Veszek egy lángszórót.
Printable View
Veszek egy lángszórót.
Csak egy bizonyos ideig jó, aztán nem mûködik vele az autó.
Le kell desztilálni és jo az. Bár nem fogja a motor hosszutávon szeretni de menni fog vele.
OFF
Kisgépjavítók tudnának errõl mesélni.
Az õszi munkák után benthagyott benzin okozhat a porlasztóban gondot, nyár eleji indítási problémákat.
Ha jól emlékszem 90 napot bír bomlás nélkül a benzín. Lehet kapni benzin tartósítót.
Gondolom azért nem tartósítják, hogy a polgár ne tudjon stratégiai tartalékot képezni.
Ezért kell E85-öt tartalékolni, mert az megõrzi a minõségét, akárcsak a pálinka. :thumbup
ON
Nekem ez hihetetlen. A benzin a kõolaj párlata. Évmilliókig elvolt a föld alatt, a benzintankban, vagy kannában pedig megromlik? Stabil, nyílt szénláncú, paraffin szénhidrogének adják a zömét. (Normál heptán, izo oktán.) Van még benne valamennyi aromás szénhidrogén (benzol, ciklohexán, stb.), de ezek is kémiailag stabil anyagok. Szerintem a kisgép szerelõk más jelenséggel találkoznak. A rozsdával, vagy az olaj lerakódásával. Tudvalévõ, ha egy motort hónapokig nem használsz, az a legnagyobb ellensége. Statikus terhelések halmaza, ugyanoda feszülnek az alkatrészek, eltérõ anyagösszetételük miatt elektrokémiai, vagy kristályközi korrózió alakulhat ki. Sokáig álló autónál én is láttam olyat, hogy a kerékcsapágy perselyének golyói az állandó, egy pontra ható terhelés miatt benyomódási nyomot hagytak a csapágyházon. Nyilvánvaló, hogy utána annak a csapágynak milyen volt a minõsége. De nem az olaj, vagy a zsír romlott meg benne. (Igaz, az állandó egyforma terhelés miatt nyilván az is átrendezõdött.)
A benzin egy évig tartható el kannában, minõség romlás nélkül. A hozzáadott, indítást segítõ adalék "romlik meg" benne. A benzin benzin marad, de a gépkocsi, kerti gép nem fog vele beindulni.
Etanol esetében, szintén az indítás a gond. Aki hideg idõben etanollal próbált már reggel indulni, az tudja, hogy mirõl beszélek.
Érdemes hidegindító szprét raktározni. Nem tesz jót a motornak, de beindul vele, utána már nem probléma a romlott benzin vagy az etanol.
Oooo... hogy is jon ebbe a topic-ba a benzin eltarthatosaga? :) Csak olvasgattam a hozzaszolasokat, aztan... visszaneztem, hogy mi a topic cime!
:D
<OFF>
Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy egy kutya fartájára tudjak célzott spriccelést leadni! :D
</OFF>
Hogy egy kicsit komolyabbra vegyük a témát:
http://index.hu/tudomany/2014/10/21/...rni_az_ebolat/
Miután az Ebola Nyuga-Afrikából a légiközlekedés segítségével terjedt el Európába és az Egyesült Államokba – csak pár embert megfertõzve –, ezért sokakban felmerült, hogy a járványt már a repülõtereken meg kell állítani. Az érintett országokban a szûrést be is vezették, de most több helyen egy második kaput akarnak létesíteni.
The Lancet brit orvosi hetilap MTI által szemlézett legújabb számában azonban kanadai kutatók igyekeznek csillapítani az Ebola-szûrésekhez fûzõdõ reményeket, mondván: a halálos vírus sújtotta Guinea, Libéria és Sierra Leone utasszûrései hatékonyak, viszont mivel a 21 napos lappangási idõhöz képest a repülési idõ rövid, ezért kevés haszonnal járna, ha érkezésük után azonnal újra megvizsgálnák az utasokat.
http://index.hu/kulfold/2014/10/21/a...olakeszultseg/
Az amerikai belbiztonsági minisztérium kedden arra kérte az ebola sújtotta nyugat-afrikai országokból érkezõket, utazásukat úgy szervezzék, hogy gépük az öt kijelölt amerikai reptér valamelyikén landoljon. Az utasokat a leszállás után fokozott szûrési vizsgálatoknak vetik alá, ahol a testhõmérsékletük, valamint az ebolagyanús tünetek megállapításával szeretnék kiszûrni a potenciális fertõzötteket. A rendelkezés szerdától lép majd életbe, írja a USA Today.
