Köszönet a részletes ismertetőkért. Én csak az első filmet láttam még 2013-ban, moziban. Gondolkodtam, hogy megnézem a folytatásokat, de ha ennyire elmentek woke irányba, inkább kihagyom.
Printable View
Köszönet a részletes ismertetőkért. Én csak az első filmet láttam még 2013-ban, moziban. Gondolkodtam, hogy megnézem a folytatásokat, de ha ennyire elmentek woke irányba, inkább kihagyom.
Az utolsót most nézem. Van baj azzal is rendesen...
Megtisztulás éjjel-nappal (2021) The Forever Purge
A film valami mexikóiakkal indul, határon átmennek illegálisan valahonnan, ha jól értelmezem.
Az intrójában amerikai jelképek, de horrorisztikusan bemutatva.
Farmot mutatnak, a fehér cowboy tök béna és szánalmas, nem tudja kezelni a lovat sem. Jön a mexikói cowboy, a ló azonnal kezesbáránnyá válik, mert ő "az igaz cowboy".
Máris előkerült a rasszista kártya is. A fehér cowboy rasszista dolgot mond, mondja hogy nem kellene erőlteteni a spanyol nyelvet.
Természetesen magukat hazafiaknak hívók halomra gyilkolják a bevándorlókat. Mert a hazafiság a film szerint ezt jelenti, természetesen.
A szlogenük is majd nem "Make America Great Again". Kicsit másabb. "America will be America, once Again".
Beszél a kedves riporter, fejbe lövik miközben azt kiabálják hogy "Fake News". Újabb Trump utalás...
Hozzáteszem hogy 2020-ban akarták kihozni a filmet, de a következő évre halasztották a vírus és a lezárások miatt. Viszont a filmben tökéletesen benne van a 2020-as progresszív uszítás és gyűlöletkeltés.
A hispán nőt megtámadják másnap reggel, mert hogy "a megtisztulás nem ér véget", mire a nő fekete főnöke kiszabadítja és kinyírják a támadóikat. Akkor jön néhány fehér rendőr és letartóztatja őket.
Közben az illegális bevándorlók / hispán farm munkások kedvesek és hálásak, de a fehér munkások meg akarják gyilkolni a rendes farm-tulajt. Azért mert csak. Holott a farm-tulaj nekik is ad mindenféle pénzbónuszokat, túlfizeti őket, stb. De ők meg akarják gyilkolni ezért... (logikus!)
Az öreg cowboy beszédet mond arról hogy a földet elrabolták az indiánoktól és ez az USA alapja. (Kanadáé nem? Hát Mexikóé? Argentina esetleg?)
Az öreg arról is beszél hogy kövér politikusok okozták az erőszakot akik golfoznak. (Hányadik Trumpra utalásnál tartunk?)
Majd a gonosz fehér munkás kivégezte az öreget. De persze megjelentek a mexikói illegális munkások és megmentették a család többi tagját.
De abban a pillanatban megjelennek az amerikai nemzeti zászlós kisteherautók hogy terrorizáljanak minden ártatlan embert, főleg a mexikóiakat.
Horikeris tetovált őrültek mondják hogy nincs bűnözés és minden legális. (Na ja, a nácik híresek arról hogy anarchisták.) :haha: A film úgy tesz mintha Amerika egyik fele ártatlan de hősies és bátor kisebbség lenne, míg a fehérek 99%-a gazdag rohadék, KKK csukjás és náci volna.
Most kilőttek egy rendőr autót, lassított felvétellel borul fel, miközben alá van vágva a nemzeti himnusz.
A család tagjai meg a bevándorló mexikóiak együtt egy kamionnal mentek be a városba a farmról. Tele volt a házuk fegyverekkel és lőszerrel, élelemmel, stb. SEMMIT nem vittek magukkal. :huuu: Eleve hová menekülnek? Azt se tudják merre menjenek, de hátrahagyták a farmot ami olyan mint egy erődítmény és védhető lett volna, meg az összes állatot is bezárva hagyták.
Természetesen a szokásos demagóg téma sem maradhatott ki, hogy Mexikó befogadja az amerikai menekülteket, meg Kanada is, mert tök jó fejek és az erőszakos gyilkos USA-ból le kell lépni a békés Mexikóba és szabad Kanadába. :haha:
Kiderült hogy a fehér cowboy nem úgy rasszista, hanem csak szeperatista. De csak azért mert "nem érti a kultúrát".
