Erdekes volt megtapasztalni pentek reggel a -35 fokot, ami pici szellel -45-os hoerzetet adott. Most mar felmelegszik az ido napkozben -15-ig, az mar egesz elviselheto. A felesegem, most fent van eszakon Yukonban, ott -45 a tenyleges homerseklet.
Printable View
Erdekes volt megtapasztalni pentek reggel a -35 fokot, ami pici szellel -45-os hoerzetet adott. Most mar felmelegszik az ido napkozben -15-ig, az mar egesz elviselheto. A felesegem, most fent van eszakon Yukonban, ott -45 a tenyleges homerseklet.
Mi még tartjuk magunkat, -2 -5 fok éjjel, nappal 0 körül. Igaz a néhány nappal ezelőtti 100 km-es széllökések odavágta a tetőnek. 2-3 izé lerepült róla, de nem is látni hogy pontosan honnan. De hó van a tetőn, úgyhogy felmászni se tudok, mert így végképp nem látni hogy honnan fújta le őket.
#mindmeghalunk
Csatolmány 9214
Jó, de ha bepirosítják a térképet és úgy néz ki mint egy sivatag, akkor az azt jelenti hogy forróság van. :haha:
Nem, az azt jelenti, hogy félelemmel kellene gondolnod a napsütésre, szaladni co2-adót fizetni, autómentes napot tartani, adományozni a politikusoknak, hogy megállítsák a tengerszint-növekedést (a kátyúnövekedést sem sikerül nekik a közutakon, de ezzel ne is foglalkozz), kevesebb húst enni, és több szójás húspótlót vásárolni a nagy cégektől, hogy jobb profitjuk legyen. Ehhez csak néhány iskolakerülő tini, pár megvásárolt újságíró, és egy pirosra színezett térkép kell, a számokat úgysem nézi senki, mert ahhoz viszony már agysejtek is kellenek.
Ráadásul, ami talán még fontosabb, emiatt nehogy foglalkozz a valódi problémákkal, nyugodtan fordítsd az összes fennmaradó energiádat a színházi drámára :)
A tegnapi nap egy kicsit durva volt nálunk.
Az egyik kép a teraszon készült, 42 fok, a másik bent a szobámban 33 fok.
https://i.imgur.com/NmzKwg3.jpg
Ez konkrétan a tegnapi időjárás itthon
Csatolmány 9247
Az egyik kínai mérő, vettem belőle kettőt, darabja 1 dollár volt. A másik meg Celsiusra állítható. Az meg a szobámban van ahol csak én vagyok. Az asszonynak van telefonja, azon egész nap nézheti Farenheitben is ha ahhoz van kedve. :haha: A Farenheit olyan dolog amit nem tudok megszokni. A mérföld oké, a láb is, a yard főleg. Azokat valahogy át lehet számolni fejben is. A Farenheit az összes közül a legértelmetlenebb dolog.
:haha:
Hát azért ha már ennyire átálltál az angolszász mértékegységekre több tekintetben is akkor menne ott szerintem a Fahrenheit leolvasása is mert végül is ugyanaz csak más mértékegységben jelölve
Nekem egyébként egyáltalán nem megy sem magasság, sem a súly, sem a hosszúság leolvasása angolszász mértékegységben
Dehát ugye közép kelet Európában itt más világ van teljesen Amerikához képest minden téren
Egyébként érdekes, hogy például a kokaint már az amerikaiak is európai grammban mérik vagy kilóban (vagy inkább tonnában ha reálisak akarunk lenni :haha:) nem pedig amerikai lbs alapon
Az is érdekes, hogy náluk miért csak 12AM/PM óraleolvasás van az USA-ban a normál 24 óra helyett