https://www.youtube.com/watch?v=mzcdrejkers
Printable View
Bementünk a hivatalba, mondják hogy legközelebb megoldható lesz az adócsökkentés, de most viszont már túlléptünk az idõkorláton.
Na de hogy? Tegnap délután kaptuk az értesítést, amit pénteken adtak fel! :hogymi: Ez így bukás. De remélem hogy legközelebb már csökkentett adóról kapunk értesítést az adót.
Bementünk az állatklinikára is. Erre mondják hogy $130 egy nõstény macska ivartalanítása. Máshol 30-ból megvan. Úgyhogy valahol máshol kell majd megoldani.
Az erdei úton vágtunk át. Az erdõ közepén az úton hever 3 hatalmas döglött hal. Nem tudom hogy kerültek oda. :confused:
tornádó kiszippantotta a tóból és ott esett le :D
Gondoltam hogy készítek egy macskatornyot, de ebbõl nem lesz szerintem semmi. A barkácsüzlet nem szállít házhoz faanyagot. Az meg hogy odamenjek biciklivel az úgy nem jönne össze. Nem férne el 10 darab 2 méteres deszka a hátizsákomban. :haha:
Lehet venni macskatornyot (cat tree) egészben is, hogy otthon rakd össze, de azok általában túl gyengék, azért gondoltam hogy majd én fognám a fûrészt és kalapácsot aztán úgy hoznék össze valami mestermûvet.
Majd kiderül. Talán ha meglátogatnak minket akkor lesz kocsi és akkor majd elugrunk a "tüzépre". :)
Aliexpress-en van egy rakás, talán onnan kellene rendelnünk. De igazából a Walmart se sokkal drágább.
miért kell deszkából lennie? Egy erdõben laksz és ilyesmihez tüzéprõl szeretnél fát?
Nem olyan fát, hanem barkácsoláshoz valót.
Mert élõ fákat nem vágnék ki, a halott fák meg tüzelõnek jók, de másra nem nagyon. Meg ha ki is vágnék valamit ami még jó is lenne, abból úgy még nem lenne deszka, meg 45cm X 45 cm -es falap. Igazából elég olcsó a deszka, csak a házhoz szállítás lesz bajos (de semmi sem lehetetlen). Nem csak ilyen karomélesítõ póznát szeretnék, hanem kisházakat is építenék nekik.
Készet találtam Alin, de hiába néz ki jól, mert pici, viszont több mint 50 dollár. Szerintem alig férne bele, még a legkisebb macska is. A legnagyobb meg fõleg nem. Úgyhogy annyi pénzt nem adok ki rá, csak hogy rájöjjek hogy esetleg túl kicsi. 49 x 33 centis kis izé.
Elvileg 3 hét múlva érkeznek meg, elhozzák õket kocsival (a macskákat). Addig még van idõm ezen gondolkozni. :haha:
Gondolkodj a dobozon kívül! :D
Ha változtatsz a dizájnon akkor, valószínûleg használhatod a száraz halott ágakat, vagy élõ fa kivágása nélkül, annak vékonyabb ágaiból tudsz alkotni.
"Nem olyan fát, hanem barkácsoláshoz valót."
minden fa barkácsoláshoz való, ami
a) nincs tele olyan élõlényekkel (termesz, gomba, egyéb) ami megtámadhatja a többi bútort a közelben
b) nem korhadt annyira, hogy egyszerûen elporladjon
ne fixáld magad szerintem erre a deszka dologra, ha gondolod akkor tervezünk a meglévõ alapanyagokra macskaházat, biztos lesz itt még pár ötlet az enyémeken kívül :D
Pont ezzel a kettõvel van gond. :DIdézet:
minden fa barkácsoláshoz való, ami
a) nincs tele olyan élõlényekkel (termesz, gomba, egyéb) ami megtámadhatja a többi bútort a közelben
b) nem korhadt annyira, hogy egyszerûen elporladjon
A legtöbb olyan kar vastagságú, de amit egy közepes erõfeszítéssel el is lehet törni. Vannak rajtuk lyukak is, ki tudja milyen bogarakkal. Házba nem hoznám be, maximum tüzelõnek.
http://www.homedepot.com
Lehet venni kötelet, gondolom a kb 1 cm átmérõjû lesz a nyerõ. Ebbõl lesz a macska-karom élesítõ. A kötelet csak rátekerem egy 60 centis fenyõ-rúdra, a rudat pedig ráerõsítem egy akármilyen fa talpazatra. Sima fa-lapra, kerekre, vagy szögletesre, az végül is mindegy.
Kell vagy 2 macskaház is. Elõször úgy voltam vele hogy majd én összekalapálok valamit, de igazából felesleges. Lehet venni minõségi, csiszolt, faládát 10 dollár alatt. Olyat amit bent használnak az emberek. Pont felnõtt macska méretûek.
http://www.homedepot.com/s/wood%2520crate?NCNI-5
De ahogy most nézem a faládákat házhoz is szállítják, szóval így megoldódik a probléma egy része! :)
http://www.homedepot.com/p/Housework...4565/203153338
A ládákat meg egymásra is erõsíthetem. Vagy felpakolhatom õket valahová egymás mellé. Esetleg egymástól távolabbra, de összekötni õket 1-2 deszkával. Annyi biztos hogy ezeken aztán ugrálhatnak, mert a faládák nem fognak összetörni alattuk.
Ami még kell az valamilyen olcsó szõnyeg, amikkel be lehet borítani a ládákat, a deszkákat.
Valami zöld színûre gondoltam, ami nem túl csicsás.
Úgyhogy az alap terv az megvan. :D
Szerintem ki tudnám hozni 70 dollárból és ez nagy lenne és stabil, nem olyanok amiket készen lehet venni.
:thumbup
Tegnap mondta az asszony hogy elmegy a boltba. Oké, mondtam neki hogy vegyen egy kenyeret, 2-3 csomag virslit, meg egy Nutellát. 10 dollárból megvan.
Erre mit csinál? Megy, vásárol, aztán hazajön 3 tömött szatyorral, rakás édesség, csokik, cukrok, rettenet egészségtelen és drága dolgok. 54 dollár értékben.
:duhos:
Kicsit jobban megnéztem, talán nem annyira borzasztó a helyzet. Vett néhány konzervet is, 2 kenyeret, tejet, szörpalapot, ilyesmiket.