,koncentrálj!...fele idõ is elég lesz és minden lesz nálad!...vagy készülj fel amikor van idõd és ráérsz sétálni ,amikor mások rohangálnak!
Ha valamit nagyon vársz...vagy nagyon nem vársz ...nem akar telni az Istennek sem,de mikor jó a nyaralás repül...
Mindig úgy telik amilyen a szituáció...az alap témánál maradva...igen jó a meglátás...a városban három nap a haladék...a tanyán akár három hónap...hogyan fog telni?...csak találgatok...
Ha tudja valaki,hogy jön,.....hogy jönnek majd és el fogják venni...hát nagyon fog telni az idõ és ha kapkod,semmi sem lesz meg..és ott van.."-már eltelt két hónap?..nem jutottam semmire..."
...de három nap is lehet egy örökkévalóság,bezárkózva,rettegve.....kinek mi jut majd...
Tehát az idõ az ellenségünk ?...van akinek...de ,nem nekünk akik tudatosan irányítják az idõt...aki tudja mennyi idõ alatt öltözködik fel,aki tudja mennyi idõ alatt ér el a kocsijáig,aki tudja mennyi idõ alatt tereli biztonságba az állatokat....az tudatos összeszedett ember és nem fog pánikba esni...
Tehát meg kell barátkozni az idõvel és élni vele benne..helyzetgyakorlatokat kell mindenkinek szimulálnia ...evakuálás,összecsomagolás,bevásárlás,men nyi idõ az út a biztonságig,mennyi idõ alatt tud bezárkózni a házba....mindig mindent mérjetek..az utat a boltig,orvosig,vasútállomásig..mindig legyél tisztában azzal mennyi idõd van....ha elhanyagolod az ellenséged lesz...
Bocs ha elvont volt...hulla fáradt vagyok.
akkor lemaradtam ( vagy nagyon városi vagyok ) miért is VENNÉK bármit a gyógyszertárban amikor mindenki fosztogat ? nem veszek - elveszek csak - miután a tömeggel együtt tovább növelem élelmiszer készletemet. gyógyszertár ráér másnap. elõször úgy is a plazma TV-t viszik és törnek zúznak. elõször fegyver amíg viszik a TV-t addig enyém a kaja ( fegyverrel a kézben kevés vita lesz ) utána gyógyszer, ruha, felszerelés amit eszedbe jut.
ne legyenek illúzióink hogy bárki betartja a törvényeket és nem csinál semmit ami nem törvényes vagy akár etikus.
Abból indultam ki, hogy már felkészültem a nélkülözésre 1-2 hónapnyi élelemmel. Ha lesz rá lehetõség, akkor meg kell ragadni és szerezni még - ez nyilvánvaló.
Amikor oda eljut az egész hogy felborul a törvényes rend, akkor minden átlagzombi a túlélésre törekszik majd, mi is ezt tesszük, csak megfontolt módon.
Plazmatévé helyett aggregátort, fagyasztott pizza és fagyi helyett inkább konzerveket szerzünk. Illetve egyéb fontos felszereléseket - ízlés szerint.
Plazmatévét és aggregátort, fagyasztott pizzát és fagyit és konzervet szerzünk - ízlés szerint. :)Idézet:
Plazmatévé helyett aggregátort, fagyasztott pizza és fagyi helyett inkább konzervet szerzünk. Illetve egyéb fontos felszereléseket - ízlés szerint
kutya konzerv..döbbenet,de így van..415 gr/1230 Kcal
Nem hinném hogy hosszú távon egészséges ilyen moslékot enni. Tönkreteszi az ember gyomrát és akkor már a minõségi ételt sem tudja hatékonyan megemészteni.
, de ha csak ez van, akkor amíg a hurokba bekerül a szarvas, addig nem halsz éhen. :D Amúgy párszor kóstoltam kutyakajákat kíváncsiságból, egyszer egy macskakonzervet ettünk meg haverommal, mert csak az volt otthon. Annyira nem szar.
A "fegyverrel a kézben", nem biztos.
Lehet, hogy pont a fegyvered lesz a legkívánatosabb tárgy. Páran belehalnak, míg valaki megszerzi, de ez téged már nem vígasztal.
Idézet:
kutyatulajdonosok gyakorta a legalapvetõbb tudnivalóról feledkeznek meg: mint azt rövid és vékony bélcsatornája is jelzi, a kutya fõként húsevõ állat. A macskával ellentétben azonban nem abszolút húsevõ, emésztõtraktusa lehetõvé teszi a feltárt növényi szénhidrátok és a természetben hozzáférhetõ cukrok megemésztését.Idézet:
A legtöbb jó minõségû kutyatáp bõséges mennyiségû és kiegyensúlyozott minõségû ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.