OFF
Egyébként ezen a kutyás sztorin jót nevettem. Ez még az a jobb fajta offolás. Még igaz is lehet, mert a kutyáink a benzinmotoros eszközök tankolásakor inkább hátrébb húzódnak vagy lefekszenek messzebb.
ON
Szerintem ez a szûrés gyakorlatilag semmit sem ér az alacsony hatékonysága miatt és a viszonylag hosszú lappangási idõ miatt. Ez akkor lenne hatékony, ha a beutazókat 21+1 napra karanténba tennék, majd akkor szûrnék, vagy pedig minden beutazón szerológiai vizsgálatot végeznének. Tudja-e valaki, hogy lehet-e ebola hordozó valaki úgy, hogy õ maga nem betegszik meg, de osztja környezetében a kórt?
Mutálódott az Ebola, könnyebben fertõz: http://index.hu/tudomany/2015/01/29/...dott_az_ebola/
Nem mintha eddig nem lett volna erõsen fertõzõ...
Nem írják, hogy miben mutatkozik meg a fertõzõképesség növekedése. Netalán a fertõzés módjában (cseppfertõzés, szúnyogok)? Az nagyon rossz hír lenne.
Egyébként a fertõzõképesség növekedése nem kivételes jelenség. Ha van két vírustörzs, amelyik azonos ütemben szaporodik, de az egyik (a mutáns) fertõzõképesebb, akkor az gyorsabban fog terjedni, mint a másik törzs. A fertõzõképesség növekedése hosszabb távon együtt szokott járni az okozott betegség mortalitásának csökkenésével, mert az evolúció a kórokozó azon a mutációinak kedvez, amelyek miatt nem öli meg azonnal a megfertõzött szervezetet, hiszen a fertõzött egyed csak addig tudja tovább terjeszteni a fertõzést, ameddig életben van. Másrészt a természetes szelekció a megfertõzött egyedeknél is mûködik: az életképesebbek, a fertõzés ellen eredményesebben védekezõk maradnak életben és szaporodnak el. Példa: amikor a középkorban a szifilisz letarolta Európát, akkor még egészen horrorisztikus tünetei voltak és a fertõzöttek közül sokan szinte elevenen elrohadtak. Aztán a XX. század elejére úgy "legyengült" a betegség, hogy fertõzött alany akár több évtizedet is megélhetett a fertõzéssel (amit közben jó eséllyel továbbadott).
Pont tegnap volt a rádióban szó róla, hogy mennyire visszaesett a megbetegedések száma, a kutatók sem értik miért hiszen terjednie kellene. Szerintem még mindig nem globális a probléma.
Ellenben jön az infulenza!!! Menjen mindenki beolttatni magát! Önként és dalolva! (ja nem, sarcasm off)
Így van, összességében csökkent az új fertõzések száma, l: http://www.origo.hu/nagyvilag/201501...a-jarvany.html
De ebben a cikkben is leírják, hogy ez alól kivétel, Guinea, ahol nem csökkent, hanem másfélszeresére nõtt. És pont erre a növekedésre adott magyarázatot az a cikk, amit a #260. hozzászólásban linkeltem és amiben arról van szó, hogy megjelent egy új, fertõzõképesebb mutáns Ebola vírustörzs.
A szúnyogok eddig is tovább adták az összes kórokozót. Miközben az átlagemberek egyszerûen nem hajlandók tudomásul venni, hogy a vérszívók a legveszélyesebb terjesztõk, mivel 100%-os a terjesztési képességük.
Kicsit homályosítsatok fel ebben a témában.
Ha jól tudom, hím szúnyog nem szív vért, nõstény szúnyognak van szüksége a vérre peterakáshoz.
Amikor szívott vért elmegy petét rakni, többet nem szív, hogy is adja tovább a vírust ?
Vagy a utódokban is tovább tenyészik a vírus ?
