Legalább valaki utánajár...
A videóban beszélnek azok akik hozzátartozói az oltásba haltak bele.
https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k
Printable View
Legalább valaki utánajár...
A videóban beszélnek azok akik hozzátartozói az oltásba haltak bele.
https://www.youtube.com/watch?v=RK_yzo7DA4k
Ismerõs apja kórházban coviddal. Három oltást kapott. Az anyja otthon van, de rosszabb állapotban, mint az apja a kórházban - beszélni alig tud a köhögéstõl.
Egy kis lagziban voltak, 14 ember. 10-en kapták el a covidot, és a nagy többségük be van oltva.
Gondolom, ez továbbra sem fér bele néhány ember világképébe, de attól még ez van.
Lassan csak ott tartunk, hogy többen halnak meg a szent vakcina mellék(?) hatásaitól, mint ahányan csak és kizárólag a vírusfertõzésben.
Hát, én csak azt tudom, hogy az emberek alkalmatlanok a kommunikációra. Tegnap egy kollégám hõzöngve, nagy hangon okoskodott egy 25 év körüli srácnak az oltásról. Azért csak közbeszóltam. Mondtam, hogy ismerõsöm apja harmadik oltás után van kórházban, és a 14 fõbõl 10-en kapták el a covidot, többségükben beoltottak.
Erre meg szegény öreg olyan riadtan nézett, hogy meg is sajnáltam. De attól még az nem baj ha tudja, hogy mi a helyzet, mert akkor jobban vigyáz magára és másokra. Sokakkal lehet pont az a gond, hogy ilyenek mint a kollégám, hogy 71-72 évesen sûrû kontaktos munkakörben dolgozik és elkönyveli, hogy ó hát õ akármit csinálhat, mert kapott 2 oltást.
Persze aztán kitalálta a választ: hogy a 14-bõl 10 ember lehet azért fertõzõdött meg, mert õk másfajta oltást kaptak, ami nem olyan hatékony...
Mondjuk amennyire anno levettem, õ már rögtön a legelsõ oltásának a napján elkönyvelte, hogy akkor õ onnantól szupervédett, letette a maszkot amikor még kötelezõ volt... Ugye ez az, amikor az egyszerûbb emberek nem tudják értelmezni, hogy mi történik körülöttük, és ezzel akár veszélyeztetik magukat meg másokat is.
Persze az öreg már a harmadik oltáson gondolkodik. Teljesen logikus, hogy ha az elsõ kettõ sem használ, akkor nyomjunk be egy harmadikat, és így tovább... És akkor huszonéves srácot oktat ki kérés/kérdés nélkül az oltakozásról. Sose találkoztam még senkivel, aki tolakodóan zaklatott volna azzal, hogy ne bökessem magam. Csak azok csesztetnek másokat, akik valamiért rá akarnak beszélni az oltásra, vagy erõszakosan meg akarják tudni, hogy a másik ember bökette-e magát.
Sajnos az emberek egy része képtelen az önálló gondolkodásra.
Ha hall valamit, képtelen megvizsgálni hogy vajon lehetséges-e egyáltalán az állítás, vagy a matematikailag, fizikailag, vagy biológiailag teljesen lehetetlen.
Betanítottam egy új kolléganõt. Találkoztunk összesen 4 alkalommal, de az utolsó betanulós napján richtig megkérdezte, hogy oltakoztam-e. Látta az elmúlt napokban is, hogy kerülöm a járványtémát, és én sem kérdeztem tõle semmit. De azért csak bekérdez... Pedig úgy vettem ki a szavaiból, hogy nem oltásfanatikus, és kritikus szemmel nézi a covid-cirkuszt. De mégis, még õt is az érdekli, hogy ki oltakozott, ki nem.
Magánügy, nem kötelezõ az oltás. Azt sem kérdezgetjük egymástól, hogy az éves influenza ellenit ki adatta be, ki nem. A másik, hogy nem barátok vagyunk, hanem betanítottam õt egy munkahelyen, és találkoztunk négyszer.
Mondtam neki, hogy nem szoktam válaszolni erre, mert akkora a felhajtás a dolog körül, hogy inkább nem mondok se igent, se nemet. Kulturáltan elnézést kért, aztán nem firtattuk tovább a témát.
