Hhüümm..
Nagyon rég óta majd minden 2. héten, hétvégén megeszek fél kiló nyers húst.
Igaz viszont, hogy darálva, vörös-lila és foghagymával, só-bors, mustár, egyéb fûszerekkel. Ehhez készítek pirítóst, majd vastagon rákenve majszolom.
Gondolom ismerõs a recept. Nyers tojást csak akkor keverek bele, ha tudom, hogy azonnal megeszem. (a tojás kicsit veszélyes :D )
Van egy kollégám és nagyon jó barátom, kivel együtt laktam. Ráálltunk erre a két hetenkénti nyers bifsztekre. Egy pénteken bevásároltam magunknak a 2xfél kilót és el is készítettem. Kiderült, hogy el fog utazni, így a kiló húst egy hétvége alatt benyomtam... fenséges volt és kutya bajom sem lett.
Anno mikor egyik utánfutóm is kért ilyenbõl, csináltam neki egy szeletkével. Mikor már a 3.-t kérte kicsit megsértõdött, mikor nem adtam neki, mondva: lassan szokjál hozzá, mert elõször baj lehet.
Most jut eszembe, hogy a családban a férfiak kóstolták mindig a bekevert fasírthúst... A drágám manapság is mindig ken egy szelet kenyeret nekem automatikusan..
Apám, disznóöléskor mindig kóstolta a nyers zsírt. Én is kóstoltam, de jobban tele tudtam magam enni a lehúzott bõrrel... igaz az már nem egészen volt nyers.
Szerintem szükséges a nyers hús a szervezetnek.
Aki csak fõtt-sült ételeken él manapság, annak a világvége utáni idõkben nehéz lesz hirtelen alkalmazkodni az esetleges, félig nyers-gyorsan elkészített ételekhez....