Van valahol leírás hozzá hogy mit jelentenek a jelölések?
Printable View
Van valahol leírás hozzá hogy mit jelentenek a jelölések?
Ha rákattintasz az adott területre, akkor leírja a földtani képzõdményt.
Tényleg :). Kattogtattam, de ezek szerint türelmetlen voltam, nem vártam ki míg megjelenik a buborék.
Már csak rá kellene húzni egy részletesebb térképre, mert amire kíváncsi vagyok ott akár 3 féle füld is lehet.
Ja egy ilyen lehetõség jó volna, mint pl. itt a II. katonai felmérés térképén.
Önellátás, vidéki élet: miért?
Egy rövidke cikk, de a lényeg talán benne van.
Ezzel a szemlélettel csak az a gond, hogy kihagy a cikkbõl egy igen fontos tényezõt.
Sokan nem azért nem ültetnek semmit és nem azért nem tartanak jószágokat mert lusták, vagy mert elkényelmesedtek, hanem mert bármijük van, ellopják. Elültetik a zöldséget, gondozzák, locsolják, aztán egy nap valakik bemennek és mindent leszüretelnek egy éjszaka alatt. Vagy felneveli a falusi a csirkéket, aztán egy nap kimegy és észreveszi hogy a 10 csirkének nyoma sincs.
Az önellátás csak akkor mûködhet, ha az szüreteli le a munka gyümölcsét aki dolgozott vele.
Csak példának (nem a származás miatt, de csak ilyet találtam): http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-...it-lehet-tenni
Vannak olyan videók Youtubeon ahol elmesélik az öregek a kamerának hogy õk már nem is vetnek semmit, állatot se tartanak mert úgyis ellopnak mindent a tolvajok. Meg hogy régebben még mindenhol tele voltak a kertek zöldségekkel, gyümölcsökkel de mára már minden kert üres mert nem érdemes vele foglalkozni a lopások miatt. :hogymi:
Ez egy elég fontos része a dolognak, csak oda érdemes menni ahol az önellátás lehetséges, ahol meg sok a tolvaj ott megoldhatatlan a paprikatermesztés. Költözésnél azt is érdemes figyelembe venni, hogy a falunak milyenek a vezetõi, hogy a falu hogy áll hozzá a dolgokhoz, hogy viszonyulnak az idegenekhez.
Ez eléggé dúrva lesz de elõre szoltam!
4 évvel ezelõtt találtunk Tatárszentgyõrgy mellet egy eladó tanyát. 75ha volt az egész, több ház, már nem emlékszem rá, hogy hány ha-nyi fenyõerdõ ahol vaddisznó nevelde volt. Az egész eladó volt vaddisznóstól mindenestõl. Egy ismerõsömmel beszéltem errõl és a következõ képpen alakult a beszélgetés:
És most uram bocsá, de ha beüt a krak akkor pont nem fog érdekelni, hogy dézsmálja e valaki a veteményest vagy csak eltévedt. A fórumon pedig nem hiszem, hogy idõs nénik és bácsik vannak. Természetesen a tanya védtelen lesz ha te elmész onnan akárhová ezzel számolni kell, de aki ettõl akar rettegni az inkább ne is prepperkedjen hanem most üljön le a sarokba és vágja fel az ereit. Nem vagyok az erõszak híve, de az új BTK miatt végre a kerítés belsõ felén JOGSZERÛEN tartózkodóknak van esélye a túlélésre (jogi értelemben), nagy gebasz esetén pedig teljesen mindegy, hogy mit ír a BTK, a büdös életben nem fogsz miatta bíróság elé állni.Idézet:
- És nem félnél az indiánoktól?
- 75ha-on annyi indiánt ások el amennyit akarok!
ps.: és ha jönnek az indián testvérek? úgy csináld, hogy ne jöjjenek, ne tudják meg, ennyi.
Nem az a kérdés hogy mi van az új BTK-ban, hanem hogy ha megengedett-e az önvédelem/otthonvédelem, akkor meg tudod-e védeni, ha már a törvény engedi? Nem arról van szó, hogy 1 darab 50 kilós szerencsétlen kikaparja a krumplit, hanem hogy a kigyúrtak 5-en, 8-an mennek beszerzõ körútra.
De errõl inkább az Otthonvédelmi topicban.
http://magyarprepperforum.org/showth...thon+v%E9delem