Eredeti hozzászóló
Oakland
Gazda kérdésére: azokat a lõszereket lõttük el legtöbbször, amitõl már a raktárak meg akartak szabadulni. Ez volt a "megsemmisítés". Többfajta lõszert kaptunk, külön megjelölés nélkül, elviekben csak hadi lõszereket. Ennek ellenére voltam olyan puskás lövészeten, ahol 100m-re hozták a célokat, hogy értékelhetõ eredmény születhessen. Olyan szórásképet produkáltunk, amit csak a lõszer gyengeségére, igen változó erejére lehetett csak visszavezetni. Volt belekeverve olyan gyenge is, ami 250m távolságból csak behorpasztotta a célt, nem tudta átütni.
A páncéllemezzel kapcsolatban: nagyon elfogult vagyok az AK család tagjaival.:) Már csak a német rohampuska õse miatt is.
Mi acél magvas lõszert használtunk, az nem viszi át a sínt, kipróbáltuk. Valóban nem mindegy, hogy milyen lemezrõl és milyen távolságról beszélünk. Az sem, hogy milyen lõszerrõl. Szerintem teljesen meddõ errõl vitázni.
Egy összeomlás esetére leginkább egy AMMSZ-t szeretnék. :D
Ha a különlegesen edzett lemezt nem is ütné át, akkor is olyan sokkhatás érné a mellényest, hogy jó ideig feküdne.
Csak, hogy kötözködjek egy kicsit: megfordított lövedékkel a szakértõk szerint milyen hatásfokot érnénk el a lemeznél?:D
A szovjet és német katonák sufni tuningja, mit mûvelne a mellénnyel?