Pityubá, annyiban hiányos, amit írsz, hogy a nõstény szúnyog nem megy el petét rakni, ha még csak egy kevés vért szippantott, addig próbálkozik, amíg elég nem lesz, tehát, ha elhessegeted, miután megszúrt, viszi át a vírusaidat a következõ melegvérûbe. És a többi, ahogy Zacskóbicska is írta.
Lapszemle:
http://444.hu/2015/03/16/unatkozik-s...a-konyhajaban/
Könnyen elõfordulhat, hogy a következõ horrorsztori egy kertvárosi konyha meg egy 1000 dolláros génmódosító (?) készlet nászából születik...
Pár furcsaság azért van a cikkben, de legjobb rész ismét a kommentek között van, valaki megjegyzi, hogy a gmo-t nem lehet csak úgy kimutatni, ha valaki nem vallja be, sosem derül ki, hogy valami gmo-e.
Neki biztos rossz hír, hogy a gmo gyorsteszt évek óta létezik és mûködik, bármilyen növényi részbõl kimutatható, és a jelenlegi gyakorlat az a nébih-ben, hogy pl. az összes létezõ szaporítóanyag, amit minõsítésre megkapnak, megy a tesztelésre, ha pedig valahol állományban merül fel a gmo-gyanú, minden kirendeltségükön megvan a felszerelés a vizsgálat elvégzéséhez.
Bill Gates az Ebolánál is veszélyesebb vírusra figyelmeztet: „Nem vagyunk felkészülve”
Ezek már megint mit tervezgetnek?!
Törölhetõ- duplázott a fórum :mad:
Amit eddig is tervezgettek.
Nekik nem számít, hogy 2-3 évtizedet kell várni, hogy valóra váljon az elképzelésük. Türelmesek és egyben kissé ostobák is. Az õ pajzsukon mindig van rés, ezt kell megtalálni.
Egyébként meg amit mondott pár évvel ezelõtt: népességredukció. Probléma-Reakció-Megoldás - ez az õ szentháromságuk a céljaik eléréséhez.
Amikor piacot kell teremteni az XY már elkészített oltásnak, akkor valahol "véletlenül" elszabadítják a vírust és máris hatásos lesz az oltási propaganda. Leegyszerûsítve.
Ez a jelenség leginkább a szándékosan szabadjára engedett vírusokra jellemzõ. Van pár kivétel. Elvileg.
...egy kis lógigai zûrzavar....
..piacot akarnak nyerni...és közben népirtást csinálni....:duhos:
...ha kiirtja a populáció egy részét,akkor minek a piac?...a populáció ,az maga a piac!
A vicc jut az eszembe...
..az egyszeri ember azért rimánkodik..."..de jó lenne ,ha mindenki meghalna ,enyém lenne minden...eladnám és én lennék a leggazdagabb"....:rolleyes:
Piacot nyerni: megnyerni (venni) a kormányokat, hogy tegyék kötelezõvé, így rengeteg vakcina elkel, jön a $$$.
Kiirtani a populációt: az eladott vakcinától xy év múlva bajod lesz és kinyiffansz pl.
Eladta pénzért, megvetted mert megvetették veled, beadattad, kinyiffantál/terméketlen lettél, következõ generációk mennyisége csökken.
Ha így nézed akkor többszörösen is nyertek az ügyön.
...igen...csak logikátlan....minek..és ezek az emberek nem bolondok...minek a dólár,ha nincs aki termeljen és nem lehet rajta venni semmit?...minek megvenni egy kontinenst,ha mások..praktikusan,a szegény népesség használja(és igen jól érzi magát)...nem hiszem,hogy ezek a nagyokosok ilyen bénák....ez az egész összeesküvés elmélet csak egy konteo--annak is halovány...
Mire várnak?...mert a népesség..kösz,de jól van és gyarapodik!....
Pedig West Bam és mmilan21 piszkosul érzik a lényeget.
Egyelõre a lájtos népességirtás folyik, vakcinákkal, gyógyszerekkel, kemoterápiával, adalékanyagokkal, munkahelyi stresszel, kölcsönökkel, szingli modellel... a pénz csak eszköz ehhez.
Elveszik az Embertõl azt amire teremtve lett: a BOLDOGSÁGOT. Próbálják belesúvasztani az evolúciós hazugságba, az állati sorba. Materiálisan nem vagy több mint egy biorobot.
A Lélek kérdése fel sem merülhet, mert az összezavarná az emberek fejét. Szóval itt tartunk...
