Köszi a választ...nem gondoltam, hogy pont meskán kellene keresni:) onnan rendeltük az esküvõi meghívóinkat ...
Printable View
Az alufólia helyett én káposzta "levelekkel" Szoktam kibélelni alulról is és felülrõl is! Ha oda ég, a fene sem bánja, viszont az íze egy kissé átjárja az ételt és még finomabb lesz! Próbáld ki!:)
lángterelõ készítéséhez van valakinek videoja ? köszönöm
Benzines Fõzõ
Ma újítottam be ezt a kis aranyos retró kemping benzines fõzõt a bolhapiacon.
Kõ kemény 3000.- ot fizettem érte! :)
Van gáz fõzõm is, de szerintem SHTF esetén, jobb ha van több alternatíva a fõzésre.
A régi benzinlámpa elvén mûködik. Fel kell pumpálni, nyomás alá kell helyezni a bal oldali gombbal. A csapot kinyitni, és a kicsöpögõ benzint meg gyújtva elõmelegíteni. (Ekkor azért füstöl) kb.20mp.ig utána viszont úgy ég mint egy gázégõ! Teljesen szagtalan. Óránként kb. 1,5-2 dl benzint eszik. Próba szerint 8,5 dl. csap hideg vizet 12 perc alatt forralt fel.
Azért is lehet jó ez a fõzõ, mert a gázt nehezebb tárolni mint a benzint, és ha nem olyan palackot tudsz szerezni SHTF alatt amilyennel a fõzõd megy akkor szívás... Átfejteni meg veszélyes és macerás. A benzin pedig, mindig benzin! Ez olyan benzinnel is elmegy ami már motort nem indít be, mert bedöglött. Vagy esetleg az út szélén lévõ roncsokból is lehet kinyerni valamennyit. Mert leszívni úgysem tudják a fosztogatók mindet! Mindig marad egy kicsi a tank alján! :thumbup
Másrészt a benzin égéshõje kétszerese a propán gázénak! És olcsóbb is. Két deci benzin ára most kb. 100Ft. Egy 180grammos kiszúrós palack pedig 300-500Ft! És több helyet foglal el.
Van egy Ilyen fõzõm is: http://petrofor.hupont.hu/13/
Ez is nagyon jó. Kb ugyanazt tudja mint a fenti, csak kisebb. Kimondottan hátizsákba való!14x14x10cm.es.
Egy feltöltéssel (1dl) 50 percig ég maximum lángon! Én javaslom mindenkinek valami hasonló beszerzését is!
Azzal egyetértek, hogy többféle cucc kell mindenre, ideértve a fõzést is, de eszembe jutott pár dolog:
(nem sorban, és kicsit fáradok már, bocsi ha összefüggéstelen lesz):
- igaz hogy a benzin olcsóbb, viszont a gáz tovább eláll
- ha otthoni vagy bunkeres megoldásra rendelkezünk, és nem kell a kis méret meg súly (szabadban szerintem legjobb megoldás a fa), akkor inkább vennék 11kg-os gázpalackot, amit benzinkutakon lehet cserélni. A csere kb 5000ft, de anyósomék 2 fõre mindennapi használattal (kaja, tea, kávé, sütés-fõzés) 20-30 napot bír. És ez nem spórolós világvégi használattal értendõ! Ráadásul egy villáskulcs segítségével lehet csatlakoztatni a meglévõ gáztûzhelyhez (bár állítólag nem mindegyiket lehet...)
- 2000-2200ft/köbméter áron lehet venni tüzifát, tehát másfél köbméter ára a készülék. Ha van örökölve egy sparhet...
Mindettõl függetlenül abszolút igazad van, és több lábon kell állni! Legyen ez is-az is!
Biztos , hogy ez benzines fõzõ ?
"Benzines Fõzõ" egy felpumpálással mennyi ideig mûködik ? Amúgy tetszik nem láttam még ilyet .
Benzin fõzõ ( +1 saját) tapasztalat:
Egy orosz benzin fõzõm van nekem is, ami a svéd optimus koppintása ( ez már volt linkelve) :http://petrofor.hupont.hu/13/
Nagyon kedvelem, mert van egy kicsit olyan "lelke van" életérzésem. Próbáltam már sima benzinnel, seb benzinnel ( gyógyszertári) és folt tisztító benzinnel. Ez nem a pumpás változat, így itt az elején egy kicsit
figyelni kell a benzin kezeléssel, begyujtással ( sátorban életveszélyes :) ) de ha beindult az égõfej, akkor egy elképesztõen hangulatos duruzsolással forral fel 1 liter vizet 8-9 perc alatt
Csatolmány 1650Csatolmány 1651
Egy tartály feltöltéssel negyjából 40-45 percet megy és a képen látható 1,6 literes tatonka edényben
éppen megfõ rajta 3 személynek egy pásztor tarhony, ha éppen tûzrakási tilalom van......
Megtaláltam az ideális benzines fõzõt . Egyszerû mint a faék , nem értem miért ilyen drága ...
Borde Bomb , az égõfej felmelegíti a tüzelõanyagot , így saját magát " hergeli " , nem kell pumpálgatni , nincs kopó alkatrész , tömítés ...
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Bord...item258938c75d
Ezt miért nem másolják a kínaiak ........