-
Idézet:
Eredeti hozzászóló
Tulelo
Akkor inkább Linux Tails. Az Apple-ben van pár hátsóajtó+megfigyelési lehetõség ezért inkább nem használnám.
A Linux viszont szabad szoftver, nyílt forrású és legalább száz disztrubició/változat érhetõ el belõle, lehet választani és a 97%-uk ingyenes.
A Linuxban javítják a legtöbb hibát havonta, mivel nyílt forráskódú, így akik értenek hozzá azok jelentik a hibákat + nem kell várni a javításra a patch keddig sem.
A szoftveres támogatása is fejlõdik, egyre jobb minõségû szoftverekkel. Hatékony energiagazdálkodás és biztonság terén is. Magyar nyelv is elérhetõ a legtöbb verzióhoz.
Amúgy a Májkrém$zoft stratégiája (ami a szoftverfejlesztést illeti) nem valami hatékony. Az általam használt Win8.1 belassult, jól láthatóan szoftveresen le volt korlátozva. A Windows 7 esetén ez minimálisan jelentkezik. Tele van letörölhetetlen extrákkal amit én nem használok, ezért használom újra a Windows 7-et.
A Linuxnál csak tudni kell mit készülsz letörölni, mert a rendszermagot leszámítva szinte minden moduláris.
Ami a legjobban tetszik több hónap után is ugyanolyan gyors a Linux alapú rendszer, mint újkorában. Volt is fél év Linux only idõszakom.
Nem kell rá CCleaner, töredezettségmentesítõ, vírusirtó. Csak egy tûzfal meg hogy tudd a root jelszavad, annyi. Tartalék/másodlagos rendszernek is tökéletes.
Jelenleg Windows 7-et használok, de bármikor átválthatnák Linuxra - pendrive bedug, live Linux indul és már használhatom is.
A Windows a programok és néhány játék miatt van feltelepítve. Linuxon viszont egyenlõre kevesebb program/csomag elérhetõ, 60-65 ezer környékén van ez a szám.
Ez itt nem rábeszélés akar lenni, hanem valóéletben megismert tapasztalatok.
-
1 Csatolmány(ok)
Pendrájvomon van Live XP és Puppy linux. (olvasd el amit a blog oldalon írok róla, van letöltési link) Persze CD-re is fel lehet írni.
Plop Boot Manager-rel választom ki melyik induljon.
Tökéletes rendszer helyreállításhoz biztonsági mentés készítéshez, összeomlott géprõl adatokat lehet lementeni, vagy tök üres új gépet kipróbálni STB..
Akit érdekel, hogy is készíthet magának Live XP-t menjen a honlapomra mindent leírtam ami kell hozzá.
UI.: amikor a honlapot készítettem még nem Pityubáként ismertek a neten, régvolt tán igaz sem volt. :D
Csatolmány 3910
-
Nem tudom. Bármi lehetséges. :)
-
1 Csatolmány(ok)
Ma ezt az érdekességet találtam facebook-on, miközben az oldal forrását nézegettem.
Csatolmány 3912
-
Nem szándékoztam semmi komolyat csinálni, csak a kit ismerhetek ablakot blokkolni mert már idegesít. Szerintem aranyos dolog ez a figyelmeztetés. Mint annak idején a szuneteltetes.t-home.hu -n volt egy hasonló dolog. A forráskódba az oldal fejlesztõi elrejtettek egy üzenetet. "Kódoltuk mi, olvasod te. Kódolnád te? Látogasd meg xy.hu/carrier honlapot" :)
-
Nem próbáltam 2 okból kifolyólag. Egyfelõl mert az adblock ezen részérõl még nem hallottam, másfelõl meg ami egyszerû abban nincs poén. :D
De most kipróbáltam, egyszer eltünteti de frissítésnél újra elõjön.
-
Remélem a fórumon nem adblockoltok! :D
-
1600*900-as felbontásnál már annyira jelentéktelenek a reklámok méretei, hogy nem látom értelmét használni. :)
-
"The Ink Absorber is almost full"
Mondja a nyomtatóm. Valami olyast írnak rá, hogy meleg, szappanos vízzel ki kell mosni, de technológiailag nem hangzik túl profin.
http://smallbusiness.chron.com/clean...ber-57609.html
A világért se panaszkodnék rá, szerintem vagy 6000-szer nyomtattam vele és ez egy 50 dolláros nyomtató, ráadásul az évek alatt le is esett párszor, amit férfiasan viselt és meg vagyok elégedve vele. Csak remélem hogy ezt a szappanos vizes dolgot is túl fogja élni. (Fõleg hogy 2 napja vettem bele új nyomtatótintát, ami nem volt olcsó.) :hogymi: Gondolom hogy muszáj lesz megpróbálnom a meleg vízben mosást, mert minden kinyomtatott papírnál megáll és hibát jelez.
-
Ne félj tõle. Én forralással vízkõmentesített mosogatószeres vízzel pucolom meg mindig a gumi görgõket is. Amikor száraz, be szoktam vékonyan hintõporozni. A festékadszorbernél a hintõport hagyd ki.
Nem tudományos, de nekem bejött.
..