De az is jó volt, amikor anno a fõni hívott, hogy oltakozást szerveznek. Egyeztettünk, hogy ki megy, ki nem. És éreztem, hogy várja, hogy hozzátegyem: "nem köszi, már voltam", vagy azt, hogy "nem köszi, nem oltatom magam". Persze udvarias volt és nem kérdezett rá. De még telefonban is éreztem, hogy az emberek hozzá szokták tenni neki, hogy miért nem mennek. Pedig nem kérdezi, de sokan mégis úgy érzik, hogy mindenkinek be kell számolniuk arról, hogy oltakoztak-e vagy sem, és miért.
Jövõre választás lesz itthon, nem lehet sok népszerûtlen intézkedést hozni. Ha meg csak jövõ nyárig tart, akkor fél évet kell kibírnunk és vége a hülyeségnek...
Én úgy vagyok vele, hogy nem tudnak belekényszeríteni az oltásba. Ha kell, akkor melóhelyet váltok, ha kell akkor alkalmi munkára cserélem az irodai székem, de nem adom be a derekam.
Igen, most a szoperatív törzs is elég visszafogottan nyilatkozott, hogy nem akarnak korlátozásokat. Bár persze a sajtóközpontnak volt egy sejtetõ megjegyzése, hogy "fõleg az oltottaknak nem akarunk korlátozásokat".
Nem akarok oltást én sem, viszont nekem már minél elõbb lépnem kell a munkahelyemrõl, mert se a mostani fos minimálbér, se a megemelt szar nem lesz elég már semmire. Meg így is levelezõn diplomáztam, szóval most már minél elõbb elindulok a pályán, annál jobb. Így sem könnyû pályát váltani, rohadtul nem szeretném, ha egy új helyen a próbaidõ meg a betanulás hómofisszal, oltásos zsarolással, meg maszkabállal telne munka helyett.
1 családtag és az ő élettársa is elkapta.
A családtag egy kb. 44 éves nő. Ő nagyon lebetegedett, egyszer a mentőt is ki kellett hozzá hívni. A párja is beteg, de ő egész tűrhetően viseli a dolgot.
Most már csak kitalálták, hogy aki átesik a fertőzésen az nem esett át a fertőzésen, csak akit beoltanak.
:eek::huuu::huuu:
Jelentem újra elkapott a denevérhapci a nejemmel együtt.
Karantén 0. nap, betegség 2. nap.
Azonban kicsit mások a tünetek.
Akkor egy hétig lázas voltam, most 16 órán át volt hőemelkedésem 37,-38,3°C.
Akkor nem köhögtem, most úgy 30 alkalommal két nap alatt.
Akkor nem voltam taknyos most igen.
A szaglásom és az ízlelésem most is sérült ha nem is ment el teljesen.
Nem vagyok gyenge, fájni sem fáj semmi.
Az asszonynak szintén 16 óra hőemelkedés, és utána 12 óra kemény migrén.
Az Ő orra nem folyok, és Ő is csak párat köhögött.
Jobbulást!
Nálunk melóhelyen úgy tűnik kezd csillapodni a dolog, lassan szállingóznak vissza a karanténosok, táppénzesek. Sokan már másodszor lettek betegek, olyanok akik az első után "oltakoztak".
Egy közvetlen munkatársam idén alig dolgozott: Először a gyerek miatt tették karanténba, majd visszajött dolgozni egy napra, másnap már újra karantén a felesége miatt. Mire letelt volna, elkapta ő is.
Nalunk is beutott a covid.
Nagylanyom hozta haza vasarnap.
Neki magas laza volt 39,3-39,6 vasarnap estetol kedd delutanig. Mas baja nem volt.
Felesegemnek hetfo reggel, nekem kedd delutan kezdodott.
Eszti kohog, kicsit fulladozik a tudejet fajlalja, enyhe laza van.
Nekem fejfajas, orrdugulas, kis kohoges, enyhe laz.
Szoval ahanyan vagyunk annyifele tunetunk van.
3. nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk jó.
(barkácsoltunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom mérséklődött, a szaglásom 100/2 az édes ízeket mérsékelten érzem.
Az asszony kissé fáradékonyabb, néha köhög.
Kb. egy közepes nátha szintje az egész, "békeidőben" simán mennék dolgozni.
Mara a lanyok jobban vannak, a tuneteik egy enyhe megfazas szintjen vannak.
Nekem roszabbodott, este felment a lazam es a fejfajas is erosodott. Hol izzadtam mint egy lo, utana meg a hideg razott. Mara nagyon lefaradtam, alig csinalok ezt azt es tejesen hulla vagyok. Ez igy elegge szar, hogy ha roviden akarnam osszefoglalni.
4. Nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk, étvágyunk jó.
(pingpongoztunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom tovább mérséklődött, a szaglásom 100/15 ízérzékelés ok.
