USA-ban megvan a 100.000.-ik fertõzött.
Úgy tele vannak a New York-i halottasházak hogy már nem férnek be az áldozatok, úgyhogy nagy sátrakat húztak fel ahol az elhunytakat "tárolják".
https://www.cnn.com/2020/03/26/us/ma...ork/index.html
Printable View
USA-ban megvan a 100.000.-ik fertõzött.
Úgy tele vannak a New York-i halottasházak hogy már nem férnek be az áldozatok, úgyhogy nagy sátrakat húztak fel ahol az elhunytakat "tárolják".
https://www.cnn.com/2020/03/26/us/ma...ork/index.html
Hazudhat az áldozatokról Kína, sok ezer urnát szállítottak a temetõkhöz
https://168ora.hu/kulfold/hazudhat-a...etokhoz-183474
Túlzottan nem lepõdnék meg ha a többszöröse lenne az áldozatok száma. Ha csak 3 ezer ember halt volna meg országszerte, akkor szerintem Kína kormánya nem gazolt volna be teljesen. Súlyosabb lehetett a helyzet mint mutatták.
Jó elgondolásnak tûnik ez a 9-12ig csak idõsek, azon kívül meg a többiek, csak itt nem gondoltak azokra akik délután dolgoznak.
Párom pl. most folyamatos délutános (eredetileg 2 mûszakos, csak így oldották meg hogy ne keveredjenek az 1 mûszakosokkal)
Ráadásul délben majd jön a roham, többen fognak bezsúfolódni a boltokba.
A nyugdíjasnak nem kell sem gyerekhez, sem munkahelyhez igazodni, lehet elég lenne nekik 2 óra meg lehet lenne jobb idõpont mint a nap közepén.
Szia,
Lattal mar kozbeszerzesi arakat, hogy a rendorseg, TEK, stb. mennyiert vasarolja meg a dolgokat?
Es tegyuk hozza: ezek a szolid vasarlasaik, nem veletlen, hogy sok esetben titkositjak a beszerzeseket, hogy nehogy kideruljon, hogy mi mennyibe kerult.
Miert valtoznanak meg?
Es ugye az ertheto, hogy meg veletlenul sem azokrol irtam, akik tuzet oltanak, focimeccsen fenntartjak a rendet, elfogjak a fegyveres bunozoket!
Hanem azokrol, akik szerint "olcsobb a temetes mint a golyoallo melleny".
En is elkepzelhetonek tartom, amit egy masik forumon elkepzelhetonek tartott egy hozzaszolo:
"Nos, adva van egy B. Kovacs nevu ornagy es kis csapata egy allami cegnel, valamint C. Kovacs nevu ornagy es csapata az Oshan nevu magancegnel.
Megtortenik harom darab fegyveres rablas, egy gyogyszereket szallito furgon, egy elelmiszert szallito kamion es egy fertotlenitoszert szallito tgk ellen. A rendorseg sajnos nem tudja azonositani Hurka Gyurka Fradi B-kozep elkovetot es csapatat, mert bebonbiztos alibi van, edesanyja szerint nala gombfociztak.
A honvedseg tobb hasonlo rablast vizional, ezert a polgarok vedelmeben kikuldi az ukazt abcd. Kovacs ornagyoknak, hogy a polgarok vedelmeben azonnali hatallyal vedelmi intezkedest kell foganatositani,...:
Azonnali hatallyal kutyakikepzo kurzusra kuldik az osszes orkutyat, sajna a szukos kinalat miatt azonnal csak a watson ceg tudja elvegezni, 2 millio ft/kutya/nap aron. Polgarok erdekeben parancs Oshan majd tehet panaszt, es perelhet nyolc evig, majd az akkori kormany meg majd fizet.
Azonnal hatallyal panikgombot kell szerelni minden aruszallito egysegbe, azokba is amik fuvarhiany miatt allnak, amit csak a 3ig ceg tud szallitani 4 millio ft darabaron, panaszkodni, perelni lehet majd kesobb, most a polgar a fontos."
Bel
REDDIT-en volt kérdés hogy akik elkapták azoknál hogy jelentkezett. Az elmondások alapján akinél érezhetõen jelenik meg vagy közepesen, azoknál köhögés van, mellkasi nyomás és fájdalom, légszomj, láz, sok esetben elviselhetetlen fejfájás, szaglás-ízlelés elvesztése, izzadás, taknyosság, "hullafáradság", minden mozdulatnál azonnal elfáradnak, még a beszéd is fárasztóvá válik és pár szó után már levegõért kapkodnak, stb.
És ezek a fiatalok!
Persze vannak akiknél alig vannak jelek arra hogy egyáltalán betegek, ezt is megemlítik az videó végén, hogy egy egész nagy család elkapta, és nagyon különbözõ módon élik meg a családtagok. Van aki rettenetesen szenved, van akinél meg olyan mintha egy kicsit megfázott volna és annyi...
https://www.youtube.com/watch?v=Flz_BWoO0v8
Azon gondolkodtam hogy egy szekrénybe szerelek UVB-C (germicid) fénycsövet, hogy abba bedobom a boltból hozott cuccokat fertõtleníteni.
Hatásos lehet vagy felesleges? Nem találok egyértelmû leírást hogy hatásos-e illetve mennyi idõre kell besugározni.
Ahogy keresgéltem, szinte már sehol sincs raktáron ilyen csõ (Van ahol írják is hogy a megnövekedett kereslet miatt), de a kompakt kivitelûekbõl is alig.
Én a szárítón gondolkodtam. Ott a ruhák forrók lesznek bent, az úgy megöli a vírust is? 60 fokon csak elpusztulnának...
Alap kérdés, de választ nem találtam rá a Google-n. Hány fokon pusztul ez a vírus?
Indexen utcai riport videó:
https://index.hu/video/2020/03/28/ko...iac_korkerdes/
A germicid lámpa csak a sík felületeken pusztítja el 100 %-ban. (Ex megyei állatorvos mondta, ahogy üzembejárást csináltunk a munkahelyemen.)
Sars vírus gyakorlati tapasztalataira hivatkozva azt is mondta a doki, hogy 56 C°-on 30 perc elegendõ neki. Vagy 73 C°-on 180 mp.
A vegyszerbeszállítónktól azt hallottam, hogy a virológiai labor zsilipelt ajtajánál 2%-os perecetsav permetet használnak ruha fertõtlenítésre. Rendeltem is perecetsavat a melóhelyemre pár száz kilót.