Úgy vélem, lassan kifogynak a türelembõl a "gazdáink", és drasztikusabb lépésre szánják el magukat. Természetesen ez látszólag a véletlenek láncolata lesz.
Nem kívánok vitatkozni azokkal, akik ezt összeesküvés elméletnek tartják, mert ez egy elméleti lánc végkövetkeztetése. Aki másképp gondolkodik, annak nem ez jön ki...
..hogy a topic témánál maradjak...a járványok valós fenyegetést jelentenek az emberekre...de ez nem a háttérhatalom mûve,hanem a természet szelekciós és populáció szabályozási kísérletei....ezen a bolygón Ez így mûködik...próbálja a természet vissza nyerni az egyensúlyt..és ez nem csak ránk emberekre vonatkozik,hanem minden élõre ezen a bolygón,mindennek meg van a maga betegsége mellyel kordában van tartva a lélekszáma...
Azért sem valós Ez a konteó,mert az erõforrások nem a fenntartható populáció szabályzására és a minél jobb gének tovább öröklésére fordítódik és a rendelkezésünkre álló erõforrások tartós és önmagát megújító koncepciót követjük,hanem a "mentsünk meg mindenkit" és "minél tovább tartsuk életben" filozófia az érvényes.Mert mi emberek ilyenek vagyunk....
A védõoltások milliárdok életét mentették meg,akik egyébként a csecsemõ kort sem élték volna túl...
Botor elképzelés,hogy megszületik valaki és ráköltenek sok-sok pénzt,tudást,idõt,erõforrást..hogy finoman(hogy ne tûnjön fel) adagolva a mérgeket kiirtsák 86 éves korára,miközben jót kaszálnak rajta és növelik a virtuális,fedezet nélküli számlájukat...:)
Ha így is van,hát köszönöm...mert 3 évesen meghaltam volna.....
Részemrõl nyugodtan mérgezzenek 86 éves koromig,aki akar keresse magát halálra rajtam,de élek....aztán nyugodtan ki lehet irtani...:thumbup
Inkább éljek 50 éves koromig és szabadon, mint 86 éves koromig rabszolgaként. Nem minden, hogy meddig húzza az ember, inkább az, hogy miként.Idézet:
Részemrõl nyugodtan mérgezzenek 86 éves koromig,aki akar keresse magát halálra rajtam,de élek....aztán nyugodtan ki lehet irtani...
Nekem inkább errõl szól ez az egész prepperkedés, erdõ járás, földtúrás, önellátásra törekvés.
Nem tesz boldoggá, hogy birkának néznek és azért élhetek, hogy folyamatosan megnyírjanak a gyapjamért.
Igazad is van, meg nem is...
Írásod elsõ részével egyetértek. A továbbiakkal nem, ugyanis az élet normális velejárója az élethez való ragaszkodás akár 86 évesen is. Az én apám 87 éves elmúlt, de még mindig vannak ötletei, tervei, amik mozgatják, nem életunt ember.
Mi a garancia arra, hogy a gyógyszerekbe rejtett adalékokkal nem újabb piacot, elõre programozott betegségeket teremtenek? Beteszik pl. adalékként a vízoldható alumínium vegyületet, ami nem fog megmérgezni prompt, de jól kalkulálható az évtizedek múlva kialakuló Alzheimer kór. Semmi gond, nem akar megölni téged senki, készségesen javítanak az életminõségeden is, csak fizesd ki az erre való gyógyszer árát. Elvileg ezek jól kalkulálható üzletek, akár tõzsdére is vihetõk, mert a megtérülés, a kamat jól kalkulálható. Nem szeretnék megvádolni senkit, amit írtam, pusztán fikció. De üzleti lehetõség! Kérdezem, a kapitalizmusban van olyan üzleti lehetõség, amivel soha senki ne próbálkozna meg? Fõként ha a befektetés kicsi, a várható haszon viszont jól kalkulálható és hatalmas profitot jelenthet.
Angelina Jolie eltávolíttatta a petefészkét Találtam számomra újdonságot a kommentekben.
gizella29 írja: Rák nem is létezik csak candida fertõzés. A daganat nem más ,mint gomba !!
No ezt kicsit furcsállom ha gomba lenne akkor a gombaszövedék jól látható lenne mikroszkóp alatt.
