A háború is változik,volt úriemberes háború,volt mocskos,gázos háború,volt anyag háború..a következõ ember háború lesz(és már itt is vagyunk annál a bizonyos kõlapoknál....
Printable View
Ez egy igen érdekes cikk. Kis pontatlanságok lehetnek benne. Pl. Grúziában nem pásztorok, hanem egy favágó brigád találta meg a sugárforrást, amivel késõbb vizet melegítettek. Megbetegedtek, de túlélték. A stroncium (Sr-90) tisztán béta sugárzó, így a ruhán a sugárzásnak csak csekély hányada hatol át. Levegõben a hatótávolsága ennek a sugárzásnak néhány méter. A stroncium veszedelmes sugárzó anyag, mert a szervezetbe bekerülve a biológiai felezési ideje gyakorlatilag megegyezik a fizikai felezési idejével, ami 27 év. A csontokban dúsul. Szerencsés viszont az, hogy az oroszok hihetetlenül jól oldották meg ezeknek az izotópoknak a tokozását, így a radioaktív anyag abból nem szóródik ki. (Mostanában még nem legalábbis.)
Ami viszont ennél sokkal inkább fenyegetõ, az a rövidesen visszatérõ, kb. 2000 szatellit az "õskorból". Ezekben akár "mini atomreaktor" is lehet, ami sokkal brutálisabb dolgokra lehet képes adott esetben. Ha valami bepottyan a kertbe és gõzölög körülötte a talaj, az nem feltétlenül meteorit, így körültekintõen kell nézegetni. Ha valaki így járna, az elõbb csukja be az ajtót, ablakot, aztán szóljon nekem :thumbup
Érdekesség.
Kijelölöd a helyet, beírod a kilotonnát, "Detonate" és mutatja a pusztítást és az adatokat.
http://www.nuclearsecrecy.com/nukemap/
...Csak,hogy tudjuk mirõl beszélünk.....ezt nem akarom meg élni...
Csatolmány 970Csatolmány 971Csatolmány 972Csatolmány 973
Valahonnan kell aram.Idézet:
Eredeti hozzászóló raktaros;15485[QUOTE
A nap/szel/... eromuvek gyakorlatilag nem mukodnek. Vagyis mukodnek, termelnek aramot, de vagy kb annyit, vagy meg annyit se, mint amennyi a legyartasukhoz kell. Tehat arra jok, hogy most, amikor van sok aram, megvegyuk (legyartassuk magunknak), aztan amikor nem lesz aram, es epp van kedve mukodni (mert nincs felho, nincs vihar, nincs szelcsend, ...), akkor hasznaljuk, de arra hasznalhatatlan, hogy rendszerszinten termeljenek vele aramot (nem veletlen, hogy 4x annyiert kell megvenni toluk az aramot, mint amennyiert Pakstol veszik, hiszen ha csak dupla aron vennek, akkor senki sem ruhazna be ezekbe).
Tehat maradt 4:
Viz: ahova lehet hasznosan epiteni, oda mar epitettek (sikvidekre elenyeszoen keves aramot termel hatalmas kornyezeti terheles mellett).
Szen: ez a legkornyezetszennyezobb, hatalmas fustje van, nagyon nem divat Kinan kivul szeneromuvet epiteni.
Olaj/gaz: ez el fog fogyni, es sokkal ertekesebb anyag, mint amit erdemes lenne elegetni.
Atom: a jelenleg letezo legkornyezetkimelobb es legolcsobb technologia (igen, a megepitese es a lebontasa sokba kerul, ezt beleszamitva is a legolcsobb).
Valoszinuleg egyetlen baja van a kornyezetvedoknek az atomeromuvekkel: az olajlobbi azert fizet, hogy tiltakozzanak ellene. :-(
Bel
Szerintem nincs JOBB reklam az atomeromuvek biztonsagarol, mint ami a Fukusimaban tortent:
Meghalt 16 000 ember
Teljesen megsemmisult 129 000 epulet
Marmint a fentiek a Cunami kovetkezmenyei, es egy ekkora katasztrofa soran "hat munkás szenvedett el egy életre valónál több sugárszennyezést, és további 300 fõ volt kitéve jelentõs, egészségkárosító mennyiségnek."
Forras : http://galaktika.hu/a-japan-szellemv...l-es-kepekkel/
Bel
Valahol olvastam ( most nem találom), hogy többen haltak meg, sérültek meg szélerõmûvek karbantartása miatt mint az atomerõmûvekkel kapcsolatos balesetben.
Tehát teljesítmény/veszély arányban is jobb.
Én bevallom atompárti vagyok. Egyelõre legalábbis nincs jobb.
Ezt szebben is írhattad volna. De ez is csak vélemény dolog. Én nem tudom hogy mit gondoljak az atomerőművekről, egyértelműen a leghatásosabbak, a legkisebb helyet foglalják, az áramszolgáltatás nagyon megbízhatóan működik, de ha valami nem várt katasztrófa történik, akkor akár egy egész kontinenst érinthet a környezetet ért szennyeződés. Mennyi napelem kellene egyetlen ház ellátásához? Mennyi szélerőmű kellene hozzá? A napelem csak fénnyel működik, nappal. A szélerőmű nagyon hangos, de ha ezt nem is vesszük figyelembe, akkor is elmondható, hogy csak szélben működik. Nem tökéletesek.
http://www.youtube.com/watch?v=0ovHFTSBQ54
http://www.youtube.com/watch?v=CqEccgR0q-o
http://www.youtube.com/watch?v=-YJuFvjtM0s
Van még a szénerőmű, meg a gázerőmű. A lehetőségek korlátozottak.
Fuku még nem lefutott meccs, egyrészt a veszély végleges elhárítása, másrészt a sugárszennyezés hosszútávú hatása.
Folyik a sugárszennyezett víz a tengerbe, talajvízbe...
-Még vannak lehetõségek vízi erõmûvekre Magyarországon. Félbe is hagytak egy nagyot...
-Németek is használnak szenes erõmûveket, ma már elég jól tudják kezelni a füstöt.
-Valós probléma a nap- és szélerõmûvek termelésingadozása, ezért kellene egy SZET-et építeni stadionok helyett.
DE!
A legolcsóbb áram az amit el sem fogyasztunk!
Csak eléggé meg kell drágítani az áramot és megleszünk Paks nélkül is :).
Persze a mai világban már nem divatos, illetve inkább ciki ha valami nem elektromos...
Az a baj, hogy emiatt azok életterét is veszélyeztetik, akik ilyen áron talán még a villanyról is lemondanának.
Lesz ebbõl még nagy baj...
Az biztos hogy focipályák helyett jobb lenne környezetkímélő áramellátásba fektetni. Szerintem az EU osztaná rá a százmillió Eurós pályázatokat. (Mert az ilyesmi nagyon nyugati és az ilyen dolgokat nagyon szeretik támogatni.)