Nézem, nem lepődnék meg ha Juan vagy a másik hispán hősi halált halna vagy ilyesmi. A többi film is arról szólt. Majd meglátjuk hogy hogy lesz vége a filmnek...
Természetesen belebotlanak még több rasszista fehérbe, mert ugye szinte csak olyan van az USA-ban. Másmilyen nincs.
Na, annyira tudtam. A rasszisták megölték Juan (testvérét? sógorát?). Hasba lőtték így hősi halált halt, mert megmentette aztán segítette a fehér cowboy családot. Ha nem maradt volna velük túlélhette volna az egészet.
Ó... természetesen van hispán kisebbségi védőcsoport is. Ők nem fosztogatnak és nem erőszakosak, csak megmentik a sajátjaikat a gonosz rasszista fehérektől.
Mindenkit lemészárolnak a gyilkolók "aki nem tagja a gyűlöletcsoportuknak" - mondja a média a filmben. Érdemes tudni hogy 2017-ben a valódi gyűlöletcsoportok elkezdtek szépen feloszlani Charlottesville után. Sorra szűntek meg. 2020-ra már nem igazán maradt semmit belőlük. (Már ami az ilyen szélsőjobbos fehér felsőbbrendűségis csoportokat illeti.) A film mégis úgytesz mintha tele lenne velük az ország.
Most meg indián menti a fehér családot, mert a mexikóiak kilobbizták nála hogy mentse meg őket. Jó sok logika van benne. Ők fehérként ottmaradhattak volna a farmon és elvileg nem bántotta volna őket senki, ha már rasszista fehérek uralják az egész országot. Akkor minek menekülnek?
Az indián elmondja hogy szabad átjárás volt az USA és Mexikó között, de azok a szemét fehérek, azok falat építettek és már nem lehet csak úgy átmenni a határon. (Újabb Trump-nak beszólás.)
A fehér rasszisták a teherautó után mennek. A teherautó a menekültekkel még pont beért a táborba, úgyhogy az indiánok és a mexikóiak most összefogva vívják meg a harcot a gonosz fehérek ellen. Persze nehéz a helyzetük mert nincs lőszerük és íjakkal, számszeríjakkal meg nyilakkal is kell majd harcolniuk. Rendkívül reális hogy egy indián törzs nem készül fel csatára amikor tele van az ország rasszistával és minden évben van egy 12 órás háború...
Puszta kézzel győzték le a puskásokat. Ráadásul amikor kicsinálták őket, mit vettek fel a földről? A fegyvereket? Dehogy. Hanem egy kötelet.
Egy "Wilhelm-scream" is belekerült a filmbe. Mondjuk elég érdekes, mivel teljesen komolyan adja elő magát a film, mire bevágnak egy vicces kiáltást...
Puszta kézzel kinyírtak még néhány másikat, és azoktól vették el a pisztolyaikat. De a puskákat és pisztolyokat meg hátrahagyták az előző jelenetnél. :huuu:
A kis csapat elérte végül a biztonságos, erőszak-mentes Mexikót, ahol nincs erőszak, nincs rasszizmus, és mindenki boldogan és békében élhet.
Majd jön a rádió, ami bemondja hogy 2 millió amerikait fogadott be Mexikó, mert Mexikó jó és barát, csak az USA volt rakás szemét és az is maradt.
Aztán bemondja hogy bár a kormány nem tud mit kezdeni a szélsőjobbos rasszista fegyveresekkel, az átlagpolgárok csoportokba verődnek és fegyverekkel harcolnak ellenük, mert az a helyes és meg kell ölni őket.
IMDB-n 5.4/10-en áll.
https://www.imdb.com/title/tt10327252/
https://hu.wikipedia.org/wiki/Megtis...%A9jjel-nappal
https://www.youtube.com/watch?v=xOrXpK-rUaI
Hát erre nincsenek szavak... És még azt hittem hogy az előző filmeknél már nem lehet rasszistább WOKE-abb ökörség. De ez az összes többin túltett.
Szégyen vagy nem, eddig nem láttam még a John Wick filmet. Ma sort kerítettem rá.
