Van munkavédelmi oktatási anyag , és egy a villamosbiztonság de elég részletesen kidolgozott anyagok ezt tuti nem veszik be ,hogy te csináltad :) de ha kell elküldöm .Még körülnézek a gépemen hátha találok valami egyszerübbet.
Printable View
Megtudtam hogy mi az, de nincs olyanom... A pps-t fejbõl tudtam volna.....
HA küldesz egy e-mail címet egyet szerintem tudok küldeni:)
Ha még nincs ppt-d akkor tudok adni én is. Mond mi legyen benne formailag (áttûnés, kép, szöveg, táblázat, audió/videó, animáció). Évente 100-150 landol nálam értékelésre, biztos akad neked megfelelõ.
Szellemautó?
Valaki visszajött a jövõbõl? :D
Vagy valaki nagyon ügyes a videócsalások terén?
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=k2_t6v0zrIw
Köszönöm mindenkinek! :)
Pps-el nem lett volna problemám! :D
Sziasztok!
A jó prepperkedéshez többnyire pénz is kell. És ugye mi az ami relatív sokat ér?
Esetleg az arany.
Sokat olvastam arról, hogy a folyami iszap, homok elég sok aranyat tartalmaz, de annyira nehéz kiszûrni belõle, fõleg környezetkárosítás nélkül (higany) hogy nem éri meg belevágni.
A másik ami aranyat tartalmazhat, az még a tengerparti, vagy sima strandok homoka.
Na elõször is a homokban levõ aranylemezek miatt gondolkoztam azon, hogy nem lehetne-e idõt energiát nem kímélve valami gépet építeni, amin átfolyik a homok és optikailag, vagy más módon szûri ki az aranyat az iszapból, akár a víz alatt csöndesen dolgozva, a víz kinetikus energiáját használva?
A másik ötletem az volt, hogy egy egyszerû robotszerû valamit szerkesztenék, esetleg láctalpas nehéz, vagy úszó robotot, ami fémkeresõvel pásztázza a tengerpart, folyó, strand fenekét, és az aranyat automatikusan kiássa, kiemeli, stb:
Manapság a robotépítés már nem egy nagy dolog....
Szerintetek?
Vagy van ennél egyszerûbb módja a pénzkeresésnek?
Ja igen, tengerpartoknál általában (ha elkészülne a robot, fõleg luxus helyekre juttatnám el, például dubaii tengerpart, meg hasonlók) és gyûrûket, medálokat emeltetnék ki a robottal.
Gyakorlatilag a robotfûnyírók elvén mûködõ szkennerre gondolok, ami automatikusan mûködik. Esetleg idõnként "lehorgonyozza" magát és a hullámzással töltõdik.
Azt hiszem joggal állithatom hogy a téma szakértöje vagyok! :D Azaz egy aranybuzi. Imádom az aranyat! Régen aranymosással probálkoztam a helyi folyobol. Hát mit ne mondjak mire több tonna földet átmozgattam a nagy semmiért... Picit mérges voltam! :) Aztán derült ki hogy szabályozva van a folyo.
Viszont kutbol felhozott homokbol kis menyiségü aranyat már sikerrel mostam. Aranyat mosni piszoknehéz és nagyon sok homokot kell átmozgatni mire szemmel láthato menyiségü arany lessz.
Ami viszont nagyon bevált az az elektronikai hulladékbol kivont arany. Gyüjtöm régi gépeket telefonokat és abbol vonom ki az aranyat. Viszont kis menyiségben nem éri meg nekiálni. Le"szerzödtem" a helyi számitogépszervizekkel és veszem töllük kilora az anyagot. Igy hogy veszem nincs akkora profitom az aranyon de még mindig nagyobb mintha megvenném gramm árba.
Viszont az aranyam hiába vagyok bent biztos hogy 95% feletti a tisztasága szinte senki nem veszi át bevizsgálás nélkül. Ha meg át vennék akkoris csak 14k nak számitanák be. Egy helyen vették töllem eddig át épkézláb árban. De mindegy nem is baj arany mindig értékesebb lessz mint a pénz.
Ami a fémkeresözést illeti és nyáron szoktam parton keresözni. Sajnos már ki vannak épülve a fémkeresösök strand "területei". Sokmindent lehet találni. Orákat apropénz szemüveget láncokat gyürüket. Tavaly egész szép menyiségü ezüstöt összeszedtem és elég sok aranyat is. Sok hülye ember bemegy a vizbe mint a karácsonyfa azt hagya el a dolgait rendesen. De nem egy életbiztositás. A területét védö fémkeresösök nagyon agresszivak tudnak lenni! :D
Amugy arany port fémkeresövel sose fogsz találni.
Ha lenne a kis menyiségü finom por kinyerésére hatékony modszer azt csinálnák már.
Rossz helyen keresgéltek.... Menjetek el Alaszkába, ott érdemes aranyat mosni. :D