https://www.bladeshop.hu/www-bladesh...mlampa-1000-lm
Ezzel a lámpával kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye? Ha igen, legyen szíves megosztani.
Köszönöm.
Printable View
https://www.bladeshop.hu/www-bladesh...mlampa-1000-lm
Ezzel a lámpával kapcsolatban van valakinek tapasztalata, véleménye? Ha igen, legyen szíves megosztani.
Köszönöm.
Röviden és tömören: Ne vedd meg.
Hosszabban: a prototípusból kaptam tesztelésere (final version), nem érdemelt meg egy cikket sem. Én jeleztem, hogy mi a baja, azt is megírtam, hogy mivel lehetne javítani kb. 5-10 centbõl sokat rajta, de ennek ellenére piacra dobták úgy ahogy volt. A vetített képe nem a legjobb, a gomb is nyúlós. Az elképzelés nem lenne rossz, de azt mondom, ha pipalámpát szeretnél akkor pipalámpát vegyél. Sajnos jót még az ilyen forgatható fejûek közül nem láttam. Nekem a Rofis sem jött be, a picirõl írtam is, a nagyobbat meg sem vettem. Érdemes arra figyelni, hogy a talpában a pipa lámpának legyen mágnes, valóban hasznos tud lenni ha oda tudod tapasztani. A HC30-ban és az új Convoy H1-ben sincs.
Ezen a héten az Olight Seeker 2 Pro elemlámpáról írtam a blogomon. Számomra igen nagy meglepetés volt, mert eddig csak csalódtam ezekben a több LED-es apró csodákban. Kapott egy esélyt, és milyen jól tettem, hogy nem intéztem el egy legyintéssel ezt is, hogy semmire való villantós lámpa. Ez bizony egy kiváló elemlámpa jól használható fénnyel, okosan kontrollálva, kiváló üzemidõvel.
Jó hír az Armytek rajongóknak, fõleg a budapestieknek:
armyteklampa.hu
Kupon: LMBLG
Ár: -10% mindenre
Ahogy láttam minden típusból van kint bemutató darab, érdemes bemenni megnézni, megtapizni amit kiszemeltünk.
Ezen a héten a Convoy S11 elemlámpáról írtam. A gyártó elsõ kompakt 26650-es modellje, ráadásul XHP50.2 LED-et használ, és a driver is már hõvédelemmel van szerelve. De azért elég sok kompromisszumot kell kötni a használatakor, amire az újabb, javított verzió a válasz, viszont nekem az elsõ széria van csak, azt tudtam kipróbálni.
Ezen a héten a Klarus 360X1 taktikai elemlámpáról írtam. Nehogy ilyet vegyetek!
Most egy kiváló lámpáról írtam a múlt hetivel szemben. EDC lámpának, pipalámpának, fejlámpának is használható az Armytek Elf C1 elemlámpa, ami ráadásul extra ellenálló darab eséssel és vízzel szemben. Nekem személy szerint nagyon bejött.
Ezen a héten egy nagyon jó outdoor lámpáról írtam, a Nitecore P12GT modellrõl. Régi technika, de mai napig megállja a helyét, mi több, szerintem sok új lámpát a mélybe taszít egyszerû, de funkcionális kezelésével és karakteres fényével.
Az Olight Magyarország pár új fejlámpát (FB link) piacra dobott.
Sok infó nincs róluk, még áruk sincs. A különlegesség a dologban az, hogy ezeket a lámpákat speciális igényekre fejlesztették ki a skandináv piacra, és nagyon limitált az országok listája ahol kapható, igazi különlegességnek számítanak márkán belül is.
Beépített akkumulátorral rendelkeznek, ha jól tudom minden modellben van bekapcsolható integetõs ki/bekapcsolás. Flood és throw TIR lencsések az optikák, azt nem tudom mennyire lehet külön kapcsolgatni õket, de szinte biztos vagyok benne, hogy van rá mód. Mivel kifejezetten "céleszközök" ezért általános fejlámpának kevésbé lesznek jók, nincs pl. bennük holdfény mód. A legkisebb modell akkutartója egyben rendelkezik beépített vörös fényû nagyon jól látható többféle villogó fénnyel is (futóknak, bringásoknak jöhet ez jól), és egyben az akku töltöttségi szintjét is kijelzi ha jól emlékszem 8 vagy 10 kis LED-del. Ha lesznek adatok akkor írok róluk többet, egyelõre egy képet posztoltak csak róluk. A fejlámpákra (beépített akkumulátorral) 2 év gyártói garancia vonatkozik.
https://mobilarena.hu/dl/upc/2019-08...47719424_n.jpg
Idén januárban vettem pár darab ún. "világító fényrudat" a Penny Marketben, darabját 130 Ft-ért, most próbáltam ki az egyiket, a hosszú nyári szabim alatt. Gondoltam, megosztom a konkrét tapasztalataimat.
Nos, a kémiai elven mûködõ rudat enyhén meghajlítva, és utána erõsen megrázva azonnal jól látható fényt kaptam, látványos, neonszerû fényt. A fényrúd több mint két napja, azaz minimum 53 órája "fényt" ad ki magából. Folyamatosan gyengülõ, de azért érzékelhetõ valamit.
AZONBAN: ez tulajdonképp alkalmatlan világításra, az elsõ pillanattól kezdve, amikor még a legerõsebb fényleadásra képes, sem lehet világításra használni, maximum ha nagyon közel tartod a tárgyakhoz. Kizárólag lokális (messzebbrõl nem látható) irányfénynek lehet jó, de a környezet megvilágítására alkalmatlan. Esetleg egy 2 személyes sátorban lehetne érdemben használni világításra, ha nincs más, vagy egy autóban.
Csatolmány 8531