Nem tom mashova tenni, most neztem a Nat Geo-n, egy feloras szosszenetet, cime: Could You Survive the Zombie Apocalypse? Nem volt rossz, amatoroknek. Fegyverekrol nem beszeltek... ?
Printable View
Nem tom mashova tenni, most neztem a Nat Geo-n, egy feloras szosszenetet, cime: Could You Survive the Zombie Apocalypse? Nem volt rossz, amatoroknek. Fegyverekrol nem beszeltek... ?
Pinceraktár elkészült (betonozás, festés, linóleumfektetés és tegnap végre kész lett a polcrendszer is). Most már csak tele kell pakolni:) Majd teszek fel képeket.
Bodzaszorp in the making: Csatolmány 3126
Jól néz ki a cucc! :)
Raktár megpakolva. Konklúzió: rohadt sok a cseresznyekompót és a meggylé meg a bodzaszörp - némelyik már bodzabor, nyami:) Van még szilvalekvár dögivel, magozott meggy hegyek (rumos is!) Konzervem viszont sajnos elég kevés (chilis bab, babkonzerv, darálthús, mycream, ami több van). Ja még van némi felezett barack, ananász, meg leveskocka, zacsis leves. Mit javasolnátok, mikkel érdemes bõvíteni?
Lemaradt: 100 liter ivóvíz kannákban, meg pár karton ásványvíz, de ennek mennyisége ingadozik a 8 karton -1 karton között.
Meg viz, sok! Cukor, so, fuszerek. Szemeteszsak. Sok. Konzerv. Az nekem sok van, befottre cserelek, ha megoldod a fuvart :)
só, cukor, bors. nem tudom gondolt e valaki fûszerekre mert feketeborsot nem tudsz termeszteni ha jól tudom és sót sem bányászni. cukor elõállítás mág csak csak de macerás és a cukor nem romlik meg ahogy az ecet sem és az jó fertõtlenítõnek is.
Ha már szóba került az ecet, éppen a napokban szûrtem le és töltöttem üvegekbe kb. 5 liter almaecetet. Mindez csak munkaidõ ráfordítás árában.
Egyébként kész lett a megy befõtt és meggylekvár korai meggybõl. Plusz néhány konzerv, 2kg cukor és a régebbi dolgok között kotorászva új értelmet nyert a gyertyagyûjteményem mint "stratégiai tartalék".
Ismét raktam el egy lezárható vödörbe konzerveket és elrejtettem.
Nálam az a fontos, hogy legyen minél több helyre szétosztva a készlet egységesen mindenbõl egy kicsit és emellett vannak külön specifikus (pl.:élelem) tárolásra alkalmazott tárolók is.
Több dolog miatt teszek így:
-nem áll fenn a veszélye annak hogy valaki belebotlik a csordultig telt (sõt hívogató) "prepper" sarokba. Beépítek/tárok emellett néhány dolgot a mindennapi életben is használt helyeken, hogy kéznél legyenek.
-kifosztás után, ha életben maradunk (valószínûleg) akkor van tartalék, van mibõl élni.
-belsõ morális válság esetén ne áll fenn a veszélye, hogy valaki felélje a készleteket, már amennyiben olyan súlyosak az SHTF következményei.
-van egy bizonyos alap biztonságérzetem a krízisidõkre és a mindennapokra, mert nem kell ide összeomlás vagy WW3, hogy szoros helyzetbe kerüljünk, elég ide néhány meggondolatlan lépés vagy egy-két bomlasztó beállítottságú személy.
-negatívuma ennek az egésznek, hogy egyenlõre én tudom a készletek pontos helyét, így ha kiesek az "egyenletbõl" akkor a többiek térkép híján nehezen találják meg a készletek kb 70%-át.
-esetleg alul informált/dezinformált emberek "paranoidnak, õrültnek" tarthatnak a számukra nem mindennapos készülõdésem miatt, már ha össze bírják rakni az apróbb jeleket amik utalnak a készülõdésre.
Eddig itthon elmondtam a többieknek néhány részletet/praktikát, de egyenlõre nem izgatják túlságosan magukat, sõt bele is egyeztek bizonyos dolgokba.
Igaz azt nem mondtam hogy nagy erõkkel készülök konkrétan és szervezetten, tervet szövögetve ... mondjuk egy SHTF-re.
A legjobb szerintem az hogyha beépítjük a mindennapokba az elvieket és gyakorlati dolgokat, ennek intenzitása függ attól, hogy milyen nagy "falat" is kell áttörnünk ahhoz hogy elõbbre kerüljünk valójában.
Kellemes napot (nem csak) fórumtársak!
A só témához:
érdemes adalékmentes (Kálium ferrocianid, tapadásgátló E536, jódozatlan) és minél magasabb (97,5% és felette) NaCl tartalmú bányasót vásárolni.
Röviden ennyit fûznék hozzá.
Nemrég leltem rá a Tacskóban
http://necipelje.hu/images/product/28705.png