A kutya az ember mellett - igazodva étkezési szokásainkhoz - az idõk során bizonyos mértékben mindenevõvé vált. Az ételmaradék, a csont, a gabona és egyebek nem fedezik a tápanyagszükségletét, noha a hús mellett mértékkel lehet más tápanyagforrás is a táplálékában. Nem mindegy azonban, hogy mi az a más.
Nem etethetjük csak hússal a kutyát, egy jó táp minõségi gabonát, élelmi rostot (cukorrépa, korpa, stb.), zöldséget, is tartalmazhat, hogy étrendje kiegyensúlyozott lehessen. Azonban a konzervekben nagy arányban felhasznált gabonák közül számos (pl. búza, kukorica) nem jól hasznosul, keményítõje nehezen tárható fel, ezért nem megfelelõ táplálékforrás, míg például a rizs, rizsliszt jótékonyan hat az emésztésére. Nem véletlenül jellemzõ a tenyésztõk körében a prémium táp és a fõtt rizs vegyesen történõ etetése. A rizst alaposan meg kell fõzni, különben a széklettel együtt feltáratlanul távozik a szervezetükbõl. A gabonából készült lisztek, pelyhek, korpák, szénhidrátforrásként „csak úgy” nem etethetõk a kutyával. Jól megfõzve, mértékkel azonban igen (tészta, kenyér is).
...úgyhogy nyugodtan ehetitek,jobb mint amit nekünk csinálnak...csak hát ha magunknak vesszük :),nézzük az árátIdézet:
Akárhogy is nézzük, az ár ad némi támpontot a választásnál. Mint ahogy húsból készült virslit sem lehet kapni pár száz forintért, így a kutyatápoktól sem várhatjuk el, hogy 2-3 zsömle áráért közel fél kiló színhúst kapjunk. Bizony az egy-kétszáz forintos konzerveledelek beltartalma, összetétele nem veszi fel a versenyt a 3-400 forintos, vagy e fölötti konzervek minõségével. Ballaszttal teli, silány összetevõket tartalmaznak, amely csak átmegy az állat bélcsatornáján, de nem hasznosul.
kutya macska konzervet enni és azt gondolni hogy az egészségesebb szerintem nagy butaság. ezeket olyan anyagból készítik ami már emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Minden jó valamire, ahogy Salmo mondaná. :)
A kajával vigyáznék, mert éppen két napja szenvedek egy maratonifosástól. Legyengít, vizet, sót veszítek. Orvoshoz ugye nem megyek, az unikum elsõre nem segített. Másfél nap után a kamillatea úgy tûnik rendbe tesz.
Ez hadi állapotban elég gáz.
Nekem van ARO, meg mindenféle olcsó metrós konzervem. Nem kell megenem, mert van jobb kaja, de cserére, kereskedni jó lesz.
Az állategészségügyi elõírások némely esetben szigorúbbak az emberi táplálékra vonatkozóknál. Bõven van olyan állateledel, amely jobb minõségû, mint az átlag emberi kaja. Mondjuk jellemzõen nem a 300 ft-os húskonzerv az.
Ez is szégyen, hogy idáig eljutottunk. Tipikus pesti öreg néni: tescoban vesz pár zsömlét, 10dkg párizsit és egy whiskast a macskának háromszorannyiért mint amennyibõl megvette a sajátját...
Morpheus:
Kólát igyál, ilyenkor az szépen takarítja a beleket! Tapasztalat!
A Kóla tényleg jó! Tanúsíthatom, kipróbáltam.
Évekig dolgoztam egy nagy konszern Csongrád megyei gyárának építésén. Az üzem tisztább és jobban ellenõrzött mint sok húsüzem. Az alapanyag amit felhasználnak az tökéletes és minõségileg ellenõrzött. Erre iszonyúan vigyáznak
Viszont azt a keveréket amit a jószágok gyomra megemészt, azt az emberi gyomor nem biztos, hogy feldolgozza. Egyébként a kutya-macska kaják 80-95 %-százaléka szemestakarmányból származik, szója, búza, rizs, kukorica. A többi adalék anyag. Állati fehérje tartalma 3-5 maximum %. Egyszer a gyárban volt egy termék aminek 8% állati fehérje tartalmam volt.
Meg lehet nézni a takarmányok címkéjét.
Ragadozó kedvenceinket szagosított szemes takarmánnyal etetjük!
Zseniális üzlet!
nem egészségesebb...más....mivel a kutyáknak más az izomtónusuk mint nekünk...pl a szánhúzó kutyák sok zsírt kívánnak,hogy ne legyen izommerevedés...de mást eszik egy agár is...ahogy mi emberek..a favágó szalonnát meg páleszt...a plázacica salit....de semmi bajunk nem lesz tõle...ahogy a kutyáink is nyugodtan megeszik a mi táplálékunkat..kivéve a csokit...a kakaóbab nekik méreg....
