Konzerv kinyitása nyitó nélkül: http://prepforshtf.com/open-opener
Printable View
Konzerv kinyitása nyitó nélkül: http://prepforshtf.com/open-opener
Nekem katonaként a végén "csak" egy acél kanalam volt a jobb szélén kiélezve, a hegyén meg kihegyezve. Evésre, vágásra, konzervnyitásra, meg késharcra is jó volt... Aztán leszerelés elõtt elcseréltem pálinkára.
[QUOTE=Tulelo;14463]Ilyesmit nem készítenék, semmilyen csilist, csípõs, "nehéz" ételt nem raktároznék.
elõbb tessék kipróbálni
Nem tetézném a bajt csilis babbal.
attól még nem lett baja senkinek
A szárított hús jó lehet, a "jerky" nagyon népszerû amerikai prepper körökben.
a szárított rendes magyar sonka meg magyar prepper körökben.
Nincs a hivatalos MRE ami ezt árban és ízben lekörözné! :)
úgyúgyúgy.az MRE-t nem tartom sokra.semmilyen szempontból sem.
Nem kommentálom, igaz vagy nem igaz mindenki döntse el maga(ami a képregényt illeti):
http://kuruc.info/r/22/27018/
Valami becsapódott: hatalmas robbanás rázta meg Szalárdot
http://itthon.ma/erdelyorszag.php?cikk_id=2269Idézet:
Nevük elhallgatását kérõ szalárdi lakosok azt állították, hogy az esemény másnapján egy hatalmas helikoptert és katonai festésû terepjárókat láttak a környéken, éjszaka pedig több tucat elemlámpa fényét lehetett látni a környezõ szántóföldeken.
Tolvajkergerõk
Idézet:
Kedves Olvasóink, különösen az ütõképes férfiak, illetve a bennünket árgus szemekkel figyelõ BRFK munkatársai!
Hozzánk fordult egy egyedülálló, kisgyermekes édesanya, aki nagyon nehéz helyzetbe került. Van egy lakása Kõbányán, amelybe beköltözött egy életvidám bidámbidám család, és persze eszük ágában sincs onnan távozni. Eközben a hölgy egy gyökérnél kénytelen lakni albérletben, aki nemcsak elszedi a pénzét, de volt már, hogy meg is ütötte. A kettõ közül az elsõ problémát szeretnénk segíteni kezelni.
Mivel a lakás a hölgy tulajdona, elvileg bármikor bemehet oda, és azt csinál, amit akar. De ez nem az az ország, ahol egy falka bidámbidámot csak úgy ki lehetne zavarni egy lakásból, hanem ahol a bidámbidámok zavarják ki a tulajdonost, ha haza merészel pofátlankodni. Éppen ezért kellene egy kis segítség a hölgynek, hogy némi átalakítást végezzen az ingatlanon.
Egyrészt kérjük olyan férfiemberek jelentkezését, akik eljönnének a hölggyel Kõbányára, megakadályozandó, hogy a bidámbidámok közismerten heves érzelmi élete indokolatlan erõszakba csapjon át, vagyis nehogy ez az elvetemült anyuka bántalmazza mind a hat-nyolc bidámbidámot. Másrészt abban is segíteni kellene, hogy az ablakokat leszereljük és elszállítsuk. Isten ments, hogy szegény bidámbidámokat kikergessük a lakásból, maradjanak nyugodtan, de az ablakra máshol van szükség, bocs.
Amennyiben a BRFK munkatársai is olvassák ezt, õket is szívesen látjuk erre a kis megmozdulásra. Helyszín és idõpont késõbb.
Idézet:
Örülünk, hogy ilyen sokan jelentkeztek a kõbányai lakástolvaj bidámbidámok meglátogatására. A helyszín felderítése megtörtént, térjünk rá a szervezésre!
