Borászat? Pálinkafõzde? Felszámolás? Gyanítom nem a boltban vette hanem valami cég bedõlése után. Vagy milliomos a kolléga :thumbup
Printable View
Borászat? Pálinkafõzde? Felszámolás? Gyanítom nem a boltban vette hanem valami cég bedõlése után. Vagy milliomos a kolléga :thumbup
Almási László a II. vh. során a német különlegeseket a sivatagban 5-10 éve eldugott marmon benzines kannában elrakott vízzel itatta. Könyvében azt írja, hogy élete legfinomabb vize volt...
A könyv címe: Rommel seregével Líbiában.
Ma új ételt próbáltam ki, tartós anyagokból van, úgyhogy ide teszem. Hajdinakását (100g) fõztem, kis sóval vízzel és belekockáztam egy vagdalthúst. Valami isteni :thumbup
Megpirítottad fõzés elõtt? Mert úgy fincsi! :-)
Nem, egy kis fokhagymát csempésztem bele.
Elõre leszögezem, hogy nem akarok vitát indítani a konzervet pártolókkal, csupán egy információt osztok meg!
Ma néztem egy mûsort, amiben elsõdleges mûanyag csomagolóanyagok emberi szervezetre gyakorolt hatásával foglalkoztak. Ezek közül a biszfenol A-t emelném ki, ami fenoplaszt gyantaként a konzervdobozok belsõ falán jelenik meg. A mûsorban is mért eredmények értelmében a konzerv szavatossági idején belûl nem lépte át a megengedett értéket, de az idõ múlásával egyenesen arányosan, egyre magasabb mértékben kimutatható a biszfenol A, ami többek közt cukorbetegségért, hormonális zavarokért és rákos megbetegedésekért felel.
További kioldódás tapasztalható ha zsíros étel van a dobozban és fogyasztás elõtt a konzervdobozban melegítjük az ételt.
Senkit sem akarok lebeszélni a konzervekrõl, csak leírtam a hallottakat!
Nem voltam rizs párti. A munkahelyemen próbagyártás alatt van egy termék, aminek egyik összetevõje a rizs. Minõségi rizseket fõznek olyan emberek, akik nagy szakértõi ennek a dolognak. Munkámnál fogva kóstolnom kell a külömbözõ fõtt rizseket. Komolyan mondom, hogy ezeknek az ízeknek közük sincs ahhoz, amit menzákon vagy odahaza ismertem meg. Kezdem megkedvelni a rizst. Elõnye, hogy védõgázas vagy vákumos csomagolásban jóformán korlátlan ideig megörzi a szavatosságát. Ti mennyire kedvelitek? Van olyan rizs, amit különösen szerettek?
Én megeszem, de csak hússal, vagy húslével. :) Az asszony viszont rá van állva a rizsre.
Mi a családdal a Jázmin rizst szeretjük a legjobban. Isteni az illata.
Van is belõle betárolva 100kg.! Teljesen jól eláll hermetikusan lezárt élelmiszeripari hordókban.