Jól ideért a nyár. 33 fok bent. :)
Printable View
Jól ideért a nyár. 33 fok bent. :)
Uhh... Mit csináltok ilyenkor, nyomattok valami ventilátort? Én szoktam, ha nagyon meleg van.
Meg a ventilátor, alacsony fokozaton. A magasabbnál rögtön rám jön a fejfájás. De nem gond, én bírom a meleget, a hideget utálom. Ilyenkor örülök a pár hetes északi nyárnak. :)
https://lh3.googleusercontent.com/pr...MKnH4Jm4IYDtzQ
"A vízhiány és az aszály lehet a következõ világjárvány, amely súlyosabb károkat okozhat, mint a koronavírus − írja a Guardian az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) közlése alapján.
A következõ járvány a vízhiány lesz, aminek a gyógyítására vagy megelõzésére nem létezik vakcina
− mondta Mami Mizutori, az ENSZ katasztrófamegelõzési csoportjának képviselõje, aki elmondta: a globális felmelegedés áldozatainak száma drasztikusan növekszik, kivéve ha a világ cselekszik végre."
(Index)
De mit cselekedjen a világ? Ezt sose mondják ki.
"hát, kevesebbet kéne fogyasztani" - Mondják ezt azok akiknek autójuk van, járatják a légkondit orrba-szájba, mindig megveszik a legújabb iPhone-t, stb. Beleértve a zöld politikusokat is.
"túl sok a szemét" - Írják a városiak akik havonta 8 nagy kukányi szemetet csinálnak és soha életükben nem hajoltak le még egy eldobott papírszalvétáért sem.
"túl sok ember születik" - Mondják ezt az Európai õslakosoknak, holott Kína, India, Afrika, a Közel-kelet és Dél-Amerika az ahol hatalmas népességrobbanás történik.
"sok a szemét az óceánokban is" - Mondják a dúsgazdagok és kormányok, amik nem adnak pénzt az óceán-tisztító programokra, holott csak egy fiatal férfi néhány hajóval próbálja tisztítani az egészet, pár millió dolláros flottával, amivel persze esélyes sincs komoly eredményeket elérni. (Gondolom az ENSZ neki se adott egy fillért sem.)
Sorolhatjuk tovább. :(
Na ez az... Én attól tartok - tudom, "összeesküvés-elmélet" gyanús, de sajnos nagyon is logikus -, hogy már van erre valami terv valahol, amit értelemszerûen nem osztanak meg a "pórnéppel". Ami biztos, hogy a 8 milliárd felé közelít az emberiség létszáma, és az már nem sokáig lesz mûködõképes, gondolom. A másik dolog, szerintem az autózás "rendszere" most már elég hamar össze fog omlani. De ez már nem a vízhiány témájához tartozik.
Tény, hogy az emberek nem szeretnek lemondani a már meglévõ tulajdonukról. Mivel ez mindenkire igaz, borítékolható, hogy elmegyünk a falig. A fal viszont nem egy egzakt, mérhetõ határ, mint a +1,5°C.
Nem hiszek abban, hogy erre léteznének használható tervek. Globális problémáról van szó, tehát nem lehet kihagyni belõle az orosz, kínai elitet. Ha lenne terv valamiféle radikális népességcsökkentésre, akkor az arányos csökkentés lenne a leglogikusabb és "legigazságosabb". Ez elfogadható lenne Kína, India, Afrika számára, de az oroszok nem mennének bele, de szerintem az USA és az EU sem, nagyobb arányban akarnának túlélni. amit viszont nem fogadnának el a nagyobb népességû országok. Nem lenne megegyezés. Az USA nyilván rá tudná kényszeríteni az akaratát egy csomó országra, de az oroszokra, vagy a kínaiakra aligha. Még egy korlátozott nukleáris háború sem valószínû, mert nincs meg a "bizalom" a másik felé. A világ újrafelosztása se mûködne, aki jó helyzetben van és tele van atomrakétákkal (az oroszok) aligha enged a pozíciójából.
Mindig odajutok, hogy az atomháború elkerülhetetlen. Nem azért mert így tervezik, hanem mert semmi más nem fog sikerülni.
Nézem Crowder mûsorát. A klímaváltozásos és egyébe jóslatokról.
1943-ban! már mondták szakértõk hogy pár év és elfogy az olaj. Valóban volt egy olyan szakasz is, amikor jégkorszakot jósoltak a szakértõk. Külön kiemelve hogy aki nem hiszi el hogy néhány éven belül jégkorszak lesz, az "tudomány-tagadó". Nem csak a Balatonnál mondták a szakértõk hogy ki fog száradni. (Ami egy esõs év után újra magas vízállású lett és azóta nem szólnak semmit azok a szakértõk), de a Michigan tavakra is azt mondták 2013-ban, hogy elpárolognak és hamarosan kiszáradnak. Aztán valahogy jött egy pár esõs év, és most REKORD MAGAS a vízállás. Volt olyan ország amit 1980-ra már víz alá jósoltak. Ahhoz képest 40 évvel késõbb rekordokat döntött a turizmus-bevétele a jó klímája miatt. Angliát 2000-re jósolták hogy akkorra kerül teljesen víz alá. Ahhoz képest 21 évvel utána vagyunk és egyáltalán nincs víz alatt.
Amúgy ezek a szakértõk normálisak? Félelemben tartják az egész világot, de minden jóslatuk nem más mint rémhírterjesztés. :hogymi:
Itt van a mûsorban az egész, sok forrással, újságkivágásokkal, évszámokkal.
https://www.youtube.com/watch?v=keZnn4-Ec3Q
Valószínûleg az õ nevükben kért bocsánatot a neves környezetvédõ, Mike Shellenberger.
Ideert a tel. 15 centi ho reggelre, most meg -10 fok van
Csatolmány 9097
British Columbiaban is szar a helyzet az eso miatt. Mar katonai helikopterekkel mentik az embereket az autopalyarol
https://www.cbc.ca/news/canada/briti...date-1.6250367