-
Egy idõ után eléggé belassul a játékmenet. Sokszor nem világos hogy mit kell csinálni, a küldetések nincsenek leírva sehová a játékban, nem lehet tudni hogy kit és mit hol lehet megtalálni.
Pl. van egy Balder nevû fickó akit ki kellett nyírnom. Végigkutattam egész New Reno-t utána, de nem lett meg. Semelyik NPC -nél nem mutatott ilyen nevet. Aztán véletlenül szóba elegyedtem egy gyerekkel, mire õ 5 dollárért elmondta hogy be kell mennem az üzletbe. Bementem, és beszéltem a boltossal, mire õ mondta hogy a kopasz fickó kint van a szállítók között. Minddel beszéltem, mire a legutolsó azt mondta hogy X a neve, de nekem kellett rákérdezni hogy a másik neve nem-e Balder. Tehát ennyire bonyolult megtalálni...
Sok az ilyen típusú küldetés.
Meg van egy amiben el lehet árulni a rabszolga kereskedõt, be lehet köpni a kaszinótulaj fõnökénél. De ha elárulom neki akkor -5 negatív karma! Ha keresztülhúzom a rabszolgakereskedõ tervét az miért negatív dolog? A kaszinótulaj sokkal korrektebb arc mint a rabszolgakereskedõ. Akkor miért akarja a játék hogy ne a kaszinós mellé álljak? :confused:
Meg olvastam egy leírásban hogy Big Louis bandafõnök kinyírása negatívan hat a játék végére. De miért? Az a bandafõnök rendkívül mocsok, és már az elején az volt a tervem hogy kinyírom õt is, meg az egész bandáját. Erre kiderült hogy nem tehetem meg? (Illetve technikailag tehetném, de ha jó végét várok a játéknak, akkor mégsem.)
Meg hogy Vault City-nek is rabszolgákat kell beszervezni. Persze Vault City egy olyan hely ahol szerintem senki nem élne szívesen. Még a szex is tilos.
Nem tudom hogy melyik lenne a legelfogadhatóbb település a játékban. :)
-
Érdekes :confused: Hol olvastad ezeket?
Mondjuk nem értem, miért befolyásolja a játék végét Big Louis. Valami olyasmire emlékszem New Reno-ból, hogy állítólag rendet tartott a városban, de aztán hirtelen eltûnt és Strykert és Thompsont hagyta hátra, akik csak balhéznak egymással a hatalomért. Mi köze van ennek VC-hez? :confused:
-
Egyetlen leírást találtam angolul, de az sem túl jó. Néhány alap tippet ki lehet belõle hozni, de nagyon sok csak iránymutatás, konkrétumok nélkül.
Ideteszem, háta neked is segít.
https://falloutnevada.fandom.com/wik...lkthrough_Wiki
Stryker jó nagy mocsok, be is akartam köpni Thompsonnál meg a barátnõjénél, de a játékban nincs rá lehetõség. :)
VC-nek nincs ehhez köze, csak a karma miatt említettem, meg mert elgondolkodtam hogy melyik település a legélhetõbb. Hogy nem negatív karma ha rabszolgáknak szervezek be oda embereket? :confused: Rabszolgásítok egy egész falut, nincs negatív karma, ellopom egy kissrác képregényét, -2 karma. :haha:
-
Szerintem nem ugyanaz a kettõ. A lopásért simán jár a negatív karma, az tiszta sor. A rabszolgásítás már érdekesebb, "mi vagy õk" kérdés. Egyik oldalon ott van a hely, amihez minden odaköt, másik oldalon meg a moralitás. Választanod kell, hogy veszélybe sodrod, netán tönkreteszed az otthonod, vagy elutasítod a rabszolgásítást. Egyébként, ha jól emlékszem, úgy van, hogy felajánlod nekik a lehetõséget és Gerlach lakói a könnyebb utat választják. Legalábbis nálam így volt.
-
Igaz, de az elején is ott van hogy a karakter tudja hogy ez rabszolgaság lesz. (Emlékszem hogy a beszéd-lehetõségek között ott volt amikor a parancsnok kiadta az utasítást.) Utána pedig lehet beszélni velük, az egyik munkással váltottam pár szót, félt beszélni, de azért azt elmondta hogy a szabadság sokkal jobb volt nekik mert enni kapnak valamennyit, de rettenetesen sokat dolgoztatják õket. Úgyhogy biztos hogy megbánták már az egészet, de nem engedik õket elmenni mert a városnak kellettek az alamizsnáért dolgozó munkások.
Az elején azért mennek bele önként, mert nem tudják hogy valójában mi vár majd rájuk és az ígéretek elõször kedvezõnek tûnnek.
Végül is már mindegy, nem lehet õket kimenekíteni onnan, úgyhogy ott kell maradjanak Vault City-ben. Csak fura hogy a játék ezt mint egy laza küldetést osztja ki és von le érte egyetlen karmát sem. :)
-
Két kérdés: Honnan lehet hányást és babzsákot szerezni? Az elsõ a szamurájkard-javításhoz kellene, a másik meg a bányászfalu küldetéshez, a szörnyeltakarításhoz.
-
Milyen bányászfalu, Uranus City (New Reno mellett)? Ha jól emlékszem, a városbeli kínaiaknál van valami cucc a küldetéshez, de arra nem emlékszem, hogy mi volt az. A szörnyeltakarítást még nem csináltam, mazsola vagyok még hozzá.
-
Akkor majd megint beszélek velük, hátha adnak valamit. :) Én elõször azt hittem hogy a néhány patkány lelövése lesz a küldetés, de aztán rájöttem hogy valamilyen férgekrõl beszéltek, de azokat meg elõ kell csalogatni. Dinamittal próbáltam, de az nem vált be. Babzsákot írnak, hogy arra van szükség.
-
Ok, megoldódott. Igazad volt, náluk kellett kérdezõsködni. A férfi csak a zajról beszélt, de a nõ azt mondta hogy levettek valami zörgõ dolgot és ott van a polcon. Onnan levettem, ráakasztottam a bánya elõtti táblára, zörgettem egy kicsit és jött is a 3 féreg. Aztán kinyírtam õket. Kellett hozzá az automata sörétes, jó sok lõszerrel, meg megvagdostam õket karddal is. Az elektromos ököllel is próbálkoztam, de egyszer sem sikerült õket megütni vele.
-
Ennyire nehéz volt? Mennyi lõszert emésztett fel? Nem próbáltad meg a puskás csávót beszervezni?