(Annak, aki lemaradt volna az elõzményekrõl:
https://www.facebook.com/tolvajkerge...38358592923292)
A rendhagyó Criminal Mass helyszíne és idõpontja: holnap, azaz november 23-án, szombaton, 14 órakor, a X. kerületben, a Jászberényi út és a Maglódi út sarkán található ÖMV benzinkút mellett. Megközelíthetõ a 37 és 37A villamosokkal a Blahától, illetve autóval tetszés szerint.
https://maps.google.com/maps?q=47.48...num=1&t=m&z=16
A BRFK tisztelt felsõvezetõinek üzenjük, hogy ha a múltkori Criminal Mass-hez hasonlóan megint be vannak tõlünk szarva, nyugodtan vonuljanak fel megint századnyi csapaterõvel. Mi csak örülünk a rendõri kíséretnek, csak ne arra keressenek ürügyet, hogy minket akadályozzanak, mert az már a múltkor sem sikerült. A szokásos szar trükköket, hogy gyülekezési joggal visszaélésért próbálnak elõállítani minket, meg se próbálják, mert sem rendezvényt, sem felvonulást, sem tüntetést nem tartunk. Ha tele vannak energiával, inkább segítsenek az ilyen helyzetek elkerülésében, lépjenek fel hasonló csapaterõvel a lakástolvajok ellen.
Akik eljönnek, tartsák fejben, hogy nem verekedni megyünk, és más módon sem tervezünk bûncselekményt elkövetni. Senki ne hozzon közbiztonságra veszélyes eszközt vagy fegyvert (kivéve viselési engedéllyel), azonban mindenkinél legyen érvényes személyi és lakcímkártya, mert biztos végig fognak minket igazoltatni. A helyszínen senki ne kezdjen önálló akcióba, különösen ne hõsködjön, ne legyen agresszív, mert a rendõrök csak az alkalomra lesnek majd, hogy elõállíthassanak minket. Nekik mi "szélsõséges bajkeverõk" vagyunk. Bármit csak elõzetes megbeszélés után tegyetek. Ha azt látjátok, hogy valaki nem képes betartani ezeket az egyszerû szabályokat, állítsátok le, ha nem lehet, szóljatok a rendõröknek.
Politikai jelképet vagy a médiában politikával összemosható tárgyat ne hozzatok, ilyen jellegû ruhát senki ne viseljen.
Aki tud, hozzon saját videókamerát az események dokumentálására. Természetesesen a miénk is ott lesz.
Az akcióra mindenki saját felelõsségére jön el. 18 éven aluliak lehetõleg ne jöjjenek. Kerékpárt lehet hozni, de nem lesz rá szükség.
Ami a bidámbidámokat illeti, biztosan nem lesz gond kiakolbólítani õket. Nincsenek százezren, és nem is tudnak füttyentésre rokonságot összecsõdíteni. A házban is mindenki rühelli õket. Minél többen leszünk, annál könnyebb lesz megértetni velük, hogy a visszajövögetés, fenyegetõzés, gyújtogatásról való ábrándozás rendkívül önveszélyes dolog lenne.
További eligazítás a helyszínen.
Nálunk ezért már állatkínzás és tiltott vadászati eszköz lenne...
http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/m...t-video/152282
Én azt vettem észre hogy pl. az amerikai MRE-t teledobálják édességekkel, amit nem hinnék hogy az energia miatt tesznek bele, hanem inkább azért hogy több legyen a kalóriaérték. Hiába raknak bele egy csomó cukrot, mert abban nincs fehérje.Idézet:
Felejtsd el a ráírt kalória paramétereket, a szervezet nem az alapján tudja felhasználni, lehet hogy a millió kalóriás valamit fel sem tudja dolgozni.
Itt egy példa: fél kiló kockacukor = 2000 kalória
De a fehérjetartalma 0 gramm
Én nem tennék bele olyat. A citromsav szétszedi a fogat és marja a gyomrot.
Nem megtévesztés, csak azt írtam le ami rám igaz. Én ha túl csípős dolgot eszek, vagy túl "nehezet", túl fűszereset, akkor nagyon le tudok tőle betegedni. Nem azt mondom hogy ez mindenkire igaz, de rám biztosan.Idézet:
Ez az "erõspaprika betegséget okoz" egy újabb eszméletlen pofátlan világméretû megtévesztés.