Simoncini professzor írja: A jelenlegi munka több évi megfigyelésen, összehasonlításon és tapasztalaton alapul. Ezek alapján azt állíthatom, hogy a daganatok kiváltó oka a gomba.....
Olvassátok végig a kommentet.
Sajnos nem tudok Oakland kollégának, vagy inkább barátomnak, több "tetszik"-et adni a lényegre törõ válaszért! :thumbup
Visszatérve a topic témájához, némi adalékként idézném egy önhatalmú "gazda" mondatát:
„Ha újjászületek, halálos vírusként szeretnék visszatérni, hogy hozzájáruljak a túlnépesedés veszélyének megakadályozásában.”
Egyébként még egyszer mondom, SENKI szilárd meggyõzõdését nem kívánom megváltoztatni.
Komoly felnõtt emberek vagyunk, mindenki tapasztalás és tudás alapján eljutott bizonyos "végkövetkeztetésekig".
Van akinek ez, kimerül a fogyasztói társadalom kínálta szabadság elérésében. Szabadon dönthet, hogy melyik szupermarketben vásárol, hogy melyik vakcinát adatja be magának, választhat pártot...focicsapatot, és azt érezheti hogy õ nem béget a nyájjal, mert õ egyéni módon választ...
Nem akarok bizonygatni semmit, ha körülnézel nyitott szemmel és nyitott lélekkel a világban, meglátod hogy mivel is takarják el a szemeid elõl a valóságot. (Matrix)
Egyébként nem mentenek meg mindenkit, és nem tartanak életben mindenkit... ha már nincs haszna.
Egyre inkább gondoskodnak arról, hogy az egyre növekvõ nyugdíj korhatárt ne érd el, mert onnantól csak ballaszt vagy a "gazdák" nyakán.
Addig pedig, hogy idézzek: "...birkának néznek és azért élhetek, hogy folyamatosan megnyírjanak a gyapjamért."
Még egyszer elmondanám a személyes meggyõzõdésem:
Úgy vélem, lassan kifogynak a türelembõl a "gazdáink", és drasztikusabb lépésre szánják el magukat. Természetesen ez látszólag a véletlenek láncolata lesz.
...na akkor +eccer,de utoljára...:)...nem logikus konteó...hogy a háttérhatalom,oltásokkal ,gyogyószerekkel a hosszú életet támogatja,hogy nyírhassák a birkát......közben pedig ördögi tervet szövöget a népesség 90 %-nak a kiirtására..:duhos:...ez baromság és hülyeség és....vagy Ez vagy Az ,de a kettõ együtt?...:haha:Idézet:
Igazad is van, meg nem is...
Írásod elsõ részével egyetértek. A továbbiakkal nem, ugyanis az élet normális velejárója az élethez való ragaszkodás akár 86 évesen is. Az én apám 87 éves elmúlt, de még mindig vannak ötletei, tervei, amik mozgatják, nem életunt ember.
Mi a garancia arra, hogy a gyógyszerekbe rejtett adalékokkal nem újabb piacot, elõre programozott betegségeket teremtenek? Beteszik pl. adalékként a vízoldható alumínium vegyületet, ami nem fog megmérgezni prompt, de jól kalkulálható az évtizedek múlva kialakuló Alzheimer kór. Semmi gond, nem akar megölni téged senki, készségesen javítanak az életminõségeden is, csak fizesd ki az erre való gyógyszer árát. Elvileg ezek jól kalkulálható üzletek, akár tõzsdére is vihetõk, mert a megtérülés, a kamat jól kalkulálható. Nem szeretnék megvádolni senkit, amit írtam, pusztán fikció. De üzleti lehetõség! Kérdezem, a kapitalizmusban van olyan üzleti lehetõség, amivel soha senki ne próbálkozna meg? Fõként ha a befektetés kicsi, a várható haszon viszont jól kalkulálható és hatalmas profitot jelenthet.
...ééés...erre én biztos nem adnék "tetsziket"...Idézet:
Még egyszer elmondanám a személyes meggyõzõdésem:
De ez így elég ködös..ez körülbelül azt teszi mint a kocsmai veszekedésbe....",,na és mitteszel ?..."maj meglátod!"....
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ hagyjuk!...semmi konkrétum,semmi bizonyíték!...ha lehet én ettõl nem görcsölök!