---azért elgondolkodtató,hogy egy konzerven,száraz tápon tartott kutya elroppantja a pulyka combcsontját...és mennyit beteg egy kutya?...pl az enyém azt eszi amit én,csak lemosom a fûszert,a balesetén kívül még nem volt beteg...
--de nézhetjük a teljesítményüket is...képesek egész nap a tempójukba kocogni....
Naggggyon jó!
Akkor vissza a témához: :D
Ki húzza tovább? Városi, vagy vidéki kutyák???? :thumbup
A vidéki kutyák jelenleg ugyancsak tápot, konyhai hulladékot esznek.
A vidéki is el fogja zavarni a kutyáit, ha nincs mit enni, ezek pedig falkába verõdve portyáznak. Nagyon veszélyesek lesznek. Itt is volt egy hasonló csapat, a vadászok szép lassan leszedték õket.
Feketelábú, túlélésre szakosodott polgártársaink elsõszámú fogyasztókká lépnek elõ :)
Mi lesz a városiakkal szerintetek?
Doomét kivéve...
Figyelmetekbe ajánlom....http://filmbirodalom.com/watch-embed-189527-2276
Élet az emberiség után ..
Nagyjából teljesen mindegy hol nõtt fel a kis kedvenc....nélkülünk..a patkányozó és a hosszú lábú,hosszú pofájú kutyák a leg életképesebbek...eleinte rengeteg lesz a patkány és más rágcsáló az irtás hiánya és a szemét miatt...rengeteg ragadozónak ez terített asztal lesz..a városokba rókák és ragadozó madarak is bejönnek...de ahogy fogy,romlik a szemét a patkány populáció is alább hagy,
..tehát a kezdeti idõkben a teljesen tehetetlen kis testû kutyák kivételével jó esélye van a városi kutyáknak..már ha sikerül kiszabadulniuk vagy kiteszik...és még ott van az õsi ösztön is...falkákba verõdnek,kicsi-nagy együtt rangsor szerint...nem nagyon kell tartaniuk semmitõl...a nagyon pici kutyákat valószínû a többi ragadozó halálra sebzi és elpusztul..egy egészséges nõsténynek komoly esélyei lehetnek a falkában...õk nem úgy rivalizálnak mint mi..nem húznak szét..pár morgás áll támadás és mindenki tudja a helyét ,indulhat a vadászat...
..az individualista macskák nagy túlélõk..ravaszak hízelgõk és sikeres ragadozók..nem kell õket félteni...
..a városi szeméthalmok sok élõlényt fognak táplálni..rigók,galambok,egerek,patkányok,kuty ák,macskák,sirályok,..és a velük táplálkozó vadállatok...éjjelenként nagy bulik lesznek a városokban...eleinte..ahogy fogy a lakosság,fogy a szemét,a táplálék..elhagyják a városokat és új területet keresnek az állatok...
A szaporulat igazodik a körülményekhez..a rágcsálók száma a mi szemetünk és mezõgazdaságunk nélkül drasztikusan lecsökken..velük a ragadozók száma is...
Úgyhogy mindegy hol élt a kutya macska az összeomlás elõtt,mindnek ugyan az a sors jut. (az enyémet kivéve :) )
Morpheus:
Hát, ellent kell, hogy mondjak. Vidéki vagyok, de a kutyámat soha nem zavarnám el. Õ a fülem és a szemem, amikor alszom és akkor is, amikor ébren vagyok. Õ riaszt, amikor kell. Sokkal jobb vadász nálam.
Ha csoportba verõdött majmok járnák a környéket, nagy eséllyel õk válnának zsákmánnyá. Kívánom nekik is, hogy ne kezdjek el éhezni.:D
Ez vagy te.
De csak a kötelezõ csippezés miatt, rengeteget kilöktek az út szélére...
Ebben, valóban igazad van. Felénk is van kóbor kutya mindig.
Erre, viszont, csak a primitívek képesek. Persze az ország lakosságának 80%-a 90 IQ pont alatti. Talán, ezért is van, hogy optimistán állok hozzá egy összeomláshoz.:)
Ezeket legyõzni, megvezetni, megfélemlíteni nem lesz nehéz. Elõbb fogják egymást széttépni, mint, hogy egy erõsebb ellenfélbe belekössenek. Ellenükben, csak erõt és intelligenciát kell hadba fogni.
Akkor a forgatókönyv...az én elképzelésem szerint....a kiváltó ok,szinte teljesen mindegy,társadalmilag azonos folyamatok játszódnak le...
0 .nap az esemény.....hirtelen bekövetkezõ (pl napkitörés,több vulkán egyidejû kitörése),globális háború..vagy gazdasági összeomlás vége)...dermedten áll mindenki,egyszerûen túl felfoghatatlan,hogy ennek vége,hogy értéktelen mindaz amiért eddig dolgozott spórolt mindenki..tanácstalanság lesz úrrá..
