meg van porgess 2.50 hez a motorhoz
https://www.youtube.com/watch?v=XVk9WzRkXt4
Printable View
meg van porgess 2.50 hez a motorhoz
https://www.youtube.com/watch?v=XVk9WzRkXt4
Haat, nem vagyok teljesen biztos a dologban. Van egy sima automata valtom, hatso kerek hajtas. Illetve tudok negykereket kapcsolni, abban van high meg low fokozat. Hidros a valto. Aztan csak maszik. Difizar nincs benne, csak limitalt csuszasu. Sarban, vizben, meg sziklamaszos uton szoktam. De konkretan nem terepezek, hanem csak ott kell mennem a loterre, horgaszni, stb. telen a loteres hegymenetes sziklamaszos nemletezo utra tokeletes, 5 klubbtarsamnak van Jimny-je vagy Vitaraja. A Defender tul nehez, ha be van havazva, szivas vele felmenni. Remelem segitettem.
Szerintem túl lihegik az egészet, sokkal primitívebb az egész. Volt egy Golfom automatával. Mindenki mondta, ha elromlik akkor... és jött az okosság.
Végy egy hidro kuplungot. Turbina, wandler stb néven fut, de csak két félbe vágott citrom. Ha az egyik forog, viszi a másikat is. Kész. P állásban mechanikusan rögzített a kihajtás, N-ben meg szabadon foroghat. Maga a váltó egy közönséges bolygókerekes váltórendszer, amiben a szelepek eresztik el vagy fogják meg a fokozatot. Olajat a gyári elõírás szerint kell bele rakni. Két féle van, a Hikomat (sárgászöld) meg a piros Valvoline. Nem keverhetõ, a gépkönyv szerinti kell bele.A piros sokkal elterjedtebb, a buszokban is ilyen van. Nagyon strapabíró szerkezetek, és van mester aki javítja, ha kell. Ha a BKV-s meg egyéb buszos cégeknek megy a javítás és egyre kevesebb busz hagyományos váltós, akkor aZ sokmindent kibír. Mivel sokan még soha nem szedtek szét ilyet, pláne nem javítottak, mondják az okosságot.
Bátran vegyetek automata váltós autót!
Látom még nem kellett a váltóhoz nyúlni. Majd ha kell és egy szelep annyi lesz mint egy kuplungszett akkor lehet majd pislogni. Persze nem akarok én lebeszélni senkit az automatáról :D
http://totalcar.hu/magazin/technika/...valto_javitas/
,,Ezek a váltók komolyan túlbiztosítottak: ha betartják az elõírt karbantartást, ritkán mennek tönkre. ''
ez a titka mindennek. eddigi autoim kozul meg egyiknak se (se automata se manualis) volt valto hibaja. szerintem ez egy eleg ritka hiba, bar akkor sokba kerulhet mert tobb alkatreszbol all az egesz valto.
magyarorszagon meg eleg ritkak az automata valtos kocsik. en amig otthon laktam nem is lattam egyet se.
itt angliaba rengeteg van beloluk, amerikaba meg tobb. ha annyira szar lenne az automata valto meg olyan gyakran romlana el nem gyartananak beloluk olyan sokat!
Azért a képlet nem ennyire egyszerû.
Az automata nem szar és nem is romlik el gyakran. Ellenben ha fel kell újítani akkor egy használt suzuki árát ott lehet könnyen hagyni. Nem tudom mikor költöztél el itthonról de itthon is rengeteg automata váltós autó van. Már egyáltalán nem csak a prémium szegmensben, kisautókban is simán látni. És ha szar is akkor is van piaca, mivel ezzel mindenki tud menni, mint egy robogóval. Sokan ezért veszik, sokan pedig a kényelem miatt.
A gond akkor van mikor veszel egy kintrõl behozott bizonytalan futású autót. Óra mutat mondjuk 200e-t de van benne 400e lazán. Aztán van pislogás mikor a szerelõ megmondja a felújítás árát. Márpedig nélküle nem mûködik az autó szóval meg kell csináltatni. Mivel autóiparban dolgozom így naponta találkozom ilyenekkel, prémiumban szemrebbenés nélkül 1 Mihály a váltó csere gyári felújítottra. Ha az sok akkor lehet lemenni olyan 6k-ra azzal, hogy itthoni szaki bõrözi meg számlásan, hivatalosan. Ez prémium márka, egy vw lehet olcsóbb bár ott is vannak árak ahogy hallottam. Amerikáról ne is beszéljünk, más dimenzió az ahol egy családi autó egy escalade, itthon meg egy ritka tank. Ott kidobják és beletesznek másikat, nem gond, vezetni amúgy sem tudnak manuálisat így ott nem is téma. Amúgy a kézi váltó is el tud romlani de sokkal nehezebb hazavágni, általában csak tömítõ szimmeringet kell cserélni benne, esetleg széthullik egy-két fokozat de a mostaniak kibírnak alap esetben egy autó élettartamot. Legalábbis én ezt látom.
:thumbup Tanúsítom!..pedig próbálkozunk erõsen....:haha:Idézet:
a kézi váltó is el tud romlani de sokkal nehezebb hazavágni