Az M-Tramp-ot a Reintex gyártatja kínában...
Printable View
Az M-Tramp-ot a Reintex gyártatja kínában...
Nézegettem a táskákat, amik korábban voltak linkelve, ezek jutottak eszembe róluk:
-nem vennék oldalzseb nélkülit, sõt inkább olyat, amin minél több, külön zárható rekesze van. Jó ha csukott szemmel is tudja az ember hova nyúljon, ha kell valami, és nem szükséges hozzá a nagypakkban matatnia. Pl. este sötétben bármiért (kifogyott a gyufa, kell egy csoki, stb...)
-20e sok pénz, ennyiért legyen már rajta minimum mellpánt, de ha mód van rá, deréknál összecsatolható pánt is. Jobban oszlik a terhelés, jobban bírja hosszú távon a medence mint a vállak, egyel több esély, hogy nem rántják le rólam csak úgy egy váratlan ütés után.
-szín jó kérdés... szerintem feketével nagy bakot lõni nem lehet, símán hordható városban is, nem olyan feltûnõ, egy terepmintás cuccról kb virít, hogy olyan emberé, akinél van valami (lõszer, kaja, víz, szerszám, mert túrázó/katona/prepper)
Szerintem.
Ezeket egy igazi harcos a Rambo kés markolatában tartja! ;) :D
Ezt a kritériumot mind a három zsák teljesíti, bár a Bergen mellpántja kurrens cikk lehet.
Én is így vagyok vele, de inkább az OD felé hajlok. A fekete elég security ill. paramilitáris lett. A zöld már nem menõ, megmaradt a vadászoknak. De a rikító színû cuccokat is el tudom képzelni békeidõben.
Az a kés, amelyiknek üreges a markolata, nem is igazi kés... Egyébként én most egy Heavy Tools hátizsákot használok, 50liter körüli belseje lehet, 1nagy-1közepes-1kicsi zsebbel, plusz két kicsi zseb oldalt, mellpánt. Egyszerûen imádom, hihetetlen, mi mindent elnyel! Az EDC meg egy mûanyag fedeles ételtartóban van, nem kerekben, hanem tégla alakúban, zacsizva, így azért van esély rá, hogy nem ázik be.
Az a kés, amelyiknek üreges a markolata, nem is igazi kés... Egyébként én most egy Heavy Tools hátizsákot használok, 50liter körüli belseje lehet, 1nagy-1közepes-1kicsi zsebbel, plusz oldalhálók, mellpánt. Egyszerûen imádom, hihetetlen, mi mindent elnyel! Az EDC meg egy mûanyag fedeles ételtartóban van, nem kerekben, hanem tégla alakúban, zacsizva, így azért van esély rá, hogy nem ázik be.
Ilyen:
http://www.edigital.hu/Notebook_task...268/277642.jpg
Mivel a régi kiszsákom hálóssá szakadt, beruháztam egy olyanba, ami talán örök élet és egy nap.
Berghaus Centurio 30 + MMPS
Egyszerû, mint a faék, 1000es ardura, vastag anyag, jó varrások, mert SHTFnél már nem él a 10 év gari...
Amin még agyaltam, az Eberlestock Halftrack a lecipzározható elejével, de elég drága és dupla súly, a cippzár pedig ki tudja meddig feszíthetõ, eddig ha elromolhatott, el is romlott.
Ardura? Cordura?
Amúgy jól néz ki a hátizsák. :thumbup
Gondolom licenszjogok miatt nem hívhatják Cordurának, tulajdonságban ugyanaz.
Már korábban is említettem, ha egy zsák úgy néz ki, mint egy karácsonyfa a ráaggatott mindenfélével, akkor a gazdája valamit rosszul csinál.
Nézd meg, hogy a sok molle hátizsákos katona hogy megy járõrbe vagy viszi a cuccait. Legfeljebb két kis pakk van rögzítve valahol a zsákon, minden más a mellényen van, a zsák pedig üres. A mellényen van létjogosultsága a szalagoknak, egyébként pedig csak tacticool civileknek szóló marketingfotókon látni biszbaszokkal telepakolt molle zsákokat.
Elõször engem is elvarázsolt a számtalan szalag mindenhova varrva, de soha semmire nem használtam õket, nem volt rá szükség.
Esõkabátot, hálózsákot és derékaljat rögzíteni gumikötelet, hevedert, karabinert minimális számban használok, ehhez semmi szükség még egy kiló felvarrott hevederre, csak néhány jó helyen elhelyezett fülre.
A Centurión is már sok szalag van a fedlapon, ami talán puha fegyvertokot rögzíteni jó lehet, miközben nincs oldalkompressziós hevedere, de külön hevederekkel körbe tudom kötni, ha kell. A két kicsi 10 literes táska pedig könnyebb, tartós holmikkal megtömhetõ, így lesz a BOBból egy hetes zsák, annyit talán kibírnak a cippzárok.
Nagyobb zsákkal a hátamon úgysem tervezek vándorolni, a mobilitás a fontos, így evakuációra és kirándulásra ennyi súly épp elég egy magamfajta öreg civilnek.
"csak néhány jó helyen elhelyezett fülre"
Erre találták ezt ki, hogy nem õk mondják meg, hogy hol van jó helye a fülnek, hanem a sok közül mindenki azt a kettõt választja ki, amelyik neki a legszimpatikusabb.
Meg van ez a korábbi katonai zsákoknál is, mint az Alice, csak ott klipsszel és kisebb variálási lehetõséggel, illetve a klipsz kevésbé stabilan rögzít.
Az tény, hogy katonai cuccoknál érdemes a teljes rendszert venni, mert a sok mindenféle vegyesen a végén nem fog passzolni. (német, osztrák, francia, angol stb rendszerek csak annyiban különböznek, hogy itt-ott biztosan legyen egy-két bosszantó összeférhetetlenség...)
Viszont a rendszerrel együtt bevásároljuk a hiányosságait is. Erre kínál megoldást a MOLLE - igen sok pénzért...
Ez nem háti- vagy málhazsák, de nem rossz egynek.
http://www.youtube.com/watch?v=3APswtPcYK0
Ahogy mondja, egy kicsit tényleg olyan mint az orvosi táskák.