Preppereknek érdemes lehet odaköltözni. Egyetlen út vezet a faluba (úgyse akar odamenni senki :D), és két nap autózásra van a legközelebbi lakott településtõl. Ráadásul a koronavírus is megfagy ott, gondolom. :)
Printable View
Preppereknek érdemes lehet odaköltözni. Egyetlen út vezet a faluba (úgyse akar odamenni senki :D), és két nap autózásra van a legközelebbi lakott településtõl. Ráadásul a koronavírus is megfagy ott, gondolom. :)
Reggel ott mászkált a konyhában egy büdösbogár, elõjött a telelésébõl a tavaszi melegre. Elég bosszantó, hogy még az idõjárást is szétcsesszük, de persze emiatt is a rajtunk kívüli élõvilág szív. Kivittem az udvarra egy épületbe, ahol el tud bújni, de könnyen ki is tud menni az udvarra, miután áttelelt. Remélem rájött, hogy még tél van, és bevackolt valahova.
Na kérem, megjött az elsõ komolyabb havazás, és íme:
Fennakadások Borsodban, buszok az árokban
Hogy ez a havazás mindig ilyen, hogy nyáron nincs, aztán télen meg teljesen váratlanul, egyik napról a másikra lehull! Hogyan lehetne rá így felkészülni?? :D
Szlovákiában is helyzet van: Megroppant a kelet-szlovákiai közlekedés a hó miatt
Úúú... holnap bemegyek a városba, posta, bolt, majd haza, mert pénteken érkezik a tél. -10, -15, -17... nappal is -10 körül. Pár hétig biztos nem mozdulok ki semerre. :hogymi:
Érdekes az idõjárás most is. Hó nem volt már nagyon régóta, de ami esett, az nem olvadt el igazán. Kivéve az utat, mert az úton nincs hó, az száraz és poros. Csapadék semmi, úgyhogy a por tiszta fehérnek tûnik. Fura annyira, hogy néhány órája kimentem és lõttem róla néhány fényképet. :)
Akkor a legyek mínusz 17 fokban már csak elbújnak. :D Itt meg szerintem elõjönnek, mert tavaszi meleg van... Hajnalban az esõ esett, pont amikor mentem dolgozni.
Ne is mondd. 2 napja kint hagytam egy tejesbögrét. 2 óra múlva kimentem a konyhába és benne volt egy légy. Repülni nem tudnak, de másznak. De hogy honnan és hogy mászott bele, azt nem tudom.
Ilyet én eddig még nem láttam, hogy télen legyek mászkálnak. Sõt, egész télen. :hogymi:
Csatolmány 8909Csatolmány 8910Csatolmány 8911
Ez vart reggel, 20-25 centi 10 ora alatt, es meg ennyit varnak holnap reggelig. Es a szel osszefujja 1-1,5 meter magasra.
Alaptalanul aggódtak, mert ezt a mostani telet - legalábbis itt Magyarországon - alig vettük észre. Most pedig már, ahogyan az OMSZ fogalmazott: nincs mese, itt a tavasz.
Február vége... légy mászott az ablakon. Kívülrõl. :hogymi:
Értem én hogy nincs brutális fagy és hogy 4 fok volt kint és olvadt a hó. De most lett vége a -18 fokoknak. Hogy vannak itt a legyek? Abszolút nem értem.