A citromlé összefügg a fogérzékenységgel. Jó fogkrém használatával ki lehet külszöbölni, de egy hosszan tartó SHTF-ben nem biztos hogy kapsz jó fogkrémet. A citrom is marja a gyomrot, nem csak a fognak káros a túlzott fogyasztása.
Nem, én csak a saját tapasztalatom írom le, nem tudom hogy cégek mit írnak róla.Idézet:
Ez megint a média és a betegségügy-ipar átverõs rémületkeltése.
Mindenki vegye figyelembe, hogy a tapasztalatai szerint hogy reagál bizonyos ételekre, fűszerekre. Én például ha eszek egy kis borsot, borsos húst, borsos köretet, akkor 1-2 napra nagyon lebetegszem tőle. A többségnek valószínűleg nem árt és annyit eszik belőle amennyit akar, de nekem nem jó.Idézet:
Ha tudsz szerezni csirkehúst, erõspaprikát, zöldfûszereket háztól, ahol tudod, hogy nincs antibiotikumozva a csirke, nincs vegyszerezve a zöldség, akkor kizárt dolog, hogy attól "lebetegedj" a legkevésbé is.
És persze van olyan hogy lisztérzékenység, mindenféle allergia, van aki nem ehet tejet, nem ehet olyat amiben mogyoró van, meg ilyesmik. Ez nem étel-ellenes propaganda, hanem személyenként változó egészségügyi dolog. :)
Nem. Nem hittem, hanem tapasztaltam. Ha sok savas dolgot iszol, vagy eszel, az árt a fogadnak és a gyomrodnak is. Ahogy például a Golden almával sose volt bajom, de a savanyúbb fajta piros almától mindig megfájdult a fogam, mert az jóval savasabb gyümölcs.
Ez a citromra, narancsra szintén igaz. A mandarin viszont édes, azzal szintén nem volt bajom.
Nem dőltem, mert soha nem is hallottam arról, hogy bármiféle ipari akármi mondott volna bármit róla. Saját tapasztalatot írtam, nem tudom mit mondanak róla mások.Idézet:
Ez is egy szép nagy ipari átverés, aminek bedõltél.
Ha tudom hogy fáj valamitől a fogam és a gyomrom, akkor miért enném/innám meg, ha nem kényszerít rá senki? Miért tennék be egy csomó olyan dolgot a készleteimbe, amitől tudom hogy rosszul vagyok? Annak semmi értelme nem lenne. :hogymi:
Olvasd el, hogy mit írnak itt válaszul: http://curezone.com/forums/am.asp?i=385817
A fogorvos írja, hogy egészséges a limonádé, de rettenetesen rossz a fogaknak.
(Ezt az egész beszélgetést áthelyezem majd máshová, mert nincs köze a tartós ételekhez.)
Nem, ugyanis ha lenne alapja, akkor a fogat nem mosó embereknek lennének szép fogaik, a nyugati embereknek meg -akik meg naponta mossák a fogukat 3x- ki lenne hullva minden foguk. Olyan elméletről még nem is hallottam hogy fogkrémtől romlana valaki foga. A fluorid elmélet teljesen másról szól.
Tapasztalatom szerint a savanyú savas étel marja a fogat és érzékennyé teszi. A jó fogkrém pedig ezen segít. Nem azért mert mondta valaki, hanem ez a saját tapasztalatom.
Nem minden fogkrém tartalmaz fluort. Én nem is írtam fluoridról semmit, csak azt írtam hogy "jó fogkrém". Sose állítottam hogy a fluor jó lenne a fogaknak. Azt mondtam hogy a fogkrémben van valami anyag ami az érzékeny fogaknak jó, de sose írtam hogy a fluor lenne az az anyag.
