A csoportosan az legalább három fõ.
Printable View
A csoportosan az legalább három fõ.
Ha az áldozat is ott van a két szülő mellett, akkor pont megvan a három. Én azért a többit se vállalnám be, még ha a csoportosan elkövetés le is marad a listáról.
Én úgy látom hogy az esetek majdnem egészében ha kiderül a dolog, akkor az áldozat elmenekül az iskolából. Átiratkozik máshová, olyan eseteket is hallani, hogy az egész család elköltözik. Ez szerintem teljesen elfogadhatatlan. Miért az áldozatnak kell menekülnie és bujkálnia? Miért nem az elkövetőknek?
a törvénytisztelõ és a törvényt betartó ember csak áldozata lehet annak, aki nem tartja be ugyanazokat a szabályzókat, mert mindíg "lépéshátrányban " lesz hozzá képest.ez a helyzet belsõ logikájából adódó szükségszerû következmény. ezért nem tudják kiiktatni a törvénytisztelõ jófiúk a rosszfiúkat.
a játszótéren a 8 éves lányod feldob egy marék homokot a levegõbe, én is kapok belõle pár szemet a pofámba. én felpofozom a lányodat, kellõ eréllyel elégtételt véve a nyomorult kis szemétládán. ezzel vastagon áthágtam sok más egyéb szabály mellett a normális viselkedés szabályait is és felháborítottam szinte mindenkit, aki szemtanúja volt a történteknek. és? ki vesz rajtam elégtételt helyrebillentve az igazságosság mérlegét? ja, 12 éves, halmozottan hátrányos helyzetû, sajátos nevelési igényû roma származású kisfiú vagyok, és az apukám azt mondta, hogy ha bántani tetszik, csak kiabáljak, meg ríjjak jó hangosan...........és kilenc testvérem van (1 ül, kettõ most szabadult--az apukámmal együtt) és én vagyok a legkisebb. ???????
Szerintem az irreális. Mikor 5-6 ember körülállja az áldozatát, ott az önvédelem teljesen esélytelen.
Nem ertem hogy jon ide a homokot dobalo kislany. Arra reagaltam, hogy komoly szivatasok eseten mit tennek (az elozo linkekre, ahol az aldozat ongyilkos lett). Olyan helyen nottem fel, ahol nap mint nap betekinthettem ebbe a vilagba (igen, sok volt a cigany). Ha a szulo bemegy es normalis a tanar, megprobaljak leallitani a szivatast. De csak jobban raszallnak, a kis fergek megtalaljak a gyenge pontjait es eloskodnek rajta. A sajat modszerukkel le lehet allitani oket. Aldozatkent egyre rosszabb lesz a helyzet. Meg mindig nem ertem miert is torvenytelen, ha nem latta senki (esetleg tanum van), raadasul komolyabb nyoma nincs (nem lehet latleletet venni mert NINCS nyoma) akkor mi ebben a torvenytelen? Egyebkent meg, ha megserul a szivatos gyerek, mit szamit? Elesett biciklivel vagy hasonlo.
Szerintem úgy értette, hogy a bűnöző a mai világban mindig védve van, míg a jogosan elégtételt vevőt / megtorlót elkaszálják.
Ugyanez a helyzet az uborkás bácsival és a boros gazdával is. Folyamatosan kirabolják őket, nincs biztonságban az otthonuk, de mikor tesznek valamit a probléma ellen, akkor mindegy hogy a lakosság melléjük áll, mert igazuk van, a törvény szigora akkor is őket kapja el és a valódi bűnözőkről meg úgy beszélnek a hatóságok és a sajtó, mintha szentek lettek volna.
Ez nem csak a nagy, súlyos eseteknél van így, hanem a kisebb ügyeknél is.
Arra gondolok még, hogy ha a tanárok kapnak védelmet és az őket bántók komolyabb büntetést kapnak (közfeladatot ellátók), akkor vajon a diákok miért nem kapnak védelmet? Arra miért nem lehet bevezetni egy külön büntetési tételt?
Arra a törvényre, ami miatt komolyabban veszik a közfeladatot ellátó dolgozók bántalmazását.
Csicskáztatás miatt kísérelt meg öngyilkosságot egy székesfehérvári diák
"Székesfehérvár — Társai folyamatos kegyetlenkedése miatt akart véget vetni életének az a 17 éves fiú, aki kedd reggel a székesfehérvári Árpád Szakképzõ Iskola aulájában vetette le magát a legfelsõ emeletrõl.
A diákok sem tudják pontosan, miért történt a tragédia, a legtöbben mégis arról beszélnek, hogy Krisztián végezni akart magával, mert az iskola egyik bandája folyamatosan zaklatta.
– Állandóan csicskáztatták, megütötték, nemegyszer az is elõfordult, hogy arcon köpték – mondta el lapunknak egy tanuló.
– Arra figyeltem fel, hogy zuhan, aztán amikor lenéztem, láttam a vérben fekvõ testét. Még kiabált is fájdalmában, aztán elhallgatott, és nem mozdult. A fejére esett, akik közelebbrõl látták, azt mondták, teljesen eltorzult az arca – mondta el Krisztián egyik osztálytársa, aki szerint többször újra is kellett éleszteni a fiút.
– A tanulót súlyos sérülésekkel szállították a Szent György Kórház intenzív osztályára – tájékoztatott dr. Sárkány Ágnes osztályvezetõ fõorvos.
Úgy tudjuk, a fiú kómában van: eltört több csontja, a medencecsontja, leszakadt a lépe, agyi ödéma alakult ki nála, és artériasérülése miatt egyelõre nem tudják megmûteni."
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/k...sztian-2230807
"társai"
Ez mi? Nem hinném hogy a társai bántanának valakit, aki társ, az általában barátot jelent, de legalábbis havert. Ha nem barát-társ, akkor lehet osztálytárs, vagy bûntárs. Úgy akarja beállítani a sajtó, hogy a fiú bandázott, aztán a haveri köre csicskáztatta addig amíg öngyilkossági kísérletet követett el? Mert teljesen egyértelmû hogy az erre utalás egy orbitális csúsztatás -vagy inkább hazugság.
A forgatókönyv inkább a szokásos lehet. A szokásos buta, agresszív mocskok bandába álltak és rászálltak arra aki gyengének és védtelennek tûnt. Mivel esélye nem volt ellenük és egyedül volt, így folyamatosan csicskáztatták. Ezt már nem bírta tovább és megpróbálta megölni magát.
Mint ahogy a cikkben leírják, mások tudtak a problémáról. Vajon ha fogott volna egy ceruzát és szíven szúrja az egyik zaklatóját akkor mi lett volna a dologból? Vajon milyen büntetést fognak kapni azok akik lelkileg megnyomorították. És most már fizikailag is azzá tették. Kapnak egy hónapot? Vagy csak egy igazgatói intõvel lesznek gazdagabbak?
Ezt az illetöt személyesen ismerem....