Eredeti hozzászóló
WestBam
Csak egy észrevétel, írom ezt mint aki már kempingezett 1-2 alkalommal:
Azt a sátrat felejtsd el. Olyat vegyél aminek a külsõ fele a földre lelóg, így kevésbé fog a szél alá kapni. Legyen egy kis elõtere. Teljesen mindegy, hogy két tyúklépés, vagy egy méter, csak legyen az olyan cuccoknak, amiket fölösleges betenni magad mellé. Pl. sáros bakancs, hogy egyértelmûsítsem.
Ha lelóg a földre nem kap alá a szél, ez ha véletlenül viharosra fordul az idõ akkor igencsak hasznos, tapasztalatból mondom. Volt, hogy akkora szélben aludtam a sátorban, hogy arra ébredtem, hogy rám hajtotta a rudazatot. De nem kapott alá, nem tépte szét és a víz is egészen jól elkerült.
Aztán polifoam. Azt ne gondold, hogy tudsz pihentetõen aludni a földön. Még ha gyepen alszol akkor sem! Egy kavics legalább lesz, ami nyomni fog, nekem sikerült egyszer éjjel egy gyökérre feküdni, ami polifoam alatt még tûrhetõnek tûnt. Reggelre õ nyert, egy hétig fájt a hátam miatta. Azóta nagyon figyelek erre is, hogy semmi ne legyen a polifoam alatt. Ez lehet egyébként egy sima felfújható matarac, vagy önfelfújós is, de valami mindenképp kell alád, hogy ne fázz fel.
Blogomban van hajtogatható napelem. Matt a mûanyag borítás rajta, nem csillog. Amit most vettem azon is matt. Én inkább nagyobban gondolkozom, ugyanis egy erdõben sétálva kevésbé süt a nap a hátadra. Fõleg ha a nap irányába tartasz. A nagyobb több energiát állít elõ, max hamarabb végez. De ha épp csak eleget szed össze akkor a kis napelem semmire nem lenne elég. Beépíteni szerintem nem lehet hatékonyan, odakötöd és kész, ha nem kell csak útban lenne legalább le lehet venni. Esetleg táborban kitenni fix helyre, így a táskád veled maradhat.