Ami olcsóbb az nem tölthetõ, ami még olcsóbb meg nem vízálló. Szóval ezért mondtam ezeket, mert ezeket ismerem, merem is ajánlani. Drágábbat még könnyebb lenne mondani, de a skliunt h03 rc 45$ körüli árával az elsõ amit igazán merek ajánlani.
Printable View
Ami olcsóbb az nem tölthetõ, ami még olcsóbb meg nem vízálló. Szóval ezért mondtam ezeket, mert ezeket ismerem, merem is ajánlani. Drágábbat még könnyebb lenne mondani, de a skliunt h03 rc 45$ körüli árával az elsõ amit igazán merek ajánlani.
Nekem a Petzl Pixa 1 a viszonyítási alap, ami ugyan közelre jó, de távolabbra 0, strapabíró, ütésálló, de nehéz, és zabálja a 2 db AA elemet/akkut. Ebbõl indultam ki, látván, hogy robog a fejlõdés a lámpák terén, de nem vagyok fanatikus lámpagyûjtõ, pláne hozzáértõ, ezért kérdeztem a szakértõt. :) Próbálok tájékozódni a javaslataid alapján, köszi.
Nos amiket ajánlottam az összes teljesen más dimenzió fényben, de e helyett még egy 30$-os NU25 is jó választás lehet, az pille könnyû, mivel mûanyag, fénye ehhez képest elegendõ kell legyen és az üzemidõ is rendben van ha kevésnek bizonyult a petzl akkor is. Vess arra is egy pillantást, én itthon azt a fejlámpám használom a legtöbbet, mert tényleg pici-könnyû és ha nem akarsz szabadban kóborolni vele akkor bõven elég a fénye is.
Nézem azt is, kösz.
Még egy dilettáns kérdés: a beépített akkus könnyû lámpák akkujának várhatóan mennyi az élettartama? Van errõl tapasztalat? Gondolom, okos használat mellett is kipurcannak max. 4-5 év alatt, mondjuk pl. heti 1-10 óra használat mellett (nyár/tél).
Magas fokozatban elmegy 5 órát gyári adat szerint. Ez legyen a valóságban 4 óra. Ha heti kettõ ciklus kerül bele, és elvben a lítium akku kibír legalább 4-500 ciklust jelentõsebb kapacitás vesztés nélkül akkor is évekig jónak kell lennie. De ha meghalna akkor még mindig ott a lehetõség arra, hogy vegyél egy újat, vagy kicseréld az akkut benne, igaz nem tudom mennyire bontható, ezeket általában örökre rakják össze. Ha kiszámolod mennyit költenél ez idõ alatt elemre ha továbbiakban is a petzl-t használod akkor nem is rossz a teljes költsége a használatnak :)
Ettõl függetlenül prepper szempontból mindenképp érdemes elemmel üzemelõ lámpában/fejlámpában is gondolkozni!
Tisztességes dinamós töltõt én még nem láttam (értelmes áron persze), napelem-powerbank kombóm az van és tudom, hogy most télen elég csekély az amit tud tölteni, arra felesleges alapozni. Távirányító, rádió, stb., cerka elem még évekig fellelhetõ bármilyen gebasz esetén. Ha ügyes vagy akkor tudsz belõle egyszerre sokat is hazavinni, csak tudni kell hol van. A népek elõször a kaját és szeszt fogják a boltokból hazavinni. A tescoban a kínáló polcokon van kb. 2-300 csomag AA elem kitéve ;) Lehet vásárolni nyugodtan, azt nem fogják a parkolóban elvenni, mert nem ehetõ.
én láttam tisztességesnek gondolt dinamós töltõt, talán Orbit volt a márkája, és 30ezer körül volt
Hát, azért erre ne vegyünk mérget. Emlékeim szerint már többször is olvastam, hogy amerikai vészhelyzetek esetén (hurrikán stb.) az elemek is pillanatok alatt eltûnnek a boltokból, akárcsak a víz, kaja, benzin stb. Igaz, ott (bizonyos régiókban) rutinosabbak a hétköznapi prepperek, jobban szoktatva vannak a természet erejéhez.
@Haven
Én árérzékenyen fordulok ezek felé. Ha lenne 10e körül olyan ami tartósnak bizonyul akkor biza már lenne, mi több, cikk is lenne róla. Mivel nincs ezért ilyen cikkem sincs. Sajnos.
30e Ft-ot kicsit soknak találok ezért, akkor inkább veszek egy bringás USB-s dinamó szettet, meg egy emelõt a bicajhoz és tekerek :D
@Cattaro
Itthon nem rutinosak, nem félnek a sötéttõl. Mivel bíznak abban, hogy áram lesz. Aztán meglehet, hogy nem.