"A "szép fog" egyenlõ a vegyi úton fehérített, de közben szétszivacsosodottal, amit az érzékenység bizonyít szinte minden "nyugati" embernél, pl. nálad is?"
Gyerekkoromban volt bajom fogérzékenységgel, nem most. Most nem iszok limonádét és nem eszem se citromot, se narancsot, se savas almát és nincs bajom ilyesmivel. :) Mikor gyerek voltam, akkor általában nagyon egyszerű fogkrémek voltak, mint például a Gabi fogrkém. Az minden volt csak nem nyugati. Még emlékszem a zöld tubusára. (Jó öreg vagyok már!) :haha:
Nem állítottam hogy tönkrementek volna a fogaim. Ahogy azt sem, hogy citromot ennék. (Miért ennék, ha kialakul tőle a fogérzékenység?) Miért kéne bizonyítanom hogy nekem fáj tőle a fogam? Hogy lehet a fájdalmat bizonyítani? :confused: És miért számítana másnak, hogy nekem mi nem jó? Felőlem más eheti a savas gyümölcsöt, hiszen gondolom hogy vannak akiknek nem okoz problémát, ahogy a túlzott fűszerfogyasztás is egyeseknek jó, másoknak nem jó.Idézet:
És hol a bizonyíték, hogy a 30 éven át napi 3x fogyasztott citrom(lé) tette tönkre a fogadat kizárólagosan?
Nem tudom ezeket mire írod. Mit számít az másnak, hogy én tennék-e citromot a készletembe vagy nem? Nekem rossz, másnak lehet hogy jó. Nem csak azért nem raktároznék belőle mert úgy érezem hogy nekem árt, hanem azért is mert nem is szeretem.Idézet:
Kizárt, hogy ennyit citromoztál. Talán soha semmit nem fogyasztottál, csak levegõt és citromot évtizedeken át? Mivel bizonyítod, hogy nem lehetett semelyik másik vegyipari-élelmiszeripari anyag, ami a szádba került?
Nem azt mondtam hogy senki ne tegyen ezt vagy azt a saját készleteibe, csak azt mondtam hogy én nem tennék bele néhány dolgot amikről tudom hogy lebetegítenek. De ez csak rám van hatással, a készleteimből te úgyse eszel, hacsak nem úszod át az óceánt és nem látogatsz meg SHTF alatt. De ha nem is lesz citromunk, szerintem jót eszünk majd a marhagulyásból is. ;) :beer:
Tönkre azt nem, a fogérzékenység az elmúlik, nem tartós állapot. :)Idézet:
ergo azok tették érzékennyé (tönkre) a fogaidat
Valami rendezvény van? Vagy valakik valamit terveznek amit megneszeltek?Idézet:
Fokozott ellenõrzést rendelt el a Budapesti Rendõr-fõkapitányság szombaton este kilenctõl vasárnap hajnali négyig az V., a VI. és a VII. kerületekben, írja a police.hu. A rendõrök igazoltatnak, jármûveket vizsgálnak át, lefoglalhatják a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat. Az ellenõrzés célja „a jogsértõ cselekmények megelõzése, illetve megakadályozása".
Durva (apró betûs) tiltás a Vodafone-nál
Idézet:
Vodafone mobilszolgáltató Általános Szerzõdési Feltételeinek 1. számú melléklete szerint “A mobil eszközökre letölthetõ alkalmazásokon (Skype, MSN, Viber, WhatsApp stb.) keresztül használt, internetalapú hang/video-hívások indítása – és kliens szoftver függvényében a szöveges chat üzenetek küldése nem engedélyezett.”
Agyonlövéssel fenyegették a kirándulókat
Mostanában nagyon elszaporodtak ezek a kutyakilövések.
Nagyon felhígult a vadásztársadalom, régen tisztelték, szerették az állatokat, az utóbbi években meg sokan mintha a gyilkolásért mennének vadásznak.
Az ilyen esetek még jobban rontják a tisztességes vadászok hírét.
Mondjuk kicsit nehezen tudom elképzelni hogy rájuk fogta a fegyverét egy hivatásos vadász.
