https://hvg.hu/itthon/20200330_A_Fid...azasi_torvenyt
Printable View
Játszották a harcost az ellenzékben, de a helyzet annyi, hogy úgyis csak csinál minden kormány amit akar, fõleg 2/3-addal a kezében. Pont ezt írtam a múltkori szavazás elõtt, meg után is. És a mai meg bebizonyította hogy igazam is volt. :hogymi:
Szerintem nem számít túl sokat az hogy papírjuk van arról hogy csinálhatnak dolgokat, vagy egyszerûen papír nélkül is megtennék amit akarnak.
De bántja azokat is, csak kisebb mértékben. Az idõsebben már gyengék, az immunrendszerüknek is annyi és inkább vannak olyan betegségeik ami miatta esélyesebb hogy "elvéreznek" a korona elleni harcban. Olyan ez, hogy az sem meglepõ ha a 100 méteres futóverseny számban egy egészséges erõs fizikumú futó nyer és nem egy 300 kilós fél lábú cukorbeteg.
Ugyanakkor azért mennek a fiatalok is kórházba, az olaszok azt írták hogy a kórházi súlyos betegek 30%-a fiatal. Volt itt egy lista is fiatal áldozatokról. Tegnap nálunk egy 42 éves nõ halt meg, nem volt semmilyen korábbi betegsége. De aki nem hal meg, az is kutya mód megszenvedhet vele.
Most írja nálunk az állatorvosi rendelõ, hogy még mûködnek, viszont aki odamegy az állatával, az nem mehet be a váróterembe, hanem a kocsijában kell várakoznia amíg az állatorvosok beviszik a kutyát/macskát/stb. és megvizsgálják.
Sziasztok!
Nyilván ilyet hiába keresek a surface weben:
Lehet tudni, hogy milyen a kijárási tilalom betartatása Budapesten szombat óta?
Annyit találtam, hogy 30-án délelõtt 739 rendõri intézkedésnél 15 helyszíni bírságnál és 79 szabálysértési feljelentésnél tartottak.
A sztori annyi, hogy a rendelet szerint a barátnõm férje láthatja a gyerekeket, de mivel elvinni nem tudja õket, mert a szüleivel lakik, így az õ otthonukban kellene ezt megejteni, de a barátnõm nem hagyhatná el azt jogszerûen, hogy mondjuk addig átjöjjön hozzám. Kicsit nonszensz szerintem, de ez van.
Feltételezem nem büntetnék meg, ha meghallgatják a sztorit, de azért ha a betû szerint nézem, akkor nekem úgy tûnik van rá esély.
Semmilyen.
Én is van, hogy bemegyek munkahelyre. Tény, hogy sokkal több rendõrt látni, de ember is rengeteg van mindenhol. A forgalom csökkent, de szabad szemmel is jól látható, a fotókon megjelenített "kihalt a város" sztori egyáltalán nem igaz.
Amit leírtál sztorit azt belátásotok szerint kell egyeztetve megoldani. A legjobb lenne, ha most kicsit mellõzné a gyerekek láthatását, ha normális a viszony ezt meg lehet beszélni szerintem. Ez mindenki érdeke, nem csak az övé vagy a tiétek. Létezik skype, whatsapp és még millió program telefonra amikkel lehet videótelefonálni. Szerintem 1-2 hónapot kibírhat így is. Az hülyeség, hogy a párod a saját lakhelyén hagyja az exével a gyerekeket, semmi esetre sem engedném, mi több, inkább én is oda mennék a helyedben hozzájuk, hogy ketten legyetek ott a gyerekeken kívül abban az idõben, mikor ott van a harmadik fél is. Sajnos sok rosszat olvasni elkeseredett szülõkrõl, jobb nem kísérteni a sorsot (nem ismerem a körülményeket és a viszonyokat, de jobb felkészülni mindenre is).
Köszi a választ jöhet még, ha valakinek van városban járós tapasztalata!
Köszi az egyéb tippeket is, nem teregetek magánéletet extenzív, csak azért írtam a szitut, hogy látható legyen, hogy nem rosszban sántikálok.
A kannabisszal nyerhetjük meg a szuperbaktériumok elleni harcot
https://24.hu/tudomany/2020/03/26/ka...uperbakterium/
Magyarország: Újabb 45 fertõzött, 492 összesen. Újabb halálos áldozat, 16 összesen.
"A koronavírus-járvány miatt autó helyett a lélegeztetõventilátor lett a legfõbb terméke az amerikai Ford cég egyik michigani üzemének, amely a következõ 100 napban 50 ezret gyárt a készülékbõl. A vállalat azt ígéri, hogy szükség esetén ezt követõen is képes lesz havonta 30 ezer lélegeztetõventilátort készíteni." (MTI)
Én autopályán járok sokat. Azt tapasztaltam, hogy ami korábban 70-120 perces út volt az most fixen 60 perc alatt van. Budapestre nem járok be, de több nagyvárosban megfordulok. Jelentõsen kevesebb embert látok. A vidéki kisvárosokban a nyuggerek flangálnak ugyanúgy.
Egyik boltban (tisztítószerek, háztartási dolgok, fröccsöntött szarok, stb.) szólt az eladó, hogy várjanak kint egy kicsit, mert egyszerre csak 5 vásárló lehet a boltban. Erre az volt a válasz, hogy mi csak egy-két dolgot veszünk csak és bejött két nõ. Állok a sorban, tartok magam elõtt 1,5-2 métert, erre egy öreg faszi bevágódik elém. Mondom neki, hogy kocogjon a sor végére. Felháborodott rajta. Feleségem a patika elõtt járt ugyanígy a bátyám meg egy másik patika elõtt dettó...
Értetlenek az idõsek. Tisztelet a kivételnek!