Sokan elindulnak dolgozni,az óvatosabbak megpróbálnak beteget jelenteni,hogy otthon maradhassanak a gyerekekkel,elindulnak a kormányzati szervek válság forgatókönyvei,tanácskozások..
1-3 nap akadozva közmûvek vannak,a médiából ellentmondó nyilatkozatok jönnek,lesz olyan csatorna ahol nem is foglalkoznak a témával...kisebb létszám hiánnyal minden mûködik..az emberek bíznak benne,hogy minden rendben,csak kis fennakadás.
3-7 nap a pénzforgalom korlátozása,független hírportálokon kezd a valóság körvonalazódni,spontán tüntetések,rémhírek,kisebb pánik..mindenkiben felmerül a kérdés..."Mi lesz?"...fokozott rendõri jelenlét,a fontos munkahelyeken(egészségügy,közmûvek,belügyi, llami szervek,stb elrendelik a havaria helyzetet),némelyeknek bekattan mi van (prepperek),de igazából még õk is bíznak,az ellátás egyenlõre a tartalékokból zavartalan,habár egyre többen..elgondolkodnak nem kéne bemenni dolgozni,magára hagyni a házat ,szeretteiket...
7-14 nap....a tûrõképesség vége...nagyjából itt durran el a lufi..kezd elég lenni az áram,víz,gáz szünetekbõl..a boltokban minden nap újraáraznak..elgondolkodtató mit kapni a fizetésbõl..de sokaknak már nem kell bemenni,,a felvehetõ pénzösszeg korlátozva,a médiákból továbbra is a "minden rendben jön"szöveg szól,nagy részének korlátozva lesz mit mondhat,netes portálok betiltva,nagyfokú információ korlátozás lesz,minden áron a pánik elkerülése a cél...a dolgozók fogyása miatt ellátási fennakadások lesznek,lassan elkezdõdik a felvásárlás,habár nem sok mindent lehet kapni a pénzért(most jól jár akinek valutában és nem a bankban volt a pénze)..a rosszarcok kezdenek mozgolódni,érzik eljött az õ idejük...az alapellátást és rendet fenntartó egységeknél fenyegetéssel tartják benn a munkaerõt vagy erõszakkal beviszik dolgozni...
14-30 nap infláció,államcsõd sorozat,az állami bevételek szinte nullára csökkennek,nincs pénz semmire..a boltokban megfizethetetlen ami van..egyébként is eddigre fogyott el a nagy többség pénze és otthoni tartalékai...zavargások,tüntetések törnek ki,az emberek segítséget várnának,de már csak a parancsuralom tartja össze a rendfenntartó egységeket mivel nem kapnak fizetést/nem ér semmit..ebben az idõszakban rendkívüli állapot lép életbe...elindul a FOSZTOGATÁS..ezek nem a bûnözõ egyének,csak a közemberek..a háttérben bandaháborúk robbannak ki a területért..a csempészett lopott készleteket a fekete piacon aranyért,ékszerekeért,anno méregdrága dolgokért lehet beszerezni..bank rendszer gyakorlatilag nincs,,,mivel nincs fizetés/nem ér semmit...egyszerûen nem mennek be az emberek dolgozni....az örvény beindult...
30-60 nap nem létezõ fogalmak alakulnak ki...magántulajdon,pénz,törvények,emberi,társ adalmi normák....mivel a szervek már élelmiszer fejadagokért dolgoznak és az állami szerepvállalás a kormányzati épületek,az irányítók magán lakásainak,taktikai raktáraknak,vízmûveknek,erõmûveknek a védelmére koncentrálódik..gyakorlatilag az utcákról eltûnik a rend..az egészségügy a felszerelés fogyása miatt összeomlik...egyre több az ellátatlan sérült és beteg....
A néha napján érkezõ segélyszállítmányokat pillanatok alatt elkapkodják vagy a bandák ráteszik a kezüket....mindennapos az erõszak...nincs szemétszállítás,nincsenek közmûvek,nincs rend,nincs termelés.....
60-120 nap drasztikus népesség fogyás...önszervezõdõ csoportok alakulnak a halottak eltemetésére..bár sokan már vidékre menekültek...a városi lét már maga a pokol....bandák fosztogatják a lakásokat,embereket...nagyjából itt elfogy minden ami a városokban még hasznosítható ...az emberek figyelme vidékre terelõdik...elindulnak az emberek szerencsét próbálni..kósza hírek,pletykák lesznek,-"hogy ott még jó,oda kell menni"-
120-.... gyakorlatilag megszûnt amit eddig ismertünk,mindenki magára számíthat..innentõl a jóslatok bizonytalanok mindenki képzeletére vannak bízva...senki nincs tovább biztonságban...
..ez csak fikció...