Az asszony néha köhög.
Normál esetben nem is foglalkoznánk vele.
Gyógyszerek a szokásoson felül:
összesen 2db 500-as Algopyrin
napi 2000mg C vitamin, probiotikum, ACC long, és 3000 Ne D vitamin.
5. Nap
Senki nem lázas, vérnyomás véroxigén jó, az általános közérzetünk, étvágyunk jó.
(pingpongoztunk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom tovább mérséklődött, a szaglásom továbbra is szinte semmi ízérzékelés rendben.
Az asszony néha köhög.
Nem is értem mért vagyunk itthon.
6. Nap
(pingpongoztunk, kertészkedtünk és fociztunk a fiammal)
Az orrfolyásom szinte megszűnt, a szaglásom 98%, ízérzékelés rendben.
Az asszony néha köhög a szaglása elment.
Olyan jó a közérzetem, hogy átkeresztelem wellness vírusnak
7. Nap
Az orrfolyásom gyakorlatilag megszűnt, a szaglásom 99%, ízérzékelés rendben.
Az asszony szaglása visszatért..
Olyan jó a közérzetem, hogy átkeresztelem wellness vírusnak
:thumbup
Hat en is elkaptam ezt a szart. A mult vasarnap kezdodott, faradekonysaggal, fejfajassal, kis izom fajdalom. Szaglas es izles vesztes nem volt. Ez tartott 2 napig. A 3-4-ik napon megmaradt a fejfajas, viszont egy nagyon eros torokfajas volt 2-3 napig es kohoges. A hatodik napra mar erosen enyhultek a tunetek, es mara szinte semmi sincs. Etvagyam volt folyamatosan.
Nem vagyok beoltva. Tehat kb egy het kellett az immunrendszeremnek a beteseg legyozesehez.
A lanyom is elkapta tolem. Hasonlo tunetei voltak, neki szerdan jelentkeztek. O nem kohogott, csak tusszogott, laz nem volt, es kicsit berekedt a hangja, de amugy O is konnyen atveszelte. O be van oltva.
Gyogyszert csak sima fejfajas csillapitot szedtunk, a C es D3 vitamint szedtuk nagy dozisban, rengeteg gyumolcsot ettunk, mindenfelet ( narancs, black berry, blue berry, alma, granat alma), es egesz nap csak mezes citromos teat ittunk folyadek potlasnak.
Ez a mi kis tortenetunk.
Na úgy látom, akkor jól van mindenki! :thumbup Illetve Laci nem írt azóta. Remélem, náluk is jól vannak már.
Nemrég nálam torokfájás volt meg egy kis levertség. Nem csináltattam tesztet, minek. Ti egyébként csináltattatok, onnét tudjátok, hogy covid volt?
Igen csinaltunk. A gyerekek 5-os csomagban kapjak az iskolaban a teszteket, hogy aki erez valamit az csinalja meg. nekem mar tegnap negativ volt. A gyereknek meg ma csinaljuk meg megegyszer.
Mi is átestünk rajta. Először a lányom kapta el a suliban. A gyorsteszt pár perc alatt kimutatta. Első nap magas láz, következő napokban torokfájás. Egy hét alatt rendbe jött. A pozitív tesztje után egy héttel én is belázasodtam, első nap magas láz, fejfájás, hányinger. Aztán csak torokfájás és hőemelkedés. A gyorsteszt nem mutatta ki csak a PCR. A feleségem tünetei kissé eltértek. A gyereknek nem volt oltása, nekem két Szputnyik tavaly tavaszról, az asszonynak három oltása volt.
Mi karácsonykor estünk át rajta, valószínűleg még a delta-variánst sikerült elkapni. Kb. 10 napig láz (inkább este-éjszaka), gyengeség, étvágytalanság, köhögés. Szaglásvesztés is volt, de ez - hála Istennek - teljesen elmúlt.
Megint elkaptam ezt a nyavalyát, de most nem viseltem olyan jól (előzőleg csak íz és szaglásvesztés volt): Fej- és torokfájás, hőemelkedés, szédülés, gyengeség. Talán már úgy néz ki túl leszek rajta (2. nap), már csak egy enyhe torokfájásom van. Anyós (2x oltott) fertőzött meg mindenkit: apóst (3x oltott), páromat (nem oltott) és engem (én sem vagyok oltva). Rajtam kívül mindenki köhög, anyós több mint egy hete beteg, de még ma is pozitív tesztet csinált.
A két oltott azért jobban viseli a betegséget, igaz anyós a második oltás után betegesebb lett.