Túl sokat nem tudok róla írni, a történet elég egyszerű. Az akciójelenetek nagyon jók, a színészi játék is meggyőző. A következő napokban megnézem majd a többi részét is. :cool:
Amit eddig mondtak a filmről, azt hittem hogy arról szól hogy elrabolják John Wick kutyáját és ő megy, megkeresi és megmenti. Sokan ezen poénkodtak is, meg mémek vannak róla. De a filmből kiderül hogy egyáltalán nem arról van szó, meg nem is vicces helyzet...
A kutyaelrablós az Bruce Willis film, de már a trailere is annyira rossz volt, hogy nem néztem meg.
Megnéztem a másik 2 John Wick filmet is. Ok, az akciójelenetek nagyon jók, ugyanakkor a karakterek nem sokat mondanak. Persze nem bántam meg hogy megnéztem őket. A 4. része most jön ki egy hét múlva.
Amit megnéztem még a múltkor az a Hot Fuzz, magyarul a "Vaskabátok" című film. Annak idején nagy hangja volt, nekem is tetszett, bár annyira hatalmasat nem ütött. Voltak benne jobb és gyengébb poénok is, kicsit fárasztó is volt.
Nem rossz, bár kicsit túl van értékelve.
IMDB-n 7.8/10-en áll.
https://www.imdb.com/title/tt0425112/
https://www.youtube.com/watch?v=x9oyatfrZ0A
Amit ma néztem meg az ütötte az összeset. Ez volt a nekem való.
The Last Stand (2013)
Falusi sheriff és a beosztottjai útját állják az FBl elől Mexikóba menekülő drogbárónak és bandájának. Arnold hozza a szokásos akcióhőst, nem akarja előadni hogy fiatal, ezzel kapcsolatban poén is van benne. Sok humoros és komolyabb akciójelenet is van a filmben, lövöldözés, autós üldözés, szerencsétlenkedők akik hősiesen viselkednek és nem csak bénáznak. Fegyveres öregasszony is akcióba lép. :pisztoly::puska:
Az alap sztori nem rossz, vannak benne valódi karakterek akiket lehet kedvelni és lehet velük itt-ott azonosulni, meg drukkolni nekik.
Ha nem láttátok, én nagyon ajánlom megnézésre. :thumbup
Ez meg alul van értékelve IMDB-n. 6,3/10-en áll jelenleg. Szerintem egy 9-est megérne. Nem találtam benne hibát. A végén agyaltam a banki átutalás dolgon amit a drogbáró csinált, de meglepődtem rajta hogy a film tudta hogy az úgy nem logikus és a végén úgy a film azt a lyukat befoltozta. Szóval a végén az sem probléma benne. :tapsol:
https://www.imdb.com/title/tt1549920/
https://www.youtube.com/watch?v=pFQgp0TSe3U
Egy háborús filmet néztem néhány napja: A tank (Háborús fenevad), eredeti címe: The Beast of War, 1988-as film. A cselekmény a szovjet-afgán háború idején játszódik, 1981-ben. A szovjetek elpusztítanak egy afgán falut, de utána egy tank leszakad a menetoszloptól. A legénységnek nem csak a bosszúszomjas afgánokkal kell szembenézni, hanem a tankot parancsnokló szadista hadnaggyal is.
https://port.hu/adatlap/film/tv/a-ta...ar/movie-39248
A film 8,8-as értékelést kapott.
Videán elérhető a teljes film magyarul és angolul is; a magyar szinkron hátránya (legalábbis azé, amit én találtam), hogy a pastu párbeszédekhez nincs felirat.
Mondjuk az igazi cowboyok tényleg a mexikóiak.
https://www.youtube.com/watch?v=H5hbVZHyqQg
Elég korrektnek tűnik a srác. Kissé illúzió romboló, de valószínüsíthetően a mocskosabb, kevésbé magasztos verziók az igazak.
Megnéztem újra a Farkasok éjszakája(Hold the dark) című filmet, és már kezd összeállni a történet.
Jó kis thriller(?) elég sok kérdés nyitva marad a végéig. szerintem érdemes kétszer megnézni, akár hosszabb időt hagyva neki, akkor világosodik a sztori.
Ui. Könyvet érdemes elolvasni, csak kérdés, magyarul megjelenik-e.
Ez egy teljes dokumentumfilm a Partizánon, szerintem elég korrekt.
A magyar filmgyártásról szól, politikai és anyagi szempontból.
Rendszerhiba - A magyar film el nem mondott története
https://www.youtube.com/watch?v=133O5AexiBE