Nem hiszem hogy kockáztatná a fegyvertartásiját, hiszen anélkül a munkáját is elvesztené.
Rapsicból inkább kinézem, bár az meg ha lett volna esze inkább nem rendez színjátékot, inkább elkerülte volna õket.
Tolvajkergetõk:
Sétálgathat fegyverrel az erdõben aztán majd lecsukják orvvadászatért :).Idézet:
Ezzel kapcsolatosan már meg sem szólalunk, csak idézzük egy olvasónk levelét. Egyúttal jelezzük, hogy ha valaki meg tudja nevezni a bûnözõt, az õ nevét is nagyon szívesen továbbítjuk erre szakosodott büntetõcsoportoknak.
Íme a levél.
Sziasztok. A nevem maradjon nem publikus. Személyi testõrként dolgozom és olvastam az újabb kutyagyilkosságról. Annyit tennék hozzá hogy mostantól arrafelé fogok sétálni a kutyámmal amerre vadásznak és ha egy gyökeret is meglátok puskával hadonászni felénk, kérdés nélkül tüzet nyitok rá az engedéllyel tartott és viselt Glock 17esembõl. Nem leszek egyedül se szóval hiába hazudozik utána ha túléli. A kurva anyját már az ilyen gyökér geciknek!!!!
Közterületen nem sétálhat engedéllyel tartottal? Nem tudom, de szerintem nem tudnák elítélni érte, ha egyszer nem vadászik. Mondatja hogy veszélyes az erdő -mert néha tényleg az, meg van hogy drogosok is vannak az erdőben, meg fatolvajon akik szintén emberekre támadnak. Bár ezzel kapcsolatban a magyar törvényeket nem ismerem.
Azt tudom hogy itt erdőben lőni lehet, viszont nagyon egyértelműnek kell lennie, hogy nem állatra lő valaki, hanem céltáblára. Abban az esetben nem lehet belőle baja. Persze itt is vannak gumitörvények, meg hasonlók, amiket hajtogathat a járőr. Ki milyen lábbal kel fel.
Mondjuk nem normális hogy egyáltalán ilyeneket leír. Nem vet túl jó fényt a fegyvertartókra, hogy ő -akár csak szóban is- de olyanokat tesz közzé hogy ő vadászokkal akar majd tűzharcba keveredni. :rolleyes: Biztos csak a szája jár, de már azzal is árt hogy ilyeneket ír.
Hát régebben olvastam olyanokat hogy mezõn, erdõszélen íjjal célba lövõk ellen indult ilyen eljárás.
Gondolom addig úgysem lehet rábizonyítani valakire amíg nincs nála vad, de akkor sem hiányzik senkinek sem szerintem egy rendõrségi huzavona.
"Mondjuk kicsit nehezen tudom elképzelni hogy rájuk fogta a fegyverét egy hivatásos vadász."
Öltek már meg orvvadászok õket megállítókat (legutóbb azt hiszem tavaly egy hivatásos- és a vele lévõ sportvadászt lõttek le majd a sérült torkát elvágták), szóval nem biztos hogy a fegyver ráfogás (ugye elméletileg a szitu az volt, hogy sötétben három feltételezhetõ orvvadász -fegyveres- közeledik) elitélendõ. A kutya kilövése már más eset, feltéve ha tényleg úgy történt ahogy elmesélték.
Igen, ismerem azt az esetet, elég durva.
De ezután akkor a vadõrök sötétben vagy szürkületkor úgy közelítenek mindenkihez hogy ráfogják a fegyverüket?
Közben meg keréknyomba lép (mint múltkor) vagy elakad a lába egy szederindába...
Netán egy másik vadász nézi õt éppen orvvadásznak aki rá céloz...
Mindenesetre ez a történet ahogy írták úgy valahogy nem kerek nekem.
Nekem csak két kérdésem lenne: ki a vadász akiről az egész hír szól és hol van az amit ő mondott a történtekről?
Mert úgy néz ki, hogy van 3 ember, akik elmondtak valamit, de ezt semmivel nem tudják alátámasztani vagy bizonyítani, a vadásztársaság pedig semmit nem tud az egészről.
Nézzétek csak hogy most mit írnak a cikk alatt:
"UPDATE: A helyi vadásztársaság elnöke, miután értesült a történtekről, behívatta magához a hivatásos vadászokat, akikkel közösen átnézték a vadásznaplót (hivatalos nevén: beírókönyvet), amelyben minden egyes vadászat pontos adatait és az azokon részt vevő vadászok engedélyszámát kötelesek rögzíteni. A bejegyzésekből kiderült: aznap abban a körzetben nem folyt bejelentett vadászat. Habár Kocsis Endre nem jelentette ki, hogy orvvadászok tartózkodhattak a területen, megjegyezte: egy tavalyi ügyben rendőrségi nyomozás is indult a területen vadászó „rapsicok” ellen, akik az egyik legnagyobb veszélyt jelentik a társaság tevékenységére."
Ezek szerint még ha igaz is volt, lehetséges hogy egy orvvadász volt ott és nem hivatásos vadász?
"De ezután akkor a vadõrök sötétben vagy szürkületkor úgy közelítenek mindenkihez hogy ráfogják a fegyverüket?"
Szereintem ez egy fontos kérdés általános szempontbõl is: meddig ésszerû óvatosság és mikortól paranoia ?
Mekkora készültség kell a mindennapokba? (pl. járdán figyelmi a többi közlekedõt szerintem alap -ki tudd kerülni, ne üssenek el-, de mindenkit potenciáls rablónak feltételezni már messze nem egészséges, ugyanakkkor néha ( pl rossz környéken, sötétben) akár életmentõ is lehet)
Na igen preppereknél muszáj mérlegelni, mert hallottam/láttam már olyat aki átesett a ló túloldalára és mindenen parázott, utcára alig mert kimenni az meg már nem hogy elõvigyázatosság hanem konkrétan hátráltatja az embert a mindennapi életében.
Úgyhogy ha túl sok mindenre készül fel az ember, egy idõ után ez lehúzhatja, mert egyfajta gátlások ezek is, de nehéz manapság megtalálni az arany középutat mert ha meg túl nyíltak vagyunk beleszaladhatunk valami rossz élménybe is, véleményem szerint.
A családomban van vadõr, szóval elgondolkodtató.
Elég csendes ez a mai nap. :) Még hozzászólásokból sincs túl sok.
Etióp opál
http://www.mymodernmet.com/profiles/...-butte-crystal
:hipnozis:
http://www.theguardian.com/uk-news/2...f-glasgow-pub#
Itt is mindig az a vége mint a fegyvereknél. "Be kell tiltani a légijármûveket mert veszélyesek"
Sajnálatos balesetek mindig vannak, de nem csak fegyverekkel, meg helikopterekkel.
Hogyan hajtogass össze egy pólót, inget 2 másodperc alatt? Megmutatjuk!
Nézem-nézem, de nem értem :)
Ne vedd sértésnek, meg köszi szépen, de ha ilyen mikulás jön én az összes szúró-vágó-dobó fegyvert beléállítom meg a szarvasaiba... (rambós smile) :D
Ma valamelyik híradóban mutatták, hogy a kis hó már gondot okozott, elakadt pár kamion és beállt valamelyik autópálya.
Egyik kocsiban akkor jutott eszükbe, hogy nincs nálunk elég inzulin. A katasztrófamentõk mentették ki a dugóból.
Én azt hittem alap dolog, hogy ha valaki fontos gyógyszert szed, az hord magánál legalább 2-3 napra valót, mert bármi közbejöhet.
Bár így ügyesen kijutott a dugóból :).
Hírek 2.
Valaki leszúrta a gyerekét és a helyszínt mutatták.
A járdán elõzõ napi kis vérfoltok, de kikockázták... Már az is 18+ ?